Po narodení dieťaťa sa zmenil

vikus271
30. apr 2023

Ahojte, čítam tu mnoho článkov ako to je s manzelom po narodení bábätka...sme spolu už 2 roky a stihli sme po roku vzťahu svadbu a krátku dobu na to aj babatko , na ktoré sne sa strašne spolu obaja tešili...vždy nám to spolu klapalo ci v posteli aj v spoločných záľubám, po príchode z prace ma vždy čakal s nejakým prekvapením....mame pol ročného syna a nejak sa od tej doby dosť toho zmenilo ...nevieme si nájsť ma seba anilen čas hodinku dve žeby sme boli sami dvaja a venovali sa jede druhému, nakoľko nám vraveli aj rodičia ze nám malého s radosťou postrazia....napr.ked sme doma obaja a ma voľno vždy si nájde niečo a ja som s malým väčšinou sama doma..hoci venuje sa malému aj mne hovorí ze ma lubi, ale nie je to to co kedysi ...snažím sa mu v mnohých veciach vyhovieť, prispôsobiť, ale z jeho strany mi chýba aj ten pohľad ze nie sme iba rodicia ale aj partneri...kedysi sme sa milovali z lásky a teraz? Je gmyo možno raz do tyzdna z povinnosti , nič co bolo predtým. .nevšíma si ma a keď sme doma, viac je na telefóne akoby sa bavil so mnou

aeruginosa
30. apr 2023

Nezmenil. To ste sa len nestihli poriadne spoznat.

kris_tin257
30. apr 2023

Nechápem prečo tak rýchlo ste riešili svadbu a aj dieťa, rok je veľmi krátka doba...

domkakvet
30. apr 2023

@vikus271 tak teraz mu urob ty prekvapenie, ze das dieta k rodicom a hura na spolocny vylet s prijemnym obedom, alebo vecerou.

zelenakobyla123
30. apr 2023

@vikus271 za rok podľa mňa absolútne nedokážeš človeka spoznať, a vy ste sa hneď zobrali a spravili si decko. Pravdepodobne mu začala vyprchávať tá “začiatočná” zamilovanosť a ukazuje jeho pravú tvár😀

hanaxxx
30. apr 2023

mozno je to tak ako sa pise v prispevkoch vyssie, ze ste sa este dobre nepoznali, ale nemusi to tak byt. Velmi vela vztahov sa zhorsi po narodeni dietata a trva nejaky cas, kym sa to da do poriadku, resp kym si obaja zvyknu na novu situaciu, zakladom je pravdaze o tom hovorit, co nam vadi. Ja tak minule hovorim muzovi, ked sme dopozerali serial (vynimocne sme si nasli chvilu tiez pri malom dietati), ze ani jeden z nas nie je tym clovekom, co sme boli, pred narodenim nasho dietata. Suhlasil. A len verime, ze casom, ako bude dieta rast, a bude samostatnejsie, tak budeme zase viac taki, ako sme boli predtym. Hlavne sa s muzom skus porozpravat o tom, co citis.

maminkadeticiek
30. apr 2023

Podla mna matebuplne normalny vztah.Co si cakala ze to bude stale ako po pol roku?Za 2 roky ste to vzali strasne hopem,takze ste nestihli prejst ani do normalnej vztahovej rutinny.Ved vztah to nie su len kyticky,srdiecka,prekvapenka kazdy den po praci.Vztah je normalny zivot a vyvija sa.Toto co mate vy je normalny vyvoj.

savoya
30. apr 2023

@vikus271
No na 100% si nasiel bokovku

janickacrazy
30. apr 2023

@vikus271 Ked večer dieťa zaspí, tak si spolu sadnite, nalejte víno alebo kávu, porozprávajte sa, povedz mu, že ti chýba ako partner, že s ním chceš viac tráviť času. Popros starých rodičov, nech dieťa postrážia a vy chodte niekam spolu vonku. Nemyslím si, že ste sa málo poznali, narodenie dieťatka je vždy náročné, sú to veľké zmeny pre obidvoch partnerov. U nás po porode tiež bolo všelijako, raz hore, raz dolu, treba vydržať, bude lepšie.

mikadooo
30. apr 2023

@vikus271 zamilovanosť trvá maximálne dva roky. Vtedy partner robí pre toho druhého možné nemožné. Potom by sa mal vzťah pretaviť do lásky a zhovievavosti voči partnerovým chybám. Alebo začne chladnúť a každý sa pomaličky otáča iným smerom. To, že pred dieťaťom to bolo úúúúúžasné, bola zamilovanosť. Takýto je tvoj chlap normálne - takýto bol doma pri rodičoch, alebo vo voľných chvíľach, keď nebol zrovna s tebou. Ak ti to vadí, porozprávaj sa s ním, ale nemaj nereálne očakávania (kytice, vášeň, srdiečka v očiach...). Pravdepodobne aj ty si sa zmenila, len si to možno nechceš pripustiť. Veď pokecajte, ale buď otvorená aj nepríjemným správam od neho, ako si sa zmenila. Je to ok, jednoducho nastáva čas sňatia ružových okuliarov a je len na vás dvoch, či to spolu ustojíte, vykomunikujete a nájdete nejaké kompromisy a riešenia. Alebo ty budeš po večeroch plakať do vankúša, on bude z teba otrávený a budete sa postupne vzdiaľovať jeden druhému.

raiper34
30. apr 2023

A v čom sa zmenil? Veď za rok sa človek nedá ani spoznať a vy ste si hneď urobili dieťa... Ono skutočnú tvár človeka spoznáte až keď opadne tak prvotná zamilovanosť, a u vás asi opadáva, len je smutné, že ste si hneď urobili dieťa...

stanulienkat
30. apr 2023

Len teraz ste sa mali brat. Nie, ze "uz sme spolu dva roky". Vy ste spolu LEN dva roky. Vyprchava zamilovanost. Teraz sa zacnete realne "spoznavat". A asi sa to prave " zacalo".

lenka567899
30. apr 2023

@vikus271 a zase žena ktorá si urobila babo s mužom ktorého pozná rok 🙂 katastrofa

luccija
30. apr 2023

@vikus271 máš to zidealizovane
Čo to je "niečo si nájde" chodí preč z domu kam?
Veď mu navrhni spoločnú pizzu, kino, keď máte kto vám postráži dieťa.

diamondsspaces
30. apr 2023

Veľmi nezodpovedne , po dvoch ci 4 rokoch sa ľudia nepoznajú, nie to majú deti ....

20erika07
30. apr 2023

Tak ja neviem, pise tu vela zronenych mamiciek, ktore su s muzom 5,10 a viac rokov, dieťa sa im podarilo napr.po 8r vztahu a ich vztah sa zmenil, ide dolu vodou atd atd atd.
Je normalne, ze kazdy vztah sa zmeni po narodeni dieťaťa, dolezite je si to uvedomiť na oboch stranach. Uz nie ste len partneri ale aj rodicia, nove povinnosti, nove radosti a starosti, uz nie si len ty stredobod vesmiru svojho muža, treba sa na to pozriet realne a prijat novy život, pekne si s muzom vykomunikovat ako si predstavujes ty starostlivost o váš vztah a samozrejme vypocut aj jeho a aj sa naozaj starať ,vela komunikovat, nedusit v sebe . Ked sa dvaja naozaj ľúbia, bude to fungovat, pises , ze je inak dobry muz, aj o dieta sa zaujima, chce to mozno len inakší impulz 🙂 vela štastia 🍀
@vikus271

lucia.t
30. apr 2023

@vikus271
@lenka567899 no a čo, že po roku? My sme boli spolu 10 rokov pred svadbou a dieťaťom, jeho zamilovanosť trvala oveľa dlhšie ako 2 roky. Je to individuálne, musí každý čakať roky a potom sa rozhýbať, keď už sa vlastne ani chlapovi nechce? Najviac ho zmenil príchod dieťaťa, to je veľká zmena, bez ohľadu na to, koľko boli spolu. A treba sa s tým popasovať, zmieriť, hľadať riešenia, aby ste boli obaja spokojní. Komentáre, že prečo si po takej krátkej dobe robili dieťa, sú úplne od veci a autorke nepomôžu. Už sú rodina, no a čo, že po roku?

lenka567899
30. apr 2023

@lucia.t 🤦🏼‍♀️

vler
30. apr 2023

@lucia.t nie kazdy" musi cakat roky" ale skutocne trva viac ako rok si poriadne preverit partnera nielen pre seba ale aj z pohladu akeho otca vyberam svojmu dietatu

terry658
30. apr 2023

@vikus271 u nás to bolo tak, že po narodení dieťaťa sa z nás oboch začali vyplavovať tie najhoršie črty na povrch. Už sa smejeme, že deti sú očisťujúcim prvkom vzťahu. Všetko čo ste roky neriešili, odsuvali do nevedomia sa začne vyplavovať. Nie všetky vzťahy to ustoja. Chce to dobrú komunikáciu aby vzťah neupadol.

vikus271
autor
30. apr 2023

@20erika07 presne máš pravdu, ďakujem veľmi pekne❤️

morgane1975
1. máj 2023

@vikus271 rychlo ste vhupli do vztahu aj dietata. Tiez poznam takych a teraz si buchaju hlavu o stenu. Rok je velmi kratko na to aby som si pustila do zivota niekoho a este aj dieta… budes dalsia placka na MK co sa muz o nu nezaujima.

morgane1975
1. máj 2023

@terry658 Lenze autorka s otcom dietata sa poriadne nepoznali…ake roky vztahu..oni sa len teraz spoznavaju plus dieta do toho, no, nic moc 😅

marca12
1. máj 2023

@vikus271 Vy ste nemali cas spoznat sa,vytvorit si puto medzi sebou,zazit a odzit si vsetko mozne. A hlavne je uplne normalne,ze nebudete na sebe nalepeny,ked uz mate dieta. Mali by ste spolocne vymyslat program. Spolu ist aspon obcas na prechadzku,zahrat sa s dietatom,travit spolocne chvile ako rodina a necakat,ze to bude take ako predtym. To uz nikdy nebude take. Vy sa musite teraz ucit spolu fungovat. Ak mate moznost,ze vam postrazia dieta,vyuzite to a uzite si spolocny vecer.

nika_17
1. máj 2023

Ja som s muzom 20 rokov,z toho manzelia sme 7 rokov a predstav si,ked sa nam narodili deti,tiez sa zmenil 🤔

terry658
1. máj 2023

@morgane1975 tu nejde o roky vzťahu ale roky potláčaných emócií, nesprwcovaných zážitkov a traum, rodinné nastavenie, podvedomé programy. To všetko narodením dieťaťa vypláva na povrch.