Po narodení dieťaťa manžel nejaví snahu o pomoc

23. feb 2022

Som zúfalá .Manzel mesiac po mesiaci stratil zaujem o nase dieta .Nechcem tu nikoho zhrozit ,deti som nechcela a ked sa nam aj cez ochranu zadarilo,nechali sme si ho .Celé tehotenstvo som mala preplakané ,niekedy až traumatizujúce ,pôrod sa ani nevyjadrujem ...Mesiac po pôrode som od zúfalstva nad malým plakala od únavy .To dieťa by som teraz nedala ani za nič .Ale manzel? Keď potrebujem niekam odbehnúť ,radšej si namyslí robotu a naše dieťa odvezie svokre ...Ked som bola na víkend v nemocnici,zistila som že malého dal na noc svokrovcom lebo sa chcel vyspať .To je nič ,oproti tomu že po mojom prosení o zmene práce v zahraničí,ostal pracovat tam ,s golegami si veselo aj zafajčili trávu ,čo som sa dozvedela od jeho kolegu čo sa prekecol cez telefón ,keď som s manželom volala ...Tutlal že si aj robotu nájde tu ,no stále mu volajú kolegovia a presúva termín kedy pôjde aby ma klamal ...cez moje tehotenstvo si aj visc krat poza môj chrbát veselo vyrazil s kamarátmi na pivo ,kým som plakala doma .A teraz ,ako má malý pol roka ,nedokáže byť s ním sám,musím ho stále s malým prizerať,lebo on nevie toto ani toto ,a že on potrebuje to ,aby rýchlo utiekol.A to že sú na mne všetky starosti ,len zatutle hlúpimi rečami a koncerzácia ukončená 😀Ide ma od únavy už poraziť,máme veľmi náročné dieťa...

diamond007
23. feb 2022

Veď to je úplne normálne. Čo si čakala? Chlap nie je žena prepana. Malý má len polroka. Uvidíš keď bude mať dva či tri roky. Chlapi nemusia bábätká (väčšina), nevie čo s nimi, nevie sa o nich starať.... Nevyčítaj mu to. Nič z toho čo si napísala nie je na konflikt.
Môj muž bol prvýkrát sám so staršou dcérou na 2-3h keď mala rok. Teraz má 3 a lieta kade tade. Mladšia má 5mes a prihovorí sa jej, spraví jej pár minút somariny a vracia späť, nebaví ho to. Keď ju musí mať polhodinu tak len fuci a čaká kedy mi ju môže dať 😀 sám mi priznal že ho také bábätko nebaví a teší sa keď bude chodiť. Obe miluje najviac na svete a je najlepší otec.
Ja som to ale nikdy neriešila a nenutila, keď chce, ide von. Keby som chcela, idem aj ja ale nespravím to tomu bbaatku nášmu. Načo to siliť?
Mám pocit že každý chlap keď ma takéto malé bábo na starosti uteká veľakrát mame na varovku😀 (z príbehov). Netráp sa, ešte polrok, maličký sa rozchodu a bude super, táto bude mať aj partaka. Chlap v bruchu dieťa nevyhodil, musí si vzťah vybudovat.
Nie každý chlap v noci vstáva k dieťaťu či varuje. Ak sa na to necíti- čo sa asi necíti, nevyčítaj mu to a nepodcenuj ho. Uži si bábätko aj keď to je občas náročné, keď tak daj malého do kočíka mužovi a máš voľno.

juliasb
23. feb 2022

@diamond007 no toto si napísala, ako keby si to dieťa urobila sama. Raz dieťa urobíš a máš sa starať, či si chlap ci zena. Myslíš si, že všetky zeny baví uplakane dieťa nosiť na rukách? Ze ich baví utierat zadok? Nebaví. A ze to nebaví ani manžela? No a čo ze ho to nebaví? Spravili sme si dieťa spolu a spolu ho budeme vychovávať, či nás to baví alebo občas nebaví. Mat dieťa je zodpovednosť a nie chlap chudáčik ťuťuli museli nemusí lebo nevie co robiť, lebo ho to nebaví....keby sa staral od narodenia tak by vedel co robiť

cimage
23. feb 2022

Moj chlap nema problem ani s novorodencom. Ked sa narodil syn pred skoro 10r, tak este pocas sestonedelia ma poslal s kamoskou do divadla. Maleho som nakojila pred divadlom, dal ho do nosica a boli v parku. Maly celu dobu prespal. Tak isto s dcerou to zvladol ked som bola v kine so synom na jeho narodeniny. Nezvyknem chodit sama bez deti, ale ked je treba, tak vsetko zvladne okrem kojenia. Aj ked vidi, ze som unavena, tak berie deti a idu von. So starsimi sa skor da zabavit ako s malymi detmi, ale s tymi mozu ist von bud s kocikom, alebo nosicom. Deti vacsinou celu dobu vonku prespia, tak ziadne starosti nemaju.

diamond007
23. feb 2022

@juliasb nesúhlasím s tebou, mám iný názor.
Kedysi sa chlapi starali tutuli -mutili? Ženy to myslíš že nezvládali? Či sa ideme vyhovárať na to, aka je doba?
Čítala si niečo od psychológa už o deťoch? Vieš že potrebujú len jednu primárnu osobu prvé mesiace a to je matka takmer vždy ? Toto by bolo na dlhé vysvetľovanie.
Ja nevravím že nemá dieťa podržať, pochovať, uspať na rukách, pomojkat, porozprávať sa s ním!!!!!!
Ale nevidím dôvod aby muž vedel intervaly o akých uspavat dieťa atď atď. Áno keby bolo veľmi nutné a nema na blízku mamu, je dotlačený že to musí spraviť ale keď má blízko mamu tak je im pohodlnejšie to dať na ňu, čo určite ona celá natesena že má vnucatko.
Viac sa mi nechce rozpisovať, ja mám názor ako som vyjadrila 🙂
Mne ako žene to vôbec neprekaza, ja som nosila bábätko v brušku, ak muž sám nechce, netlačila by som ho do niečoho. Ale ja som tolerantná...
Stačí ti prečítať si niečo o mužskom a ženskom svete a vnímaní, možno pochopíš viac 🙂
Ja som v tomto zastarala asi, u nás sa žena stará o teplo a pocit domova, deti a domácnosť a muž o dom a peniaze. 🙂 nám to takto vyhovuje 🙂 vychovávame samozrejme obaja...

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@diamond007
ja zas nesuhlasim s tebou - muz moze uplne vsetko okrem vynosenia, porodu a kojenia - plne moze nahradit zenu. Ved babatko nedava susedovi, je to jeho otec.

Si predstav ze si teraz zena povie, ze "jej moc okolo babatka to nevonia" a ODLOZI par mesacne babatko ludom, co ho mozno dvakrat videli - co by si jej na to povedala? By si ju rozhryzla v zuboch a obesila pred obecnym uradom.

To ze nieco tebe vyhovuje a pokladas to za spravne je OK, ale nie kazdej rodine to tak vyhovuje a neda sa generalizovat. Muz sa dokaze rovnako kvalitne postarat o dietatko, a otazka nie je ci "je ochotny", ci chce - to je hadam samozrejmost, ze RODIC sa stara o dieta.

Predstav si, ze by sa zene pytali taketo veci, ci je ochotna pomoct s babom (vlastnym) muzovi?!!
Rodic je od toho rodicom, bez ohladu na pohlavie, ze ma realny zaujem o svoje vlastne dieta a je jedno, ci sa mu nieco hompala medzi nohami alebo nie...

diamond007
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 nemusíš so mnou ani súhlasiť. Ja som reagovala na príspevok

tosomja
23. feb 2022

Ja by som nenechala s otcom, keď on sám nechce. Radšej si poplacem, ale viem, že zvládnem sama. Ženy sú silné.
Nauč sa starať sa sama a nespoliehaj sa na muža, dá sa to, ver...mam tri deti a priateľ je viac v práci ako doma, mesiac v kuse je preč doma týždeň. Mam svoj systém, aj beriem ich všade so mnou, viem vybavit, nakúpiť, navariť...a keď sa mi nechce, len sa hráme cely deň, ideme vonku, najesť sa, poobede si s nimi ľahnem. Večer poupratujem, a idem si ľahnúť k nim.

elizabet173
24. feb 2022

chápem, že si unavená, časom to bude lepšie a lepšie, ale otca si svojmu dieťaťu vybrala ty, či sa ti to páči alebo nie. Ak nemá záujem, veľa s tým nenarobíš. Staraj sa o dieťa, o seba, on nech sa postará o seba sám

danica2711
24. feb 2022

a ako dlho si ko poznala predtým, než sa vám šmyklo? Asi veľmi dlho a veľmi dobre nie. Ani jeden z vás dieťa nechcel, teba po pôrode zlomili hormóny v prospech dieťaťa, jeho nemali aké. Je to smutné, ale je to logický výsledok východiskovej situácie. Prestaň vyplakávať a zariaď si život sama

autor
28. feb 2022

@danica2711 4 roky 🙂 nemam pocit ,ze by to bolo malo ,takze pisat,ako keby sme sa poznali 2 tyzdne ,rozumiem ze to nevies ale “vyplakava” tu kazda 2 zena s nejakym problemom a aj ty 🙂

danica2711
28. feb 2022

nájdi mi jediný príspevok, v ktorom ja vyplakávam. Ale ty si sama napísala "veselo vyrazil s kamarátmi na pivo ,kým som plakala doma" - tak plač nepomôže, to hádam vidíš aj sama, z chlapa sa ti asi nestane milujúci otec (a ani milujúci manžel), takže za mňa platí to, čo som napísala, zariaď si život sama

akje
28. feb 2022

U nas to bolo velmi podobne. No ako deti dosiahli vek 1 rok, manzel sa s nimi vedel prehrat, ja viem odist a on sa postara, vie si ich zobrat na bicykel, do parku, ihrisko, obchodu, vylet. A to by som nikdy nepovedala, ze sa take nieco stane po tom, ako vyzerali nase zaciatky :D

Urcite sa s muzom porozoravaj, je to aj jeho dieta. Dieta ta potrebuje oddychnutu. Vtedy budes plna sil, schopna postarat sa, tak nech ti da priestor na zregenerovanie. Ak ti vide v ustrety, ze ti da priestor na oddych tak, ze odnesie dietatko k svokre, skusila by som si povedat, ze ved je to fajn, ze si babicka buduje vztah s dietatkom 😊
Rozumiem ti, aj my sme mali narocne dieta. Je to len faza, ktora netrva vecne ;)

keksicok
3. mar 2022

U nás rovnako. Akurát,že my sme dieťa plánovali a chceli. V našom vzťahu bolo veľa výkričníkov a hučalo množstvo sirén,ktoré som odignorovala ( aj to,co píšeš ty,preplakané noci,pôrod hrôza) Náš malý ma skoro rok a pol. Veci idú skôr k horšiemu a hlavne syn už dosť vníma aj otcove správanie voči nemu. Vieš,môže ti tu napísať a radiť kto chce čo chce,rozhodnúť sa budeš musieť ty sama,čo ďalej.

kiki68
13. mar 2022

Tak vies je jeho chyba , ze si nevytvara vztah s dietatom, kym je male a ide to velmi prirodzene. Pretoze raz dospeje a uz si cestu najde tazko, aby nebol prekvapeny ked sa ho raz dieta zbavi ako stenata a pichne ho na starobu do prveho zariadenia. Na toto tiez treba mysliet, ze raz sa to otoci a vtedy ten vztah moze velmi rozhodovat.

mabenn
13. mar 2022

este ma len polroka...pises, ze planovane nebolo..ale zjavne tebou presla urcita zmena, muzom nie...nemyslim si, ze by sa to nejak v dohladnej dobe zmenilo, mozno o niekolko rokov, mozno vobec...dieta je malicke, toto je tazke obdobie, pomoz si, ako sa da, ale nemrhaj nervami na muza, ktory to ma zjavne na haku, ono sa mu to vrati

klip0
13. mar 2022

Ja len toľko, že nechapem ako ženy hovoria že ich muž je milujúci najlepši otec... ALE - nechce byť sám s bábätkom, nechce ho prebaliť, nebavi ho venovať sa mu, nevydrží s ním atď atď.. Tak mňa by zaujimalo v čom je ten chlap potom ten najlepší milujúci otec 🤷🏻‍♀️ ako nie v zlom, len sa fakt nad týmto pozastavim hocikedy.
Podľa mňa to nieje normálne. Máme 2m dcérku a okrem kojenia robí manžel všetko, kým je v práci sa nás nevie dočkať a rád sa jej venuje, rád sa o ňu stará, nemá najmenší problém s ňou byť sam. A zato je podľa mňa dobrý otec. Keby toto nerobí, o malú sa nejak nezaujíma, tak neviem v čom by mal byť dobrý otec 🤷🏻‍♀️