Po narodení dieťaťa ma manžel nechce pomaly nikam pustiť samu

4. nov 2023

Dieta ma skoro 2r. Bez neho som bola niekde sama snad 4x. Ak ratam navstevu lekara tak mozno 7-8x.
Manzel hovori,ze sa mam o dieta starat,ze ma potrebuje, ze nemam byt sebec. Absolutne nechape,ze aj ja potrebujem nejaky cas sama pre seba a ked mu poviem kolko mojich kamosiek chodi bud cvicit, behat, alebo len tak same niekam 1-2x tyzdenne,tK povie,ze som si mala zobrat ich muzov.
On sa neflaka, je introvert, ja introvert nie som.
Ako mi to vysvetlit, aby to pochopil?

viestta
4. nov 2023

Nevysvetlis, nepochopi. Nie si nesvojpravna, takze mu len oznam, ze zajtra poobede odchadzas s kamoskami na kavu a 2 hodiny sa stara o dieta a domacnost on.

messalina
4. nov 2023

Nemusis viac vysvetlovat. Si svojpravna dospela osoba, proste sa nachystaj tam kam chces ist a jednoducho chod.
2 rocne dieta uz nie je uplne babatko ktore potrebuje byt nonstop zavesene na mame. On je takisto rodic ako aj ty, tak nech sa stara.
A zacala by som to robit pravidelne, nech si zvyka. Musis si proste dupnut nohou a stat si za svojim.
Drzim palce 😉👍

tosomja
4. nov 2023

Veď sa len zober a choď, keď je doma, samozrejme.
Môj je preč 3 týždne a necelý týždeň doma. Vtedy potrebujem jeden deň taký pre seba. Buď idem do obchodu, alebo na záhradu, alebo len proste on zoberie deti von a ja oddychujem, varím, pratam. Ale nemám tu besné deti 😃

syslik81
4. nov 2023

on ti vysvetluje ked ide sam niekam? pyta si povolenie? predpokladam ze nie a rovnako dieta vyrabal on ako aj ty ... takze najvyssi cas aby sa zacal aj on starat .. daj mu ho podrzat a medzitym mu povedz cau vratim sa za 2-3 hodky

sissy27
4. nov 2023

Rovno by som mu odpovedala, ze ked chcel sliepku domacu, tak si mal zobrat inu. Manzelstvo nie je vazenie, aby si si pytala od muza priepustku. U nas doma je dobrym zvykom oznamit, ze pridem neskor z prace, idem s kamoskou vecer von alebo ze idem na tyzden prec. Chlap ma zdrave ruky nohy aj hlavu, vie navarit aj upratat, plnohodnotny clen rodiny. Funguje to samozrejme vzajomne, ani on nie je na retazi.

lenkakravcova
4. nov 2023

Urob to ako to rádia. Nevysvetľuj. Nechaj dieťa a choď.
Ale..
Rataj aj s tým, že keď sa vrátiš bude hádka. S tým, že to môže poškodiť váš vzťah. Dokonca s tým, že ak to budeš robiť dlhodobo spôsobí to rozvod.

kristinka92
4. nov 2023

a nie je to náhodou tak že jemu sa nechce starať o dieta zakial by si bol preč??

klip0
4. nov 2023

A on ma problém byť sám s dieťaťom či aký je problém. ?

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Povedz mu, ze potrebujes vnutorny reset. To ze on nikam necodi je OK. Ty potrebujes, a tiez je to OK

marcellka32
4. nov 2023

@lenkakravcova ak to bude robiť dlhodobo bude rozvod? Ty čo jej hovoríš? On je rovnako rodič ako ona..to že ty sedíš doma, nemusia aj ostatní

mamamasama
4. nov 2023

Nie raz som zbalila tasku, oznámila, ze idem a vybavene. Su to aj jeho deti.

sense
4. nov 2023

Nevysvetlil, nepochopí..... Bud si urobíš po svojom a pôjdeš a potom bude zduty, alebo sa prispôsobí pre "pokoj v rodine" a budeš nestastna

sense
4. nov 2023

@marcellka32 vieš čo @lenkakravcova ma prácu, áno bude to zrejme viesť k rozvodu, aspoň u mňa to viedlo a teda viem ze som o nič neprišla, len som získala....

viestta
4. nov 2023

@lenkakravcova prosim ta, neprehanaj. Matka je rovnaky clovek ako otec, porodom jej zivot nekonci, tak ako nekonci zivot otca narodenim jeho dietata. Otec je rovnaky rodic ako matka, ma sa vediet o dieta postarat rovnako ako matka. Zena nie je majetkom muza, je jeho partnerkou. Rovnopravnou a svojpravnou, ako taka ma narok aj na zivot mimo kuchyne a spalne. Zena potrebuje cas na relax, odist z kolotoca dennodennych starosti a vypnut, je psychohygiena a na tu ma narok kazdy jeden clovek, bez ohladu na pohlavie, vek a aj to ci je v manzelstve alebo nie.

marcellka32
4. nov 2023

@sense a kde píšem že nemá prácu? Myslela som sedieť doma po práci...
To že to vaši muži nechápu/nechápali je vždy sčasti aj vina ženy... jednoducho nie si majetok muža a môžeš ísť kam chces a kedy chces (samozrejme oznámim včas)

autor
4. nov 2023

@viestta no ono to nie je take lahke,lebo ked maju toho v praci vela tak pride aj o 1, 1,5 h neskor ako bezne a to je dieta hore uz len hodku a ide spat a on zas potrebuje nejaku pol hodku, nech si vydychne z prace, takze to je na prd.

autor
4. nov 2023

@syslik81 no praveze on sam nejde vobec nikam. Z roboty ide domov a tesi sa,ze sme vsetci doma spolu...

viestta
4. nov 2023

A co vikendy? Tie kde travi?

autor
4. nov 2023

@lenkakravcova no ano, s hadkou ratam. Takze dakedy ked si predstavim,ze sa mame pohadat,radsej to ozeliem

autor
4. nov 2023

@viestta cez vikendy vacsinou chodime spolu za dedkami/babkami, pribuznymi alebo oni k nam na vikend.

autor
4. nov 2023

@kristinka92 niw je, lebo aj ked sme doma,tak ja si porobim, poupratujem a on sa hra s dietatom alebo berie von. Doma tiez robi a aj upratuje, mame to podelene. Akurat v tomto ma nevie pochopit.

viestta
4. nov 2023

Tak si sprav jeden vikend sama, alebo aspon jeden den. Nie si retazou na nohe priviazana ani o dieta, ani o manzela, ani o radiator.
To, ze je domased si zistila kedy? Pred tym ti to nevadilo? Ci aj pred tym ste vsade chodili ako moj s moju a zrazu zistujes, ze nemas moznost dychat?

lenuska9999
4. nov 2023

Sebec je tvoj manžel. Robí ti výčitky svedomia , aby si nikde nešla a on nemusel byť s dieťatom sám. Tak mi to aspon príde. A on by mal pochopiť, že pôrodom život nekončí. Máš tak isto právo na koníčky atď ako ostatní ľudia. Bež von s kamoškami, na nákupy, do fitka hocikde. Dieťa nechaj postrážiť máme ak on s tým bude mať proboem. A na nič sa ho nepýtaj. Nie si jeho majetok aby on rozhodoval o Tom, čo budeš robiť

autor
4. nov 2023

@viestta nie som, ale zase pocuvat potom reci mi tiez nie je prijemne. Priste by som chcela niekam ist a bez vycitiek. Sme spolu 15 rokov. Predtym sne chodili spolu s kamosmi von, resp. On so svojimi obxas aj ja. Narodenim dietata sa to zmenilo,ze on uz ked chodi do orace a aj sa venuje dietatu,ze na tych kamosov nema energiu. Obcas im napise, ale ist s nimi nechce. Povue,ze radsej bude s nami. Ci uz pojdeme spolu von alebo budeme doma.

autor
4. nov 2023

@viestta prepac,napisala som ti to ako hotentot. Hadam sa to dalo pochopit

viestta
4. nov 2023

Pochopila som. Proste ten tvoj ma predstavy ako mas zit ty, uplne ine ako mas o svojom zivote ty. A este nie je schopny reagovat ako dospely clovek, ale vyrobi z dvoch hodin, ktore stravis mimo domu anticku dramu. Nuz alebo si budes stat za svojim alebo budes zit tak ako si on predstavuje. Vela moznosti nemas.

autor
4. nov 2023

@lenuska9999 ano vycitky robi,alw preco,netusim. Ked v domacnosti nieco robim,ze sa mu venuje manzel tak nemaju problem. Suhlasim,ze kazdy ma pravo na konicky. Mame dieta nechat nemozem,lebo byva na opacnom konci republiky. A zas babysitter nepripada do uvahy, lebo cudzich ludi ,ktori sa priblizia do jeho osobnej zony sa boji a ma zachvaty placu doktm ta osoba neodide.

777januska777
4. nov 2023

Pozri ja chápem aj tvojho muža aj teba. On nechápe teba a ty jeho. On chce byť s vami, keďže cez týždeň je malo a cez víkend ste zas mimo pri cudzích ludoch. Možno tie návštevy rodín si nechajte na každý druhý víkend a ten víkend mimo rodín travte spolu a z toho víkendu si na par hodín ukroj aj pre seba. Podľa mňa nestojí za to si tvrdosijne trvať na svojom a dokazovať si kto z koho. Ved ak sa máte radi, treba sa navzájom porozprávať a snažiť sa navzájom pochopiť. Ty jeho a on teba.

majulino
4. nov 2023

Ja ho celkom chápem, aj môj taký bol, pri prvých dvoch deťoch. Dlho mi nevedel vysvetliť prečo, keď s deťmi fungoval normálne. Kupal, kŕmil, prebaľoval. Až teraz pri treťom mi povedal, že má strašný strach ostať s malým dieťaťom sám, lebo by nevedel čo urobiť keď sa dieťa zraní/ublíži si. Vlastne ja som to vedela od synivych dvoch rokov (najstaršieho) a potvrdilo sa mi to keď mala dcéra 4 roky, spadla s bicykla a museli sme ísť šiť hlavu.
Chlap, ktorý si dokázal udržať chladnú hlavu a ušoferovat pred zrážkou áut, od ktorej na delilo doslova pár CM, odrazu nevedel ani vstať. Ten strach a hrôza v jeho očiach boli strašne....
Možno je to aj váš prípad.
Treba sa o tom naklude porozprávať

sense
4. nov 2023

@marcellka32 ja som išla a časom ma nebavilo pozerať na jeho zduty ksicht doma. Ale áno bola to moja chyba zlý výber partnera, tak som ho vymenila a problém. Sa vyriesil