Po narodení dieťaťa a cez koronu som sa zmenila

pamela_9
18. sep 2021

Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť. Som mamička na materskej, 23 r .. a chcela by som vedieť, či sú všetko tie zmeny normálne, alebo je to nejaká úzkostná porucha? Predtým som bola veľmi akčná živá zdravá sebavedomá baba, nič mi nerobilo problém, stále medzi ľudmi .. a keď sme si s mužom urobili bábätko, všetko sa zmenilo.. ešte do toho aj tá Corona… ja som sa za posledný 1,5 roka tak zmenila (veľmi uzavretá, konzerva,strach ,namyslam si choroby, trosku mi zabuši srdce už hneď stres panika) ale to preto lebo už som vyplašená z covidu( prekonaný stredný) , nespím po nociach , lebo maličkemu raz zúbky, raz zle sny , raz ja nemôžem spať,, čiže spánok je u mna minimálny… po pôrode si telo absolútne nespoznávam.. strašný PMS mám, no katastrofa .. ale tie úzkostné/bojazlivé stavy môžu byt z coho? Celková vyčerpanosť ?
Musela som sa už s niekym o to podeliť, aby mi niekto poradil.. lebo sa už zbláznim.. dakujem žienky

deti95060810
19. sep 2021

uzkostné stavy sú z psychiky... kúp si magnezium a dlhodobo užívaj...

ella_price
19. sep 2021

Vyčerpanosť a nahromadený stres sa tiež môžu prejavovať takto. Niekto to môže mať ako nespavosť, u niekoho sa to prejaví až touto cestou. Skús to magnézium a nájsť si veci, ktoré ťa upokojujú. Ak by sa objavila naozaj extrémna úzkosť, akútne pomáha zahryznúť sa do citrónu. 🙂

marianarem
19. sep 2021

@pamela_9 Ano, urcite mozu byt taketo stavy z vycerpanosti, dokonca aj vymyslanie chorob. Neda sa dospat nieco cez den, ked dieta spi? Mne to na materskej dost pomaha, hoci ja cez den vacsinou nezaspim uplne, ale aspon si tak plytsie zdriemnem a nakopne ma to. Na nocne spanie (ked zrovna nejdu tie zuby), skus Persen forte, manzel mal nedavno take stresove obdobie, ze zle spaval, a pomahalo mu
Zle psychicke stavy mozu byt sposobene aj hormonalnou nerovnavahou, kedze mas to PMS, tak este ma napada dat vysetrit hormony.

marca12
19. sep 2021

Moze to byt z vycerpanosti a vypatia,stresu a hlavne nespavosti. Ak malo spis vsetko sa odrazi na beznom zivote. Hlavne pokij,nadych,vydych je to len obdobie,ktore prejde. Kym odoznie,zi pokojne,spavaj cez den s dietatom,rob len najnutnejsie veci v domacnosti,popros o pomoc blizkych a hlavne rob to,co ta niekedy tesilo. Musis si vymedzit cas aj na seba. Toto sa nam stane,ked zabudneme na seba,nevyvazime povinnosti radostami,prestaneme spavat a nastupia uzkosti. Prvy krok je,ze si si uvedomila,ze nieco nie je v poriadku. Pomalymi krocikmi sa z toho dostanes,drzim palce.

lucka_ke
19. sep 2021

kým máš kojenca nečakaj žiadny zázrak za pár dní, základ je dobre sa vyspať, ale to sa pri maličkom dieťatku veľmi nedá, prejde to stále si to hovor a snaž sa oddychovať a spať aj cez deň, domácnosť neutečie

liljana
19. sep 2021

Treba rozlisit, ci je to psychicka vec, alebo proste mas na materskej viac casu sa pozorovat a domyslat si vselijake ohrozenia a choroby. Antidepresiva su trocha spolky s certom, ked ich zacnes zbytocne uzivat, moze to mat dopad na psychiku. Lieky sa maju uzivat, ked to naozaj treba, nie len tak ze vyskusam, co to so mnou spravi.

pamela_9
autor
19. sep 2021

dakujem Vám žienky že všetky rady,, veľmi má upokojili, a dobre nastavili ďalej … skúsim si nájsť trosku viac času aj na seba.. a skočím asi aj za gyn,, ohľadom hormónov ..
ste super 🙏

anonym0001
19. sep 2021

@pamela_9 uzkosti su priznakom nedostatku magnezia a vit. B. Odporucala by som ti si dat urobit analyzu vlasov, aby si zistila presne, ktore ziviny ti chybaju, aby si ich mohla doplnit. Mne to zachranilo zivot.