Partner sa nezaujíma k bábätko

17. sep 2024

Ahojte, potrebujem sa vyzalovat a mozno si vypocut aj rady. máme doma 5 tyzdnoveho synceka na ktoreho sme sa obaja velmi tesili.ako sme sa vratili z nemocnice tak to este bolo fajn, priatel spal s nami (2dni až) pomahal mi zarábať mlieko a tak.. potom sa odstahoval do obyvacky, tam uz pomoc skoncila. tyzden maleho ani nechytili, mozno 1x , leboze je malicky a boji sa ze mu ublizi. syn mal 2700g predcasne narodeny o 4 tyzdne. horko tazko som ho donutila prebalit ho a nakrmit. ostali sme zit v spalni. tu mam vsetko co treba, v obyvacke ho nemam ani kam ulozit. ked pride z prace prisaham ze prejde vedla dverí, totalny nezaujem, tak cakam ze si asi ide umyt ruky ale odrazu prejdu 2 hodiny a nikde, ani nekukne dovnutra. vyhovorka je ze sa boji zs ho zobudí a také. malý ma 6 tyzdnov takze uz nie je uplne ako handrová bábika a proste vidim ten nezaujem. pritom on mi hovori ze ho lubi a je hrdý ze ma syna ale ze on sa uz tesi na to ked bude trocha vacsi. ale ja mu zbytocne vysvetlujem ze ten malý uz aj teraz vnima a nebude mat k nemu mozno taky vztah ako ku mne.. trha mi to srdce, piseme si na messengery tak ze on je v druhej izbe a jeho neustala vyhovorka je ze nejde dovnutra lebo pes bude robit cirkus. nasiera sa na mna ked mu tieto veci vycitam, ze neocakavam aby vstaval k nemu ani aby ho krmil a prebalova a kupal ale len aby prisiel za nim aby sa mu prihovaral mojkal ho... toto by mal robit tak ze by to malo byt prirodzene. robim vsetko sama, fakt vsetko (okolo maleho) a ked mi kamoska pise ako sa jej muz krasne stara o ich novorodenca tak mi je dopla
cu. je aj ku mne hrubý, velakrat zvysuje hlas za blbosti, napr. ze som mu nerozumela co povedal a za taketo.. strasne ma to mrzi vsetko, sme spolu rokov.. myslela som si ze to vsetko bude inak vyzerat ze si budeme uzivat spolocne chvile. kazdy sa mi o maleho bije, kto ho bude mat na rukach a kto bude kocikat len on ma v p. ani ho nechytí.

martinmmartin
17. sep 2024

Partnerovi dieta zobralo ovela viac ako mu dalo. Cely svet mu hucal do hlavy ake to bude uzasne a on timu blbec uveril.
Teraz sa citi byt podvedeny. Decko mu ukradlo sexy zensku a vymenilo za mamicku, ukradlo mu prachy, ukradlo mu spanok , pohldlie a hlavne ho odsunulo na vedlajsiu kolaj. A ci mu za to dalo? NIC konkretne. Detsky usmev a blablabla nikdy nebude nieco co si bude cenit. Tvoj partner bude to dieta nenavidiet ale nikdy to neprizna. Bude to v sebe dusit a vytvarat si miesta uniku kde ty ani decko nebudete mat pristup ( Hazard, robota, sport, chlast, kurvy....hocico) Tam bude utekat lebo doma je to za trest

autor
17. sep 2024

@martinmmartin preboha to az tak nie , na toto nema
povahu a uz vobec nie na hazard a kurvy..

iwesska
17. sep 2024

@martinmmartin To hovoris podla seba? Lutujem potom tvoje deti,ak nejake mas.

januska12323
17. sep 2024

Počkaj ty si v spálni celé dni a on v obývačke? Však zober dieťa daj mu ho na ruky alebo aspoň na koberec v obývačke a rob si svoje. To na začiatok, keď si zvykne, že to dieťa vôbec existuje pridaj ďalšie úlohy. Ako si to nastavíš teraz tak budeš mať aj neskôr.

martinmmartin
17. sep 2024

@iwesska Nie Nehovorim. Hodnotim situaciu aku tu opisuje sudruzka autorka a aku maju vo velmi vela rodinach ako cez kopirak

tiezjedna
17. sep 2024

Ja nechápem to tvoje vigvamovanie v spálni😨 akože čože?

simca06022011
17. sep 2024

Tak prestan zit v spalni... a pekne zacni zit riadne okolo chlapa v celom byte aj s dietatom. Pride, strc mu ho do ruk a vybavena vec. DAj ho k nemu, nech ho postrazi, chod zatial sa umyt, dat prat, hocico.. prejst sa ak treba. ZAvolaj ho kocikovat, hocico. Nie, nie je odpoved. Boji sa? aj ty sa bojis povedz, a co nechas dieta same?? :D

ella1234
17. sep 2024

Žena ma 9 mesiacov čas aby sa na dieťa pripravila fyzicky aj psychicky, cely jej mozog sa zacne sústrediť na dieťa. Chlap ma zrazu doma dieťa, uvedomi si realitu az ked ho doveziete z porodnice.
Daj mu chvíľkuu čas nech sa spamätá, mozno budes jedna z tých šťastných ze sa chlap na začiatku naozaj boji toho malého cloviecika a ked nie posli ho....preč.

reanda
17. sep 2024

preco zijes cely den zatvorena v spalni a muzovi pises na mesenger? nevies vstat z postele, ci preco?

tiezjedna
17. sep 2024

@martinmmartin už nehul

aurora33
17. sep 2024

Vyhovorky výhovorky samé výhovorky. Máš dieťa s nevyzretym deckom.

autor
17. sep 2024

@reanda máme 2 izbovy byt a v obyvacke ho nemam ani kam dat a zakazdym ked tam vyjdem a dam mu ho do ruky drzi ho ako panna vibrator a do 10 min je naspäť u mňa alebo v spálni v postielke.

iivancova
17. sep 2024

Aj my máme 2i byt a psa a nikdy by mi nenapadlo byť s ním zatvorená v spálni. Už od narodenia malo dieťa minimálne podložku na zemi v obývačke a tam ležalo s tým čo bolo pre neho vhodné v tom čase. Nevyčleňuj sa, separuješ sa zbytočne, takto si na dieťa nikdy “nezvykne”, aj keď pre mňa je taký rodič nepochopiteľný, ale okej. Ako ti už radili, vylez z izby a žite spolu všetci traja. Keď ho držal tri razy za život, jasné že sa boji (daj mu ho do perinky). A nech sa muž spamätá čím skôr ty kokos

simca06022011
17. sep 2024

tak na case poprehadzovat si obyvacku a zariadit to... ja som mala 2i byt, kde obyvacka bola prefhcodna a zaujimave, nebola som zavreta s dietatom v spalni....
treba posunut postielku, ty sa chod bavit s chlapom, ak je dieta kludne, s kludom moze byt v postielke zatial. A ked si na zachode tiez ti ho donesie spat? Boji sa ho drzat, zabal dieta do perinky a suchni ocovi. ALebo mu daj pracu, nech sa stara.. nakupit s vami, navarit... nevyhovaraj sa. Proste ho zaukoluj, lebo on je sice sokovany, ale musi si zvyknut, inak moze medzi vami vzniknut riadna priepast ako medzi partnermi/rodicmi.

lenkakravcova
17. sep 2024

Zbytočne stresuješ, väčšina mužov začne mať záujem o dieťa vtedy keď sa s ním dá pohrať - teda aspoň nejako tak vníma (6 mes cca). Od 1-2 rokov budú parťáci. A nie. Neovplyvní ich vzťah negatívne to, že teraz ho nemojká. Dieťaťu je to šuma fuk. Ono ako je malé, tak len je, kaká a spí - na striedačku.
nehádajte sa kvôli tomu zbytočne. Dieťa tak malinké potrebuje hlavne mamu (nakrm ho, prebaľ ho a nechaj ho spať - to že spíte sami je výhoda - nebude sa budiť zbytočne). A ty potrebuješ večer nejaký spoločný welness a dobrú večeru. Takže: Nestresuj! Keď dieťa zaspí choď do obývačky, objednajte pizzu a zapnite nejaký dobrý film, alebo si urobte niečo iné, čo sa vám spoločne páči (kúpeľ, horúcu čokoládu atď) 🙂

reanda
17. sep 2024

preco vyjdes zo spalne, len ked mu ho chces dat? ty nemas potrebu ist do obyvacky? napr. si kuknut telku? alebo nejdes do kupelne, do kuchyne? mmch, to, ze partner sa nebavi s tebou, ti nevadi? len, ze sa nemojka s dietatom? vsak ty to opisujes, ako keby si okrem starostlivosti o dieta nezila vobec ziadny zivot.. ked sa ani nemas ako inak stretnut s muzom v byte, ked on nepride do tej spalne.. co robis cely cas v tej spalni? lezis s dietatom v posteli? mne to pride uplne nerealne, co pises.. alebo vytrhnute z reality len zrovna nejake dve hodiny, co si uspavala dieta, ked prisiel z roboty a nedosiel za vami..
ano, muzi sa casto takto chovaju pri novorodencoch - potrebuju dlhsi cas sa s dietatom zzit, ale tvoj ani nebude mat sancu sa so synom zzit, ked ty ho cele dni ukryvas v spalni.. ved si ho daj do satky, alebo si kup prenosne lehatko, ked ho nemas v obyvacke kam inam dat.. ja som si babatko vsade so sebou nosila po byte, aj do kupelne som si ho zobrala, nech ma vidi a neplace, ked som sa potrebovala umyt.. si neviem predstavit byt cely den zavreta v spalni

januska12323
17. sep 2024

Ako sa nedá mať miesto v obývačke? Posuň stolík k stene a hneď máš miesto na hraciu podložku. Keď bude väčší bude žiť stále v posteli či ako si to predstavuješ?

convalyarija
17. sep 2024

@martinmmartin zaujímavý názor, máš deti?

autor
17. sep 2024

nemusite vsetko brat doslova tu sa jedna o večery. ja za cely den okrem starostlivosti o novorodenca staram o maximalny poriadok v byte, pranie, zehlenie, 4 zvieratá, varenie, prechadzky s malym vramci moznosti a nakupy. on chodi z prace okolo siestej, davam mu cas nech sa osprchuje a zacne sa o nas zaujimat no tentojeho cas sa tahá do nekonecna. iny clovek pride, osprchuje sa spravi si kavu a chyti si dieťa. on 1,5 hodiny sedi spinavy napr. na wc alebo na uteraku na sedacke, ked k nemu idem aj s malym tak ze je spinavy osprchuje sa a dojde na uspavanie, no on takto prokrastinuje cely vecer. ked uz konecne sa dotrepe tak maly spi. vcera som mi strcila maleho aj s flaskou do ruky, nakrmil ho , polozil do postielky a uz bol v obyvacke.

saxana000
17. sep 2024

Nemas hniezdo?lehatko?nemusi ho pestovat poloz hniezdo lehatko na gauc alebo na stol vedla muza do neho daj babo.tam su plienky tam mlieko idem na nakup za hodinu ho prebal a daj mu jest.neboj ani sa od neho nepohne..

ivik4
17. sep 2024

To uz jaky klidek davas tomu svoju muzovi nemoznemu lenivemu ze si v spalni strcena a robis vsetko sama ? Vsak pridem s dietatom do obyvacky, pripadne mu ho dam do ruk nech sa paci a idem si dat kupel , staraj sa ty. Boze, ze si nevies s jednym chlapom poradit. Je to jeho dieta ? Je ! Tak sa staraj.
Vyhovorky jak 5 rocny soplavy chlapec ze sa boji. Uz len tym ze Ti rovno povedal ze sa tesi az ked bude väcsi, dal jasne najavo ze teraz ho ma cielene v pazi lebo chce a nie ze ma strach .Taka este nehrala aby otec nerobil otcovske povinnosti...
Ked nechce, nech plati alimenty a ani s Vami byt nemusi

andrea2323
17. sep 2024

Podľa mňa on aj rád sedí 1,5h špinavý v tej obývačke, aby si od neho nič nechcela s malým 🙂 no ale každopádne, podľa mňa to môžeš zmeniť len tak, že mu ho stále budeš dávať a dokolečka to opakovať, bez výhovoriek.. nech si to skúša a opakovane, čím dlhšie podľa mňa čaká a otáľa, tým sa bude viac báť a vôbec to bábo nebude poznať.. tak ako ho ty musíš nakŕmiť, prebaliť, držať by mal vedieť aj tatino. Ja vždy hovorím, čo ak sa mne niečo stane, a budem musieť ísť do nemocnice čo potom?

koniarova
17. sep 2024

Nechce sa chlapcovi. Veľmi rýchlo prišiel na to, aká je to makačka. A je to aj tvoja chyba, lebo všetko robíš za neho. Keď príde s práce, nechaj ho najesť, vydýchnuť trochu, strc dieťa do kočíka a nech ide von. A ty oddychuj.

vler
17. sep 2024

Treba si sadnut a v klude sa porozpravat ako si svoje rozlicne predstavy o fungovani nejako zosuladite. Je mi luto ze k Tebe-zene v sestonedeli-je hrubý a zvysuje hlas.
Myslim vsak ze si mala do urcitej miery naivne predstavy ake toto obdobie bude a ze by si mala ustupit z poziadavkov ako mojkanie. On by mal by vediet poskytnut zakl starostlivost AJ pre pripad kedy by si planovane alebo neplanovane nebola doma.

autor
17. sep 2024

dosiel domov, prisiel si dvihnut dieťa na 3 minuty kym zistil ze sa pokakal a hned mi siel podavat, hovorim mu, ja ho prebalujem stale, mozes ho prebalit ty prvy krat ked sa pokakal. polozil ho na pult, vyzliekol do plienky, zaksychtil sa ze to smrdi a normalne odkracal z izby a nechal
ho tak. je mi do placu a ked som sa ho spytala ci ma akoze vsetko pokope tak ja som ta krava samozrejme.

andrea2323
17. sep 2024

Opytaj sa ho ze preco by si mala byt krava, ked od neho vyzadujes normalnu rodicovsku starostlivost. Ty si s malym cely den, potom moze robit aj on.. nemas patent na prebalovanie len ty. Ved on je rovnaky rodic

vler
17. sep 2024

A vy ste sa pred porodom alebo este pred planovanim dieta rozpravali/dohodli ako budete fungovat? Ze budete napr obaja prebalovat?

stanulienkat
17. sep 2024

Ako dlho ste spolu? Dieta sa pritrafilo? Lebo neverim, ze toto bol predtym vhodny material na otca rodiny. A ze sa on na dieta tesil? No..svojim sposobom mu uz nic ine nezostavalo. Toto nie je materiál vhodný ani na partnera, nieto na otca. Neverím, že predtým ti pomáhal v domácnosti a bol starostlivý a sama ochota.

autor
17. sep 2024

@stanulienkat 7 rokov a dieta sme planovali , nepritrafil sa. chceli sme ho obaja . cele tehotenstvo mi pomahal, nakupoval, varil, upratoval. ked som prisla z nemocnics bol tyzden doma somnou, ten tyzden sa staral o domacnost vzorne no ako znova zacal do prace tak je toto. vobec som toto necakala na babo sa velmi velmi tesil a naozaj velmi. cely porod sedelv cakarni kazdy den mi nosil jest a ciste veci. ja neviem kde sa tento clovek podel. mam pocit ze si mysli ze toto su moje starosti , takto sme neboli vobec dohodnutí.

stanulienkat
17. sep 2024

Tak to je potom velmi cudny obrat. Hadam to ustojite. Drzim palce. Ale ten jeho chladny nezaujem nevesti nic dobre. Daj tomu par tyzdnov, uvidis, ci sa uvedomil...