Ahojte. Mame 1 dieta a po tom ako som porodila som povedala ze nikdy viac. Cele tehu naprd, pri porode sme nemali velke sance na prežitie. Prezili sme. Sme tu zdravi. Partnerovi som povedala, ze by som sla na sterilizáciu, uz nechcem riskovat znova zivoty a zaroven cele materstvo… no nie je to uplne pre mna. Partner povedal, ze on chce aj druhe dieta a ze pokial ja nechcem, tak nemáme o com… Z pomyslenia na tehotenstvo, porod a vychovu dalsieho cloveka ma chyta panika, búši mi srdce, trasiem sa, je mi do placu.. Myslite, ze to este pochopi? Alebo on si bude mysliet a cakat, ze ma to prejde? Je to uz dost dlha doba od porodu a nazor nezmením, iba ja viem, čo sa dialo na porodnej sále a vdaka tomuto chodím psychológovi.
hm... kolega mal tiež takýto problém s manželkou... po čase si našiel inú a ďalšie deti mal s ňou...
Existuje adopcia,vynosi ina…A ine moznosti pre muza ak by ste sa na niecom takom dohodli…Ty budes nosit to dieta,nie on….A pokial sa necitis nato tak mu povedz…Ze proste nie..A ked to nebude akceptovat a chce sa skrz to rozist alebo nieco podobne tak radsej teraz ako neskor…Ja fakt nechapem baby odkial berete tychto exotov…Co je tu tem s muzmi…🤦♀️
@viera presne toto isté poradia ženy, keď je to v opačnom garde, žena chce dieťa a chlap nechce..
Vtedy je tu žena za chuderku ,ktorú muž nechápe a má sa s ním rozísť, muz je egoista a podobne. Poradila by si to isté aj v opačnom garde?
@stanulienkat Skus si to precitat este raz ....lebo zjavne necitas s porozumenim..😎.Ja hovorim, ze existuje adopcia, dalej moze cudzia zena vynosit dieta...Splietas uplne nieco ine...A kedze ona tvrdi, ze mala problemy a pod...tak muz by mohol byt trosku ohladuplni a koniec koncov je na nich dvoch ako sa rozhodnu, dohodnu...Len osobne by som si z toho hlavu nerobila, ze on chce dieta a ja nie...Je to len a len na komunikacii ich dvoch..A proste je to pre mna exot..Pretoze ak autorka uda: Partner povedal, ze on chce aj druhe dieta a ze pokial ja nechcem, tak nemáme o com…Tak tam vidim iba dve riesenia...Bud vykomunikujeme alebo pojde kadzy svojou cestou a tam hovorim, ze lepsie teraz ako neskor.....😉
Nechce sa mi verit ze muz ktory by vedel ze jeho partnerka a dieta mali pri porode zivotu ohrozujuce komplikacie by ju tlacil do dalsieho dietata?!
@viera splietas ty. Tu nie je legalne, aby ti cudzia zena vynosila dieta.
Ak si bola ohrozená na živote a manžel od teba žiada výnose nie ďalšieho dieťaťa, tak ta nemiluje. Ak by ťa miloval, chcel by v prvom rade, aby si bola zdravá a živá. Ak chce dieťa hlava nehlava i pri tom ze ta ohrozí na živote, tak ťa má za chodiacu maternicu.. Bohužiaľ.
To ťa chce naozaj milujúci partner ohroziť ? Podľa toho čo píšeš, tak môže byť rád, že Vás má dvoch živých a zdravých..načo riskovať ...?
Partner alebo manzel ?
@stanulienkat 😂Nikto nehovori ze to musi byt na SR...🙏..Mas obmedzene zmyslanie...Zelam ti pekny den😘😅
@stanulienkat cize navrhujes, ze napriek zdravotnym rizikam, fyzickym aj psychickym ma skusit vynosit a porodit dalsie dieta?
@ropucha6 nie, nevravim, ze ma nasilu rodit. Len sa mi nepaci dvojity meter na Mk. Ked nechce chlap x- té dieta, tak je to egoista, hajzel...treba sa s nim rozviest a podobne. To, ze žena hnije 7 až 15 rokov doma na materskej a chce pre radosť 3,4, alebo piate dieťa, to je v poriadku. A chlap nech robí ako taký osol a nech aj skape v tej robote aby ich uživil.
@stanulienkat tak zas nehadz vsetky do jedneho vreca aj ked uznavam, mozno vacsina zien by toto tvrdila (bola by to zaujimava statistika). Ja by som povedala na taky priklad to iste ako tu autorke.
Ak ti povedal že nie je o čom , ja by som to nesilila . tak ako si ty 100 percent presvedcena že už ďalšie dieťa nie on je presvedčený že áno . Ak nenájdete žiaden kompromis , nech si ide po svojom - možno túži po veľkej rodine a niekde ho čaká žena čo mu tie deti dá. Nepíšem to v zlom keby to opačne tiež by som ti poradila chod za šťastím , aj keď s niekym iným . Držím palce
Toto je jediný prípad, kde skutočne sa nedá použiť rovnaký meter na muža a ženu. Lebo jedna vec by bola, ak by autorka nechcela druhé dieťa z sebecký h dôvodov že trebárs sa nudí na materskej, chce ísť do práce, nebaví ju to a proste nechce. Tak ok, to by som napísala, že tam aj muž má teda právo ísť si za svojim.A plne by som ho chápala.
Ale úplne dačo iné su vážne dôvody, ako zdravotné a možné komplikácie v tehotenstve a pri pôrode. Lebo to je vec, aku naozaj muž nemôže urobiť.A v tomto by mal skutočne on trochu prehodnotiť celú situáciu.
Mali sme podobné debaty, tiež som mala ťažký pôrod, bála som sa ďalšieho tehotenstva. Muž rovno povedal, že on by chcel ďalšie, ale ze v tomto nemôže rozhodnut za mňa lebo skutočne on nebude tehotný, nebude rodiť, dojčiť a podobne.
Po necelom roku som sa rozhodla, že ideme do toho znovu. Ze chcem aj ja ďalšie bábätko.Ale rozhodnutie nechal na mňa
Takže v takejto veci, ak je v hre zdravie, skutočne nedá sa porovnať muza a ženu.
@stanulienkat ale ty miesas dve uplne rozdielne veci...v tomto pripade zena nechce dalsie dieta, lebo skoro zomrela pri porode. To je dost zavazny dovod na to, aby manzel pochopil, ze dalsie dieta nie.
Kdezto ak chlap nechce dalsie dieta preto, lebo si chce uz "uzivat", a nemat na krku dalsie dieta, zatial co vie, ze zena po dietati velmi tuzi, a prikladne sa stara o uz existujuce deti, domacnost...tak tam je ten dovod naozaj povedzme taky...no, menej zavazny....nehovorim, ze ten muz je zly, ma tiez pravo uz dalsie dieta nechciet, rovnako ako zena ma pravo dalsie dieta chciet..ale chapes, co chcem povedat. Je rozdiel dovod a dovod. Netreba pausalizovat.
A takisto...ak si ty doma hnila na materskej, mozno len polroka, mozno 3 roky, neviem, tak tvoja vec, ale netreba prenasat svoju skusenost na ostatne zeny. Ja som doma uz 14 rokov, mam 6 deti a nehnijem😃😃
@viera obmedzene zmyslanie? to povedz vsetkym tym ludom, co roky cakaju v poradovniku na adopciu. hlavne, ze ty si neobmedzena... macherka
@janetinka27 🙈🙉🙊
@janetinka27 to, že na SK nie je legálne nechať si vynosiť dieťa náhradnou matkou neznamená, že sa to nedá obísť alebo zrealizovať tam, kde to legálne je. Všetko je len otázka peňazí a toho, čo je kto ochotný absolvovať.
Autorke: čo znamená to jeho “nemáme o čom”? Že ty si len chodiaca vagína, chce len deti, ty samotná a váš vzťah preňho nemá cenu? No tak to potom fakt nie je o čom, asi by som si tie rozvodové papiere aj sama vypísala… môj názor je, že o tom, či mať alebo nemať spolu ďalšie dieťa rozhodne ten, ktorý nechce. Lebo to nie je auto, ktorého sa môžem kedykoľvek neskôr zbaviť cez bazoš. Dieťa má prísť na svet chcené oboma partnermi, nemožno jedného k tomu donútiť alebo oklamať.
Každé tehotenstvo, každý pôrod a aj každe dieta je iné.. absolútne netušíme aká bola diagnóza a príčina bojov o životy, ak by ti nebolo odporúčané ďalšie tehotenstvo, tak by si to vedela, vedel by to aj muž hneď po tom pôrode.. toto je čisto len tvoja trauma, treba s ňou popracovať.. nehovorím že hrrr hrrr do ďalšieho dieťaťa, ale aspoň kvôli nemu si mohla preskúmať možnosti, spracovať tuto etapu.. aha už čítam, že na tom pracuješ, veľa šťastia, hlavne nechoď sama proti sebe ❤️
@sissy27 obist? alebo si doniest zo zahranicia dieta len tak a zapisat ho tu ako co? basnicka otazka. na to nestaci mat len ochotu.
@jaskolka Bola to akut sekcia, ani tam byt nemohol. Cakal na chodbe a nevedel vo sa deje, lebo sa to zvrtlo tak rýchlo ze som nikomu nic nedala vediet. Reagoval tak, ze co revem, ze uz je to za mnou a ze sa mám na to vyspat a ze uz potom na to nebudem mysliet. Svet gombička… a mne tam brucho rezali, este ked som nebola umrtvena, lebo rýchlo, lebo babo nemalo ozvy..
@viera celkom fajn diskusia sa tu rozbehla o alternatívach, nesla by som do toho, mozno keby nemozeme mat deti a chceme, ale takto… nikto nepochopí tu traumu z celeho obdobia pred pocas a este aj po dlhú dobu obrovské depky..
@janetinka27 nie, absolvuješ celý tento proces v zahraničí, dieťa má občianstvo aj RL danej krajiny a ako rodičia sú normálne zapísaní oni, nie náhradná matka. Preto píšem, že je to otázka peňazí, pretože normálne náhradnej matke platia zdravotnú starostlivosť atď, ich život za ten čas v zahraničí alebo teda cesty hore-dole tiež niečo stoja. Keď chceš, mrkni napr na YT kanál dvatátové, oni si týmto prešli a celú svoju cestu k biologicky vlastným deťom s náhradnou matkou zdokumentovali.
Obísť sa to dá napr tým, že žena XY označí za otca dieťaťa muža, on uzná otcovstvo, dieťa si dá zveriť do starostlivosti a manželka si ho potom osvojí. Toto samozrejme nie je úplne v poriadku, má to mnoho úskalí atď, to nemusíme rozoberať, len teda technicky to možné je.
@sissy27 ja tieto pripady poznam a su pre mna desive (moj nazor). preto pisem, ze na tieto postupy nestaci len ochota ist do toho.
nechcela som rozoberat moznosti "ako to urobit", reagovala som na tu poznamku diskutujucej o obmedzenom mysleni
@lenkakravcova
@alexas56 asi nebude milujúci partner, ako pise lenka.
@jaskolka a ako si zvladla druhy porod a celkovo 600vku?
@janetinka27 mne náhradné materstvo desivé nepríde, naopak, ak je to dobre ošetrené po právnej stránke, tak som za, bolo by to isto riešenie pre mnoho párov. V mojich očiach to nie je o nič horšie ako adopcia (pritom decáky plné, zoznamy plné - asi je niekde chyba…). Ale samozrejme rešpektujem, že na toto sú a vždy budú názory rôzne. Len teda som objasnila, že možnosti proste sú nie len priamo na SK.
Druhý pôrod bol úplne iný, možno preto, že dcéra bola menšia, bol aj muž pri pôrode (predtým kvôli korone nemohol), tak asi psychická opora fungovala a rodila som cez deň, predtým v noci, takže únava nebola až taká.
No a potom po pôrode, teda doma také klasika zvykanie opäť na režim dojčenia, vstavania v noci atď, ale tak podobne ako syn, aj dcérka dobre spinkala v noci, 1x maximálne sa budila na mlieko, s tým problém nebol ani predtým, ani tetaz
So synom dosť pomáhala svokra, brala ho na prechádzky, behala za ním, takže v podstate ja som mala len novorodenca pri sebe. Muž sa snažil pomáhať koľko bol doma, ale kvôli práci to bolo skôr vecer.
Uff, tak to je ozaj taka situácia, že jedine mu to vysvetliť. Ako reagoval, keď si mu to vravela?
On teda nebol pri pôrode? Keď nebude ďalšie dieťa, tak čo, chce sa rozviesť, ci ako?
Lebo jedna vec je ze sa partneri dohodnú predtým na deťoch, ale zase keď sa to zmení zo závažných dôvodov, tak treba sa prispôsobiť situácii.