Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom oznámenia o narodení bábätka.
Keďže nemám skúsenosť, chcela by som si vyrobiť elektronické oznámenie o narodení, možno s fotkou, možno bez...a potom vytlačiť.... niečo kde iba doplním a je to zadarmo. Poznáte niečo také? Bola by som veľmi rada, lebo nemám 50-100eur, aby som to dala navrhnúť niekomu a dať vytlačiť...
A ešte mám otázku ohľadom oznámenia cez sociálne siete. Plánujem to dať na FB priateľom, nie verejne, len foto váham, nechcem dieťatku robiť digitálnu stopu. A manžel s tým tiež nesúhlasí,, ale nejaký oznam, že sa nám narodilo bábätko...ako by ste to riešili vy? Tak dosť diskrétne...prípadne nejaké linky potešia s textami, vôbec neviem...a sucho napísať ahoj volám sa Janka, narodila som sa x.xx.xxxx , vážim a meriam a svojej mamke a ockovi robím veľkú radosť....sa mi zdá také bežné, ... suché.... Niečo v kresťanskom duchu, ale to ma nič takého rázu nenapadá. Ďakujem za rady ohľadom oboch otázok a krásne vianočné dní prajem, veľa zdravia, rodinnej pohody a lásky.❤️❤️❤️
To je nejaka nová móda? Je to nutné? Vaše dieta je dolezite len pre vas. Nejake vytlacene oznámenie fakt nikoho cudzieho nezaujima. Ja som teda rodila pred 10 rokmi, ale blízkej rodine stačil telefonát/smska a na FB klasicky oznam. Žiadne originálne radobyvtipne versovacky.
Ale inak ano, Canva je program, ktory hladas.
Ak chces kľudne niečo vytvor ale myslím že ľudí to nejak silno nezaujíma. Stačí dať vedieť najbližším do správy alebo zavolať.
My sme to urobili tak ,,innak ,,keďže to bolo naše prvé nahrali sme krátku hlasovku ako plače keď sa narodila a poslali sme blízkej rodine hneď pochopili😘
Tento suchy oznam alebo foto tej karticky co vypisuju v porodnici uplne staci. Dostanete elegantny like alebo srdiecko a tym to pre vacsinu konci. Naozaj netreba tlacene oznamenia
@kitycat tlačené chcem len pre najbližšiu rodinu, keďže žijeme v zahraničí, aby mali na pamiatku.
Na FB to chcem dať, aby vedeli kamaráti a známi,,ale bez foto pravdepodobne, alebo záber na rúčku s mojou, či na nožičky...a k tomu text...
Canvu si sťahovať nechcem... Chcela by som niečo cez stránku, kde vypíšem veci a netreba proste sťahovať.... ale ďakujem za každý radu veľmi pekne, aké pri 98%pamate asi ťažko niečo stiahnem do skoro 4 ročného mobilu...
Asi tá nepoteším...tiež som od najbližšej rodiny dostala tlačené oznámenie o narodení dieťaťa. Asi 3 roky som to prekladala a nakoniec to skončilo v zbere papiera. 🫣
Chcela by som mať tvoje problémy a hlavne nezabudni to dat na sociálne siete.
Podla mna tlacene oznamenie je zbytocne, dokonca prvykrat o tom pocujem, ze pri narodeni dietata. V dnesnej dobe uz aj na svadbu sa posielaju oznamenia len pozvanym. Mame cerstvo narodene babo. Rodine a znamym som rozposlala info po porode do sms, WA( uz podla toho ako s kym komunikujeme) starsej generacii( prababkam a tak…) som volala. Na FB sme urobili kratke video, na to nam reagovalo kvantum ludi, az mi mama volala ze jej sesternice volaju a gratuluju-fb je dost rozsireny a tak sa info posuvala rychlo dalej 😁 Ak nechces zanechavat digitalnu stopu, mozes dat fotku bez tvare, pacia sa mi take ze ruky rodicov a drzia ruku babatka alebo nozku nemusis tam ani pisat udaje. A v krestanskom duchu-ved toho je mnoho ako to vyjadrit, staci vlastnymi slovami ako to ti ako veriaca citis
Vy sa tešíte ale ostatným je vaše dieťa úplne ukradnuté, to je proste fakt. Stačí poslať sms s textom aký vymyslíš najbližšej rodine a potom klasické fotky, ostatní to vedieť nepotrebujú.
Myslíš si, že každého zaujíma, že sa ti narodilo dieťa?
Suhlasim s komentarmi, sms naozaj staci aj rodine, aj blizkym kamaratom. Ostatnym “znamym” je to aj tak uplne jedno, takze ja by som to nedavala ani na facebook, naco?
Canvu stahovat nemusíš, dá sa v nej pracovat aj cez prehliadac online.
Na taketo trapnosti nestaci dat iba status?
Nechápem, prečo toľko kritiky. Ja sa napríklad teším z každého bábätká, ktoré sa kamarátkam narodilo. Dostala som asi 3 tlačené oznámenia, niektoré kamošky každý rok posielajú fotky z vianočného rodinného fotenia a máme ich na takej veľkej fotostene v jedálni.
Radu síce nemám,ale choď do toho, keď máš normálne kamarátky, budú sa tešiť s tebou.
Vytešuje sa z bábätká,hlavne nech je šťastné a zdravé,ale vieš,foto s jej a tvojou rúčkou,už je rovnako bežné a "nudné" ako sms :volám sa...,vážim...atď.🤣😏hlavne nech všetko dobre dopadne
Spoj foto ultrazvuku a ruku nozicky/ručičky do jedného obrázku. Na jednu stranu text - už v matkinom lone som ta poznal - na druhú stranu Dianka 25.1.2025.
Teda meno, dátum, nič iné, v jednoduchosti je krása,.
nemusí to byť presný citát z biblie, ale niečo, čo ťa oslovilo.
Tlačené netreba ozaj rozposielat, v dnešnej dobe oznamy majú cenu vyššiu, čím skôr sa k adresátovi dostanú, kým príde babke fotka, už to dávno bude vedieť. Širšej verejnosti stačí oznam bez fotky, netreba sa báť digitálnej stopy, tvoje dieťa bude na mnohých videách. Babkam a blízkym stačí pekná fotka, ak už chceš niečo tlacene. Možno s dátumom, menom.
Ja som odfotila nozku a tu dala na fb. Malého nedávame nikam ak dávam s nim fotku tak aby mu nebolo vidno tvar. My sme poslali fotku ale rodičom sme hneď volali keď som šla do nemocnice, ja som mala sc, čiže sme vedeli ze to pôjde rýchlo, aj keď mi praskla voda, porodila som asi do dvoch hodín od prasknutia v noci, zvyšok poslal fotky rodine priateľa ja som bola mino po celkovej. Potom som ja dávala na fb ale komu sme chceli sami povedať vedel hneď v ten deň
Ja som si to sama robila doma, kupila v papiernictve obalky a karticky, spravila som si matricu a tu otlacila. Matrica bola kruh so suhvezdim raka. Na druhej strane bola mala foto syna. My zijeme cez 500-800km od rodiny, tak sme posielali takto.
Bez urážky ale po pôrode budeš mať úplne iné starosti ako riešiť kto sa ako dozvie že si porodila 🙈
Ja som asi jedina koho potesi sprava o narodeni dietata. Ja sa viem tesit aj ked sa mojim byvalym spoluziackam narodi, alebo byvalym kolegyniam. Je to pekna a hlavne konecne pozitivna sprava v tomto svete. Vzdy napisem par slov a den mam krajsi. Takze nie je pravda, ze kazdy kasle na cudzie deti. Samozrejme nemusim pozerat kazdy jeho pohyb, ale takato info potesi.
Nechápem, čo je ,,suché,, na normálnom ozname typu ,,Volám sa, narodila som sa vtedy a vtedy, vážim a meriam toľko...,,.To úplne stačí, fakt to nikto takto prežívať ako Ty nebude - a to som tiež hrdá mama 4 detí. Podľa mňa zbytočná námaha z Tvojej strany, ktorá nebude nijako extra ocenená...