Oľutovali ste druhé dieťa?

4. máj 2022

Ahojte viem že asi príšerná otázka ale aktuálne som tehotná a druhou dcérkou na ktoru sa samozrejme strašne teším ale cez víkend bola u mňa na navsteve sesternica ktora.ma.dvoxj synov 6r a 2.5 r. a vravela mi pri takej úprimnej debate že keby sa mala rozhodnúť znova tak ostane len pri jednom dieťati 😭vraj sa príchodom druhého dieta u nich všetko pokazilo aj vzťahy aj financie proste rozhodla by sa dnes inak..je tu ešte nejaká mamička ktoráje v rovnakej situácii?

diamond007
4. máj 2022

Nie, dcérka je najlepšia sestrička na svete ❤️ zatiaľ sa nič nepokazilo, jasné že je to kolobeh s bábätkom odznova ale krásny 🙂
Občas samozrejme riešime hračky ale všetko sa dá vysvetliť, je to o výchove.

anjelicek26
4. máj 2022

Su vztahy, ktore sa pokazia aj bez deti, aj s jednym dietatom... to je len a len o ludoch... a tom, ako sa o ten vztah snazia... my mame styri deti, nelutujeme to ani nahodou... a kedze si tehotna, tak to neries uz vobec, budes hrda na obidve deti, lasky 2x tolko...

kaja871
4. máj 2022

Ako si to spravila tak to má vzťahy atď, u nás sa vzťahy upevnili

martinkatinka
4. máj 2022

To nie je o pocte deti, ale o tebe. To ze jedna lutuje, neznamena, ze aj ty budes.
Ja lutujem, ze nemozem mat uz druhe, ale zase na druhej strane som vdacna, ze mam aspon jedno 😉

amelia89
4. máj 2022

ako nehnevaj sa na mna ale toto povedat tehotnej zene s druhym dietatom je trochu extrem 😂
Preco by dieta malo pokazit vztahy? Tam uz teda asi nieco nefungovalo predtym nie? A financne - tak realne si rodicia musia zvazit na co maju a na co nie 🤷🏽‍♀️

Moje druhe dieta ma dneska 1 tyzden. Praveze s nim prisiel nejaky vnutorny klud,vdaka,naplnenie. Uz sme kompletni. Zdravi. Ako samozrejme ze clovek si uz predstavuje ako raz bude mat aj cas na seba 😂 Ale to nie je pokazenue nicoho,proste to je vytvorenie rodiny a k tomu patri aj obetovanie sa pre deti z casti. Podstatne je mat pevny vztah s muzom

evica17
4. máj 2022

Nelutujem, ajked je to dakedy narocne, ale zas.pekne. Ja trosku lutujem, alebo mi to pride take smutne ze ich mame blizko seba a ze sa nevednujem tomumladsiemu/starsiemu ako by som chcela.

guga79
4. máj 2022

Nie, nikdy.....neda sa dieťa vynit za niečo, čo sa deje v zivote... Dieťa je dar, požehnanie.... ❤️

danyelia
4. máj 2022

Ahoj, nie - nikdy v živote, ani prvé, ani druhé, ani tretie, ani štvrté...a prepáč, tvoja sesternica je ,,trúba,, - po prvé, že toto vôbec povedala a po druhé, že to povedala Tebe. A nechápem, prečo Ťa to vlastne trápi, keby povedala, že ľutuje aj to prvé, tak budeš rozmýšľať o tom, či to prvé dáš do domova a druhé na adopciu? Prepáč za úprimnosť, ale nad týmto by som sa absolútne nezamýšľala a tešila sa na bábätko 😊

lilienkah
4. máj 2022

Nevstavaj sa do pozície sesternice nevieš ako sa veci majú za zatvorenými dverami, pozri dieťatko už máš zo znamená že veľa nových veci vam dokupovať nebude treba pretože zdedí po sestre čiže finančne náročné by to nemalo byť, to že možno nekúpiš kazdu blbosť svojej dcére neznamená že si horšia matka ako tá čo sa rozhadzuje kde len ide 😊 ja by som na tvojom mieste bola šťastná je veľa žien čo si prajú aspoň 1 a nemôžu.. čo sa týka vzťahu prečo by sa to malo pokaziť, nevyjadrila si sa žeby to tvoj muž nejak ťažko zvládal určite je len rád…

elizabet173
4. máj 2022

to nebolo extra rozumne rozpravat zene, ktora uz druhe dietatko caka. Pevny, zdravy vztah nepokazi ani prichod dietatka, ktore manzelia vobec neplanovali. Ak niekto ide do dietata s tym, ze mozno im napravi vztah, kde to uz celkom neklape, tak sa to vacsinou pokazi uplne

maribell
4. máj 2022

Ak aj taká žena existuje, tak sa k tomu sotva prizná takto verejne.. zatiaľ čo ty si pod rúškom anonymity

autor
4. máj 2022

Ak prepacte za túto otázku ale trošku ma to zarazilo..a ešte tie svokrine reči že no s jedným si to mala lazo plazo počkaj s dvoma.to už bude iný zaberak 🙈🙈 toto pocuvam.odkedy som tehotná a to o dva mesiace rodím

tosomja
4. máj 2022

Mám tri deti a keby som mohla, mám ich 7. Vždy som chcela veľa detí. "zdedila" som priateľove dve. Takže dokopy 5 deti a nesťažujem sa. Vždy veselo, nikdy ticho 🤣 a neviem, možno som skromnejšia, ale ani peniaze nechýbajú.
Najstaršia 11r, a syn 2r, najmladšia 1r.

alexandra2010
4. máj 2022

som jedinacik a ver mi ze cely zivot mi chyba ten surodenec, strasne som trpela ked som mala 11-13, to ticho v detskej ma dusilo.

guga79
4. máj 2022

No tak to máš fajnú svokru fakt 🙊 jej povedz, že sak prídete pomáhať no nie? Chce Ta zneistit...nepočúvaj ju. Nebude to zo začiatku super ľahké, ale postupne si nájdete svoj režim a bude vám fajn. Kašli na okolie a teš sa z tohto krásneho obdobia. Ver mi, rýchlo to utečie. Mam 4 deti, teraz najmladšia pôjde už do prvej triedy. Ani neviem, kedy to ubehlo.... A snáď, uvidím, či ešte príde do našej rodiny bábätko. Držím palce, aby si bola silná.

diamond007
4. máj 2022

Ja len poviem že vzťah s mužom je ťažšie udržiavať ak staršie nenavstevuje škôlku

mamamasama
4. máj 2022

A tie rodinky, ktoré majú 4 deti a sú spokojné, šťastné, zabezpečené a rodičia sa stále milujú? Poznám také. Nemôžeš vedieť, čo bude. Ja čakám druhé a viem, že to bude skvelé.

anonymous87
4. máj 2022

Nie. Nikdy. Akurat som minule vravela muzovi, ze rozhodnutie pre druhe dieta bolo jedno z tych najlepsich za poslene roky ❤️
Je to niekedy masaker, jasne ze ano. Niekedy padam na hubu (obe deti su extra narocni nejedaci a nespaci🤷‍♀️).
pocitili sme to aj financne? Ano pocitili. Ale s tym sme ratali, cize nas to nezaskocilo. Aj ked rezerva sa mina znacne rychlejsie.
A co sa tyka vztahov, u nas ostali rovnake. Ono ak sa pokazili po narodeni, pravdepodobne neboli 100% ani pred

dskjhfdlkdjhl
4. máj 2022

Ak ma niekto druhe dieta kvoli tomu, aby zachranil vztah, tak tam je to zvycajne jasna cesta k rozchodu. Ale ak je vztah v poriadku, tak dieta ho nepokazi.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evuska135
4. máj 2022

Akoze ano je to tazke. Ja mam prve dieta strasne akcne, problematicke, s poruchou reci a kadejakym svojskym spravanim, ale mat dve deti je krasne, ta laska medzi nimi, ked sa tesia, obijmaju, nemenila by som aj ked som uz tolkokrat bola psychicky na dne, znicena, unavena, aj sme kvoli tej unave boli s muzom na noze a tak, on mal toho dost tiez ale dali sme a je to radost, ak jedno nastve druhe potesi 🥰

ivangeline
4. máj 2022

Ja len lutujem,ze som nedostala pevnejsie a lepsie zaklady v rodine. Teraz je to preto vacsia drina.. Spravne komunikovat. Porozumiet. Vychadzat v ustrety.

srferreira
4. máj 2022

Ja len nechapem ako toto moze matka dvoch deti vyslovit 🤷‍♀️ Olutovat dieta, chuda vsak ono sa na svet nepytalo.
Reci si nevsimaj lebo len tie ti davaju neistotu. Rob si podla seba 😊teste sa nadalej a uzivaj si obe deticky.

diamond007
4. máj 2022

Aký vekový máš rozdiel? My 3roky bez 2mes.
Na dvoch je náročné jedine to, že ten čas kedy spí mladšie musíme venovať staršiemu a nie sebe. (Nenavstevuje škôlku). Mne staršie nespava naobed a teda ozaj celý deň sa nezastavím lebo vkuse len uspavam a keď mladšie spí tak sa musím hrať.
Takže staršia chodí skôr na varovku čo dovtedy nechodila. Ale určite to zvládneš 🙂 prvé mesiace sú super kým bábo len spinka.

acrobaleno
4. máj 2022

@alexandra2010 ja som jedináčik a žiadne ticho ma veru nedusilo. To je o každého skúsenosti.
Stavím sa s tebou, že sa nájde veľa žien, ktorým hlavou prebehla jedna dve myšlienky ako to pred dieťaťom, druhým dieťaťom bolo lepšie, že mali viac času na seba, na partnera, atď. Znamená to, že to dieťa/druhé dieťa neľúbi? Nie.
Raz som ale čítala článok o matke 3 detí, kde prvé dve dcéry milovala a o tretie ,chlapca, sa iba starala z povinnosti. Takže ako hovorím je to strašne individuálne a každý má právo na svoje pocity. Aj tvoja sesternica má právo na svoje pocity, zdôverila sa ti v slabej chvíli a ty to hneď ideš vyslepačiť na MK.

tosomja
4. máj 2022

Taký to je život mimo ostatného s dvoma malými deťmi. 🥰

srferreira
4. máj 2022

@tosomja ja mam takto na WC este aj psa 😂

marzuz89
4. máj 2022

Prichodom deti sa pokazi len to, co si pokazime sami. Deti za to naozaj nemozu ❤️

danyelia
4. máj 2022

@tosomja Toto mi niečo hovorí, hlavne tá posledná fotka 😄