Odreagovanie sa pri malom dieťati

barbora0308
2. dec 2022

Ahojte, rada by som si precitala vase nazory a skusenosti. Aktualne mam doma 6 mesacneho chlapceka. Bola som pozvana na babsku jazdu k jednej kamaratke, ktora byva v inom meste, cize by som tam aj prespala. Uplne sa tomuto navrhu nebranim, kedze sama tuzim po odreagovani sa, proste troska vypnut a vypadnut z kazdodennej rutiny na jednu noc. Manzel ma v tom podporil, ze sa mam ist kludne odreagovat, maleho postrazi. Kojit uz zial nekojim a manzel ma vie na 100% zastupit, je naozaj vzorny a starajuci sa otecko 🤗.
Aktualne skor bojujem sama so sebou, neviem si uplne predstavit byt na noc bez maleho. Bojim sa, ze by som si to skor neuzila, ako uzila a nakoniec by mi to prislo iba luto a mala by som vycitky. 🙈
Najdu sa tu mamicky, ktore sa nakoniec na takyto "vyjazd" pri mensom babatku odhodlali a uzili si to bez vycitiek, ci ste to nakoniec olutovali a radsej odporucate pockat, kym bude dieta vacsie? Viem, ze je to individualne a kazdi vnimame tieto veci inak, predsa by ma zaujimali skusenosti a nazory inych mamiciek. Dakujen pekne!

20erika07
2. dec 2022

@barbora0308 isla by som, ale nie mimo mesta a nie na noc 😊 ale to som ja 🙂

stanulienkat
2. dec 2022

Chod a uzi si to... Co by dali ine za takeho manzela.

mondolina
2. dec 2022

nemaj zlý pocit, že ho opúšťaš, veď bude oňho postarané. uži si.

romi9
2. dec 2022

@barbora0308 urcite ano. My sme boli, ked mal maly 6 mesiacov v Tatrách na lyžovačke na viac noci a maly bol u svokrovcov.

januska12323
2. dec 2022

Keď to malý bez teba zvládne tak prečo nie. Veď sa hádam nebudeš od rána do večera opijat a keby niečo zachviľu si pri ňom.

lenkadenisa
2. dec 2022

Išla by som úplne s kľudom. Deťmi tvoj život nekončí, musíš sa naučiť byť trochu sebecká. Čím Neskôr to spravíš, tým to bude horšie.

barbora0308
autor
2. dec 2022

Dakujem baby, tak ja to teda skusim 👍☺️ snad si to naozaj budem vediet uzit.

mimi3008
2. dec 2022

@20erika07 Napodobne. Ale ja sa neviem tak uplne do toho vzit, lebo starsieho som kojila rok a tristvrte a mladsi ma 13 mesiacov, stale kojim. Takze realne si neviem predstavit, ake je to ozaj mat moznost odist od maleho dietata na vecer, resp.noc

nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
autor
2. dec 2022

@nellyskasy haha, tak to teda ano 😁 uff no manzel to ma vesele s tolkymi kockami doma 🫣 a to puberta vas este iba caka, to bude odhanat napadnikov 🙊. Napriek tomu moze byt krasne mat taku velku rodinu 👍.

nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
autor
2. dec 2022

@nellyskasy no ja som tiez dlho snivala o troch detoch. Nuz ale jednak uz dalsie dieta zial nie je mozne a na druhej strane tento moj maly nezbednik mi dava obcas tak zabrat, takze uprimne, ani by som asi do dalsieho dietata uz nesla, aj kebyze mam navyber. Takze dole klobuk 🤗.

majlo1234
2. dec 2022

Chod paneboze, a uzi si to aj za mna😃ja snivam o dni, ked prestanem kojit a vypadnem tiez.

00momo
2. dec 2022

@barbora0308 uprimne tiskov ti závidím (manzela). Brigadujem 2x do týždňa 3h az ked on pride domov. A on mi vola co má dat jestt malemu, kedy pridem ze maleho treba prebalit. On neje schopny mi kupit ani blbu cokoladu a ked som si kupila kvet opytal sa ma preco a ja ze ty nesi schopny.
Vaz si ze máš takého manzela

barbora0308
autor
2. dec 2022

@00momo joj tak to mi je luto teda 🫤. Ja na manzela nemozem naozaj nic zle povedat (okrem toho, ze je obcas velmi tvrdohlavy, ale to je proste jeho povaha a ja to viem akceptovat 😁), ale on mi pomaha s domacnostou, navari, nakupy robi vacsinou on napriek tomu, ze som ja na materskej a on pracuje od pon.-piat 8 hod. denne. No a je skvelym otcom, naozaj sa o maleho plnohodnotne vie postarat. Aj teraz ho akurat kupe a pocujem ako mu spieva, take rozkosne 😍😅.
Je mi jasne, ze mam extremne stastie a nie kazdi ma takehoto ohladuplneho chlapa doma. Hlavne ked si tu obcas precitam, co za manzelov maju doma zeny 😲 az zasnem. Ale u nas je to aj o vzajomnom respektovani sa, proste ked vidim, ze je on utahany tak potiahnem veci ja a opacne. Alebo napr. on vie, ze ja mam problem so spankom a casto tazko zaspavam, tak velakrat potiahne vecerne krmenie, ale rovnako ak ma on problem s chrbticou, tak taham ja. Je to hlavne o vzajomnej naklonnosti.
Skus sa s manzelom porozpravat, urcite nie je fer a ani OK, aby ti manzel volal pocas tvojej nepritomnosti ohladom takychto banalnych veci, co podla mna musi rodic (jedno ci otec, ci matka) bezproblemov zvladnut sam.

00momo
3. dec 2022

@barbora0308 on tiez navari uprace aj nakupy. Ale co sa tych veci okolo maleho 0 bodov. Manzel tiež pracuje 8-9h denne nema pevný pracovný čas. O vecernom alebo nocnom krmeni mozem len snívať. Vikendy ma voľné. Ked bol drobec maly nevedel chodiť tak som mu hovorila ze nech sa snim pohra. On ze on sa tak nevie hrat a ja ze mu hovor ze co je co ukaz mu na hovoriacom psikovy ze co je co pusti mu zvuk. On to este nevnima ine to bude ked bude starsi bude vedieť chodiť. A co sa zmenilo nič. Maly strasne rad pozera zvukove kjizky o zvieratkách a ja ze sak mu citaj pusti zvuk že ktoré zvieratko co robi 5m cita s malym. Maly vidi ze od neho sa nic viac nedocka. Tak ide po svojim.

bagerka
3. dec 2022

@barbora0308 áno, môj ma poslal na párty do Prahy, malý mal 5 mesiacov. Chodím takto pravidelne 😁 spokojná mama, spokojná rodina. Chodí samozrejme aj môj muž a ideme aj spolu. Malý ma teraz 4 a pol roka

lienka3
3. dec 2022

@barbora0308 bez,utekaj 😉. Ja som kojila 25mesiacov,takze sa dalo na par hodin odist,hoci tiez sa manzel vedel postarat,ale ked prisiel hlad v tych nizsich mesiacoch,tak ma nikto zastupit nevedel 😀. Az ked zacal sam papat to bolo jednoduchsie. A tym,ze moj maly bol tiez narocny,mne padlo dobre vypadnut kus medzi ludi a bavit sa o inom ako o plienkach 😀

barbora0308
autor
4. dec 2022

@00momo hmm, tak to ma naozaj mrzi. Pri takomto pristupe nebude mat dieta dobry vztah s otcom, hovorim z vlastnej skusenosti 🫤. Moj otec bol rovnaky, aktualne sa respektujeme, ale to je asi tak vsetko...

00momo
6. dec 2022

@barbora0308 maly sa strasne tesi ked pri manžel domov. Len skoda ze on neje viac aktivny. Tisko zavodim zienkam co maju aktivneho manzela, ze ich berie na vylet...