Ahojte, rada by som si precitala nazor inych mamiciek. Som matka 2,5 mesacneho babatka. Nebudem tu rozpisovat, cim vsetkym som si presla pocas tehotenstva, ale v skratke som rada, ze sme obaja zivi a zdravi. Babatko mam narocne, treba sa mu naozaj vela venovat (rehabilitacie, cvicenie doma, kontroly u lekarov, silny reflux, koliky, kvantum placu...). Som uz velmi vycerpana (i ked to je asi kazda mamicka 😁), co na mne vidi samozrejme aj manzel. Navrhol mi, ze sa mam ist von trocha odreagovat s kamosmi, ze on postrazi maleho, nech si trocha oddychnem. Manzel je velmi napomocny, vie sa o maleho plnohodnotne postarat. Naozaj by mi teraz nieco take velmi prospelo, ale uz teraz mam vycitky svedomia, ze mam doma tak male dietatko a ja by som sa vonku zabavala... Co si o tom myslite, je v poriadku "nechavat bez matky", take male babatko? Dakujem za vas nazor a prispevky.
Je to úplne v poriadku, veď sa bude starať otec.
Dieťatko potrebuje spokojnú mamičku a ty potrebuješ odreagovať, uži si to.
Takéto odreagovanie si dopraj aspoň raz za mesiac
Ale veď dieťa nenechávas s nejakym cudzím človekom. Ale s otcom dieťaťa.
Buď rada, že má záujem byt aktívnym oteckom
Ak mas schopneho manzela nevidim v tom problem, kazda potrebuje niekedy vypnut 🙂 ja som prvy krat sla von asi ked mala mala 2mesiace.. sla som von na 2 hodiny :D akoze i tak moja mysel bola doma, neskutocne mi chybala :D a citila som sa ako keby som pachala nejaky trestny cin 😂 (previnilo)
...dieta ma skoro vzdy 2 rodicov.. takze preco by chlap nemohol strazit tiez dieta, ak sa da na neho spolahnut 🙂
Kedze viem, co je to mat dieta s refluxom, tak chod, ved je to jeho otec.
Ja som sa sice nechodila “zabavat” 🙂 ale chodila som 3x do tyzdna cvicit odkedy mal syncek 3 mesiace, bol doma cca 2 hodinky s manzelom a super 🙂 vsetci spokojni😁👌🏻 Ja som si perfektne aktivne oddychla a manzel si uzil cas so syncekom. Za mna urcite ano - kludne akakolvek psychohygiena je super, dietatko to kludne vydrzi aj s tatom 🙂
Už by som bola oblečená medzi dvermi😊
Za mna otec je na rovnakej "urovni" ako matka, matka nie je nic viac, otec je taky isty rodic a postara sa tak isto. Nenechavas ho predsa s cudzou tetou od vedla. Cize urcite si vybehni posediet, ci s kamoskou na kavu. Ale rozuniem tvojmu pocitu, od tak maleho som sama nikde nebola, ale na kavu na 2 hodinky by som jednoznacne isla, odpocin si ❤️
Dakujem za prispevky, tak to teda "skusim" aspon na par hodin 🤗
Choď na kávu s kamoškou. Veď nemusíš prežúrovať celú noc. Muža máš super a uvidíš ako ti to dobre padne 🙂. Drž sa ❤️.
prvykrat som sla s kolegami na veceru este v 600-nedeli a necitim sa preto zle ani horsia matka, dieta to prespalo, vratila som sa nakojit a bolo s otcom doma, nevidim na tom nic zle a vlastne od tej chvile chodim pravidelne - mam cas pre seba sportujem, idem na kavu, teraz uz aj na wellness vikend s inymi matkami bez deti
kazdy ako to citi a ako je spokojny, pre mna moje dieta ma aj druheho rodica a ten nema pomahat ale aktivne participovat 🙂
Otec je rovnaký rodič, ako matka. Nikde nie je napísané, že musíš byť s dieťaťom zlepena 24/7a nehnut sa od neho.
Ja som bez problémov nechávala aj syna s manželom, jedine na dojčiť som musela, takže cca do toho času som sa zmestila(nedalo sa nic odstriekat, inak by ho nakrmil)
Dcera detto, v pohode ju nechám už aj 2-3hodimy,kym.jecas dojčiť.
Ja som pracovala od jej narodenia a musela som ist od dcerky niekolko tyzdnovej na stretnutia a ten pocit previnilosti poznám a je to úplne normalne,pretoze sme matky, to citové puto je silné...ale treba sa nad to povzniest a vydrzat, pretoze aj matka di zasluzi nejaky cas pre seba a hlavne ked otec je aktivny a ochotny ..takze hoc s vycitkami kludne chod a uži si to😉po par razoch uz tie vycitky nebudu take a dolezite je aby si aj ty bola v pohode...
Vedz, že s úplne inou energiu prídeš naspäť domov, než s ktorou si z domu odchádzala. Výčitky si prirodzene...raz si sa stala mamou a to už ťa navždy ovplyvní. Ak však nebudeš mať zdroje, kde dobijes baterky..a minimálne vyvetrat si hlavu od dieťatka, cele mesiace, roky... život ťa sám donúti myslieť na seba a prídu lekcie,ktoré príjemné nebudú. Zariad dieťatko, nachystaj všetko, aby mal muž po ruke, keby niečo si na telefóne...už aj 2-3 hodiny vyjsť z tejto mamickovskej rutiny dokážu zázraky. Hoci sa len zatulat do knihkupectva, do DMky, alebo pravidelne pokecat s kamoskou bez dietata, na káve...treba to skúsiť a presvedčiť sa ;) že to dáš, ty, manžel aj malé.. a nič sa nestane. Naopak, zistíš, že z takejto jednoduchej veci ma benefit každý len rodiny.
Chod istotne, ale nie na noc😀odkedy mam dieta, spanok neobetujem ani keby co bolo😃
Ja by som išla ale o tej 21ej by som už bola doma🤭