Zdravím žienky, pred 8 mesiacmi sa nám narodilo s partnerom bábätko. Keď sa narodila dcérka do pôrodnice prišiel len raz pred koncom navstevnych hodín. Momentálne je stále v práci až do večera pričom predtým tak dlho nebýval. Momentálne sme u rodičov s malou častejšie keďže som bývala celé dni sama doma a bolo mi dlho navyše v cudzom meste kde nikoho nepoznám. Mám pocit, že sme sa veľmi odcudzili vždy keď prišiel večer domov mala už spala, prehodil so mnou zopár viet a potom, chcel mať sex. Neviem nepáči sa mi takýto "vzťah" alebo veď toto už nie je ani vzťahom. Ako vrátiť iskru? Ale mám pocit, že záujem nasilu nevzbudim u neho. Teraz ani nezavolá cez deň čo robíme ani vecer, keď sa ozvem ja vraj si ľahol lebo je unavený z prace. Skôr si myslím, že niekoho ma alebo možno som len paranoidna.
A pýtala si sa ho, ako to vidí on? Ci mu vôbec vadí, že ste sa odcudzili? Lebo skutočne toto nie je normálne u partnerov, aj keď muz robí, tak minimálne večer, cez víkend treba byť spolu. Teraz v odlúčeni dupľom sa vzdalujete, a čím dlhšie, už to ani nebude možné vrátiť. Ťažko povedať, ci ma inú, je to možne, aj nemusí... Jedine s nim sa porozprávaj, čo sa deje.
musis sa s nim otvorene porozpravat. nie je normalne aby sa otec a maleho babatka tatko spraval. ja osobne by som to nezniesla. ale odchodom nic nevyriesis. musis komunikovat. to je jedina cesta.
Ako som napísala bývam častejšie u našich aby som nebola sama s malou celé dni. To neznamená, že nebyvam ani doma, ale načo tam budem keď tam on nie je. Dokonca niekedy ani cez vikendy tu ide na bicykel, firemná akcia či nebodaj s kamaratmi. Pýtala on nevidí žiaden problém medzi nami. Už to nie je ako pred tehotenstvom všetko to zacalo tým. Predtým mi aj často volaval či už som na obede napríklad, keď som išla z práce. Teraz nezavolá ani na malú sa neopýta. Ja mám pocit ako keby mu vadil prechod na tento "rodinný" život, pritom bábo chcel.
Ja som tiež často išla k rodičom, lebo muž často nebol doma a ja som sa cítila osamelo. Potom som zistila, že mužovi to nepadlo dobre, mal pocit, že nie sme rodina. Veľa sme sa hádali. Nakoniec, keď som chcela udržať rodinu a otca pre svoje deti, zmenila som trošku prístup ja. Veľakrát som vzala deti a išla som mu oproti do práce a vytiahla som ho von kočíkovať. Cez víkendy sme chodili na výlety, aj s malými deťmi. Večer sme si sadli, dali sme si vínko, pozreli spolu film, objala som ho. Také maličkosti stačili a teraz máme harmonický vzťah. Skús si ho viac všímať, možno žiarli aj na dieťa. Nie je normálne, že sa ani neopýta, ako sa má a čo cez deň robilo nech je akokoľvek z roboty unavený.
Skús toto trošku zmeniť a ak sa to nepohne k lepšiemu, potom by som pátrala po tom, či nemá niekoho...
Ja mám len taký nápad, že možno sa cíti odstrceny. Veľa chlapov sa tak cíti, lebo sa nevedia nejak zapojiť do starostlivosti a nevie nabehnúť na nový spoločný život. Skús sa o tom fakt s ním porozprávať. No a teda skús mu pomôcť tak, že nájdeš/nájdete nejaké spoločné aktivity, ktoré by bavili aj jeho a ktoré by ste mohli robiť spolu ako rodina aj s malou. Určite sa nejaké nájdu.
A ešte k tým spoločným aktivitám. Už keď som bola tehotná mali sme chodiť spolu na bicykel, či korčule nič z toho nebolo nikdy ma nikam nevzal a ani so mnou nešiel. Do divadla keď som vyberala predstavenia stále to bolo o tom "že pôjdeme". Neboli sme spolu ani raz na dovolenke, ale zato mi veľmi často vyhodí na oči ako bol s bývalou jednou bicyklovať, či v divadle ako chodili na akcie s kamarátmi (aj s ňou), na dovolenke atď. Dosť sa má takéto reči dotýkajú aj som mu to vravela.
no myslim, ze by si sa mala zamysliet, ci utekat k rodicom, alebo budovat vztah. Chapem, ze nechces byt sama, ale potom to ries doma. Zavolaj mu, ved hadam vies do kedy musi byt v praci, ze je na case ist domov a idete sa s malou prejst. Podla mna sa citi odstrecny, ty mas dieta.. a on pracu. Treba ho zapajat. Navrhni mu, ze chces aby travili viac casu spolu, a dceru mu daj na chvilu nech sa venuje. Povedz ze citis,ze ste sa odcudzili a co s tym idete robit.. podla mna nema inu, len na neho otcovstvo inak dolahlo.. Proste ak niekde chces ist, musis mu to zorganizovat. Mozno si bola taka, ze si vybera a rozpravala, nerozpravaj ale vyber a chodte.. vybavte si vikend nieco a oznam mu, ze idete.. moj tiez na rpvu dovolenku k moru isiel iba tak, ze som ju proste zarezervovala s tym ze o 3 dni odchadam, s nim alebo beriem sestru :D Nakoniec sme isli vsetci aj dovolenku sme zmenili za inu atd. Von dceru na bezky, bicykel.. ked mu podam lyziarky do ruky, mala uz je nabalena v aute... vtedy ide :D
Tak aspoň vieš,kde je problém...teba ma v paži a bývalú nie...otázka znie,prečo sa teda rozišli,keď na ňu evidentne nezabudol.
Vraj bola lenivá. Raz mi povedal, že keby nebola tak my dvaja by sme spolu neboli. Na začiatku sa stalo, že sa nechtiac pretiekol, že si spolu píšu a raz som videla, že mu aj volala. To sú aj také trápne reči typu ako mu ju kamaráti závideli a tak.
no asi ma urazenu hrdost, kto vie ako to bolo s tym rozchodom, ci ho ona nenechala a este je namotany.. ale to je jedno, ty teraz musis riesit vasu rodinu a nie nejaku byvalu.
To by ma tiež teda zaujímalo,koľko sú rozideni,keď si spolu aj píšu, aj ju takto ospevuje a či sa takto prívetivo správali voči sebe stále hneď od rozchodu alebo kedy to začalo? Lebo nepredpokladám,že čerstvo rozideni ľudia budú v kontakte hneď od rozchodu.
Nedávaj mu priestor na to, aby si budoval vzťah namiesto teba s niekym iným. Mali by ste by ako rodina spolu a u rodičov návštevy, a nie pobyt. je leto, doma sa dá ísť s maličkou vonku, stretávať sa s mamičkami, nájsť medzi nimi kamarátku, pokecať o detičkách, rýchlejšie ti zbehne čas. A večer rodina podľa možností čím viac spolu. Inak iskru do vzťahu nevrátiš, akurát sa ešte viac odcudzite a vzťah s dcérkou to tiež môže poznačiť, odvykne si od vás.
To mi pripada taky, co byva rad obskakovany. To s tou byvalou - to ona organizovala tie aktivity?
Je normálne že sa rozide s bývalou a kontaktuje sa s ňou dalej preriekol sa piše si s ňou.Ak by ju nemal rád tak sa s ňou nekontaktuje načo nehovorim meniny, narodeniny, Vianoce dajme tomu áno blahoželanie ale bežna komunikácia načo.Už by som bola v strehu keby mi povedal ako tebe že keby nebola ona neboli by ste spolu vy dvaja ved to je nezmysel dva na tri a volala mu.Pýtam sa načo mu ma bývala telefonovať ked vie že má nový vzťah a už aj rodinu vôbec to podľa mňa nebude tak ako ti povedal podľa mňa sú dalej v kontakte a udržuju nejaký ON tomu hovori kamáratsky vzťah len aby to bol kamárastky vzťah.Každý to nazyva ináč.Predtým ako pišeš bol taký že nikam ťa nevzal, popritom ty si ísť chcela ON nie a porovnava ťa s bývalkou.Podľa mňa neukončil tamten vzťah načo by sa s ňou ináč kontaktoval ked má nový vzťah.A argument bola lenivá ukončil som s ňou preto vzťah je taký hlúpy že už nič horšie vymyslieť nemohol vymysel hodný 15 ročného puberťaka a nie dospelého chlapa.Koľko žien je lenivých a keby sa každý chlap mal rozviesť alebo rozijsť s lenivou ženou tak by ich bolo na mraky.Takže argument že bola lenivá je prízemný a to fakt dospelý chlap si vymysli niečo take skôr si myslim že ťa klame a robi veci za tvojim chrbtom vypisuje si s ňou.A hlava mi neberie fakt že sa nezaujima o malú dcérku ako pišeš nič že ako sa má, čo ste robili celý deň, a bežné veci ho nezujimajú aj keby si ho ty nezaujimala prečo sa neopýta na dcérku je take divné ked je raz otcom.Možno ani nechcel byť otcom ale ked sa to zadarilo tak čo už to asi bude jeho zmyšľanie, raz za tebou bol v pôrodnici ako pišeš aj to po navštevných hodinách žena ked porodi a nieje slobodná mamina tak každý otec ide na navštevu každý deň alebo každý druhý deň aspoň ja som to tak mala ale nie ako pišeš ty bol jeden jediný krát.Ved už tam by mi blikal semafor že už niečo nieje v poriadku tak sa otec od rodiny a priateľ nespráva.Možno sa s bývalou ani nerozišiel len si dali akože pauzu a ked možno sa chcel k nej vrátiť zistil že si tehotná tak si povedal čo už ak by bol rád a nadšeny s dcérky tak si myslim že ju by vôbec nekontaktoval bývalku.Zjavne to neskočilo ked prideš domov od rodičov pekné si s nim sadni a porozpravajte sa v kľude v rozvahe že čo vlastné chce že si v neistote že chceš vedieť načom si a ako sa dalej váš vzťah bude vyvijať či to má alebo nemá žiaden zmysel a hlavné na rovinu,Podľa reakcie uvidiš ako dalej tu nič nepomôže len rozhovor ako dalej.Ale podľa toho čo pišeš si myslim môj osobný názor že s ňou neskončil respektive ukončil ale začal znova ako on ju aj ona jeho kontaktovať.Ty si prišla na to že volála mu otázne je či by ti to povedal sám ak by si na to neprišla asi nie nepokladal to za dôležite.Aj ked si vydela aký k tebe je ked ste boli len sami dvaja ako sa chová nikam s tebou nechcel ísť a aj napriek tomu aj ked si vedela že to dopadnuť dobre nemusi tak sa narodila dcérka o ktorú otec ani nejavi zaujem deti sú naše najväčšie poklady naše lásky ale smútne je že sa o dcérku nezaujima vlastný otec a všetko dal na tvoje plecia a on si žije život ako keby bez zaväzkov držim palce a napiš ako si nakoniec dopadla.
Koľko máte obaja rokov?
Ja mám 29 a on 37. Samozrejme, že by mi to nepovedal, lebo som na to, že si spolu píšu prišla náhodou. Vtedy chodil často do BA aj s otcom či do Viedne. Aj on ich organizoval o to mi je to viac ľúto. Navyše teraz budeme dávať dizajnovat kuchyňu takže tak či tak budem musieť nachvíľu odísť z bytu kým sa to urobí, lebo bez kuchyne s babom nebudem vedieť fungovať.
Ako to dopadlo?
A načo si odchádzala???? Buď som vo vzťahu alebo nie som a správam sa tak. Evidentne ťa má na háku už dlhšie,takže je úplne jedno či má alebo nemá inú.