Ked nejake chore dieta potrebuje 24 hodinovú starostlivosť. To znamena sa mu aj v spánku moze nieco stat a treba ho strážiť? Ked je len jeden rodič ako to rieši? Ved musi spat a nabrať silu. Ja takych rodicov obdivujem.🧡
@ivik4 myslim postihnute dieta. Nie len viroza a tak.z coho sa uzdravi.
@terezkaarthuramax aha uz chapem ale aj ten rodic musi ist spat aby sa dokazal starat on a fungovat
@terezkaarthuramax dieta chore vzdy spalo pri mne
@bublinka1426 ona mysli postihnute kt potrebuje rodica 24/7
@terezkaarthuramax rodic normalne spi. a vacsian ludi ma deti pri sebe. take co hrozi zachvat napriklad. resp ja takych poznam a teda nepoznam nikoho kto ma dieta v inej miesnosti. uz dnes su rozne pomocky pristoje....ludia sa vedia zariadit. kazdy ako citi a zvlada.
@terezkaarthuramax tiez neviem, ako to zvladaju. Poznam take osoby 2, ale blizsie nie. Jedna uz tusim 14 rokov. Mal to byt normalny porod. Bohuzial, lekari vcas nespravili sekciu a maly ma nasledky na cely zivot. Do porodu to bolo zdrave dieta.
Sem tam napise nejaky prispevok na FB, o boji a zhanani vozika, specialnych pomockach, o pobyte v nemocnici. Obycajna viroza je problem, uz pred covidom bola doma v respiratore, ked bola chora, lebo syn jej koncil na pristrojoch v nemocnici, ked to dostal. Preto strasne znasala tie reci o "chripocke". Pisala aj o svojom psychickom a fyzickom zdravi, ze sa to odraza na nej velmi silno a s vekom je to horsie.
Vtedy dakujem Bohu za 4 zdrave deti a modlim sa, aby nikdy nemali uraz alebo aby nedostali vaznu chorobu, musi to pre vsetkych byt velmi narocne. A zvlast, ked stat sa "stara", minule som na N-ku citala clanok, ako mamicke pri ziadani o prispevok na auto, vzali aj opatrovatelsky a ten prispevok jej zamietli...Toto je v CR, ale je to tam rovnake.
Neviem, ci je to rypacka otazka alebo naozaj sa pytas 🙂
Moje dieta ma urceny stupen odkazanosti VI, t.j. starostlivost 24/7. Ale nie je to tak ze nemozem z neho spustit oci, ved normalne moze take dieta do skoly chodit. Aj sa moze ucit samostatne fungovat, teraz sa uci sam chodit autobusom babke a do obchodu. Aj spi sam v izbe, samozrejme. Skor ide o to že s tym dietatom mozu nastat nepredvidatelne situacie ...a treba byt na pozore a na blizku.
Ale potom su tu samozrejme deti ktore vyzaduju inu starostlivost - napr potrebuju podavat jedlo cez hadicky, odsavat hlieny, ,emot plienky..ale aj tam sa to da zmenezovat (kamaratka dava na noc infuziu - a potom rano. Samozrejme ze si moze pospat, ale pobliz, to mas nieco ako ked mas babatko ale s tym ze to babatko uz ma niekolko rokov, nos tarostlivost takmer podobna
@pink_lady uprimne ma to zaujima a obdivujem takych rodicov. Deti ako večné bábätka, ležiace myslim.
@pink_lady a paci sa mi ze ucis synceka samostatnosti. Drzim palce.
Veru ťažke veľmi ťažke to bolo psychický fyzický veľmi naročne.Bližia sa Vianoce na 3 kráľov bude 5 rokov smútný rok čo sme bez nej cele Vianoce z mužom iba preplačeme.Už nikdy sa tak človek nebude z ničoho tešiť.Zostali nám spomienky fotky a pocit aspoň v tom sa utešujeme že ju už nič neboli. Ja ani vlastne neviem ako ubehlo už 5 rokov strašne rýchlo.
@pink_lady pozrela som si tvoj profil a klobuk dole aj pred tebou. Si velmi vynachadzava ze dokážeš varit pre tvojho synceka s toľkými alergiami.. to nemoze ani veganske a raw recepty lebo oni hodne pouzivaju soju a orechy..
Drzim ti palce si uzasna mamička
@terezkaarthuramax poznam taku rodinu a tam bola zapojena do starostlivosti mama,otec,teta,babka.byvali v jednom dome a striedali sa,pretoze zachvaty prichadzali aj pocas spanku v noci. Ja osobne ich vidim ako hrdinov,maju medzi sebou nadherne vztahy.
ano je to tazke, ale ani tie tak fyzicky, pretoze si oddychnu rodicia v noci, ale spanok je tak lahky ze su schopni sa zobudit aj na tazsi nadych. zazili sme take obdobia. ked pominuli, roky som sa ucila spat pri "hluku" okolia a nereagovat na kazdy zvuk. skor to bolo psychicky vycerpavajuce, ta zodpovednost a co ked.... tiez obdivujem oddanost rodicov leziacich deti ❤️
Tak neviem ale moj syn ked bol malinky a chori tak spinkal so mnou , ja som spala tiez ale hned jak sa suchol som sa automaticky v sekunde zobudila a bola hore. Nebolo to vyslovene ze som sedela pri posteli a pozerala len