Ahojte, povedzte ze niesom sama 🙏🏼 tesim sa na druhe babatko, chceli sme ho, syn bude mat vtedy 2,5 roka. No mam obavy… prvorodeny je samozrejme moja “cicka”, nekojim uz ale zaspava somnou na obed aj večer, prespi noc to ano ale ked sa zobudi tak si vyzaduje mňa, je celkovo od narodenia celkom naročne dieťa. Obavam sa toho ako budeme spať kedze stale spi s nami, planujeme ho uz presunut do svojej izby, planujeme odstranit cumlik po septembrovej dovolenke, planujeme vela veci no bojim sa ze ked sa narodi druhe, znova budem mat dalsie dieta “na krku” a s tym prvym si nedam rady… ach… a to nehovorim o tom ako budem zrejme znova deprimovana z nedostatku spanku… no mam velke obavy, este mam sice cca 5 mesiacov čas ale ajtak, ono to raz pride. A poviem si ze jedno dieta bolo fakt ako ziadne dieťa…. Ale nechcem aby to vyznelo ze si nevazim ze mam jedno zdrave dieta a druhe verim ze tiez zdrave na ceste 🙏🏼 ako ste to vsetko zvladali vy?
Ano, zmeny urob este pred prichodom surodenca, aby nemal pocit, ze to kvoli babatku.
Nas druhy bol spachtos oproti prvemu, tak hadam tiez budes mat take.
V urcitom zmysle je lahsie mat 2 deti ako jedno. Nauci sa delit o mamu o tvoj cas aj Ty sa naucis riesit potreby oboch deti. Nerob si z toho dopredu tazku hlavu. Spat inde by som ho ucila uz teraz nie az ked bude babo aby sa necitil odstrceny ze je to koli nemu. Idealne Keby ho uspaval otec 😉ak to nejde lahnes si snim ty.. a uspis a muz zatial bude babo uspavat . ( verim ze sa to da 😁mm neuspaval moc svoje deti chodil uspavat svoju mamu lebo mà demenciu ) zvladnes to nerob si dopredu stres . Hlavne pripravuj maleho na babatko hovor mu ze na zaciatku bude stale potrevovat mamu - tak ako on ked bol babo ze bude kojene ze bude treba uspavat a ze bude krehke a vela sa nezahraju prve mesiace ale ze sa bude vela smiat a bude zlate., a po pol roku roku uz to bude ine budu ho zaujimat hracky. A ze ich oboch lubis rovnako .. a vsetko bude fajn .