Ahojte maminy, odkedy som na materskej stale pocuvam o inych mamach, ktoré sa nudia na materskej dovolenke. Patríte medzi ne? Ako získať viac času popri deťoch a domacnosti? Nič nestiham....
@adrianita1 ono sa da nudit aj pri nestihani .. teda ze robis stale len dookola veci ktore nevyzaduju velku intelektualnu namahu a nemas cas na nic ine
mám jedno zdravé, cca 5-mesačné dieťa a stíham obvykle všetko, čo si naplánujem. ohľadne domácnosti - snažím sa udržiavať poriadok, ale neutieram každý deň prach, žehlím iba látkové plienky... ak mám počas dňa voľný čas (krpec spí alebo sa pri mne hrá), tak sa snažím venovať svojim záľubám - píšem knižný blog, čítam knihy, som na MK... vďaka tomu má môj syn usmievavú, oddýchnutú, pokojnú mamu a manžel príjemnú a optimistickú manželku, ktorá mu nepíli uši rečami, aké to má doma na materskej ťažké. jasné, že ak niečo treba urobiť v domácnosti, tak to urobím, ale každý deň si nájdem čas aj pre seba. mám tak nastavené priority. ...a okrem toho mám aj veľmi ústretového manžela, ktorý sa často sám od seba pustí do nejakej činnosti. preto, aby mi pomohol. mnohé ženy chlapov odbremeňujú od činnosti v domácnosti, čo je podľa mňa chyba.
ja sa nenudim vobec.nic nestiham.mala je narocna na spanie ak chcem aby spala tak ju mam cely cas na firlopte a rukach..inak nespi a je nervoznaa place...mame 3m.verim.ze sa to spanie upravi..ak by ale spala v pistielke sama aspon 2h denne tak by som postihala co.to.
Ja súhlasím s @meluela, ja som zažívala niečo, čo by som nazvala intelektuálna nuda, každý deň s malou až do siedmej večera, potom pomaly kúpanie a spať. Tak som najprv dva dni v týždni zapriahla babky a začala som pracovať popri malej a od cca dvoch rokov išla na pol dňa do škôlky a ja do práve na pol úväzku. To mi veľmi prospelo, potom sa naša životná situácia trochu zmenila a riešime zas niečo iné, c'est la vie 🙂
@librarian kazde babo je ine a super, ze mas kludne spave dieta.Ale podla mna to prave mamickovanie zacne varenim prikrmov, chodenie, ihriska teraz je to len o jedeni a polozeni baba na hraciu deku.Kto sa v noci vyspi je to alfa a omega vsetkeho obed pre seba zbuchas za par minut....ja som si MD tiez uzivala, ale nenudila som sa vzdy som si nieco nasla, ale ja som neposedna a bola som stale niekde vonku, muzeu, detskych kutikoch na plavani bolo by mi luto premrhat MD len upratovanim a varenim
niekoho ta denna starostlivost nebavi a potrebuje ist medzi ludi do prace....nepoznam kamosky z okolia, ktore by sa nudili🙂)ak maju cas a deti spia varia, sadia kvety na zahrade, zehlia jediny oddych a nuda je vecer, ked deti zaspia
@eliska13 ja viem, že času pre seba budem mať menej, keď syn začne byť akčnejší. napriek tomu si myslím, že ten čas pre seba si nájdem. áno, bude ho menej, ale bude. napríklad, keď bude syn spať. alebo budem s ním robiť to, čo baví aj mňa, napríklad milujem knihy, tak budem Dankovi čítať detské knihy, rozprávať sa o nich, kresliť... ten voľný čas bude na úkor neobľúbených domácich prác. 🙂
Nudit sa na materskej? To sa da? My mame od malinka aktivity, aj do roka sme mali. Ano, nudila by som sa, keby sedim odmala s deckom doma. Od 5 mesiacov sme chodili plavat, to su hned 2 dni v tyzdni, zabilo nam to pomaly pol dna vzdy, kocikovali sme, spala minimalne cez den, takze aj varenie trvalo smiesne dlho. Od jej roka som isla na 1,5dna do roboty, po dalsich 5 mesiacoch na plne 2 dni, stale chodime plavat ked sa da a tiez na aktivity v ramci materskych centier. Na tie chodime asi od pol roka.
@adrianita1 nie je materska ako materska,takze porovnavat si cas,kt. na nej kazda stravime je tazko
kazda mame iny pocet deti,ine zazemie,ine konicky,priority,starosti,inu pomoc,atd,atd
niekto cely den nieco robi,aj deticky ma a stiha,niekto zase ani nevie,ze ma dieta,je doma,sedi a vravi,ze nestiha...jednoducho ako su deti kazde ine,tak su aj mamicky
ja co chcem a musim sitihnut,stihnem-ze uz je to na ukor spanku?kavy?alebo nejakeho filmu?
jasne,ze je....ale to asi kazda z nas,nie?
@meluela veru-monotonnost je problem
a intelektualna nuda-super vyraz,ale ani by som vystiznejsi nenasla
strasne to zalezi od toho, ake su deti. starsi ked bol maly, spaval 2h doobeda a 2 poobede, ja uvarene, upratane, napecene, pracovala som externe na projektoch, s muzom vsetky filmy serialy napozerane, parada. postupne sa to zhorsovalo. od 2 rokov nespaval cez den uz ani minutu, vstaval okolo 5 a isiel spat okolo 8-9. a on je vrtula v zadku, takze ziadne take, ze si cita knizku polhodku a ja si pijem kavu. on sa najradsej rozprava so mnou, usta sa mu nezavru :D do toho mala, ktora ma rok a spi zvacsa 40minut doobeda a 40 poobede (niekedy poobede vobec), vstava o 6 a chlapec ide spat terazuz o pol 10. do skolky akoze chodi, ale je vkuse doma chory, mala od neho. takze od tej 6 do pol 10 som v jednom kolotoci. film, ked si chceme pozriet, tak to trva aj 3 vecery, lebo nemozeme byt dlho hore, rano zas budu nasi vtackovia skoro vstavat. takze u nas nemoze byt o nude ani reci. ani o intelektualnej, lebo pre starsieho treba uz vymyslat kadeco, ten uz sa neuspokoji s havko robi havhav.
Celý deň niečo robím, ale prišla som o všetky koníčky, jednoducho sa to teraz nedá. Skúšala som, nejde to. A aj keby som celý deň skladala prádlo a leštila dlážku, zábava to nebude. Je to otupná práca. A tiež ak bol niekto naučený na intelektuálne náročnejšie prostredie a zrazu rieši monológy typu, aha cica! tak to tiež nepomáha, Dokonca aj také povrchné hobby, ako pozrieť si film v celku mi teraz neprejde. A teraz ma ospravedlňte, idem pozbierať burizony zo zeme. Čas to zaplní, ale sranda to tiež nie je. Takže hej, nuda pokračuje.
aj ja sa chcem nudit 😂😂
@mimla smejem sa, lebo my sme minule zbierali ryžu, varili sme 😂 u nás sú najhoršie dni, keď sme chorí a je zlé počasie a nedá sa ísť von - to sú všetky knižky prečítané, plastelína päťkrát vymodelovaná, zvieratká prebalené, nakŕmené, vyspaté, pokočíkované, lego poskladané, nálepky nalepené, obrázky nakreslené, fíha nám už lezie na mozog, tak väčšinou potom ideme niečo variť alebo piecť 😝
No naozaj to by som aj ja chcela vedieť ako to robia tie maminky ktoré tvrdia že sa nudia. Ja mám teraz už ročného drobka a nestíham nič akurát večer keď už viem že spi do rana tak si dorobím veci. A to a vie aj vyhrať sám, ale cely deň si ani nestíham sadnúť. Stále kolotoč dookola.
@adrianita1 ahoj to s akými maminami sa stretavas ja mám stále čo robyt vlastne mi keď sa venuješ domácnosti dieťaťu nemáš čas sa nudiť .... Ešte že mi chodí dva krát do dňa späť aspoň nejaký oddych
Ahojte, ďakujem za názory. Fakt má to zaujimalo. Ja sa teda nestiham nudit, nezastavim sa pri dvoch akčných detoch 3 roky a 10 mes. Ale ano súhlasím, ze aj ja trpim intelektualnou nudou. Ale deťúrence sú úžasné, len je toho niekedy nad hlavu. Ja sa tiež nezblaznim ked mam prach, zehlit som prestala. Len ma zaujima tie maminy co kadeco rozbehnu popri MD ako je to vôbec možné....
ja som mala toľko aktivít že mi bolo ľúto, keď prešli 3 roky. Okrem práce v domácnosti sme chodili každý deň von - materské centrum, park, divadlo, návštevy, podľa počasia. Ráno som rýchlo navarila, príp. oprala a išlo sa von. Až do obeda. Potom obed - zase nejaké aktivity doma - utieranie prachu, upratovanie, žehlenie, umývanie zeme a zase poobedné aktivity - piesok , park. Ak bolo zlé počasie tak sme doma kreslili, modelovali, počúvali rozprávky popri tom, piekli, alebo si čítali knihy. Aktivít bolo veľa, času málo. Ale nuda nikdy.
jeejda ja som sa teda velmi nudila🙂 ale..som extremny extrovert.. a navyse som celkovo akcna..rychla..dieťa mi vtavalo od narodenia o 5.3h takze do deviatej som mala vsetko hotove..navarene..a sups von🙂 a bie nemala dom kľudne pokojne babatko..potom po pol roku som rozbehla jeden projekt..naucila sa programovat..to skor po nociach..to bola asi ta intelek.nuda ze som daco musela robit... ibak sme chodili stale niekam na aktivity...alebo mali stretnutia a navstevy a potom som este jednu pracu z domu stihala..ja som typ cloveka ze co najviac mam viac stiham🙂
a veru vam poviem..ze chodit do prace a stihat skolku+pracu+domacnost je ovela vacsia fuska. . pocas rd som hocikedy povysavala.. zmyla.. teraz.? riadne casovanie (kedze si nechcem nechavat domace prace na vikend).. aako dojdem z prace domov a po syna tak letime hned von..nech sa obaja vetrame🙂
Ste uzasne, super maminy. 😉 za nas vsetky klobuk dole kolko toho postihame 😉 prajem vam krasny den matiek a ziadnu nudu 😁
Prvé dieťa- nuda veľká. Stále spala, preto som po pol roku šla študovať na výšku 😉 druhé dieťa- za skoro tri mesiace som si s ním stihla raz pospat 2 hodinky. Inak stále niečo robim- hlavne periem, susim a ukladám veci 😝 a keď sú obidvaja spolu tak je to o drzku. Niekedy sa fakt ani vycurat nestíham 😀
Plavanie, babyfit, detske kutiky a podobne kratochvile idu dost do penazi. Skuste poradit nieco bez budgetu. Kacicky nakrmene, ihriska v okoli obehane. A dalsie co? 🙂
@ikissedagirl Hmmm už ma napadá len ponavštevovať všetky kamarátky a tetky v okolí. A súhlasím, zaháňanie nudy ide dosť do peňazí. Ja ešte sledujem akcie v okolí, ktoré majú vstup voľný. Ako na potvoru, všetko čo by ma zaujímalo začína väčšinou od siedmej a babysitting nemám.
Ja mám dve deti 5 a 3 a nikdy som nemala pocit, že sa nudím. Síce nestíham urobiť všetko, čo by som chcela, ale nie vždy je to preto, že nemám čas, ale jednoducho preto, že mi to už nepríde dôležité. Napríklad už nemusím mať stále všade utretý prach, upratané poličky, umyté okná,... Kúpili sme si sušičku prádla, takže teraz už vôbec nežehlím, len sem-tam manželovi košeľu alebo sebe blúzku. To mi ušetrilo veľa času, ktorý využijem napríklad na skorší spánok alebo knihu.