Nikdy som nechcela dieťa

11. okt 2021

....a mam. To najúžasnejšie čo mi mohol život dať. Chcela som len jedno. Nikdy som nechcela druhé.
A teraz hyniem túžbou po druhom. Tak veľmi túžim, aby moje dieťa malo súrodenca. Nechcem, aby na tomto svete ostalo samo, keď sa mi dvaja pominieme.
Je tu nejaká mamička, ktorá má 2 detičky a ľutuje to? Jemnejšie povedané - upokojí ma, že stačí jedno dieťa a pri dvoch je len viac práce a starosti a nervov a žiaden spánok?
Snažím presvedčiť samu seba, že jedno stačí, ale neverím tomu.
(Manžel druhé nechce, aj keď verím, že by sa dal ukázať- a to je dôvod, prečo Snažím oklamať samu seba. Nechcem, aby urobil niečo, o čom nie je presvedčený a ja nechcem, aby to dieťa bolo chcené len mnou)

autor
11. okt 2021

*ukázať- ukecať

andreatytler
12. okt 2021

Podla mna ta ziadny argument od inej mamincky nepresvedci a ani ti nepomoze. Toto musis riesit len a len podla vlastneho srdca. Drzim palce aby si bola spokojna.
A na margo toho argumentu ze nechces aby dieta bolo same ked sa pominiete... uz som to tu videla niekolkokrat a neviem tomu pochopit. Ved surodenec nie je ten clovek s ktorym stravi tvoje dieta zivot ked sa osamostatni. Ja mam brata a mame skvely vztah ale mame kazdy svoj zivot. Clovek ktory stoji a dufam ze aj bude stat pri mne do konca zivota je moj muz. Ak by som nemala muza, tak brat by mi nikdy nedokazal zaplnit samotu, ktoru by som citila.

anjelicek26
12. okt 2021

Podla mna sa tuzba po dietati neda nijako rozumne argumentami zarazit... hlavne poznam bohuzial v okoli dost pripadov, kde mali len jedno, odstahovalo sa im tisic kilometrov daleko a ostali sami, su sami... my sme si to styrmi detmi relativne poistili, sance su vyssie, ze nejake to vnuca v okoli mat budeme 😂

zooeynka
12. okt 2021

Myslim ze ziadna matka ti nenapise, ze lutuje ze mala druhe :D Laska sa znasobi a zboznujes aj druhe. Ale, ak ta netlaci vek, tak si kludne dajte s druhym nacas...ake stare mas dieta?

vanda323
12. okt 2021

Ahoj, tak samozrejme že kde sú deti sú aj starosti ale aj radosti 😊♥️ No len vieš ak manžel nechce a spoľahnúť sa na to že ho ukecaš...to už musíš vedieť ty

stanulienkat
12. okt 2021

Myslíš, že niekto na celom svete ti napíše, že ľutuje že má dieťa? Ak sa na to cítiš, máš na to financie, choď do toho.

marianarem
12. okt 2021

Jedna moja kamoska mala problem zvladnut dve male deti, bola velmi vycerpana a vtedy hovorila, ze keby vedela, zostala by pri jednom. Ale teraz, ked uz su vacsie, tak myslim, ze nelutuje. No ja si myslim, ze ak chces dietatu zabezpecit prostrednictvom surodenca nieco konkretne, napriklad aby nebol sam, tak je to neisty podnik. Nikdy sa dopredu nevie, kto sa narodi, aky bude, co sa mu prihodi, kam.ho to zaveje a ako ho to sformuje. Poznam surodencov, ktori su si velmi blizki aj v dospelosti, aj takych, ktori maju dobre vztahy, ale stretnu sa raz do roka a aj takych, co su si uplne cudzi, pripadne si az sposobuju problemy.

ivik4
12. okt 2021

Ak chces dieta len preto aby malo surodenca a neostalo same tak to nieje ten spravny dovod . Surodenec tvojmu dietatu nezaruci ze neostane sam ( co by neostal asi aj tak vsak bude mat vlastnu rodinu a priatelov) . Kolko ludi place v telke ze ma velku rodinu a nema im kto pomoct . Druhe by som mala v tvojom pripade len keby to chcete obaja uprimne za seba. Ja som ako tvoj muz , druhe by som nechcela a uz duplom nie skrz svoju polovicku lebo to nieje na isty cas ale na celi zivot.

derdia
12. okt 2021

Ked mas tuzbu tak to dietatko maj!!!! Urcite do toho chod, ak ta samej sebe dvtrdit ze nie, ides proti sebe. Maj to dietatko kym mozes😁

ailiba
12. okt 2021

Aj my máme jedno dieťatko, manžel nechcel druhé, ale ja áno... Nakoniec som ho presvedčila, nech to aspoň skúsime, aby malý nebol sám, nech ma súrodenca, s kým sa hrať, skoro nič netreba kupovať, všetko už máme a nie je to až taký veľký rozdiel). Tak uvidime😁. Skus muzovi argumentovať a daj mu cas. Ten môj nie a nie a keď som sa s tým zmierila, tak povedal, však skusme... Poriadne ma prekvapil.

lavienocka
12. okt 2021

Jedno je malo podľa mňa, mat viacej detí je krásne, je doma veselo. My s manželom by sme chceli aj štyri keby nám to bolo dopriate. ♥️♥️TAKŽE ja ti radím že určite áno.

lenkalienka0
12. okt 2021

Kto urcuje kolko deti je malo a kolko vela pre boha ? Co su to jablka ? 🤮
Kazdy ma deti tolko po kolkych tuzi a zdravie im dovoli a dieta musite chciet kvoli SEBE obaja a nie jeden a aj to len skrz dieta aby nebolo same

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
staleja
12. okt 2021

Tak ja vám poviem svoj príbeh. Po prvom ťažkoooom pôrode som si povedala, že druhé isto nie, a navyše môj manžel prešiel veľmi vážnou diagnózou, do toho som začala mať ja svoje zdravotné problémy. Malý mal cca 2 roky a som riešila ďalšiu z operácií. Vtedy sa ma lekár pýtal koľko má synček keďže tam bol s nami a že kedy plánujeme súrodenca. Ja som automaticky odpovedala nikdy, že aj pôrod ťažký a hlavne zdravotný stav máme obaja taký ako máme. Lekár mi na to povedal, že to je práve ten dôvod prečo mu dať súrodenca, že keby sa jednému z nás nedaj Boh niečo stalo, budú dvaja, budú sa mať s kým porozprávať, dvaja prežívať to isté, dvaja proste dvaja... A ešte mi povedal, že ak by bol len sám, a ja bez manžela, že by som ho proste "udusila", lipla by som tak choro na ňom, že by to pre neho nebolo dobré. Moja prvá otázka po narkóze sestričke bola, kedy zo mňa vyprchá a či sa môžeme snažiť o bábätko. Teraz mám dvoch chlapcov (11 a 8), s manželom a deťmi sme vďaka Bohu zdraví a chalani sú parťáci do každého pačasia :D. Želám všetko dobré...+

anita6666
12. okt 2021

Ako keby status "mať surodenca" zarucoval dozivotnu garanciu statusu "nebyť sám" ... Úplne scestné zmýšľanie...tak ako jeden môže žiť v Amerike a druhý na zazibare,tak sa tiež môžu mat v paži a nejavit o seba záujem....

heidy222
12. okt 2021

Ano druhe dieta je viac nespania, kriku, volny cas 0 Bodov, pomohlo? 😊

janka0509
12. okt 2021

@anita6666 ano to je pravda, ale vyslovene doslova odsudzenych surodencov nie je zase az tak vela. O vela viacej je podla mna takých, ktorí sa nemusia vidieť kazdy den, ale keby bolo treba tak nemajú na háku... Ja s bratom a to sme dvojičky, nikdy sme nemali nejake spolocne zaujmy, ani sme spolu netravili cas.. ale ked som mu volala, ze som dostala hroznu migrénu v skole, vracala som, mala som auru, trpli mi ruky... Tak nevahal a doletel za mnou 120 km od nasho mesta... A to by si niekto povedal, ved oni sa spolu vobec nebavia... Každý sme mali svoju partiu... Aj ked som zo skúšok chodila, on pre mna chodil k vlaku atd. Ja a moji rodicia sme nemali auto..A potom kazdy svojou cestou 😀.ja som mu zase v skole robila ulohy, ked sme zabudli, lebo jemu to bolo jedno, ze nema, radšej sa nadesiatoval... Ja som.nechcela aby dostal päťku, tak som celu prestavku pisala rychlo dve úlohy... A to sme spolu nesedeli.. vsak o com by som sa s nim bavila, radsej som sa kamaratila s kamoškami... ale proste súdržnosť medzi nami bola a je. A tomto su podla mna surodenci... Ze navonok sa mozu javiť, ze si nemaju čo povedat a casto aj naozaj nemaju, ale pomocnu ruku podaju ked je treba, potichu a automaticky.. dufam,ze to nevyzneje ako vyuzivanie, len ked.je treba jeden na druheho sa mozeme obratit... a takychto surodeneckych vztahov je určite viac ako tych, co im je fakt suma fuk ako ten druhy zije...

janka0509
12. okt 2021

@anita6666 a este dodám, ze aj my mozno zostaneme uplne sami, manžel nam utecie možno s milenkou, a deti sa odstahuju do Ameriky, a prídu raz za 5 rokov... ale akosi v kutiku duse dufame, ze to snad az take zle nebude.. surodenci žiadni, manzelstvo rozvedene, a deti v tej amerike...ano mozeme aj takto zmyslat.... a clovek sam... O kazdom takto mozeme zmyslat nie len o surodencoch....

kakakina
12. okt 2021

Túžila som hneď poprvom aby mal súrodenca , a neľutujem. Aj ked som ďalšie dva roky nespala🥰. Rozum a srdce ti povedia čo urobiť.

ckatka
12. okt 2021

Neľutujem ze mam dve. Zahrajú sa, starší mladšieho trochu postrazi a minimálne ho to naučí nebyť stred vesmíru. Mala by som aj 4 keby mame neobmedzený príjem...ale aby mohli vyštudovat a chodiť na nejaký šport, krúžok...tak dve sú nám akurát

20erika07
12. okt 2021

My mame len dve, 14r a 7r, a casto hovorim muzovi ze aká by to bola nuda keby mame len jedno, neviem si to predstavit, byt tu len pre jedno dieta ❤ aj ked to s druhorodenou bolo omnoho viac narocne, jej mini obdobie sme si vobec neuzili pretoze to bolo moc narocne dieta, ale cca od 4rokov je to anjel, vsetko nam vracia späť ❤ a ma svojho velkeho brášku, tak som si to vzdy želala 🍀 kludne by som mala este ,ale to by som musela mat ineho muza uz 😁

alexisss111
12. okt 2021
eternity24
12. okt 2021

Ja si tiez myslim, ze riadiť sa iným je úplne scestné. Koľko je tu denne príspevkov od mam, ktoré su vyčerpane. Vyčerpane, vynervovane z jedného dietata, z dvoch, z troch… Dokonca tu minule bol príspevok s názvom „Deti nam zničili život”-akože manželstvo. A myslim, teda určite tu nájdete aj mamicky kt maju rovnako jedno, dve, tri, pat deti a nemenili by s ničím. Samozrejme, ze starať sa o dve deti je náročnejšie ci uz časovo, ci finančne ako o jedno. Ale skor ide o vás prístup a schopnost zorganizovať si ci uz financie alebo cas a samozrejme ze záleží aj na povahe deti/dietata a aj angažovanosti manžela vi východe, poprípade babiek, rodiny. Ja mam tiez jednu dcérku, neplánovane dieťa. V prvých dňoch, možno mesiac tehotenstva som chcela ist na potrat. Pane Bože, ked teraz na ňu pozriem nechápem, ako som mohla na nieco take co i len pomyslieť. Je mi z toho az do placu, ze by som ju nemala. Dakujem Bohu kazdy den, ze som nešla a ze sa narodila. To najkrajšie co sa mi mohlo v živote stať.

autor
12. okt 2021

@janka0509 presne tak vnímam môj vzťah so sestrou. Nikdy sme extra nevychádzali, nemali spoločnú partiu, ... ale .... pocit, že ju mám je skvelý. Teraz máme každá svoje rodiny, stretavame sa, radíme sa. Nie je to kamoška, ktorá rokmi upadne do zabudnutia. Je to najlepsia kamarátka na celý život a aj keď neklábosime pri káve každý deň, viem, že jej môžem povedať všetko. Je to osoba, ktorá mi pchala rožok do úst keď som mala 2 mesiace, ktorá má vykotila kočíka keď som mala 2roky, ktorá má viedla do školy, ktorej som popísala hračky s fixou, s ktorou sme rozbili asi 4 vázy, sklenené dvere, s ktorou sme zaspávali, vstávali, raňajkovali... je to osoba, ktorá je neoddeliteľnú súčasť môjho života a chcem aby toto zažilo aj moje dieťa. Neviem si predstaviť ísť niekam na výlet do Viedne len ja, muž a dieťa. Ved sa unudí s nami. Ja si pamätám naše výlety. Bolo mi u prdele kde sme, sranda bola vždy. Naháňali sme sa, robili si srandu zo všetkého, mama len na nás kričala, aby sme sa ukľudnili.
Pre tie, ktoré potrebujú počuť, že to nie je len kvôli súrodencovi, tak NIE, NIE JE LEN KVÔLI NEMU....
Toto som nemala za potreby podotknúť, ani mi nenapadlo, že to niektoré takto vezmete.
Prvé tehotenstvo som si kvôli 2 veľkým tragédiam v rodine nemohla užiť. Bol to rok šialeného pekla a ešte Prvé mesiace som sa dostávala z toho šoku. Takže veľmi túžim zažiť to znovu. Užiť si to tak, ako si to zaslúži každá žena. Chcela by som ešte raz zažiť ten krásny pocit, priviesť na svet dieťa. Máme nádherné zdravé a šikovné dieťa, tak prečo ich nemať aspoň dve? Keď dokážeme my ako rodiča dať deťom všetko- rodinu, lásku a výchovu.

bluka2
12. okt 2021

Myslím, že si si v poslednom príspevku odpovedala 🙂

simca06022011
12. okt 2021

Lutujem ze som hned nesla do druheho, tretieho 😂

staleja
12. okt 2021
ivik4
12. okt 2021

Vsak si uz rozhodnuta.. len muz to musi chciet sam od seba tiez

gdulskadarina
14. okt 2021

ty mas v tom jasno, no s tvojim muzom to bude asi tazsie ho presvedcit, treba sa o tom pozhovarat otvorene podla mna a nie je to len o tom, aby dieta nebolo same ;)

mirrina
14. okt 2021

Ja som bola ako ty. Nechcela som deti vôbec, potom v 30tke ma to troska chytilo, ale zas nebolo s kým. Takže som sa k životnému partnerovi dopracovala v 35🙂 Chceli sme dieťa obaja,lebo sme boli bezdetní. Že len jedno. Potom to mňa chytilo že druhé, keď mal malý 2 roky. Muž moc nechcel, potom už ani ja, že idem do roboty, ale tak stalo sa. Bum tehotná. Muž bol z toho hotový že bože druhé (viac starostí a do tohto sveta a starí sme už😁...) , čo sme to spravili atď atď. Ja som bola rozhodnutá, že si ho nechám. Manžel to samozrejme časom prekúsal a nakoniec sa tešil na neho. Druhý syn, manžel šťastný.. 😁
Ale pointa - jasne ze by sa z druhého aj tvoj manžel tešil nakoniec. My sme teraz radi, že sú dvaja. Presne ako píšeš - raz sa pominieme a možno už pred ich 40tkou...takze sme radi ze mame dvoch😊👍🥰