Rada by som pomohla kamaratke, ktora ma nezvladnutelne dieta. Nici im manzelstvo. Ona to s dietatom vie, ale muz nie. Su to dvaja kohuti. Nervaci. Ukricani. Otec si nenastavil hranice, dieta si k nemu dovoluje. Aj mu zanadava. Je divoke. Drze. Kamoska mu dohovara, zakaze, ale dieta puta pozornost vymyslanim, nadavanim,.. Muz hadze vinu na kamosku, ze ona za to moze, bo mu dovoli, vyjde v ustrety. Ale je to zive dieta, nemoze zit so samymi prikazmi a zakazmi.
To tak býva keď nechajú dieťa vychovávať sa samé na divoko
Dieta im nenici manzelstvo. Oni nicia dieta aj seba tym, ze su nejednotni vo vychove a ze dieta nema hranice. Kazde dieta potrebuje mantinely, aby sa citilo bezpecne. Deti radi vyuzivaju nezhody rodicov na to, aby si vydobili svoje, potahuju za nitky, provokuju…su z nich casom mali tyrani. Je to ale iba dosledok neuzvladnutej vychovy, ak tam samozrejme nie je nejaka diagnoza. Asi by bolo fajn, keby sa rodicia poradili s odbornikom - psychologom.
Podla opisu sa vobec nezda ze ona to s dietatom vie ,ale len muz nie.
ešte ma zaujíma koľko rokov má dieťa...
Obaja su rovnaky kazdy hadze vinu za chovanie dietata na toho druheho . Pravda je ze zlihali obaja. Tvoja kamoska robi chybu ze si to nevie priznat. Keby moje deti nadavali svojmu otcovi neberiem to ze je to len jeho chyba ze si necha ze to dovoli . Ale ze je to aj Moja chyba ze mam drze dieta ktore prekracuje hranice. Ich dieta vie ze sa stale hadaju Tak si viac dovoluje na otca. Mali by byt jednotni a za kazdu nadavku dat trest . Tyzden bez elektronickych hraciek tv net. Potom by si 3x rozmyslel nez nieco neslusne povie. Lenze to by ho museli zamestnat nejak ten tyzden .
@deti95060810 7
@miadi dohovara dietatu kamoska, nenecha to tak, riesi to
@radkasswe kamoska problem nema, stanovila hranice, ku nej si dieta nedovoli
ma hranice a v 7 je nonstop na plejku mobile tablete etc? ako sorry ale tam je chyba vo vychove na oboch stranach ..
@syslik81 nie nonstop.len otcovi sa zda ze vela,ale program mu neurobi.vadi mu aj hodina denne.abo par hodin cez vikend
Asi jej dohovaranie je ako hadzanie hrachu na stenu ked si z toho dieta nic nerobi. Dohovaranie nestaci kamoska robi malo. Nedava mu hranice len bla bla bla a vsetko mu dovoli vsetko sa opakuje. Ale chybu robi len muz 😉Ono je to jednoduchsie vidiet vinu v tom druhom ako vidiet nedostatok aj u seba.
Ked poviem dietatu ze nema nadavat otcovi a dalej mu nadava .. tak vyslovene mà na haku hranice aj u mami len jej nenadava Lebo mama je “ dobra “ otec je “ zly .” Ked su rodicia vecne na noze; oni vidia hadzu vinu za svoj vztah na dieta a to im len ukazuje zrkadlo ze oni sa chovaju zle tak aj ono. Dieta vdaka nim zije v strese a este za to moze podla nich .😞
Tak musi ona dohovorit manzelovi, ze on nesmie dietatu dovolit take, on musi nastavit hranice a stat si za nimi aj za cenu hnevu, trucu.
Svagrina mala take...ona pri 3 detoch musela mat rezim, system, bola prisna na deti...hoci aj tak nieco vyparatili...dosiel manzel z prace a dieta chce hracku, da, chce mobil, dal, lebo nemal chut pocuvat rev a truc...a tak si ho 3."vytrenoval". Na dovolenke mraucal a len ocko nevladzem, ocko...ked ocka nebolo, ze sme sli same s detmi, zrazu zlate poslusne dieta bez vymyslania.
Je to ich spoločné dieťa? Lebo predstava 2 kohútov evokuje domnienku že ani ten 'otec' nie je v poriadku, lebo dieťa neberie ako dieťa ale ako konkurenciu.
problém nie je v dieťati, problém je v rodičoch a ich výchove.....nech idú s manželom detskému psychológovi, povie im ako nastaviť dieťaťu hranice....stačí že má každý z rodičov inú predstavu o výchove a dieťa to len využíva....ak viem že mama povolí a otec nie, dieťa ide logicky za mamou.....takže otec zbytočne chce niečo zakázať ak to mama povolí....v tom sú aj najčastejšie problémy.....ale v pri tej kamarátke to bude skôr tým, že druhý rodič zrejme nie je biologickým otcom dieťaťa a preto hoci aj chce zasahovať do výchovy, matka ide svojou predstavou o výchove....dieťa potom ani nemá rešpekt k "otcovi"
dieťa neničí manželstvo, to oni dvaja majú medzi sebou problém (manželka a manžel). Akurát pri problémovejšom dieťati sa to ukazuje.
Kks to je ako vystrihnuté z manželstva môjho brata akurát že on je ten prísny a jeho žena sa aj prefackať nechá malým deckom… keď sa dvaja dospeli nevedia dohodnúť na výchove je to tragédia…hlavne pre to dieťa. Radiť ťažko lebo terajší moderní rodičia si idú svoje a poradiť si nedajú. Dvojkolajnicova výchova je to najhoršie čo môže byt.
Kamoska muza lubi, vela sa s nim o tom rozprava, ale on ako keby mal svoju predstavu a vkuse si mele svoje. Hanbi sa za vycinanie dietata vsade, kam pridu. Vadi mu, ze je vela za tv, mobilom, plei steisn,ale kedze ma vela prace, program dietatu nespravi..