Nezvládam materstvo

25. dec 2023

Výlev
Poslednú dobu úplne nedávam materstvo a emócie spojené so synom
V skratke
Vychovavam syna sama, syn ma 1,5roka
Nedávam to stále od rana do večera ten kolobeh
Musela som ísť do prace keď mal rok aby som utiahla všetko potrebné a aj vedela odložiť
Ma nejaké divne obdobie je strašne urevany večer keď zaspáva vrieska v noci nespí vreieska a ja som už fakt na prášky
Je o celý môj svet ale toto je nejaký extrém a ja normálne sa zbadám pritom akoby som ho chcela zadusiť alebo vyhodiť z okna
Je to len myšlienka ktorá mnou prebehne ale desí ma to

kristinka92
25. dec 2023

za ten posledný odsek ta tu asi ukameňujú, ale nech hodi kameňom taká čo ju to nikdy vzivote nenapadlo, keď už toho mala naozaj nad hlavu….
si unavena. ja som sa tak citila rovnako v obdobi keď syn nespal v noci ani cez deň a teda ani ja. je to hrozne že človek musí fungovať potom cez den. o to viac že ty aj chodis do prace. to detske obdobie je krasne, ale zároveň aj veľmi tazke. nie si v tom sama. si len unavena mama.

danieli
25. dec 2023

Mas maminu kamosku susedu, ktora by ti aspon na hodku bezodplatne postrazila alebo s tebou iba bola a zdielala tie tazsie chvile? Ak nie hladaj, vela pomoze, mne stacilo, ze bol niekto pri mne a tie starosti neubudli, iba boli chvilku na pleciach 2 ludi

majlo1234
25. dec 2023

To nic, materstvo je tazke. Musis si najst ventil. Ja nemam take myslienky, ale ked mi rupnu nervy, odidem z izby a vyziapem sa do vankusa, pripadne si porevem. Ale ja nie som sama, takze moj ventil nemusi byt dostacujuci. Neda sa dohodnut so starymi rodicmi, aby ho postrazili a ty si trochu oddychnes?

marianarem
25. dec 2023

Ak nemoze pomoct niekto z rodiny, skus aspon raz-2x do tyzdna opatrovatelku na 2-3 hodiny, to nebude az tak drahe a bude to cas pre teba. Pripadne nejaku nahradnu staru mamu.
Tie cierne myslienky zeny mavaju, ked su vycerpane. Neznamena to vacsinou, ze by naozaj chceli dietatu ublizit, len uz chcu, aby ta hrozna zataz skoncila. Ja som taketo myslienky nemala, ale ked bol maly babatko a nejako to na mna dolahlo, tak som si predstavovala, ze uteciem od rodiny a pridem sa nanho pozriet, ked bude mat 18 🙂 Ale tiez by som to v zivote nespravila. Brala som to proste ako signal toho, ze ma to cele akosi vydesilo a mam pocit, ze to nedokazem zvladnut. Pomohlo mi rozpravat sa s kamoskami, v nejakej forme to vacsina z nich poznala.
Ak ta ale tie myslienky velmi desia a bojis sa, ze naozaj nieco spravis, tak radsej vyhladaj odbornika.

loliki
25. dec 2023

Je to náročné. Porozmýšľaj, kto by ti mohol pomôcť. Kamarátka, študentky, suseda, rodina...? Doplň si vitamíny a minerály, lebo sa príliš vyčerpáš.

mareka49
25. dec 2023

1 a pol je máličko.
Môžeš mu chýbať a tak je taký.
Jasné že financie ťa tlačia, takže to je náročné.
Hľadaj pomoc všade vôkol, keď musíš pracovať.

zuzanka.zuzu
25. dec 2023

@kristinka92 mne nenapadlo syna zadusit alebo vyhodiť von oknom 😳 nemusím ani hádzať kameňom aby som vedela že to je šialená myšlienka a veru neviem či je ok jedna druhú ubezpečovat že je to vlastne normálne 🙈

lelelienka
25. dec 2023

@zuzanka.zuzu presne tak. Nech je dieta akekolvek, toto je uplne cez ciaru vobec pomysliet! 🤷‍♀️ Sokuje ma, ze niekto napise take nieco…

pseudomonas87
26. dec 2023

@zuzanka.zuzu @lelelienka
No vy dve dievčatá sa tu kľudne šokuje koľko chcete, ale až také nezvyčajné/divné to veru nie je, je to niečo podobné ako keď hrozí nejaká situácia typu človek ide po ceste, auta valia a na sekundu človeka napadne , kľudne aj detailne vizuálne ako vletim pod auto, ja, dieťa, to je fuk, mozog nás varuje pred nebezpečnstvom.myslienka , typu zahrdusim si tu milované decko je len odraz absolútneho vyčerpania fyzického, psychického.
Samozrejme ak má niekto myšlienky obsesivne, nutkave, ktoré sú permanentne tu a ovplyvňujú človeka, vtedy sa musí vyhľadať psychiater/psychológ.
Netreba hneď všetkých súdiť a rýchlo odbavit, a tváriť sa ako majster sveta. Nie každý môže doma byť tri roky, nemusí makať a má muža rodinu na pomoc.

Milá autorka, bude dobre, zozen si pomoc, aspoň na pár hodín do týždňa, ver mi že okolo 4 rokov už budete veľkí parťáci.vsetko sa zabehne.

zuzanka.zuzu
26. dec 2023

@pseudomonas87 že sa to deje aj tebe ešte predsa nemusí znamenať že to je v poriadku 🙈 zadusit si vlastné dieťa, však ok, kľudne si to predstavujte ak je vám potom lepšie...

juliet86
26. dec 2023

pises o vrieskani postani... skus viac opisat do detailu o co idr. place? krici? hovori co pritom? hneva s? co to spusta? ako sa zadaptoval v jasloach? nemal tam nejaku zmenu? prislo to mahle alebo postupne? ak h odas k sebe do postele nepomoze to? ake mate vecerne ritualy? co funguje a co nie?

juliet86
26. dec 2023

ake mavate vikendy ako ich travite? je to lepsie ci horsie vtedy? alebo tersz cez prazdniny? nemoze sa bat niecoho co videl na tablete napr?

ajuga
26. dec 2023

Uplne ta chapem, aj to okno 🙈 tiez som bola v takom stave, ale k tomu este jedno o 2 roky starsie dieta. Vacsinou sama, muz v robote, tyzdnovky, ine zaujmy. Bol to riadny hardcore. Ale nastastie to takmer pominulo. Si sama na dieta, jhe to pochopitelne, ze ti vsetko lezie na nervy. A ak sa k tomu pridruzi nedostatok spanku... skus si v hlave nastavit tak, ze oddych je v praci. Vypni hlavu od dietata, sustred sa na pracu a po ceste domov sa zas nastav pre dieta. Mna dieta naucilo, ze ibcas sa mam zastavit, pritulit si ho, pomojkat a ked samo odide, je naplneny a spokojny. Vsetky cinnosti vykonavajj s dietatom. Daj ho spat vecer skor, aby si mala chvilu na seba cas. Je to tazke, zmena nenastane za dva dni, alw za pokus to stoji.
A zeny ktore sa tu pohorsuju nad tym oknom asi v zivote nemali stav totalneho vycerpania. Ked su na vsetko same. Mam tiez kamosku, ktora vsetko zvlada s usmevom, nekrici, popri rd predava hovadiny,chodi ku kadernicke, sama na nakupy. Ale byva s rodicmi na jednom dvore, muza ma do 16:30 vzdy doma. Takej zene v zivote nenapadne to okno, lebo ked je vycerpana, da deti mame a ma svoj program.
Mne pomohlo jedine prenastavit zmyslanie, nic ine. A zjednodusit si pracu. Obedy mam v robote, cize nevarim. Vecera je sucha, aj ranajky. Upratujjem len v soboty. Chodila som sa sprchovat s detmi, oni mali zabavu a jja pod jednym odbite dve cinnosti.
Drzim palce

majkakvet
26. dec 2023

Je to uplne normalne. Kto nezazil nepochopi. Byt sama mama to je cesta do pekla a naspat. Kasli na domacnost, skus oddychovat. Bude to casom lepsie. Prajem vela sil.

autor
26. dec 2023

@pseudomonas87 ďakujem za skvele slova

autor
26. dec 2023

@juliet86 nechodí to jaslí v čase keď som v práci je s nim moja sestra
On strašne ťažko zaspáva a neustále by chcel prsník ( kojím ešte )
Niektoré dni a noci sú lepšie ale väčšina je tých zlých

autor
26. dec 2023

@juliet86 tablet mobil nepozerá, telku výnimočne
Víkendy trávime spolu v prírode v detskom centre doma pri spoločnom varení alebo upratovaní