Nezáujem zo strany partnera

lsz
5. jún 2024

Ahojte, neviem ako ďalej.S priatelom sme spolu 3 rok, z toho pol roka máme malú dcérku.Od kedy sa narodila, je to u nás hrozné.Od malička sa o ňu starám len ja.Ale poslednú dobu, jej otec netrávi s nami ani víkendy, zoberie sa a ide niekam preč.Už som stratila záujem pýtať sa kam chodí, nemám na to síl.Trápi ma to, on to vie ale nechce byť doma, s nami alebo len so mnou.Nerozpravame sa o jeho pocitoch, ja mu svoje poviem a žiadna odozva.Nič, nezáujem.Dnes prišiel s vetou, že s iným by som bola šťastnejšia.A má pravdu, ja to viem aj by som od neho odišla ale on si myslí, že dcéru mu necham.Ako v tomto prípade pokračovať dalej?Ona je to najkrajsie čo sa mi stalo a hovorím mu vždy, že na to môže zabudnúť aby ju vychovával on.Rodine o tom moc nehovorím, pretože sa potom trápia tak sa pýtam vás a budem rada ak mi poradíte ako ďalej.

mamutka
5. jún 2024

@lsz ako si môže myslieť že mu dcéru necháš, keď sa jej nevenuje a ani cez víkendy nie je s vami? Dieťa je preňho nič, ty tiež, smutne, ale bez neho vám bude lepšie. Držte sa

colsami
5. jún 2024

Snazi sa "rozist sa" ale aby on nebol za zleho, chce aby Ty si to "iniciovala".
A asi by som sa zdoverila rodine - mozu Ta podporit, pomoct. V tejto situacii asi uz nic nestratis.
Drz sa.

dzulli1980
5. jún 2024

Ono narodenie dieťaťa "zatrasie" aj tým najdokonalejším vzťahom ... aj by som Ti napísala, aby si chvíľu počkala, kým sa to "utrasie", no po tom, ako si napísala, že Ti povedal, že "bez neho by si bola šťastnejšia", si myslím, že nemá zmysel čakať, neviem, koľko má rokov, no buď ešte nie je pripravený na rodinu alebo kohosi má a chce byť za chrumkavého, že on Ti vlastne vracia "slobodu" ... a dieťa Ti nezoberie, čo by s ním robil? Veď teraz sa oň nestará, čo ho zavesí materi na krk? ... čo máš robiť? Rozhodnúť sa musíš sama, no ja by som od neho odišla ... žiadna žena - matka, ktorá porodí partnerovi dieťa, si takéto správanie nezaslúži.

egonsk
5. jún 2024

@lsz mas doma dievcatko v znameni skorpion, budes potrebovat silnu oporu a nervy, aby si tu malu rebelku v puberte udrzala a v skole ucenie nudneho zvladala, takze treba sa spravne rozhodnut ako dalej do zivota. Drzim ti palce, nudny zivot mat rozhodne nebudes. 😉

vler
5. jún 2024

@lsz dieta bolo planovane a chcene obidvoma?

lsz
autor
5. jún 2024

@vler Na začiatku áno, slová ako postarám sa o vás boli krásne.Časom prešlo bavenie sa o tom a žili sme ako každý, práca a domov, občas nejaká zábava.Malinká ale bola prekvapenie pre oby dvoch, po dvoch rokoch ..On sa z toho ani moc netešil, údajne bol zaskočený no a ja som plakala šťastím.

lsz
autor
5. jún 2024

@egonsk ja som tiež škorpión a viem, že to bolo so mnou ťažké, spätne to vidím.Budem sa snažiť ju nastaviť správne do života aj keď rebeluje už teraz troška. 🙂

beata_k
5. jún 2024

@lsz On sa netesil a ty si plakala od stastia. Tak presne v ten den vas vztah skoncil. Ale osobne by som este pockala. Male dieta zamava aj so stabilnym vztahom. Okolo roku dietata sa to zacina zlepsovat. Mate dieta. Mate voci nemu zodpovednost aby malo oboch rodicov. Ak sa neda, tak sa neda, ale musite sa o to pokusit.

lsz
autor
5. jún 2024

@beata_k ja som vyrastala v neúplnej rodine a on tiež. Obaja vieme aké to je a vlastne preto som s ním, pretože to malinké stvorenie si zaslúži mať ako matku tak aj otca.Ale keď ide do práce o 21:00 a odíde z bytu o 19:00 so slovami, že nemozem tu byť tak ja neviem fakt čo robiť.Pritom mu skoro ani nič nehovorím, nezaťažujem s ničím kvoli čomu by mal odchádzať od nás.

beata_k
5. jún 2024

@lsz Tak mu hovor. Hovor mu vsetko. Komunikuj. Sa obaja tvarite strasne urazene, jak male deti. Poviem uprimne. Aj ja by som utekala z domu keby tam bolo ticho a mame sa obchadzat. Skus komunikovat o "pocasi", mozno sa prida. Zakladom akehokolvek vztahu je komunikacia. Isto poznas...Nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie.

lsz
autor
5. jún 2024

@beata_k s ním nejde komunikovať.Nieco sa ho opýtam odpoveď je “nechaj ma tak, nič sa ma nepýtaj, rozprávaš kkt**y, nemám náladu.” Poviem mu niečo, že sa malá pretocila na bruško a nič, poviem mu, že som bola s malou tam a tam a nič.Tak čo mám komunikovať?Ja nie som urazená.

beata_k
5. jún 2024

@lsz Hmm, tak to je blbe. Zjavne dieta este nechcel. Bud sa chalan spamata, ze ma zodpovednost alebo to ukoncite.

zmrzlinka2021
6. jún 2024

@lsz pozri neplánoval s tebou žiadne záväzky, žiaľ chce sa s tebou rozísť, ale nemá gule odísť od frajerky s ktorou má dieťa

canany
6. jún 2024

@egonsk ahoj, prosim ta vedela by si mi k tomuto napisat viac? Alebo ma odkazat na nejake materialy ,stranky, ja mam doma syna skorpiona a mame to ako pises. Skola ho nebavi, nudi sa tam, ma na to hlavu ale je lenivy. Druhe dieta mam barana a fakt ako pises, ja nudny zivot urcite nemam. Je to tu na slucku a psychiatriu kazdy den

svokrinjazykmonika
6. jún 2024

@lsz určite povedz o svojej situácii kamarátom a rodine. A začni si plánovať budúcnosť bez neho lebo on je už úplne inde, možno aj v inej. Je mi to ľúto, je to chuj. Ser na neho, mysli iba na bábätko, to už bude s tebou navždy. Bolo by dobré keby si sa obrátila na nejakú právnu pomoc, aspoň tu keby ťa vedeli nasmerovať čo ďalej. Najprv bývanie, máte spoločné alebo bývaš u neho? Máš kam ísť? Ste manželia? Potom na súd podať, dobre fakt neviem ako sa to volá - zverenie dieťaťa do výlučnej starostlivosti, požiadať o výživné aj na dieťa aj na teba 🤷 bože netuším. Nikto ti dieťa nezoberie, to sa nemusíš báť. Určite nie on, veď čo by s ním robil? Určite nevie ani prebaliť. Aj striedavá starostlivosť prichádza do úvahy až pri oveľa väčších deťoch. Bábätko je len a len tvoje, veď on si žije slobodný život akoby vás ani nemal. Šak on spadne z tej jahody keď bude musieť platiť alimenty a ty mu odídeš zo života. To nie že s iným by si bola šťastnejšia a bla bla bla. On chce skončiť váš vzťah ale nemá a to gule tak ťa len len toľko bude trápiť dokiaľ to nevydržíš a odídeš. A potom ešte možno z teba urobí zlú že si ho opustila...

egonsk
6. jún 2024

@canany zial neviem odporucit konkretne stranky, ja som sa tomu venoval uz od mlada, lebo ma to zaujalo a preto som si aj kopec veci z toho zapamatal a hlavne aj s odstupom casu a zivotnymi skusenostami mozem s kludom povedat, ze charakterove popisy byvaju dost vystizne opisane voci znameniam.
Inak chlapi skorpioni zvacsa byvaju "mamin cecok", takze s tym treba pocitat do buducna - proste ich partnerka bude casto pocut o tebe. A tiez netreba byt soknuty, ked sa bezhlavo zalubia a privedu si domov nie uplnu krasavicu, lebo pre nich je dolezite mat v zene istotu (obraz matky) a aby mu tolerovala jeho ulety a slintatnie a koketovanie nad inymi zenami. No a u baranov iked su tvrdohlavi, tak uspejes trpezlivostou (co sa tyka nielen skoly) a cistymi faktami/argumentaciou, ktoru musia prijat - to im zmeni nazor, resp. podnieti ich ho prehodnotit a upravit. Ak na nich pojdes natlakom, dosiahnes opak - bloknu sa. Barani davaju city najavo hlavne v detstve, ako dospeli uz zvycajne su akoby chladnejsi, ale v skutocnosti to prezivaju vnutorne. A u baranov treba zistit co ich zaujima, vacsinou maju na nieco velky talent a to treba podporit, budu v tom do buducna vynikat a moze ich to aj zivit.

romiada
25. okt 2024

@lsz nedospely jedinec. Chlapec ktory ešte nie je mužom. Dieťa nechcel on, iba ty. Takze preto sa tak teraz chova. Nevie čo si počať, ako sa chovať. A ty ho to nenaučiš bohužiaľ ničim. Ty si možno materstvom dospela ale z neho otcovstvo muža neurobilo.

romiada
25. okt 2024

@egonsk paušalizovať že je škorpion a bude to mať tazke je trochu moc ked ma dieta polroka. Aj vodnari byvaju rebeli 🙂) A cloveka ovplyvnuju aj ine veci (v horoskope este aj ine planety) a vychova a vzory

egonsk
25. okt 2024

@romiada vodnarske dievcata som nemal moc v zivote tu cest hlbsie spoznat, zato skorpionky aj skorpioni ma sprevadzaju celym zivotom v sukromnom i verejnom zivote 😁😋