Neviem, že či chcem druhé dieťa

natalka2548
12. sep 2024

Mám už 2 ročnú dcérku a ak by sme mali mať druhé tak by som ho chcela mať čím skôr. Nechcem aby bol medzi deťmi viac ako 4 ročný rozdiel. A druhé by som chcela už plánované. Ale problém je že žijeme v podnájme a nemám odpracované 2 roky takže nebudem mať ani žiadne dávky q tiež sa bojím že už prvé dieťa nebude mať toľko pozornosti. Čo by ste robili vy?

anjelicek26
12. sep 2024

Tak nemôžeš mať s časového hľadiska jedno aj druhe🤔 Pozornost nerieš ono to ma aj výhody,ked sú dvaja a bez peňazí nebudeš, dostaneš normalne rodicak.. v podnájme žije veľa rodín.. ak to muž vie financne potiahnuť dlhšie, tak sa riad srdcom. Ak vám to finančné vychádza len tak tak, tak by som odpracovali tie dva roky,nech mam materskú a vyšší rodicak a nemusím otáčať kazde euro...

hildicapupu
12. sep 2024

ten vekovy rozdiel ale nie je niekedy na skodu. ked je prve dieta starsie je samostatnejsie a vie ti teoreticky aj s niecim vypomoct, nemusis sa tak nahanat. a druha vec je ze sa tiez potrebujes socializovat a vypadnut z toho kolobehu domaceho. takze nemusis sa vobec obavat ze by vacsi vekovy rozdiel bol problem.

candii
12. sep 2024

Ty musíš vedieť , či by ste to utiahli finančné. Ake sú vaše príjmy, výdavky.. čo to spraví, keď nebudeš mať materskú ale len rodičovskú tu nizsiu.

lasona
12. sep 2024

Pozri nemáš odpracované, nemáš sa potom kam vrátiť. Bývate v podnájme... ja by som v tomto prípade nešla do druhého...najprv by som sa zamestnala, a keď už tak veľmi chceš, až potom...ale ak máte úspory, v tom prípade prečo nie

flavica
12. sep 2024

v tom byvani by som problem nevidela. mam kamaratku, ktora tiez s rodinou zije v podnajme a napriklad nudzu o peniaze nemaju ani zdaleka. vela ludi takto zije, ze nevlastni ziadnu nehnutelnost. s pozornostou u deti si tiez starost nerob, ono to nejak prirodzene vyplynie. skor mi to pride tak, ze si si neni ista, ci to druhe dieta skutocne chces, ked vidis tolko problemov v tom.

henikap123
12. sep 2024

Tak si napis na papier koľko má manžel plat, koľko rodičovský a pridávky, koľko dávate na nájom stravu a cca na jedno dieťa a iné výdavky. Zistis koľko vám zostane.
2 ročný rozdiel je dosť maly, medzi mojimi deťmi sú dva roky a chcelo by to ešte aspoň polroka aby viac chápal starší syn. Ale polroka kým je bábätko male a ešte len leži nevyžaduje toľko pozornosti, venuješ sa staršiemu. Ak budeš mat šťastie ako 3 ročné ho zoberú do škôlky.
Ale keď už teraz nevies ci chces druhé dieťatko tak asi by som pockala. Lebo s druhým príde väčšia nervozita, nevyspatost, menej času na seba s manželom atd...

hipuska
12. sep 2024

Koľko máš rokov? To záleží aj od toho...veľa žien ide touto cestou - najskôr materstvo a potom práca. A narobíš sa ešte dosť - už vlastne do konca života. Náklady za nájom ti nestúpnu príchodom druhého dieťaťa. Jedine, čo sa stane je, že tvoj príjme príde nie o rok ale o 3 roky. Čo v záplave pracovného živote nie je vôbec žiadna katastrofa. Dať dieťaťu súrodenca je podľa mňa, najviac, čo môžeš preňho urobiť. A malý vekový rozdiel je super. VIeš plánovať rovnaké výlety, rovnaké programy. Čo už pri vačšom rozdiele nie je vobec možne...

tinalia
12. sep 2024

Kopec ludi zije v podnajme s rodinami. Ak mate dostatocne našetrene, nevidim v tom problem. Skor sa moze stat, ze cim viac budes oddalovat svoju tuzbu, budes to neskor lutovat, ze ste s druhym cakali a vekom mozu prist problemy ako neplodnost, komplikacie atd (nedajboze, nikomu neprajem)

cherrystone
12. sep 2024

@natalka2548 za tychto okolnosti by som neplanovala ani jedno dieta nie este dve