Nas syncek ma po roka. Je to vytuzene dieta po rokoch. A ja neviem zabudbut, ze prve 3 mesiace ho manzel ignoroval. Ani na ruky ho nevzal, ze sa boji. Boli dni, ked na maleho ani nepozrel. Ja som aspon raz zan den prisla s malym k manzelovi kde sa hral na pc, aby na neho aspon pozrel. Ked som mu ho davala na ruky, tak mi povedal- teraz nie, to je take na silu. Vela krat som v tej dobe plakala, ze akeho otca som syncekovi dala, ze ma otca, ktory ho nema rad. Od 4 mesiacov sa asi 5 minut denne venuje malemu, tesim sa aspon tomu, maly ho ma rad, tesi sa ockovi. No, ked vidim ako ini otcovia svoje
Veľmi smutné, obdivujem že si ho nekopla ešte do riti... Za počitačíkom sa hrajká ? To má koľko 20 rokov? Ja byť Tebou zbalím sa a idem preč, nevarila by som mu, neprala, žiadny sex... Ako niektorí chlapi sa z deti tešia viac ako ženy. A ak sa nepohne k malému nájdi si niekoho lepšieho 🙂
a dieťa ste chceli obaja alebo len ty? Prepáč za takú otázku no rozmýšľam prečo je taký..Moja kamarátka mala podobný problém s mužom aj keď nie až takýto extrém a prelomilo sa to keď mal malý nejaké 4 roky a dalo sa už s ním zahrať futbal a pod..dovtedy sa mu otec tiež nevenoval..
@1angelika Obaja sme dieta chceli, roky sme sa o dieta snazili. O to viac ma bolelo srdce tie prve 3 mesiace.
tak jedine sa sním otvorene porozprávať, možno si to inak predstavoval a nevie si zvyknúť na novú situáciu v rodine, skús sa s ním najprv porozprávať..
Niektori muzi si najdu k dietatu cestu, az ked je vacsie, vnimavejsie a samostatnejsie. ked uz vie byt taky partak. cca 3 roky nahor.
A potom vedia byt skveli otcovia.
Dovtedy ich dieta znervoznuje, lebo co s nim? nosit na rukach? ukazovat mu veci a hracky, ktore ho do pol minuty omrzia?
Proste nemaju v sebe toho animatora, ktory by takeho maleho drobca zabaval.
Podla tohto by som ho este nesudila. Daj tomu este chvilu cas a uvidis.
Moj sa tiez netrhal kocikovat. Kocikoval ich len parkrat za cely ten cas. Hrat sa s nimi, kym boli male, tiez neprehanal. Povenoval sa im chvilku, kolko sa mu zrovna chcelo. Radsej zdrhol na korcule s kamosmi, alebo na bicykel, alebo na lyze. A ja som bola na ne sama (je pravda, ze zase mne to tolko nevadilo).
Ked podrastli a viac boli schopne interakcie, potom uz sa im zacal venovat.
Berie ich na vylety, vymysla im program, kupil by im a zniesol aj z neba cokolvek, na co by si len ukazali. Kamkolvek ide, tam mysli na to, aby im nieco pekne, alebo zaujimave priniesol. Nikdy nezabudne.
Dodnes su pre neho na prvom mieste a to najdolezitejsie na svete. A oni ho maju strasne radi.
Keby som sudila podla prvych mesiacov, tak som rozvedena a ofucana, ze co to za otca, ked od prveho da neronil slzy stastia pri pohlade na uzlicek. Neprebaloval, neuspaval, nekrmil, nekupal, ...
Daj tomu este chvilu cas, a potom posud.
@moonlight1210 presne tak aj u nas, lepsie by som to nenapisala.
Tak pre mna toto nieje take strasne, moj muz mal tiez pindanice dlhodobo ked bol maly mimino ale ked uz bol o cosi väcsi a väcsi tak bolo lepsie. Nevedel co s tak malym babom robit. Teraz ma syn 6 a su to najlepsi kamosi, mi to pride akoby muz bol jeho starsi brat a nie ocino a ja zas naopak, tak ako som sa s nim mojkala a hrala ked bol mensi, tak teraz sa s nim uz tie hry lega skladacky chlapcenske hrat nedokazem, nerozumiem tomu takze bud sa hra sam alebo s tatom. Radsej sa s nim zahram von.
Inak to iste svokor, ked bol moj syn malinky tiez ani k nemu moc nesiel a teraz su to dve srdiecka stale spolu 🙂
@moonlight1210 neviem..naše deti boli obe plánované a chcené a manžel sa im venoval od prvých dní, čo boli na svete, prebaľoval, prezliekal, kúpal, kočíkoval so mnou, nosil na rukách, v noci vstával, aby prebalil a podal mi ich na kojenie...sám od seba....chodil na ihriská, učil ich všetko možné a možno preto majú teraz nádherný vzťah....
to ako deti sú deťmi až od 3 rokov, kedy vnímajú?
nikto nevie, aký bude chlap otec, kým sa ním nestane, ale..ďakujem za toho môjho....
zabudnut sa neda, ale da sa s nim o tom porozpravat, ze ta to proste trapi. mozno si z toho nieco vezme a mozno nie. moj napriklad na tuto temu so mnou nechcel hovorit vobec, vzdy sa urazil. prenho bola "povinnost" byt otcom splnena tym, ze chodil do prace a nechapal, co ja vlastne riesim. a to som chcela len, aby si ich obcas vzal na ruky a popestoval. absolutne som od neho neziadala plnohodnotnu rodicovsku starostlivost. moj muz nikdy nevstaval v noci, neprebaloval (raz aj to je odfoteny na fotke :D) a sam bol kocikovat raz, aj to prisiel nasraty po 15 minutach, ze to je nuda chodit ako blbec po sidlisku. so mnou bol kocikovat parkrat. ziadna starostlivost, ziadne kocikovanie, ziadne hranie alebo venovanie sa. zobral ich maximalne cez vikend k rodicom, kde sa starala svagrina a svokra.
u nas takyto stav trval plus minus styri roky, ze absolutne ziadnu cestu si k detom nevedel a nechcel najst. potom, ked aj chalani uz neboli mali, ale uz skor partaci, sa to zlepsilo. teraz maju 8 a takmer 6 rokov a musim povedat, ze za posledny rok a pol je to otec - nielen na papieri, ale naozaj. vie s nimi stravit cas, chodia na bicykel. dokaze sa o nich plnohodnotne postarat, aj ked je s nimi sam. ja by som este privitala, keby s nimi vedel komunikovat, pretoze chalani vidia v nom aktualne velky vzor, ale moj muz sa nevie s nimi porozpravat, ked ich nieco trapi, ked neposluchaju, ked je treba dohovorit... vtedy sa tvari, ze tu nie je alebo sa meni na "vojaka" a chalani sa mu boja aj zdoverit, aby sa nehneval. cize nie vzdy to mas uplne ideal so vsim vsudy.
Daj tomu cas, netrap sa v myslienkach, ktore mozno situaciu este zhorsia. snaz sa to prijat, spracovat a hlavne neporovnavaj sa s nikym. verim ti, ze to zamrzi, ked vidis, ako sa ini otcovia staraju. ale praj im to, neutapaj sa v tom, ze co si ty vybrala za otca... nikdy nevies, ako sa situacia otoci a mozno bude taky aktivny otec, ze si povies obcas: hej, brzdi, aj ja som tu :D
@viestta Myslis, ze to je tym, ze so mnou mlatia hormony? Vazne prve 3 mesiace manzela maly nezaujimal. A mne vobec neslo o prebalovanie. Ale vazne nezaujem. Ja som kazdy den prisla k manzelovi s malym na rukach, ked bol na pc, tak som sa snazila aby nejaky vztah k nemu zacal mat. Asi 5 sekund som mu ho takto ukazala, manzel povedal, vidim ho. A to bol cely zaujem pocas dna. Ozaj obcas na neho pozrel v postielke. Teraz sa uz s malym hra 5 minut denne. Ozaj maleho rozosmeje. Teraz uz vidim ze ma maleho rad. A maly ma rad svojho ocka. Take veci ako prebalovanie, obliekanie, kupanie atd. neriesim to robim ja. Ja sa tesim, ze maleho rozosmeje kazdy den. Len tie prve 3 mesiace do dnes nechapem, ze preco ziaden naznak ze maleho ma rad.
Mas doma prvotriedneho blbca...a tie reči ze niektorí muži to nevedia, a počkaj tri-sest-sto rokov bla bla bla...kym budú takéto hlúpe ženské obranovat neschopných debilov, dovtedy sa nic nezmení...
@avanka ja to vnimam podobne. takto by to podla mna malo byt, hoci jasne - nie kazdy muz ma hned ten pud starostlivosti v sebe. moja svagrina ma teraz babatko a s manzelom su na to od zaciatku obaja. musi to byt nesmierna pomoc, podpora pre pohodu zeny. bez ohladu na to, ci babatko spinka alebo place. ale ten pocit, ze su v tom dvaja od sameho zaciatku, musi byt krasny...
@zuvelyn ja ho napriklad neobranujem, pretoze som to prezila a u nas (spolu s inymi vecami) to sposobilo to, ze sme sa dost odcudzili a ked vidim, ako je roztopeny z inych babatiek, tak mi zviera zaludok... len teda tiez z vlastnej skusenosti viem, ze ak muz nechce sam, zena ho nedonuti ani parom volov. a co ma spravit? rozviest sa hned, lebo je blbec? asi treba tomu najst nejaku cestu. ja zvyknem hovorit: zena nema na vyber, porodi a starat sa musi, nikto sa jej nepyta, ci je unavena, ci narobena. zial, chlap je este aj v 21. storoci stavany na piedestal vylucne ako zivitel rodiny a u mnohych to tam zial aj konci. a s tym treba nieco robit a je aj na zene, ze co ocakava. nastastie, cim dalej, tym viac je takych, ktori sa vnimaju ako plnohodnotny rodic od zaciatku.
@danulicek akože zena nemá na výber? Ma na výber presne tak isto ako aj ten muž. Tiež sa môže rozhodnúť ze ide do roboty a o dieťa sa začne zaujímať az ked bude mat tri roky. Do vtedy nech muz-otec sa aj na hlavu postaví. Takže ano, žena ma na výber a na 99% si vyberie tu starostlivost o dieťa lebo ho predsa chcela. Tak isto ako si ma vybrať muž (samozrejme z ohľadom na to ze chodí do práce). Ale že muž príde domov, a nevezme na ruky dieťa?neprebali? Nezabavi? Neokupe? Nenakrmi? Tak toto prrrr pre mna je toto jasny dôvod na rozvod ako vyšitý, lebo ako píšeš, ked nechce ťažko ho donútiť....
nehadzala by som flintu do zita. nie je to ukazkova situacia, ale ja mam tiez v okoli podobne pripady a nakoniec sa vsetko utriaslo. pre nas zeny je to nepochopitelne. ale muzi si vytvaraju vztah k detom inak ako zeny. kym matka dieta vnima uz pocas tehotenstva a v neskorsich mesiacoch tehotenstva sa mu musi prisposobovat a citi pohyby atd, tak otec toto nepreziva. otcom sa musi stat. niektori muzi to zacnu citit hned ako prvy raz uvidia dieta, niektorym sa to rozbieha dlhsie. neznamena to, ze bude zly otec a ze sa mas na neho vykaslat.
A u nas naopak, ked boli mali tak pomohol a potom postupne prestal. Vraj ho to nebavi, deti sa maju zabavit sami, ani jeho rodicia sa mu nevenovali... no, myslim ze tu je pes zakopany, ked si to teraz premietnem, ano jeho rodicia si vzdy co som ich poznala, robili co chcu a na deti +- kaslali, vela tam suplovali stari rodicia...
Po mesiacoch snahy doho varania, som sa na to vykaslala, poviem detom, nechajte ho tak... a uz sa to obracia proti nemu, deti ho nerespektuju, muz zacina si vynucovat, ze ich mam viest k respektu voci nemu a ja iba krutim hlavou ze to sa mi snad zda, ked mu poviem, ze to je dosledok tej jeho ignoracie, tak mi este poviem, ze keby som praktikovala rovnaku vychovu ako on, tak to nemuselo byt, lebo by sa detom zdalo ze tak je to normalne. Ale ja si nechcem vychovat studene cumaky.
Možno už aj ľutuje ako sa správal, ono niektorí chlapi sa nevedia pripraviť na takéto veci, dlhšie im to trvá. Môj muž ten tiež by bol najradšej keby sme hneď mali školákov, ale proste to tak nefunguje a už to pochopil a zmenil sa od základov k lepšiemu 🙂
@lilitela vy spejete na samé dno, čo sa týka nielen manželstva, ale i výchovy detí....
načo riešiš niečo čo už bolo a čo vôbec nemôžeš ovplyvniť. zbytočne sa trápiš a zožieraš. vieš čo môžeš od manžela do budúcna očakávať...😉
@panelacikova evidentne ano. Ja to nedokazem robit, ako by on chcel.
@avanka "to ako deti sú deťmi až od 3 rokov, kedy vnímajú?"
nie, su detmi do zaciatku. ale niektori muzi to proste vnimaju tak, ze netusia, co s nimi maju robit. ako na ne reagovat.
a niektori su v strese, ze sa dieta rozplace a on nebude teraz vediet, co ma robit. Ci mu ublizil, ci co sa deje.
(toto ma aj vela prvomatiek. ten stres z prvych spolocnych dni, ze dieta place a ona netusi preco.).
ked je dieta vacsie, vie sa viac a jasnejsie vyjadrovat, co chce, tak uz aj on sa vie zapojit.
ale ak to pretrvava, tak potom je problem niekde inde.
@moonlight1210 ale áno, ja tomu rozumiem..len nikto sa nerodí všetkovediaci...aj ja som sa musela učiť, čo robiť, keď plače, mrnčí..mala som 27.... ale naučila som sa, lebo som chcela.. keby chlap chcel, aj on vie..
áno, je veľa chlapov takých, že oni zarábajú a ženy nech sa starajú o deti...je to názor, ktorý je podľa mňa zlý.. raz sme na rodinu dvaja, deti sme chceli..ja som muža nikdy nemusela nútiť, ale ako vidím, samozrejmosť to asi nie je...
a teda za mňa nie je krajší vek do asi 3 rokov, keď malé povie prvé slová, keď džavoce, otáča sa, lozí, prvé kroky, vianoce, oslavy, prvé otázky..prežívali sme toto všetko spolu
my sme aj teraz, keď majú chalani 13 a 10 rokov, naučení robiť všetko spolu...
neviem, asi, teda určite by som sa kvôli tomu nerozviedla, ale skúšala by som chlapa privykať si postupne, nechať ich samých, kým si vybehneš do obchodu a podobne...alebo uspať v kočíku a poslať ho na chvíľu na prechádzku a podobne..
@moonlight1210 ale áno, ja tomu rozumiem..len nikto sa nerodí všetkovediaci...aj ja som sa musela učiť, čo robiť, keď plače, mrnčí..mala som 27.... ale naučila som sa, lebo som chcela.. keby chlap chcel, aj on vie..
áno, je veľa chlapov takých, že oni zarábajú a ženy nech sa starajú o deti...je to názor, ktorý je podľa mňa zlý.. raz sme na rodinu dvaja, deti sme chceli..ja som muža nikdy nemusela nútiť, ale ako vidím, samozrejmosť to asi nie je...
a teda za mňa nie je krajší vek do asi 3 rokov, keď malé povie prvé slová, keď džavoce, otáča sa, lozí, prvé kroky, vianoce, oslavy, prvé otázky..prežívali sme toto všetko spolu
my sme aj teraz, keď majú chalani 13 a 10 rokov, naučení robiť všetko spolu...
neviem, asi, teda určite by som sa kvôli tomu nerozviedla, ale skúšala by som chlapa privykať si postupne, nechať ich samých, kým si vybehneš do obchodu a podobne...alebo uspať v kočíku a poslať ho na chvíľu na prechádzku a podobne..
že sa bál dieťa zobrať na ruky, to by som pochopila, že sa na svojho syna za celý deň nepozrel, že sa mu venuje teraz minút denne, to by som nepredýchala. Takého otca pre svoje dieťa by som nechcela
U nas podobne manzel v prve mesiace..bol rad, ze mame maleho ale bolo to pre neho take, ze maly potrebuje hlavne moje prsia, spat a kakat..no co s takym miminkom 😀 jeho otcovska uloha vraj pride neskor a aj prisla.. s malym su super dvojka, syn ho zboznuje.. poviem ti take blaznive hry, jašenie vymysli len otec 😀 boli chytat ryby, s loptou sa zahraju, do kina ho vezme, bicykel.. pozeraju hokej a to ma syn 4 roky 🙂
Ja som názoru že treba začať pevnou rukou na Tom pracovať,davat muzovrli čo najviac dieťa ajked nechce akože,ty do sprchy , ja som dnes bola hodinu 😄 vzťah sa musí začať od nuly a niekde sa proste začať musí aj keď nasilu ... Môj muž nemal skúsenosti , vzťah k deťom no keď som prišla z pôrodnice dostala som salmonelu plus po ťažkej sekcii, takzé mal 2.5kg dieťa na starosti hneď on a poviem riadny preplesk dostal ale zvládol to super,aj teraz ho občas musím dokopat no deti ho milujú aj on ich
Môj manžel bol šťastný že sa nám prvá dcéra narodila ale tiež prvé 3 mesiace sa ju však.zobrat na ruky bola drobunka jedine ako pomáhal tak občas vyčaril fľašky a zohriali vodu na Sunar. Pri druhom synovi ani to. Pri oboch deťoch sa to po pol roku zmenilo. Skrátka babetka sú milé ale chlapov to až tak nebaví behať s kočíkom ale kukať naň keď spí a podobne. Keď ma pol roka už kade čo dokáže také bábo tak aj pre muža je to zábavnejšie.
Nemôžeš čakať že keď sa boji dieťa zobrať na ruky bude ho kúpať či prebalovat
Nevolala si ho pomoct s kupanim nech aspon je pri tebe a podava ti veci alebo zavolat ho na prechadzku kocikovat a podobne. Musis sa cez to preniest. Vela chlapov prve mesiace nechce drzat babatko,boja sa. To,ze namal ziadny zaujem je zvlastne,ale uz to nezmenis a nema vyznam trapit sa tym,co bolo. Je na tebe,aby si ho zapajala do chodu rodiny. Verim,ze cim bude maly vacsi,tym viac sa mu bude venovat.
sa tesia svojim detom od prvej minuty, stale si spomeniem, ze na nasho maleho ho nebabilo prve 3 mesiace ani pozerat. A nie, ze slzy v ociach od stastia po narodeni 😕. Da sa na to zabudnut vobec?