Neviem sa vyrovnať s tým, že budeme mať len jedno dieťatko

29. sep 2022

Neviem sa vyrovnat s tym, ze budeme mat len 1dietatko. Manzel druhe nechce, po vsetkych vaznych peripetiach ohladom tehotenstva, porodu, a navstevach lekarov s dietatkom. Sice tomu mu dal sancu na par mesiacov, ale zial to nevyslo, aj ked testy boli pozitivne. Som z toho neskutocne nestastna, modlila som sa k Panu Bohu, aby ma pozehnal, ale ma asi ine plany. Neviem sa s tym nejako uzrozumiet. Mozete ma nejako povzbudit?

domca1408
29. sep 2022

Ahoj, Boh ti rodinu nadelil, možno menšiu ale to je jedno. Máš muža, máš zdravé dieťa..buď šťastná a staraj sa o nich ako najlepšie vieš. Trápiť sa tým, že nebude druhé a prenášať to do rodiny, aký to má význam. Keby nemáte žiadne chápem ale ty dieťa máš. Tak ho miluj a teš sa z neho.

elizabet173
29. sep 2022

Príliš to prežívas, tiež som mala iné plány ohľadom počtu detí a nevyšli, no nie je to koniec sveta. Čo by dali ženy, ktoré sa roky usilujú otehotnieť nedarí sa, za to, keby mali aspoň jedno. Ak si mala zdravotné problémy, neriskuj, potrebuje ťa zdravu aj tvoje dieťa aj tvoj muž.

autor
29. sep 2022

@domca1408 vsetky tieto racionalne veci si poviem, som stastna, ze mam "aspon" jedno, ale moje vnutro ma neskutocne zoziera. Mam obdobia, kedy som s tym ok, a potom pride napr. menstruacia a som totalne vyvedena z miery.

hederamonstera
29. sep 2022

A ked manzel mal obdobie, ze s tym suhlasil, nemohol by znovu zmenit nazor? Ked si z toho taka smutna

ivangeline
29. sep 2022

To ozaj niekto to tak vie prezivat? Prosim ta... ved mas urcite aj ine ciele..plany..zmysle zivota..

autor
29. sep 2022

@hederamonstera no prave, ze uz nie, mame vek(do 40) a uz nechce, on je cisty racionalista, on napr. nerozumie, preco to tak velmi chcem, ked poznam rizika. Pre neho je to uzavreta kapitola.

janasim
29. sep 2022

no ja mam len jedno a ešte k tomu s postihnutím,nikdy nebudem st.mama a je to hrozné,strašne som chcela jedno zdrave dieta

autor
29. sep 2022

@ivangeline ver mi, ze sa to tak da prezivat, ked nie si taka povaha(nemas taku naturu, dopln co len chces) tak ta to dokaze neskutocne uzierat😞

tyaja5
29. sep 2022

tak myslim si, ze vztahy a manzelstva su prevazne o kompromisoch, ak ty dieta chces a on nie, tak sa to asi neda vyriesit inak ako sa bud prisposobit tomu druhemu, alebo si najst ineho partnera, ak po druhom dietatku tak velmi tuzis.

autor
29. sep 2022

@janasim to mi je velmi luto, chapem, ze mamicky s detickami, ktore maju postihnutie, to maju velmi tazke, my sice nemame postihnutie tazkeho stupna, ale obiehame lekarov casto. Vela sil a zdravia prajem♥️

lenkakravcova
29. sep 2022

Skús tak prežívať aj tu opačnú stránku. Tie riziká. Predstav si, že si tehotná, máš komplikácie. Dnes a dnes večer pre to zomrieš. Predstav si ako budeš chýbať svojmu národenému dieťaťu. Predstav si ako bude plakať tvoje dieťa a tvoj manžel na tvojom pohrebe. Sustreď sa na prežívanie týchto rizík. Stojí ti to za to trápiť sa tým, že nemáš druhé a nevenoval ten čas dieťaťu, ktoré máš a manželovi, ktorý ťa miluje?
Užívajte si život spolu. Nikdy nevieš kedy je tvoj posledný deň.. Možno by si sa druhého dieťaťa nikdy nedožila.

autor
29. sep 2022

@tyaja5 o inom partnerovi neuvazujem ani naznakom, ale rozumiem, ako to myslíš. Ja si len neviem predstavit, ze ma to takto bude uzierat este "par plodnych rokov"

domca1408
29. sep 2022

@janasim to mi je ľúto...som si klikla na vašu foto lebo ako úprimne ma zaujalo, že vyzeráte mladučko..veľa síl a zdravia

elizabet173
29. sep 2022

zmenis tým uzieranim niečo? Nezmenis, len sa oberas zbytočne o radosť zo zivota

autor
29. sep 2022

@lenkakravcova dakujem, takto som sa na to nikdy nepozerala♥️

julie19
29. sep 2022

Ahoj, ja neviem koľko máte s manželom rokov, ako ste na tom zdravotne a podobne … ale skúsila by som tomu nechať čas … viem že sa to ľahko hovorí a veľmi ťažko plní … ale možno manžel ako si vravela že ste mali peroblemy s tehotenstvom aj s dieťatkom atd, možno to naňho doľahlo, možno sa necíti teraz prežiť to cele znovu, a ma taký postoj aký ma… to neznamená že za 3-4 roky keď sa situácia upokojí, zdravie sa ustali a dieťaťom vám bude robiť radosť, názor môže zmeniť … ja som napr tak pol roka po pôrode prvej dcéry tvrdila že už nikdy, že to bolo moje maximum druhý krát to nezvládnem … no a teraz v decembri mám termín pôrodu 😅… nechaj mu čas, teraz sa na to necíti skúste si užiť trošku jeden druhého a to jedno dieťa možno časom aj jemu príde ze by ešte jednu malu radosť chcel

autor
29. sep 2022

@elizabet173 presne toto hovori aj moj muz, nezmenim absolutne nic, to mas pravdu, ale co s tym mam robit, ked moja emocialna stranka krici a place.

dilino
29. sep 2022

@elizabet173 presne suhlasím s tebou do bodky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. sep 2022

@julie19 ved toto, keby som vedela, ze je niekedy sanca, ze sa jeho nazor zmeni, mozno by som bola spokojnejsia, ale viem, ze zial nezmení, ked sa to na to obcas spytam, pre neho je to uzavrete. Vo vnutri stale dufam, ze sa podari len nahodou. Aj ked, takto sme fungovali bez akejkolvek ATK, len prerusovana, a nikdy sa nic nestalo.

autor
29. sep 2022

@stvura dakujem, rada pridem😁ale ano, viem, ze s viacerymi detmi to nie je sranda.

metuzalem
29. sep 2022

Ved aj Panna Maria mala len jedno dieta, a ake vydarene 😉
Jedinacikov je vela, su to take iste deti ako z viacclennych rodín
Mozes sa mu venovat viac, ako by si pri napr.dvoch to jedno mozno zanedbavala
Nevieme aka bude ďalej doba, zatial to nevyzera ruzovo
Mozes sa venovat dobrovolnej cinnosti, ak mas lasky na rozdavanie
Atd 😊

dilino
29. sep 2022

Ani mne po smrti dcérky neodporúčal lekár mať žiadne dieťa takže nemáme žiadne sme sami dcérka zomrela. A žiť bohužiaľ musíme dalej. Ani ja sa s tým nikdy nezmierim ale musím brať to čo život mi pripravil. A nejdem vyplakávať že máš jedno zdravé chceš dalšie. Toto nie je hra mala by si sa nad sebou zamyslieť že čo ak by sa niečo prihodilo a čo tvoje narodene dieťa ostalo by za mala bez mamy. Tým že budeš siliť a pre muža je to uzavretá kapitola asi vie čo s tebou prežil ked si bola tehotná tak nechce to prežívať viac krát zvlášť ak vie že sa situácia môže skomplikovať. Dakuj každý deň za to jedno zdravé. Veľmi veľa žien tu na MK roky sa snažia a bez výsledku ani jedno dieťa nemajú. Nie boh aký boh TI nedopraje ešte jedno. Boh asi vie prečo je to tak a nejdem zvaľovať vinu na boha ked viem že by som si mohla spôsobiť tragédiu len preto že niečo nemôžem mať a ja chcem.

autor
29. sep 2022

@metuzalem toto je trefne🙂

yoxinka
29. sep 2022

Kamoška sa musela zmieriť s tým, že nebude mať deti žiadne 🤷‍♀️. Nakoniec po rokoch trápenia, skúšania, liekoch, umelých oplodneniach si adoptovala postupne dve deti, rómske. A je úžasná mama. Poznám jednu mamičku, ktorá tiež tak strašne túžila mať ďalšie dieťa napriek obrovským komplikáciám pri prvom tehotenstve a pôrode. Nikto jej to nevedel vyhovoriť, lebo tá túžba bola obrovská. Nakoniec má aj druhé dieťa … avšak, manžel s dvoma deťmi ju chodia pozerať na cintorín, kde sa dostala krátko po druhom pôrode.

janasim
29. sep 2022

@domca1408 dakujeme ,to uz je starsia foto ,synček už mal 13 rokov ,ja budem mať 41 ,

dilino
29. sep 2022

@yoxinka 😢tragédia strašná.Muž ostal s 2 detmi sám.

mimikarol
29. sep 2022

Ja mám tiež jedno. Viem že druhé už mať nemôžem cca 5 rokov. Aj tak som vždy v kútiku duše dúfala, koľko x som si aj poplakala keď prišiel menzes... Raz som dokonca mala aj test pozitívny ale potom prišli krámy.... No čo už, som už viac menej zmierená, už mám aj dosť rokov (36).... Utesujeme sa tým, že dcéra aspoň všetko po nás zdedí, nebude mať súrodenca s ktorým by si možno v dospelosti nerozumeli a budeme jej vedieť my ako rodičia zabezpečiť lepší štart do života ako by sme jej možno vedeli zabezpečiť keď by mala ešte 1-2 súrodencov....
Ale ty si v horsej situácii ako ja, ja to to dieťa proste už mať nebudem lebo nemôžem. Ty ho nebudeš mať kôli tomu, že nechce tvoj muž. To by ma sralo ešte viac

dilino
29. sep 2022

@janasim vôbec nevyzerá ako keby bol postihnutý.

autor
29. sep 2022

@dilino prepac, ja som sa nechcela nikoho dotknut, viem, ze mozem byt stastna aj za jedine dieta, ktore mam.