Neviem prestať jesť sladké

8. dec 2024

Cítim sa nedobre, aj nedobre vyzerám. Ano mam po porode ale z toho to nie je. 😀 Neviem prestať jesť sladké. Jednoducho sa meviem ovládnuť. A teraz keď je všade veľa sladkého tak som až zúfalá 😀🙈

biba_18
8. dec 2024

ok, hneď zajtra si objednaj termín ku psychológovi…

ariannazara
8. dec 2024

Som natom podobne a pritom mam alergiu na laktozu ani to ma nezabrdzi, najhoršie to je týždeň pred MS vtedy idem nonstop..vyjedam a vyjedam a samozrejme už cítim na sebe ze priberám z toho. Vcera som čítala nejaké články ze to droga ako cigarety alebo alkohol..

merlinja
8. dec 2024

nápodobne! cez deň sa ešte ako tak zdržím, ale večer idem ako píla ... čokoládka, keksík, ...

simona20201309
8. dec 2024

@biba_18 😅 pan doktor, neviem prestať jest sladké, potrebujem antidepresiva 😂
Viem si predstaviť ten pohľad takého psychológa....
Keby s takými somarinami chodili ľudia k psychológom tak je čakacia doba 20 rokov ..
Autorka, nič len pevná vôľa. Ani my ani psychológ ti nepomôže ak nebudeš chcieť sama. Dôsledky snáď poznáš aj sama.

enmery
8. dec 2024

Nekúpiš->nemáš->nezožereš🤣

anketkarka
8. dec 2024

@biba_18 to by polovica ľudstva musela k psychológovi pre závislosť na cukre. Teda k psychiatrovi, lebo ten lieči závislosti. A väčšina ľudstva by tam musela pre závislosť na elektronike. Sú to neoficiálne drogy a pokiaľ viem pre cukor Ťa na žiadnu odvykačku nehospitalizujú 😉

janai1
8. dec 2024

@simona20201309 psychológ nie je doktor a ani nepredpisuje AD.

autor
8. dec 2024
autor
8. dec 2024

@enmery mikuláš doniesol 😂

koniarova
8. dec 2024

Nevieš? Tak sa pozri do zrkadla a postáv na váhu.

simona20201309
8. dec 2024

@janai1 dobre nejde o AD ale určite sa s týmto k psychológom nechodí.

autor
8. dec 2024

@koniarova predstav si že do toho zrkadla sa pozeram akzdy den :D

biba_18
8. dec 2024

@simona20201309 psycholog nerieši tvoje depresie - ale tvoje vzorce správania. teda sa bude venovať dôvodu prečo žerieš kvantá sladkostí a bude ti pomáhať zmeniť to… ak ty nechceš riešiť svoje problémy s odborníkom, je to v poriadku - ale neodhováraj od toho ostatných
autorka - s tým sa chodí k psychológovi, áno, presne na to psychológovia sú…

biba_18
8. dec 2024

@simona20201309 a nič ako pevná vôľa neexistuje.. do práce alebo do školy tiež nechodíme lebo máme pevnú vôľu…

biba_18
8. dec 2024

@anketkarka páči sa mi že rozprávaš o niečom o čom nemáš ani hmlistú predstavu… psychológ nie je psychiater a nerieši tvoje telo, ale tvoju hlavu…

koniarova
8. dec 2024

Tak asi ešte nie si na seba dostatočne naštvaná. 😁 Keď budeš taká tlstá, že ti už zo seba bude zle, vtedy začneš si sebou niečo robiť. A to ti nehovorím,aby som ťa urazila. Schudla som takto minulý rok 15 kg. Už som sa ozaj na seba nemohla pozerať.

vakatko
8. dec 2024

@anketkarka aj tak skončia u psychiatra na AD, lebo nadmerná konzumácia cukru, strava bez živín spôsobuje nespavosť, úzkosti a skončí depresiami ... hlavne po pôrode keď je telo vyčerpané, chýbajú mu živiny a miesto toho dostáva len cukor.
autorka musíš s tým prestať, premnoží sa ti kandída, ktorá spôsobuje nekontrovatelnú chuť na sladké, hlavne nasaď Probiotiká a magnézium.

komplikovana
8. dec 2024

no chce to iba pevnu volu a rozhodnutie s tym skoncovat. Cukor je droga. A ma vplyv aj na tvoje zdravie - pomaly nenapadne. Preto si tiez hovorime, ze ved jedna cokoladka nas nezabije. Chce to normalne odvykacku a budu aj abstaky. No ak chces dostat konzumaciu sladkeho pod kontrolu, musis tym prejst. Ina cesta nie je.

ina2405
8. dec 2024

Zaraď do stravy viac zeleniny a bielkovín, to už tvoje črevné baktérie si pýtajú sladké a ty máš problém s mikrobiómom. Po pár týždňoch kŕmenia tvojho tela zdravšou stravou sa ti aj chute zmenia.

anketkarka
8. dec 2024

@biba_18 a kde som napísala, že nerozoznám psychológa a psychiatra? Závislosti sa riešia na psychiatrii nie s psychológom. Ten je len časť terapie a v ťažkej závislosti Ti nepomôže. Nevieš čítať s porozumením a navážaš sa ako Chobák Truhlík. Asi toho psychológa potrebuješ Ty, lebo zjavne máš problém sama so sebou, a preto sa navážaš do ľudí.

liwiss
8. dec 2024

@enmery toto inak dost dobra pravda 🤣

bielasovicka
8. dec 2024

Ja mam tiež tento problém 🤦🏼‍♀️žeriem sladkosti, neviem sa ovládať

biba_18
8. dec 2024

@anketkarka takže na jednej strane vravíš že je to závislosť a tá patrí k psychiatrovi a zároveň že je hlúposť tam chodiť lebo sa to dá zvládnuť svojpomocne… no nie, nedá, lebo ak by sa to dalo tak by to vedel prekonať každý… toľko k tomu truhlikovi, keby si bola konzistentná v názore ani by mi nehlo spochybňovať ho. čo sa týka poslednej vety, svedčí o tebe, nie o mne…