Cítim sa nedobre, aj nedobre vyzerám. Ano mam po porode ale z toho to nie je. 😀 Neviem prestať jesť sladké. Jednoducho sa meviem ovládnuť. A teraz keď je všade veľa sladkého tak som až zúfalá 😀🙈
Som natom podobne a pritom mam alergiu na laktozu ani to ma nezabrdzi, najhoršie to je týždeň pred MS vtedy idem nonstop..vyjedam a vyjedam a samozrejme už cítim na sebe ze priberám z toho. Vcera som čítala nejaké články ze to droga ako cigarety alebo alkohol..
nápodobne! cez deň sa ešte ako tak zdržím, ale večer idem ako píla ... čokoládka, keksík, ...
@biba_18 😅 pan doktor, neviem prestať jest sladké, potrebujem antidepresiva 😂
Viem si predstaviť ten pohľad takého psychológa....
Keby s takými somarinami chodili ľudia k psychológom tak je čakacia doba 20 rokov ..
Autorka, nič len pevná vôľa. Ani my ani psychológ ti nepomôže ak nebudeš chcieť sama. Dôsledky snáď poznáš aj sama.
Nekúpiš->nemáš->nezožereš🤣
@biba_18 to by polovica ľudstva musela k psychológovi pre závislosť na cukre. Teda k psychiatrovi, lebo ten lieči závislosti. A väčšina ľudstva by tam musela pre závislosť na elektronike. Sú to neoficiálne drogy a pokiaľ viem pre cukor Ťa na žiadnu odvykačku nehospitalizujú 😉
@simona20201309 psychológ nie je doktor a ani nepredpisuje AD.
@biba_18 ok
@enmery mikuláš doniesol 😂
Nevieš? Tak sa pozri do zrkadla a postáv na váhu.
@janai1 dobre nejde o AD ale určite sa s týmto k psychológom nechodí.
@koniarova predstav si že do toho zrkadla sa pozeram akzdy den :D
@simona20201309 psycholog nerieši tvoje depresie - ale tvoje vzorce správania. teda sa bude venovať dôvodu prečo žerieš kvantá sladkostí a bude ti pomáhať zmeniť to… ak ty nechceš riešiť svoje problémy s odborníkom, je to v poriadku - ale neodhováraj od toho ostatných
autorka - s tým sa chodí k psychológovi, áno, presne na to psychológovia sú…
@simona20201309 a nič ako pevná vôľa neexistuje.. do práce alebo do školy tiež nechodíme lebo máme pevnú vôľu…
@anketkarka páči sa mi že rozprávaš o niečom o čom nemáš ani hmlistú predstavu… psychológ nie je psychiater a nerieši tvoje telo, ale tvoju hlavu…
Tak asi ešte nie si na seba dostatočne naštvaná. 😁 Keď budeš taká tlstá, že ti už zo seba bude zle, vtedy začneš si sebou niečo robiť. A to ti nehovorím,aby som ťa urazila. Schudla som takto minulý rok 15 kg. Už som sa ozaj na seba nemohla pozerať.
@anketkarka aj tak skončia u psychiatra na AD, lebo nadmerná konzumácia cukru, strava bez živín spôsobuje nespavosť, úzkosti a skončí depresiami ... hlavne po pôrode keď je telo vyčerpané, chýbajú mu živiny a miesto toho dostáva len cukor.
autorka musíš s tým prestať, premnoží sa ti kandída, ktorá spôsobuje nekontrovatelnú chuť na sladké, hlavne nasaď Probiotiká a magnézium.
no chce to iba pevnu volu a rozhodnutie s tym skoncovat. Cukor je droga. A ma vplyv aj na tvoje zdravie - pomaly nenapadne. Preto si tiez hovorime, ze ved jedna cokoladka nas nezabije. Chce to normalne odvykacku a budu aj abstaky. No ak chces dostat konzumaciu sladkeho pod kontrolu, musis tym prejst. Ina cesta nie je.
Zaraď do stravy viac zeleniny a bielkovín, to už tvoje črevné baktérie si pýtajú sladké a ty máš problém s mikrobiómom. Po pár týždňoch kŕmenia tvojho tela zdravšou stravou sa ti aj chute zmenia.
@biba_18 a kde som napísala, že nerozoznám psychológa a psychiatra? Závislosti sa riešia na psychiatrii nie s psychológom. Ten je len časť terapie a v ťažkej závislosti Ti nepomôže. Nevieš čítať s porozumením a navážaš sa ako Chobák Truhlík. Asi toho psychológa potrebuješ Ty, lebo zjavne máš problém sama so sebou, a preto sa navážaš do ľudí.
Ja mam tiež tento problém 🤦🏼♀️žeriem sladkosti, neviem sa ovládať
@anketkarka takže na jednej strane vravíš že je to závislosť a tá patrí k psychiatrovi a zároveň že je hlúposť tam chodiť lebo sa to dá zvládnuť svojpomocne… no nie, nedá, lebo ak by sa to dalo tak by to vedel prekonať každý… toľko k tomu truhlikovi, keby si bola konzistentná v názore ani by mi nehlo spochybňovať ho. čo sa týka poslednej vety, svedčí o tebe, nie o mne…
ok, hneď zajtra si objednaj termín ku psychológovi…