Nešťastná vo vzťahu len kvôli dieťaťu

30. jún 2023

Ahojte, dlhe roky som vo vztahu kde som bola stale potláčaná, jednoducho muz je narcis a manipulátor. Nepamatam si kedy som s nim bola šťastná, žila som len pre syna. Otehotnela som neplánovane ešte na strednej po 4 mesiacoch vztahu kedy sme sa ešte len spoznávali a vtedy sa mi muz zdal dokonalý. To len ku tomu ak by sa niekto pýtal prečo som si robila dieta s takým mužom. Moja situacia je teraz komplikovaná a zvažujem rozchod. Viem ale, že ak by k tomu došlo je viac pravedodobne že syn by bol v starostlivosti otca. Aspoň nejaky cas urcite. Preto ma caka veľmi tazke rozhodnutie, buď žiť nestastna pri synovi a s ocom alebo nechať syna ocovi a žiť spokojný život ale za cenu že nebudem so synom nonstop. Neviem ako v zivote dalej a veľmi sa trapim.

maminkadeticiek
30. jún 2023

Preco by mal byt syn s otcom?Kolko ma rokov?

autor
30. jún 2023

@maminkadeticiek 6. Rozpravala som sa s nim o tom, povedal že síce mu budem veľmi chybat ak by som odišla ale chce žiť pri ocovi pretože tam ma kamarátov a je mu tam dobre.

januska12323
30. jún 2023

Prečo myslíš, že ostane s otcom? Preferované je matka alebo čoraz viac striedavka. Máš nejaké psychické problémy, alkohol, drogy? Prácu, bývanie?

athena27
30. jún 2023

syn býva v prvom rada ak nie sú iné závažné dôvody zverený do starostlivosti matky. A nejakú poradňu párovú by ste nechceli skúsiť? už muža nemiluješ? ako to vidí on?

januska12323
30. jún 2023

Pri takých malých sa ešte názor neberie do úvahy.

maminkadeticiek
30. jún 2023

Ok,povedal ti svoj nazor a to je tak vsetko.O tom s kym maly ostane rozhodne sud,nie maly a ty ak citis ze je to sprsvne rozhodnutie a ze je to to najlepsie pre teba a aj pre maleho tak podaj ziadost o rozvod.

zmrzlinka2021
30. jún 2023

Autorka,
ale aj kebyze sa s priatelom doohodnete, ze ho bude vychovavat prevazne on, stale si dieta mozes brat na vikendy, prazdniny, byt s nim aj pocas tyzdna. Neuvazujete skor nad striedavou starostlivostou?

Urcite vsak neostavaj vo vztahu s manipulatorom a takym zlym clovekom.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinka89
30. jún 2023

Koľko rokov ma syn?

tenerifka
30. jún 2023

@katarinka89 ved napisala, ze 6

pribinak
30. jún 2023

@katarinka89 píše že 6

autor
30. jún 2023

@magda15 ja viem že ak ostanem spokojna nebudem. Syn spokojný bude myslim si že aj v prípade že bude u oca a aj v prípade že bude u mna. Samozrejme ale najradsej by bol ak by sme ostali spolu všetci. Bohužiaľ mam ale pracu kedy sa o neho bez pomocí starat nezvládnem takze v mojej starostlivosti nebude moct byt

pribinak
30. jún 2023

Je od teba pekne, že nechceš dieťa vytrhnúť z jeho rptirodzeneho prostredia to však neznamená že sa ho musíš vzdať

Dnes je populárna striedavá starostlivosť, môžeš si prenajať nejaký 1 izbový byt na opačnom konci sídliska a tak dieťa nestratí svoje prostredie s zároveň môže byt s tebou a potom s otcom

tanyag
30. jún 2023

6 ročný ešte nechápe, čo prežívaš. Ak ostaneš, neskôr bude vidieť, aká si nešťastná a ak mu povieš, že si ostala len pre to, lebo si to on ako 6 ročný želal, môže sa stáť, že si to v budúcnosti bude vyčítať...to predpokladám, že nechceš.

autor
30. jún 2023

@pribinak bývanie musim hladat v inom meste keďže pracu mam vzdialenejšiu od miesta kde byva otec. Takze byt by som mala cca pol hodinu autom od nich

autor
30. jún 2023

@tanyag veď prave :(

katarinka89
30. jún 2023

@pribinak ďakujem, nevšimla som si ju tam.

katarinka89
30. jún 2023

6rocne dieťa nemôže rozhodovať, s kým bude. Nato je kuratela, ktorá odporučí na základe vzťahu, ku komu pôjde dieťa, súd sa potom na základe posudku rozhodne.

denkabemommy
30. jún 2023

@katarinka89 6 ročne dieťa môže rozhodovať kde bude, ak nemá dementných rodičov, ktorí si honia ego cez deti 🙂🙂

katarinka89
30. jún 2023

@denkabemommy vážne? , to mi je novinka......

zuzinka888
30. jún 2023

@katarinka89 to nie je novinka, to je fakt. Ak obaja rodicia sa dohodnu kto bude mat dieta v starostlivosti sud tuto dohodu respektuje. Aj ked ide o 6 rocne dieta. A taku dohodu urobia iba respektujuci a milujuci rodicia- ktorym ide naozaj len o stastie a spokojnost dietata.

rebrambora
30. jún 2023

Jasne, ved ked sa tak syn rozhodol.

denkabemommy
30. jún 2023

@katarinka89 keď to bolo možné takmer pred 20r, tak určite aj dnes. Hovorí sa tomu rodičovská dohoda, potvrdí sa na súde, ak sú splnené podmienky dôstojného žitia, tak s tým ani kurátor nemá sebemenší problém a súd už vôbec nie 🙂

domkakvet
30. jún 2023

Co tak striedava starostlivost?