Ahojte, dlhe roky som vo vztahu kde som bola stale potláčaná, jednoducho muz je narcis a manipulátor. Nepamatam si kedy som s nim bola šťastná, žila som len pre syna. Otehotnela som neplánovane ešte na strednej po 4 mesiacoch vztahu kedy sme sa ešte len spoznávali a vtedy sa mi muz zdal dokonalý. To len ku tomu ak by sa niekto pýtal prečo som si robila dieta s takým mužom. Moja situacia je teraz komplikovaná a zvažujem rozchod. Viem ale, že ak by k tomu došlo je viac pravedodobne že syn by bol v starostlivosti otca. Aspoň nejaky cas urcite. Preto ma caka veľmi tazke rozhodnutie, buď žiť nestastna pri synovi a s ocom alebo nechať syna ocovi a žiť spokojný život ale za cenu že nebudem so synom nonstop. Neviem ako v zivote dalej a veľmi sa trapim.
@maminkadeticiek 6. Rozpravala som sa s nim o tom, povedal že síce mu budem veľmi chybat ak by som odišla ale chce žiť pri ocovi pretože tam ma kamarátov a je mu tam dobre.
Prečo myslíš, že ostane s otcom? Preferované je matka alebo čoraz viac striedavka. Máš nejaké psychické problémy, alkohol, drogy? Prácu, bývanie?
syn býva v prvom rada ak nie sú iné závažné dôvody zverený do starostlivosti matky. A nejakú poradňu párovú by ste nechceli skúsiť? už muža nemiluješ? ako to vidí on?
Pri takých malých sa ešte názor neberie do úvahy.
Ok,povedal ti svoj nazor a to je tak vsetko.O tom s kym maly ostane rozhodne sud,nie maly a ty ak citis ze je to sprsvne rozhodnutie a ze je to to najlepsie pre teba a aj pre maleho tak podaj ziadost o rozvod.
Autorka,
ale aj kebyze sa s priatelom doohodnete, ze ho bude vychovavat prevazne on, stale si dieta mozes brat na vikendy, prazdniny, byt s nim aj pocas tyzdna. Neuvazujete skor nad striedavou starostlivostou?
Urcite vsak neostavaj vo vztahu s manipulatorom a takym zlym clovekom.
Koľko rokov ma syn?
@katarinka89 ved napisala, ze 6
@katarinka89 píše že 6
@magda15 ja viem že ak ostanem spokojna nebudem. Syn spokojný bude myslim si že aj v prípade že bude u oca a aj v prípade že bude u mna. Samozrejme ale najradsej by bol ak by sme ostali spolu všetci. Bohužiaľ mam ale pracu kedy sa o neho bez pomocí starat nezvládnem takze v mojej starostlivosti nebude moct byt
Je od teba pekne, že nechceš dieťa vytrhnúť z jeho rptirodzeneho prostredia to však neznamená že sa ho musíš vzdať
Dnes je populárna striedavá starostlivosť, môžeš si prenajať nejaký 1 izbový byt na opačnom konci sídliska a tak dieťa nestratí svoje prostredie s zároveň môže byt s tebou a potom s otcom
6 ročný ešte nechápe, čo prežívaš. Ak ostaneš, neskôr bude vidieť, aká si nešťastná a ak mu povieš, že si ostala len pre to, lebo si to on ako 6 ročný želal, môže sa stáť, že si to v budúcnosti bude vyčítať...to predpokladám, že nechceš.
@pribinak bývanie musim hladat v inom meste keďže pracu mam vzdialenejšiu od miesta kde byva otec. Takze byt by som mala cca pol hodinu autom od nich
@tanyag veď prave :(
@pribinak ďakujem, nevšimla som si ju tam.
6rocne dieťa nemôže rozhodovať, s kým bude. Nato je kuratela, ktorá odporučí na základe vzťahu, ku komu pôjde dieťa, súd sa potom na základe posudku rozhodne.
@katarinka89 6 ročne dieťa môže rozhodovať kde bude, ak nemá dementných rodičov, ktorí si honia ego cez deti 🙂🙂
@denkabemommy vážne? , to mi je novinka......
@katarinka89 to nie je novinka, to je fakt. Ak obaja rodicia sa dohodnu kto bude mat dieta v starostlivosti sud tuto dohodu respektuje. Aj ked ide o 6 rocne dieta. A taku dohodu urobia iba respektujuci a milujuci rodicia- ktorym ide naozaj len o stastie a spokojnost dietata.
Jasne, ved ked sa tak syn rozhodol.
@katarinka89 keď to bolo možné takmer pred 20r, tak určite aj dnes. Hovorí sa tomu rodičovská dohoda, potvrdí sa na súde, ak sú splnené podmienky dôstojného žitia, tak s tým ani kurátor nemá sebemenší problém a súd už vôbec nie 🙂
Co tak striedava starostlivost?
Preco by mal byt syn s otcom?Kolko ma rokov?