Ani neviem, kde zacat a ako to opisat...zboznujem svojho syna a je to najvacsia laska na svete, som stastna, ak je stastny aj on, tesia ma vsetky jeho milniky a uspechy, som tu vzdy pre neho...ale vsetko ostatne okolo rodicovstva ma jednoducho nenaplna. Hranie sa s dietatom a vymyslanie roznych aktivit, uspavanie, obliekanie...pripadam si ako otrasna matka. Poznam zeny, ktore si vsetko okolo materskej, rodicovskej a staroslivosti okolo dietata uzivaju a potom som tu ja, ktora iba tak preziva. Neznasam vsetky hernicky, skusala som kurzy pre male deti, ale vobec ma nebavia tieto skupinove aktivity, kde treba stale spievat, tancovat, tlieskat a podobne...nemam ani zaujem nejako nadobudat "mamickovske" kontakty napr. na ihriskach, lebo sa mi vobec nechce bavit o tom, kolko dieta je, co je, kolko kaka, ake bolo moje tehotenstvo a kde som rodila...Mam pocit, ze som sa ocitla vo svete, kde som uplny outsider.
Ukáž mi jednu, ktorú napľňajú. 😁
Kedysi som bola tiež taká. Ako starý je synček? Ono ťa to outsiderstvo prejde keď si uvedomíš že žiješ v stereotype a tvoj život je len o tom ako robia zvieratká 😄 Myslím si že časom keď je to dieťatko väčšie tomu prídeš na chuť 🙂
Pripajam sa do klubu "otrasnych matiek" tiez sa tak citim navyse som na maleho sama. Partner odomna odisiel. Maly bude mat 15 mesiacov.
Netráp sa, je takých kopec žien, len sa o tom "verejne" nehovorí. Automaticky totiž prevláda názor, ze každá žena sa musí rozplývat z toho, ze 24/7 jej osobný život ide úplne bokom, a nerobí nič iné, len sa zaoberá stvorením, ktoré plače, cika, kaka a vyžaduje neustálu pozornost. No a potom každá, ktorá to tak necíti, si pripadá ako hrozna matka, pričom to tak vobec nie je.
Som ako ty, a je mi to jedno 😄 ja som rada outsider, prispôsobili sme sa, decká tým netrpia, majú plnohodnotný detský život aj bez toho šaškovania okolo ...
Boli by z nas kamosky😂
Pripomenula si mi jednu situáciu, kedy som so synom (mal asi pol roka) prišla na jedno baby cvičenie. Všetky mamičky sa na mňa usmievali širokým úsmevom, až to bolo strašidelné, a potom to začalo... A kedy ste naposledy kakali? My máme stále prazenickove hovienko a kakame tri krát denne. A my zas kakat nevieme sami, musíme si pomôcť.
A ja len ze... Pomoc 🤣...
Ja som super mama, ale nerozplyvam sa nad všetkým čo sa môjho dietata týka. Proste niekoho to napĺňa, teší sa z každého hovna (doslova🤣) a niekto nie.. Co pomaha mne, je odísť z tohto materského sveta. Aspoň na hodinku. Ísť medzi ludi a riešiť keď aj to, aké je vonku počasie. To ma drží v rovnováhe, inak by mi preplo.
Syn ma 2,5 roka...cize uz ani taky malicky nie je. Sice odvtedy co pekne komunikuje je to ovela lepsie, lebo babatkovske obdobie to bol horor. Tiez mam pocit, ze cim je vacsi, tym je to lepsie, ze uz to zacina byt taky vacsi partak do zivota, ale napr. syna NIC ine nezaujima iba auta, traktory...a mna z toho uz picne, prisaham 😮💨. Ja som presne ten kreativnejsi typ cloveka, kludne by som si skladala, kreslila, piekla, varila so synom a hned by bolo pre mna toto obdobie znesitelnejsie, ale on NIC nechce. Iba tie svoje auta, motorky, hadzanie a kopanie si lopty, lietanie po ihriskach na motorke...Pozna vsetky druhy, znacky dopravnych prostriedkov 🤦. Ked uz rano o 5:30 ma budi s tym, ze "Mami ty sa budes dnes hrat s cervenym Zetor traktorom a ja so zelenym JD traktorom a budeme orat polia a potom ich vezmeme do servisu k opravarovi....a blablaa", tak uz mam tik v oku 🫣.
Akoze na jednej strane som na neho velmi pysna, ze ma takyto zaujem a prehlad v tomto svojom "konicku", ale sam sa dlho nezahra a mne je zle uz aj z toho ked vidim na ulici policajne auto 😮💨.
A teda som rada, ze nie som jedina, ktora to tak citi, dakujem baby za vasu uprimnost, vazim si to!
@lucia13022023 No presne a to som teraz prednedavnom dala tomu este jednu sancu, ze vsak syn je uz vacsi, mozno to bude uz ine s tymi maminami. Bolo to vystupenie jednej pani s gitarou uz pre vacsie deticky, kde spiavala detske pesnicky...ale tie maminy, stale to iste a mam pocit, ze tie deti to aj maju tak nejak na haku, polka deti tam iba lieta, maminy sa ich snazia napravat a tlieskaju im s usmevom od ucha k uchu. Proste sa tam citim uplne ako niekto, kto nefici na niecom co konzumuju tieto zeny 🥺...
@biology Oh to ma naozaj mrzi a mas moj obdiv! Ja kebyze nemam muza, ktory je skvelym otcom, tak by som bola uz asi totalne odpalena...
nebuď zúfalá. je dosť možné, že mu budeš celkom dobrou parťáčkou v puberte. ja som tiež tie bábätkovské a detské roky pretrpela. úplne vážne. pritom by som svoje dieťa nemenila. teraz je v puberte, má svoj svet, má svoje emócie, ale ja osobne to omnoho jednoduchšie znášam ako to detské obdobie. tiež som neznášala kadejaké tie hovadiny, vtedy letelo spievankovo, bože.... tá stále spievala, tancovala, chcela, aby som aj ja. ja som trpela 😀 neboj, podrastie, bude omnoho lepšie. nie si o nič horšia matka, než tie, čo od malička robia s deťmi všetko... napokon, nikde nie je napísané, že ich deti budú lepšie alebo že budú lepšie prosperovať.
tesi ma, tiez som otrasna matka 🤷♀️🤣
Tiež sa cítim ako otrasná matka. Som na dcérku sama ( rozchod s chlapom už v tehotenstve) a snažím sa toto obdobie len prežiť. Má rok a 9 mesiacov. Na žiadne tie skupinové mamičkovské aktivity ma nikto nedostane. To si sňou radšej prečítam 10 kníh a vydržím aj to že má zo mňa doma preliezku a stúpa mi po celom tele 😀 aspoň že je to teda dievča a baví ju so mnou variť, miešať, piecť, vešať prádlo..
Inak z tých traktorov je aj ona celá bez seba, veľmi sa z nich teší, aj z policajných a hasičských áut.. proste všetko čo bliká alebo húka.
Si moja krvná skupina ♥️
2,5 rocneho daj do školky, nie si jeho animator, vobec nemusis mať vycitky.
@lonely66 Joj, toto sa mi dobre citalo...lebo ja presne v toto dufam, ze to neskor bude uplne najlepsi partak. Ja chcem byt matkou, ktoru bude mat rad aj preto "aka som" a nie iba preto, ze som ho porodila, navarila mu a upratala po nom....Dufam teda, ze to bude aj nas pripad! 🤗
@nyphadora Ach ano som si tohto vedoma, ale neskoro sme sa spamatali. Mame uz vybranu skolku, prihlaseny je od septembra buduceho roka a vzhladom na kapacity mi ho teraz uz neprijmu. Nechcem ho davat do inej skolky lebo tato nam vyhovuje ako lokalitou, tak sa hlavne stotoznujeme aj so samotnym sposobom starostlivosti o dieta.
@erikaeb Anoo aj my citame vela, ale aspom keby mal zaujem o nejaku rozpravku. Nieee, on si chce citat detsky atlas o polnohospodarskych strojoch alebo zvukovu knizku o stavbe 😳😳😳.
Ja mám len dvojročného ale teda tiež miluje autíčka a ja to riešim tak, že kus sa aj s ním pohrám a normálne sa idem aj hrať tak ako chcem s jeho hračkami... Napr. Ja aj manžel radi staviame stavebnice a keď aj malý sa v tom momente tak nechce hrať tak mu normálne poviem, že ja si teraz chcem takto stavať a on buď sa pridá alebo potom čo postavím to používa ako autodráhu alebo garáž a pod. ... Snažím sa ho kus učiť, že sa nie každý bude vždy tak hrať ako on chce lebo každého zaujíma niečo iné
Nie si outsider, v mojom okoli by som povedala, ze minimalne polovica mam je takychto, ako opisujes. Len tieto mamy tak lahko nestretnes, lebo prave do tych herniciek nechodia a na inych miestach sa clovek bezne nezoznamuje.
@angeli121212 Samozrejme taketo pokusy su aj u nas, obcas sa to podari, ale casto jeho zaujem o nieco ine konci za par minut a on je schopny nosit nam tam vsetky jeho auta a rozpravat ohladom nich, strkat nam ich do ruky, ci si to vsimame alebo nie... 😮💨🤦
No seruus, ty si moja krvna skupina 👋🤪 ja uprimne tiez neznasam tie premotivovane mamicky, vsetko riesia, su tak nechutne presladene, vsetko si uzivaju a ved nech si uzivaju…ale nemusia ma do toho tlacit tiez a byt doterne preco nechceme surodenca. Ja mam maleho tarzana, ja si uzivam leda tak velke kulove s nim. 😂 uzijem si ked bude mat 10r a poviem mu no co ideme do kina? Tak sa oblec a ideme do auta. A vies co? On povie ze ok a pojde sam. Bez trucu, priekov a vzdoru. To bude super…tak malo mi staci. Alebo ze si pojdeme sadnut na pizzu a zje aspon polku a obsedi tam a budeme sa rozpravat. To bude mega. Alebo ze pokecame v aute len tak o dacom a budeme debatit celu cestu, ale tak normalne. Alebo ze ma neha mat pracovny call bez toho aby behal s plenou na hlave pred kamerou😂 toto si realne budem uzivat. ja nechcem vela ale male deti fakt niesu pre kazdeho. Ano su rozkosne ale daju zabrat.
Ja som sa tiez nezucastnovala masovych akcii. Mali sme vzdybsvoj program alebo s kamaratkou a vobec som sa nezamyslala nad tym co na to druhy a nikdy ma nenapadli ze som otrasna matka. Upratovanie a varenie beriem ako ''povinnost'' a to mam uz 50r. Nikdy som sa z toho nerozplyvala aj ked som vypekala. Ja om rada chodila tade tade. Mali sme s dcerou pestry program . Vymyslala som.jej rozne aktivity ale.nikdt nie za ucasti dalsich 30 ludi. nikto ta nenuti tam chkdit. Rob to co vyhovuje tebe
Ved takych je nas vela... robime tie veci, lebo su zmysluplnne a nase deti rozvijaju, ale fakt nepoznam ziadnu zenu, co sa ide roztopit, lebo z dvojrocnym dietatom ide piect vianocne kolace (lebo vie, ze muka a maslo a bordel bude este aj na chodbe a vysledok na nic...)... ver mi cim bude vacsi, tym to bude lepsie, za mna najlepsi vek 4+ roky, kedy rozpravali, vedeli sa obsluzit na toalete a mali kamaratov... v tom mini veku su najviac rozkosne, ked spia... a ano 9 mesiacov som nespala a synovi idu zuby, tak si vies predstavit moj dnesny o la la ake je to dokonale byt na materskej stav...fakt by som dnes rovno otocila do prace 😅
Prosím ta, vies koľko je takých mám? Mám kamošku, ktorá si strasne pochvaľuje materstvo, chce aj tretie dieťa a pritom pri zmienke o druhom dieťati narovinu hovorí, že je trošku pomalší oproti prvej dcére, lebo už ani nemali chuť a energiu sa mu venovať. A predsa chce tretie. Takže to akože “super, užívam si to” je pre mňa často len fráza, ktorou ženy samé seba presviedčajú,, že materská je super. Ja mam dve deti s ročným rozdielom, u nás je aspoň to výhoda, že už nemusím prvej robiť animátora, už sa zahrá aj s mladšou. Kotúľajú si loptu, pozerajú knižku, občas im pustím nejaké anglické videá. A teda vôbec nerozumiem všetkým tým skupinovým aktivitám. Hlavne cvičeniam, ked babatko je zdrave, vyvíja sa tabuľkovo, tak načo platiť stovky eur za baby balance a podobne? Pre mňa ako matku dvoch deti je to nepochopiteľné. Radšej idem na 2-3 hodiny s deťmi na čerstvý vzduch, mladšie si pospi, so staršou si “pokecám” a máme čas len pre seba. Okrem plávania, kde sme vydržali chodiť 3 mesiace, nemám za potreby vláčiť malú po týchto aktivitách. Obzvlášť keď každý deň je iný. Niekedy má dcera náladu, že by sa medzi deťmi vybláznila a niekedy mi sama kričí, že chce byť doma a nikam sa jej nechce ísť. Neviem si predstaviť vláčiť ju tam nasilu a chcieť od nej, aby niečo robila nasilu. A teda ja som mala kopec energie a nápadov pri prvej, ale pri druhej som už zo všetkých detských aktivít hrozne unavená..
Chápem.. musí to byť veľmi vyčerpávajúce a aj dosť otravné
Sme viaceré, neboj😘
Je to dosť otravné, čo si budeme. Ja, keď sa spätne pozerám na toto obdobie, viem presne, kde som urobila chybu. Nemala som žiadny priestor pre seba, ani som sa ho nepokúšala vytvoriť, lebo som si myslela, že to tak má byť. Človek musí mať nejakú psychohygienu. Natvrdo si treba v týždni vytvoriť aspoň 2 x nejakého pol dňa len pre seba
Mňa vôbec nebavilo s dcérou sa hrať. Občas som sa premohla.... Už má 9 rokov a doteraz si pamätá ako sme sa hrávali zo zvieratkami že mali svadbu. Lebo to bola asi jediná hra ktorú som sa s ňou hrala. Radšej sme si spolu kreslili. A detské ihriská som neznášala. Do detských centier kde mami tancujú alebo spievajú alebo čo robia s deťmi by ma nikto nedostal ani za nič.
Urcite v tom nie si sama. Moj maly bude mat len 5 mesiacov a uz teraz som si vedoma toho, ze som na tom tak ako ty. Milujem ho, spravim pre neho vsetko. Ale uz sa tesim, ked sa mi raz ako tak podari vratit k samej sebe. Urcite je to v poriadku a urcite nas je vela, neboj. 🍀