Nemôžem sa manželovi sťažovať

25. apr 2022

Ahojte asi každá mamina si tým prešla. Hlavne tie čo koja a niesu vyspaté odkedy je bábo na svete.
Nie každý to pochopí a vie pomôcť..
Hlavne manžel ,to som si myslela že bude moja veľká opora. Keď mu poviem že nevládzem ,nemôžem sa sťažovať lebo mi povie že si namyšlam že mi toto je to mi je .😏
Som citlivejšia povaha a možno má to dosť vyčerpáva.
Ale v noci 3-4krat sa budí malý . Neviem zaspať. V hlave mám staršie veľa myšlienok, čo som urobila zle cez deň ako som sa chovala .(mám zvláštnu povahu , všetky emócie je namne vidieť 🙄)
Rozmýšľala som ísť na krv k doktorovi ,len sa bojím reakcie manžela ..čo mi na to povie . Nieje ani kedy poriadne sa venovať sebe. Manžel má veľa práce ,a ja nechcem fňukať
Jediný kto má pochopí je sestra a mama. Mne dve blízke ženy. Tým sa môžem aj posťažovať. Je toho namna akoby moc. Možno mám zápal v tele ,možno aj so zubov .
Snažím sa naozaj zmeniť svojej správanie. No nejde mi to akoby som chcela.
Poraďte mi ako sa dostať s toho

anjelicek26
25. apr 2022

Bojis sa reakcie manzela na to, ze chces ist na preventivku k lekarovi? To je divne, nie? Normalne si chod dat zobrat krv, kojacim zenam toho ked si nedoslapnu na stravu chyba vela - vapnik, zelezo, mineraly... ten spanok, to tomu potom uz len nasadi korunu... Fnukat pred nim nemusis, on o tej situacii vie, skor ho urcite mrzi, ze ti nevie inak pomoct... skus nejake cvicenia a trening na lepsie zaspavanie, spat dietatom aj pocas dna, ked zaspi - pomoze vela... mne sa to velmi osvedcilo, nocne budenie nezastavis, ale aspon si naratas viac hodin pocas dna pre svoj organizmus.

melanta
25. apr 2022

Urobila si si dieťa s debilom. A debil bol aj predtým. Určite. Len si to nechcela vidieť. Ty sa bojíš ísť k lekárovi, lebo sa bojíš reakcie muža. To je úplne zlý vzťah. Premýšľaš v noci, čo si urobila zle. Muž ti nepomôže. Že má muž veľa práce nie je argument. Dieťa a domácnosť je aj jeho. Aj on sa má zapájať. Podľa mňa nemáš vhodného partnera. Nepomáha ti a ešte sa aj vysmeje tvojim problémom. Neviem, čo sa v tomto dá urobiť.

dievcacitajucelist
25. apr 2022

Choď na preventívnu...máš na to nárok....tvoj muž to musí pochopiť..a pokiaľ mu vadí, že sa mu posťažuješ tak mu jednoducho nehovor nič...ale akonáhle sa ti začne on na niečo sťažovať stopni ho hneď na začiatku a povedz mu nech prestane fňukať....nastav mu zrkadlo!

autor
25. apr 2022

@melanta vôbec nie . Ja som náladova ,možno tie minerály mi chýbajú.
Davnejšie som behala po vyšetreniach a nič mi nezistili.🤷
Naozaj premýšľam či som mala mať ja rodinu a nemala byť sama slobodná bezdetná

autor
25. apr 2022

@dievcacitajucelist nastaviť zrkadlo viem ,no nevydrží mi to dlho 😅

dankanka
25. apr 2022

Kolko si po porode? Dieta je velka zivotna zmena. Kup si vitaminy pre dojciace, vela pi, zdravo sa stravuj a pospi si cez den. Popros mamu a sestru nech ti pomozu ist na preventivku. Postrazit babo a podobne..

elizabet173
25. apr 2022

nehovor manželovi, že nevládzeš, nemá to ako vidíš žiadny efekt. Zaveď u vás to, že v sobotu poobede a v nedeľu ráno po nakojení si zoberie na starosť dieťa on a nechá ťa pospať. Že má on veľa práce a? Príde z práce a má doma veget, nie? Ty ho máš kedy? Príchod dieťatka znamená záťaž pre obidvoch. Na preventívku choď, oznám mu to, nepýtaj sa ho, si samostatným, svojprávnym človekom. Možno by ti pomohol psychológ, aby si jednala sebavedomejšie, aby ťa nikdy nenapadlo také niečo, že bojím sa reakcie manžela a neriešila v noci všetky problémy sveta. Hlavne si zabezpeč kvalitnú antikoncepciu, aby si neotehotnela druhý krát priskoro, bol by to záhuľ.

sojorez
25. apr 2022

"Fnukat" sa da i u psychologa a nie je to ziadna hanba, zvlast, ak si citlivejsia povaha, tak by som zvazila i takuto formu pomoci. Ak v manzelovi nemas podporu, tak to ries bez neho. Mama, sestra dieta povaruju a ty si obehaj, co zo zdravotnej stranky potrebujes.

autor
25. apr 2022

@dankanka 7 mesiacov . Tak neskôr to prišlo ..mala som kovid potom so zubami problém,trhali mi a odvtedy prisaham som taká kadejaka

sipopa
25. apr 2022

tak treba sa dat hlavne nejako psychicky dokopy, mozno aj tam je teda pes zakopany. tazko mi je sudit a hodnoti ci ako a preco takto manzel reaguje, s dietatom sa vela veci meni a manzel by mal byt napomocny pokial mas toho vela, to nie je nic nezvycajne.

autor
25. apr 2022

Toto milujem..dala som úplne iný nadpis diskusie..poraďte mi ..a nie doslova to čo tam naskočilo. Teraz to vyznie úplne inak

autor
25. apr 2022

@sipopa ja sa snažím no nejde mi to tak akoby malo

lala123
25. apr 2022

Problém je, že ste každý iný. Ty očakávaš od manzela podporu(objatie, pochopenie , ocenenie) a on si zrejme mysli, z eked chodí do práce robí pre Vas dosť. Ty tým svojim sťazovanim sa podvedome na seba upozorňujes a volas po jeho pozornosti a láske. Možno aj on sa citi nepochopený a berie to tak, že sa len sťažuješ a fnukas. Chce to poriadny rozhovor lebo ked sa to nezmení tak sa to bude len prehlboval a ani jeden z Vas nebude šťastný vo vzťahu.

autor
25. apr 2022

@lala123 viem ,presne ako píšeš . On môže cítiť všetko inak ako ja . ♥️Je to tak .
My ženy 🙈sa zvykneme sťažovať viac ako chlapi to je pravda .

jani727
25. apr 2022

daj si spraviť rozbor krvi, ak ti chýbajú minerály čo je dosť možné tak si doplnaj pravidelne tie ktorych mas nedostatok. A snaž sa viac oddychovať ako tu aj ostatne ženy píšu. Ak mama môže nech postráži alebo sestra, ms sa tiež tak striedame a ked treba postrážime sestre.

barborachors
25. apr 2022

Ako vidíš, nemáš oporu v mužovi a ešte sa ho aj bojíš. Predpokladám, že v strachu, že ostaneš raz sama, si šla do dieťaťa a nevedela si ani vo sne, čo ta čaká a ake náročné to bude. No uz raz to dieťa máš. Druhé si radsej nerob, pokupuj si nejake vitamíny. A jemu sa nesťažuj, ked raz nemá empatiu, tak to nemá význam, je to hrach o stenu. Hlavu hore, zatnut zuby a vydržať. Inu možnosť nemáš, tak bojuj. A - pories si dobrú antikoncepciu...