Nemám rada vlastnú dcéru?

11. okt 2022

Zdravím,

potrebujem sa už zúfalo vyžalovať, pretože už mám pocit, že strácam zdravý úsudok…mám mali dcéru, ktorá od narodenia poriadne nespí.
Proste nedá mi spať v noci, nedá mi spať cez deň, proste nespala som ani počas tehotenstva s ňou, keďže som mala obrovské bolesti nôh, trpli mi, nemohla som preto spať, ani magnezium mi nepomohlo.
Ide o to, že cely svoj život som túžila po dcére a keď ju vďakabohu mám, začínam si myslieť, že ju nemám rada a ani ona mna. Som pri nej a z nej strašne nervózna, pretože som nevyspatá, unavená, podráždená, nervózna.
V noci sa zobudí na najmenšie pohnutie na posteli, na najjemnejší zvuk, ktorý by nikoho nezobudil, no ona sa zobudí na úplne všetko. Chodíme ako po špičkách, ale aj tak sa zobudí.
Kričím na ňu doslova, zatrasiem ňou niekedy dokonca, pretože už to naozaj psychicky nedávam od tej únavy. Ona potom plače, ja plačem s ňou, ráno, na obed, večer, v noci, proste stále. Okrem nej mám ešte škôlkara, ktorý plače od začiatku nástupu v škôlke, že tam nechce byť, odmieta tam jesť, spať, proste, mame doma šialený dom a ja už nevladzem. Muž mi trocha pomáha, ale deti ho viacmenej nechcú, stále len mamka.
Nevládzem už, najradšej by som nikdy deti nemala, a pritom ich nadovšetko milujem a nedokážem bez nich žiť, pretože keď sú odo mna preč, je mi smutno a chýbajú mi.
Rodina mi taktiež, samozrejme, pomáha, ako sa len dá.
So synom mám silne puto od narodenia, bol úžasne dieťa, no dcera je nespac, neposedí ani chvíľku, je mrzutá, zlosti sa veľa…proste ona to asi odo mna cíti…ja s ňou chcem mat tiež taký vzťah ako so synom, ale to, aká som z nej vyčerpaná, mi v tom bráni. Zažili ste niekto niečo podobne?
Prejde to? Zlepší sa to? Pretože už naozaj nevladzem.

ivangeline
11. okt 2022

Neviem,kolko ma rokov ci mesiacov. Predpokladam,ze nie viac ako rok a pol. Ano...zlepsi sa to. Moja ma coskoro 3 a je to omnoho lepsie. Je vsak nepokojna a nevie lahko zaspat a rozculuje sa lahko.. Treba budovat trpezlivost,naucit sposoby,ako sa nejak priatelne a zdravo upokojit,vybit zlost a energiu... Je proste narocnejsie dieta.

zuzka1_zuzka1
11. okt 2022

No v prvom rade mi hneď napadlo, ze dieťatko vždy cíti tvoju nervozitu. Chápem, ako sa cítiš. Koľko má dcérka? Vrámci zachovania zdravia vlastného nechaj deti manželovi a choď mimo nich. Najprv sa vyspať a potom pravidelne zapoj aktivity bez nich. Možno ti tu ďalší poradia niečo lepšie ešte. Držím palce 🍀

bluemoon24
11. okt 2022

Nejsi zla, jsi unavena a vycerpana. Az tak ti poradit neviem, ale nedalo by se ti, ze by ti deti vzali prarodice treba na dve noci k nim? Kolik ma mala? Kojis? Ani u nas doma se toho moc nenaspi, ale rodice si maleho berou 1x za tyden na noc a je to obrovska uleva. Drzim ti pesti, NEJSI ZLA MATKA A MILUJES SVOJE DETI 🙂!!

grammarking
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
11. okt 2022

Určite s nou netras. Mizes jej ublížiť zdravotne.
Čo sa týka spania, dajte ju do detskej keď sa pri vás budí.

simona20201309
11. okt 2022

Prečo nespi? Koľko má mesiacov a aký má režim? Chodíš spat s deťmi keď zaspia, alebo ešte upratujes, zehlis, pecies, varis? Naša obvodná vždy riešila, keď som sa sťažovala ze zle spia, alebo plaču.
Dojčiš?

babajaga
11. okt 2022

Klud a nohy do tepla.Chod si sama vyvetrat hlavu,hlavne neries nic krikom,deti povyrastu,bude lepsie.

1234321
11. okt 2022

Snažíš sa najviac ako môžeš a celé je to z toho vyčerpania. S malinkou netras, ako sa píše vyššie môže jej to uškodiť. Čo by som ti poradila je to, zapoj manžela viac do starostlivosti. Vychystaj deti s ním von aspoň na dve hodiny a ty si oddychni. Si vyčerpaná, unavená a aby to nedošlo do toho, že nebudeš vladat už vôbec. Koľko veľa je takých mamičiek, že plaču s deťmi, nespia, nevládzu…. Chce to čas a správne nastavenie sa. + pomoc od manžela a blízkych.

autor
11. okt 2022

@ivangeline ma 9 mesiacov

autor
11. okt 2022

Nenavidim sa za to, že som na ňu zlá, plačem každý deň nech to zvládnem, samizrejme, že malička za to nemôže…ja si to všetko ovedomujem a neskutočne ma to hnevá, sama na seba sa hnevam a každý raz si opakujem, že som zlá otrasná matka. Snažím sa ukľudniť, ale verte mi, že keď človek zaspáva, a zakaždým keď už zaspavam, ma ona zobudí, zakaždým, nepreháňam.

januska12323
11. okt 2022

No ja len k tomu budeniu pri každom šuchnutí. Nemôže spať v inej izbe? Takto sa budíte navzájom a potom ste v jednom kolotoči.

autor
11. okt 2022

@simona20201309 režim sme mali donedávna, lenže spanky vždy 30 minút presne na sekundu. Douspavat maaaalo kedy, pretože ju všetko zobudí. Auto, pes, povzdych, voda keď tečie, že sa prikryjem, doslova všetko
Odkedy stvornozkuje a stavia sa, je to masaker

ivangeline
11. okt 2022

Uz si vydrzala 9m...Uz to bude len lepsie. Nechce spat? Davat len dva x. Nachadzat veci,co ju zabavia. Vela vonku,tam su deti pokojnejsie.. Ked nevie spat,su tie deti nervoznejsie. :/ Skora vecierka pomaha. My sme chodievali na 18tu velmi dlho. Od 6m len 2 spanky,od 13m len 1 spanok a od 2r,ked odmietala aj ten,tak proste skora vecierka.

autor
11. okt 2022

Už dva mesiace nekojim

negymama
11. okt 2022

preboha, a o syndrome traseneho dietata si uz pocula? vsak to je babetko este. rozhodne nou netras a nekric na nu.

autor
11. okt 2022

@ivangeline ona chodí okolo 7mej, väščina podľa toho, ako spi cez deň, teda “spi”. Aj tak sa budí, kazducku noc

grammarking
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. okt 2022

@grammarking preboha, veď ja ňou nestrasiem vkuse, ako si mnohé myslite, aj keď samozrejme, máte úplnú pravdu, ja to viem, nenavaidim sa za to, netrasiem ňou silno, myslela som to tak, že ju vezmem na ruky akoby ju uspavam a tak silnejšie sssssss, ja ale úplne viem, ze je zo strašne, plačem preto, trápim sa

negymama
11. okt 2022

trasenim dietatu mozes poskodit mozog. nie je to sranda...

ja som mala prve dve deti nespave...Prva dcera aj spadnuty spendlik pocula, ci vonku ci dnu vsetko ju zobudilo, este aj ked som pri zavretych dverach pretocila stranku casopisu ci zacinkala lyzickou v kave. Ale ona mala cystu v hlave vinou patologickeho porodu, apgar skore mala 3. a neurolog. problemy. Povedali nam ye ma velmi citlivu nerv. sustavu , cvicili sme vojtovku 5x denne - z toho bola neustale v placi a rozruseni.

druha dcera bola ok co sa tyka neurolog. veci, ale zato ziapala neustale cely den, lebo mala poruchu porozumenia a z frustracie ze nerozumie a nedohovori sa, stale kricala. Bola som fakt na prasky z oboch.

Neskor mi mladsi synovia pripadali ako balzam na nervy. dievcata chvalabohu vyrastli, aj ziapat prestali, len mna to stalo kusok fyzickeho zdravia.

sonka333
11. okt 2022

Ja mám 15 ročnú dcéru a ta bola už ako dieťa veľmi náročná ale v noci spala....teraz to snou je na nevydržanie a mám aj 19 mesačného synčeka...bolo to vytúžené dieťa lebo dlhé roky sa nám nedarilo počať...a vieš čo?ten je ešte horší než dcéra.. presne :budí sa aj každú polhodinu v noci...dojčit sa chce veľmi často aj počas dňa aj počas noci...neviem čo to je spať ani 2 hodiny po sebe...spánok trhavý a málo toho naspim aj celkovo za noc...a to som pred tehotenstvom pracovala dlhé roky nočné takže moja predstava že sa aspoň trošku vyspím sa nenaplnila a cez deň tiež musí byť hrobové ticho aby spal aspoň hodinu nech navarím aspoň lebo ináč chce byť nonstop na rukách a nedá sa ani len na záchod od neho ísť...na cintoríne nieje také ticho ako u nás keď chcem aby aspoň trochu pospal...a presne,v noci sa budí aj na nádych...doslova ☹doma kvôli tomu sa často hádame lebo som vyčerpaná a nervózna ale vieš čo?...raz sa to zlepší...a nedajme si pokaziť detstvo vlastných detí lebo ten čas keď raz skončím a už nikdy sa nezopakuje a ešte nám budú možno chýbať tie časy...treba to prijať tak ako to je...aj ja som si ponadavala a neraz že ako je to mozne že navôkol majú susedky po 3 alebo 4 deti a večer sa vyspia a cez deň pekne kočíkujú zatiaľ čo ja ani na prechádzku s mojim synom som nemohla chodiť lebo len čo som vyšla z domu nechcel sedieť v kočíku a reval na celú ulicu😒musíme to brať tak že nie každé dieťatko je rovnaké a presne ako vravia vyššie "dieťa vycíti tvoju nervozitu a je to ešte horšie potom...ono ťa potrebuje😔nádych výdych a veľa síl....budme radí že sa nevyspíme len preto že máme náročné detičky lebo na druhej strane tam niekde sú ženy ktoré sa nevyspia pretože majú smrteľne choré detičky ktoré si vyžadujú neustálu opateru 😪

autor
11. okt 2022

@sonka333 máš úplnú pravdu, ja si to dookola stále opakujem, nenavidim sa za to, že to nezvládam…neostáva mi nič iné, len to brat ako fakt…a veriť, že sa to zmení

negymama
11. okt 2022

aj jedinym silnejsim zatrasenim, ze dietatu lieta hlavka mu mozes vazne dozivotne ublizit

az mi slzy vyhrkli... baby s prepacenim poniektore vyberaju hodiny kociky, postielky, cumle... a zakladne veci o zdravi dietata nevedia!

ivangeline
11. okt 2022

Moja sa budila aj 9x do nejakych 15m.. Postupne pribudali noci,kedy sa budila menej. A nie nepomohlo prejst na flasu... :D Myslim,ze sme si nerozumeli,mala koliky ako babo,nedoverovala mi a nedoveruje doteraz.. Vraj 1 r sa buduje dovera..

luccija
11. okt 2022

Chod k psychiatricke a psychologicke.Places, si nervozna, vybusna nie je to hanba, ze si fyzicky a psychicky vycerpana.Potrebujes pomoc, lebo tou frastraciou a zlostou ju budes nenavidiet a bude sa to v tebe bit.Potrebujes s niekym pokecat vidiet to inymi ocami a hlavne potrebujes doma pomoct takze studentku, opatrovatelku kohokokvek co Ti pride pokocikovat a ty budes chvilu sama.Urcite chod k lekarovi toto dlho nevydrzis ...a nechce sa mi pisat vsetko ano, su take deti narocne, predrazdene, citlive vobec to nemusi byt z tvojej nervozity....mas v sebe silne emocie nenavidis sa, si na seba nahnevana, na deti...

negymama
11. okt 2022

urob si volno, deti nech su chvilu s muzom, zober magnezium na ukludnenie, alebo rovno aj dve /kazdy den/. Ja viem, cloveku je vtedy nekonecny aj jediny den...takze neutesi ho vyhliadka , ze to skonci o rok ci este neskor.
ale ty sa musis dat do pohody, ze dieta place, nech place, ja som spala ked mi mladsia bliakala pri uchu a mesacneho syna som pri tom kojila v tej istej izbe poleziacky.

negymama
11. okt 2022

@sonka333 mne sa dlhe roky muz vzdy pytal, ze co chces na narodeninz, meniny, vianoce...a ja vzdy "8 hodin spanku"

thoughtfulweirdo
11. okt 2022

Môj syn má 1,5 roka a to decko proste nespí. Viem, že veľa detí zle spí, ale toto som ešte nevidela. Prvé 4 mesiace som mala priemerný čas spánku na deň 2 hodiny, aj to bolo prerusovane. Potom sa to trochu zlepšilo, ale doteraz je 10-15 krát hore a to sú normálne noci, tie zlé sú 2-3 hodinové bdelé okná, nedávno to bolo dokonca 4,5 hodiny. Vyskúšali sme samozrejme všetky "zaručené" tipy a triky, ale k veci- dobre viem, čo je to od vyčerpania neznášať svoje dieťa. A áno, zlepšilo sa to- teda môj vzťah k nemu, nie jeho spánok 😅 keď mal 9 mesiacov, ľutovala som, že sme ho mali. Po roku som sa s tým začala zmierovať a keď som konečne akceptovala, že proste budem nejakú dobu žiť v stave totálneho vyčerpania, začala som si k nemu budovať vzťah. Mám to ľahšie v tom, že aj staršia spala zle (hoci lepšie ako on), tak to pre mňa nebol taký šok.

negymama
11. okt 2022

Uz sa s malou navzajom frustrujete, verim ze aj dcerka je unavena a ma spankovy deficit. Keby ze ju das do kocika cudzej osobe, verim tomu ze na vzduchu pri druhom cloveku sa ukludni a donesie ti ju, ze spi jak drevo.

autor
11. okt 2022

Máte úplnú pravdu, ja si to uvedomujem, lenže syn príde domov zo škôlky, zrevaný neskutočne, že mu chýbala maminka, že on tam nechce byt, že chce byt doma so mnou…malička zas vkuse mama mama…keď ich dám hoc na 10 minút mužovi, hneď prídu nazad za mnou…syn sa s ním už pohraje aj dlhšie, ale mala nie a on mi stále povie, ja neviem, čo robiť s takým malým dieťaťom, aj preto je syn taký naviazaný na mna, pretože muž sa mu takto nikdy nevenoval, až teraz, keď je starší a vie sa aj pohrať…
Pomáha mi mama a sestra najviac ako vedia, ale obe pracujú, takze nie vzdy môžu…

janka_266
11. okt 2022

Nechdoute k starým rodičom, že by sa im oni venovali a vy si pospali? Manžel nech ich vezme von? Keď nič z toho, zaplaťte si nejakú študentku, čo malú postráži kým bude starší v škôlke a vy si oddýchnite. Pošlite ich na ihrisko, alebo niekam odkiaľ ich manžel hneď nedonesie spať 🤦‍♀️súrne sa potrebujete obe vyspať a zrejme každá zvlášť. Aspoň na pár hodin týždenne si zožeňte pomoc, lebo takto to nedopadne dobre