Nekončiace povinnosti

21. máj 2023

Ahojte žienky, mam 3 deti, relatívne malé 2 chodia do škôlky a s jedným som doma na materskej. Tie co chodia do škôlky sú skoro stále doma. Manzel chodi z prace v dobrom čase do 16 je doma. Takže manzel sa po práci venuje deťom alebo ideme všetci spolu vonku. Deti sa aj prehraju spolu, takže nie je to také, že za nimi musím stále behať. Problem je, ale vo mne, absolútne nedokážem zrelaxovať, keď som doma. Neviem vypnúť, vkuse myslím na to co treba ešte spraviť co ma čaká a aké mam este povinnosti. Relaxujem hlavne mimo domu a mimo deti, lebo keď som doma stále myslím na to co som ešte neurobila. A toto mam aj keď ideme niekde s detmi nedokážem vypnúť a sústrediť sa na prítomný okamih, vkuse rozmýšľam ci im nemám dat vodu, či im netreba cikat, vkuse ich upozorňujem, že si musia dávať pozor alebo sa nemajú hádať. Ako dokážete vypnúť? Ako dokážete nemyslieť na povinnosti? Lebo mňa to neskutočne oberá o energiu.

bbebe
21. máj 2023

neviem vypnut absolutne a to mam jedno dieta

deti95060810
21. máj 2023

kdeže vypnúť. A to roky keď deti chodili do mš boli supééér. Horšie bolo keď začali do zš.
S každým písať úlohy, písať diktát, skúšať.... jeden kolotoč.

0silvia0
21. máj 2023

Zacni si skor vase spolocne chvile uzivat. S laskou sa pozeraj na deti, ako santia a uvedomuj si, ze tato chvila sa uz nikdy nevrati. Tak si ju nekaz so zbytocnymi obavami. Lebo ako pise
@deti95060810 toto mas najkrajsie obdobie bez povinnosti. Mozete sa len hrat, byt spolu, ziadne ulohy a povinnosti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisah6
22. máj 2023

Ja som už posledného pol roka v takom stave, že neznášam ľudí, čo nie je veľmi super, vzhľadom na to, že sa v práci stýkam s veľkým množstvom ľudí. Zatiaľ som to vyriešila tak, že sa proste zoberiem na jednu noc/2 dni niekam a tam nerobím nič. Raňajky nejem, obed si dám niekde a keďže nič nerobím, večera mi nechýba. Takže pozerám pamiatky, prípadne prechádzka v lese, niečo kúpim pre seba a potom to zase ťahám nejaký čas. Toto je jediné moje vypnutie.

nwnw
22. máj 2023

Pri malych detoch sa vypnut neda! Musis si to v hlave nastavit inak. To ze mas dodrzat pitny rezim dietata nie je povinnost, ale rutina. U mna su povinnosti upratovanie, varenie a nasledne nachystanie jedla, zbalit veci na dalsi den este vecer, nachystat detom komplet veci...
Je to otravne vecer chystat rovno aj bagle na kruzky a do skolky a rano tam doplnit jedlo a zobrat to so sebou.
My sa uz na tie prechadzky s detmi rozdelujeme a ten druhy zatial porobi daco doma. Inak by dme to nestihali. Vikendy sa snazime vylety detom.

morgane1975
24. máj 2023

Netreba si nasekat kopu deti 😄 a bol by aj relax. Takto to bude este poriadne dlho