Necítim sa ešte na to aby sa k nám či už domov alebo do nemocnice nahrnulo kopa ľudí.. ešte sa len zžívame a vôbec na to nemám ani energiu a ani náladu popravde. Samozrejme, moji rodičia alebo svokrovci to beriem, viem že tí nám chcú pomôcť a neprídu len za účelom aby videli bábätko a že nečakajú že im budem chystať pohostenie v momente a podobne..Skôr chcú prísť pomôcť. Samozrejme nemáme problém niečo pripraviť len sa proste nechcem do ničoho tlačiť a chystať hostinu pre 10-15 ľudí (máme veľkú rodinu takže keď sa stretneme, je nás bežne 15-20) a to nehovorím o manželovej strane.. tých je ešte viac. Je to podľa vás v poriadku? Ako to ľuďom povedať aby sa neurazili? Ja ich veľmi rada pozvem neskôr, len neviem ako to podať tak aby to pochopili.
Je to uplne v poriadku
Je naozaj chripkova a covidova sezona, takze navstevy by som ani teraz neriesila, nieto este s novorodencom. Neviem, co je to za blby zvyk sa hned pozyvat. Clovek nevie ani sediet, nieto upratovat a chystat. Presne takto to oznamte, ked bude maly mat aspon par tyzdnov a nebude tolko chorych okolo... Tak ano.
Určite povedať narovinu, ja som prvé 2 týždne nechcela doma nikoho tak isto v nemocnici, všetci nadávali ale rešpektovali to
dakujem za zaujem,,teraz si uzivam chvile s dietatom sama ale hned ako budem pripravena prijimat navstevy vam dam vediet a budete moct prist ..dakujem za pochopenie
Povedala by som,ze ich rada uvidim o par tyzdnov,ale teraz sa na navstevy necitis a navyse je vysoka chorobnost ludi,ozaj nie je vhodny cas na navstevy.
Asi mame chapave rodiny, lebo u nas okrem svokry pri prvom okrem manzela a deti nikto do nemocnice za mnou nechodil...naco! A doma tiez nikto sa k nam netlacil, boli sme radi, ze sa musime ucit novej situacii. Prvy krat sme sa stale vsetci stretli az na krstinach, ked mali deti tak mesiac.
@euka210 tak v našej rodine je to prvé vnúča, pravnúča a prapravnúča, keďže chvalabohu ešte mám stále aj prababku.. takže ja na jednej strane chápem že chcú prísť a vidieť maličkú, ale na druhej strane sa na to naozaj necítim. Ja viem že oni to nemyslie zle, ale zároveň ani ja nemyslím zle to že momentálne návštevy ešte nechcem.
Keď sa budú pozývať povieš, že sa na to necítiš ale môžu prísť pokocikovat vtedy a vtedy.
Normálne povedz, že. Chcete čas pre seba a radi ich uvidíte neskôr. My sme počas šestonedelia mali na návšteve iba rodičov a súrodencov. Ostatná rodina či kolegovia až po 3 mesiacoch.. veď ani pre to mini babatko nie je uplne ok, ak sa pri ňom prestrieda milión ľudí, všetci na neho pozerajú, chytajú, dýchajú na neho.. hlavne je chrípková sezóna, vôbec by som si teraz k bábätku nepúšťala veľa ľudí
Ahoj 🙂 neviem či to pomôže, ale tiež sme to mali takto.. nechceli sme návštevy. Aaaaale, cestou domov z pôrodnice sme sa pristavili na minútku - dve pri jednej babke, aj pri druhej. Prišli ku bráničke s respirátorom (začínala sa pandémia, ale teraz je ozaj covid/chrípkové sezóna a respirátor je niečo normálne), pozreli sa na to svoje milované pravnúča, pogratulovali, dali "krížik na diaľku" a šli sme domov. Potom sa videli až keď mal syn 3 mesiace alebo tak nejak..
@betkaulicna toto mi ani nenapadlo, ďakujem krásne ❤️ mohla by to byt pre nich trosku útecha si myslim
Ja iba že ja toto nenávidím keď neohladuplni ľudia toto nechápu a nerešpektujú že žena potrebuje aspoň to šestonedelie v kľude a súkromí. Prípadne ďaleko dlhšie obdobie keď je veľmi nárocne dieťa aj ako sme mali my. Každý sa musel zmieriť s tým, že sa na to ešte necítim.
Nám keď sa malý narodil, poslali sme sms-ku/messenger najbližšej rodine, že je na svete, fotku, že sa na nich všetkých teší, ale návštevy bude prijímať až neskôr.
Každý rešpektoval (hlavne vedia, že keby sa mi nahrnuli hneď domov, nechám ich stáť pred dverami 😂)
Prišli ozaj len rodičia. Ostatnej rodine sme povedali, že potrebujeme mať kľud, súkromie, užiť si jeden druhého.
Ale chápem, to prvé vnúča/pravnúča vlastne všetko "prvé" je také.. no. Že prosto každý by si ho rád potuľkal. Možno stačí povedať, nech prídu po šestonedelí 🙂 to je taká magická formulka, ktorá je ale pravdivá (ozaj potrebujete obaja kľud, pokoj, bezpečie) a nikoho neurazí, lebo prosto, je to tak 🙂
A áno, babky boli spokojné 🙂 nie je za čo ☺️
Ach.. držím vám palce ❤️ nech ste ok a zdraví a rodina zhovievavá 🙂
Je to úplne v poriadku...urob tak aby bolo tebe a bábätku dobre.Iny tá nemusia zaujímať
Tiež čakáme bábätko a urobím to presne tak isto ,Max rodičia (moji súrodenci)inak nikto ..aj to ešte uvidíme ako čo bude,ako sa budem cítiť
No tak ja som asi ešte horšia, ja som nedovolila návštevy ani rodičov počas sestonedelia. Ak chceli, mohli prísť na chvíľu do pôrodnice, nech vidia malinku ale následne sme si určili, ze návštevy az po sestonedeli. Ze chceme to obdobie stráviť sami, adaptovať sa, atd.. Všetky strany to našťastie bez problémov rešpektovali. Vôbec som neriesila ci sa niekto urazi alebo nie...
Mna sa nikto nepytal,jednoducho sa sem nanominovali. V nedelu som porodila, v stredu nas pustili z porodnice a v sobotu som ich tu uz mala a este nas aj vyzrali. Cize tak.
Jednoducho, ze dietatko je počas toho minimálne 1. mesiaca, dvoch, troch náchylnejšie na hocičo a nechceš ho ohroziť. Prvý mesiac som si nepriala žiadne návštevy - svokru som zobrala na milosť po 3 týždňoch aj to na chvilu sa prišla pozrieť a išla domov, inac nikto. Prvý mesiac sa zzivate s bábätkom nikto cudzí tam nemá čo byť. Pre mna to bolo intímne obdobie a musel to každý rešpektovať. Ale samozrejme odôvodnila som to skôr ze ide o zdravie... Plus urcite som nemala chuť riešiť poriadok, pohostenie keď prioritou bolo pre mňa Baby a moja pohoda a zdravie po pôrode.
Je to v poriadku. Povedať, že doktorka zakázala - chrípka+covid všade, zákaz návštev až do xxx (tam si dosaď január alebo marec, ako sa ti hodí...). K nám našťastie sa nikto nehrabal okrem starých rodičov, všetci to rešpektovali, že majú čakať na pozvánku a nie pozvať sa sami.