Ahojte. Znie to možno čudne, ale čím viac nad tym rozmýšľam, tým viac sa v tom utvrdzujem. Mám syna 1r. Je to krásne zdravé dieťa a nadovšetko ho milujem. Ako bábätko mal koliky a doteraz je dost náročné dieťa. Kamarátky majú 2,3 deti a ja proste tak nejak cítim, že to jedno mi stačí.
Pravdaže už začínajú od okolia hlúpe otázky typu “Kedy druhé??”
Momentalne mi gynďoš zistil genitálny opar. Kto to pozná vie, že je to neliečiteľné a dobe kedy je prejavený aj infekčné ochorenie.
Manžel môj názor s jedným dieťaťom zdieľa. Mame spolu firmu kde ma momentalne postrada.
Cítim sa zároveň ale sebecky, že nechcem viac detí. Možno rokmi názor zmením. Je tu niekto podobného názoru?
Sebecky sa citis voci komu? Okoliu, ze neuspokojis ich predstavy? Ci synovi, ze mu "nedas surodenca"? Poznam stastnych jedinacikov (i ked ja som z viacerych deti a rovnako po viacerych detoch aj tuzim). Je v poriadku, ak to ty mas inak. A to okolie ta trapit naozaj nemusi.
na okolie sa môžeš vykašľať, nie si nikomu povinná na takéto otázky odpovedať. Ak ste s mužom rovnakého názoru, nemáš čo riešiť.
Preco by mali byt sebecke, mat len 1 dieta?🤔
@21oktober podľa Dr veľkým oslabením imunity, veľkou únavou a celkovým oslabením organizmu.
Ved okej, ak ste sa na tom obaja s muzom zhodli, tak je to ok, ved je to vas zivot a vase rozhodnutie. Snad nepotrebujes suhlas okolia. My mame tiez len jedno a tiez boli otazky "kedy druhe?" "a dalsie uz nebude?" ale odpovedala som, ze nebude, lebo nechceme. Bodka, nikoho do toho nic nie je ;)
ja mam jedno a je to konecny pocet 🤷♀️😊
Sama som jedináčik a taktiež mám len jedno dieťa. Takto som to cítila, že to chcem aj s manželom. Jasné, že otázky a kedy bude braček a sestrička atď. som púšťala jedným uchom dnu a druhým von. Ako si kto zariadi tak má. Druhý nech máj aj 10 detí keď chce.
nerieš okolie, nech sa staraju o seba
však uvidíš čo ti život prinesie,
Nech ma každý toľko detí, koľko chce...reči druhých ti mozu byť jedno, nech sa stará každý sam o seba
@tamvtme voči synovi. Každý komu poviem že ďalšie nechceme mi oponuje, že veď malý sa nebude mať s kým hrať a podobne. Sama mám sestru ale teda nikdy sme sa ako deti nehrali. Aj teraz v dospelosti mame take divne vzťahy.
@beata_k nechcem aby o mne niekto rozhodoval ani som o to v príspevku nikoho nežiadala. Zaujímal ma iba názor žien, ktoré sa rozhodli tiež mat len jedno. Či to napr neskôr neľutovali a podobne
Ja mam tiez jedno 2,5 rocne. Ja som zo 4 surodencov, manzel z 5. Ale zatial sme obaja toho nazoru,ze teraz nechceme. Ja sama za seba hovorim,ze uz nikdy, ale clovek nikdy nevie. Kazdy den pocuvam od niekoho narazku na druhe dieta (nozik sa mi vo vrecku otvara) 😆.
Tak dalsie deti by ste mali mat, lebo ich s muzom.chcete a nie vyrabat prvorodenemu kamaratov, aj ked sami si nie ste isti..
Tiež 1 z vlastného rozhodnutia… samozrejme otázky ľudí sú otravne, rokmi som sa na ne naučila odpovedať i jemne netaktnym spôsobom🙈
My máme 8 mesačného syna a ďalšie neplánujeme 😊 ja som sa nikdy netajila tým, že chcem len jedno dieťa, manžel to v pohode rešpektuje. Ja sama som jedináčik a mala som pekné a šťastné detstvo, súrodenec mi nikdy nechýbal. Z okolia sa nás nikto nič nepýtal, zatiaľ b😁🍀
Napr pre planétu a jej budúcnosť to nie je vôbec sebecké. 🙂
@mandymoore123 To choď ale hlásať nie tu, ale v krajinách, kde ma každá žena 10 deti 🙈
@basska_b tá stopa znečistenia je ďaleko väčšia vo vyspelejších krajinách kde majú rodiny aj len jedno dieťa,čiže jeden človek vyrobí viac odpadu napr v Európe ako 10 deti niekde v nie príliš rozvinutej krajine
citit sa pri rocnom dietati, ze dalsie nechces, ci uz momentalne alebo nikdy, je uplne v poriadku...najma momentalne...dieta je este pomerne daleko k nejakej samostatnosti, tvoje telo k zregenerovaniu...uplne to vypust z hlavy..ak raz tuzbu pocitis, budes to riesit, ak nie, nikoho do toho nic
tak ak ho máš prvý raz , tak doktora máš asi ja naviem z vesmíru . Genitálny opar je pohlavne prenosné ochorenie .
veď to nikomu nehovor, že ďalšie nechcete a vyhneš sa presviedčaniu, nech si myslia, že sa vám nedarí, nech si myslia, čo chcú. Nikde nie je napísané, že by sa súrodenci spolu hrali. ani že budú po celý život stáť pri sebe. Niektoré deti sú zo súrodenca nadšené, chránia ho, pomáhajú s ním, celý život sú v úzkom kontakte, pomáhajú si. Iní ako dieťa žiarlia, nechcú ho, časom majú oveľa lepšie vzťahy s kamarátmi, v dospelosti sa veľmi nemusia, na dedičskom sa pohádajú definitívne.
Do 6 rokov starsieho som bola na tom rovnako. A potom on zacala vymyslat, ze by chcel sestricku. Tak sme mu to splnili. Sice ma braceka, ale za mna najlepsie rozhodnutie v zivote mat druhe dieta. Ano, niekedy je to o hubu, ale nikdy som nebola stastnejsia…
Ale ak ty necitis potrebu, resp.tuzbu mat druhe dieta, tak je to absolutne v poriadku a kazdeho do toho velky prd
Nikomu nie si povinná nič vysvetľovať. Na otázku kedy bude druhé ? Jednoduchá odpoveď - v utorok a vybavené. Pokiaľ sa necítiš na druhé a manžel je s tým v pohode tak ostaňte pri jednom. Nie každú materinské city opantajú tak, aby mala viac detí. A názor, že najlepšie, čo môžeš dať dieťaťu je súrodenec ja osobne nezdieľam. Mám jasný príklad v rodine, že opak je pravda a nie vždy sú vzťahy so súrodencami také, aké by sme si predstavovali. Hlavne nepodľahni tlaku okolia, že druhé .... aby si to neskôr neľutovala. Je to nezvratné rozhodnutie a keď potom zistíš, že dve deti nie sú pre teba, tak potom čo? Budeš sa len trápiť. Radšej šťastná s jedným podľa vlastných predstáv ako nešťastná s dvomi podľa predstáv okolia. Okolie sa starať nebude, ale ty.
Ahoj .Ak si si istá,že nechceš ďalšie dieťa ,je to len a len tvoja voľba.Je to tvoje telo a nie tvojho muža,rodiny alebo známych.Ak sa ty cítiš na to,že ďalšie dieťa nepotrebuješ,tak je to len tvoja osobná vec.Len čo má viac trápi,je ten geniálny opar a nie,nie je to z oslabenej imunity.Opar na ústach áno,to môže byť z oslabenej imunity,ale nie tam dole Skús si nieco o Tom naštudovať .Prajem ti skóre uzdravenie
Ja som v štádiu že druhé dieťa nechcem (uvidím čo bude o pár rokov) a vôbec sa necítim za to sebecky. Ja neviem to je akože povinnosť mat minimálne 2 deti?
viac by ma trápilo ako som prišla k tomu genitálnemu oparu ako riešenie či chcem alebo nechcem jedno dieťa.