Tie, čo ste rodili, alebo ešte len budete rodiť túto zimu, ako riešite návštevy rodiny po pôrode? Hlavne kvôli covidu. Nechcem ísť rodiť pozitívna a nechcem, aby som čerstvo po pôrode u seba alebo u novorodenca musela riešiť covid. Chceme mať s mužom pár týždňov pokoj a potom sa uvidí, podľa toho, ako sa ja zotavím a podľa situácie. Ale u časti rodiny sa to nestretlo s pochopením a berú to osobne. Ja zas nechápem, že oni to nechápu a som z toho smutná.
Ja som nechcela vôbec nikoho, ale mala som smolu, svokra prišla pomaly skôr než ja z porodnice,s ňou švagriná a jej priateľ. Mala som byť viac asertívna a urobiť rázny ban, teraz by som už nedovolila, nech by sa aj urazili, no vtedy som nemala silu :( aspoň dva mesiace sa sústrediť len na bábo a obzvlášt v tejto dobe. Existuje skype, facebook, treba poslať fotku,zavolať. Vykašli sa na to,čo si kto myslí.
Urcite si stoj za svojim a neprijimaj navstevy. Mna sice navstevy tesili hned od zaciatku, ale nebolo to v tejto dobe. Teraz by som zakazala aj ja, min. sestonedelie. A ze ostatni nechapu, s tym ty uz nic nespravis, neries.
Daj si pozor, aby ťa tu niektoré ženštiny nezhejtovali ako prednedávnom jednu chudinku prvorodičku, ktorá sa opovážila napísať,že sa 6 týždňov po pôrode necíti na niekoľkodňovu návštevu svokry...
Takych ludi milujem 😵💫😵💫😵💫 moja kamaratka prisla uz do porodnice...pred obedom a odchadzala 18:30 vlakom. Medzi tym mi tiekla transfuzia, moj zdravotny stav nebol dobry......aj tak nechcela za nic na svete odist. Coskoro rodim a dakujem Bohu, ze su zakazane navstevy. Doma si tiez nezelam nikoho...
Je to uplne v poriadku, daj si casu kolko budes potrebovat..tiez to tak urobim..a ak bude mat nahodou niekto problem to respektovat, nemam problem zabuchnut im dvere pred nosom.
Ja ked tu citam tieto temy, tak som normalne rada, ze som bola dva tyzden v porodnici a mala som pokoj 🤦♀️ Niektori ludia ozaj nemaju chochmesu a nevedia pochopit, ze zena po porode sa chce zotavit, zahojit rany, dokrvacat, zžit sa s babatkom a potom sa venovat navstevam. Neriesila by som ich, na navstevu by prisli az ked ich zavolame.
Esteze som toto nemusela riesit. Rodila som v Aprili 2020, ked covid Len zacinal, do nemocnice nemohol prist nikto, domov tiez, vsetko vsade bolo zavrete a zakazane. Niektori clenovia rodiny ma dodnes lutuju, ze som bola dva tyzdne v nemocnici Bez navstev, no mne to vtedy naozaj padlo vhod. Aspon som SA ako tak dala.dokopypo tazkom porode, psychicky vyrovnavala s predcasnym porodom a strachom o maleho a mala som cas dva tyzdne SA ucit onho starat s tym, ze vzdy bol blizko dakto z personalu, keby daco.
V tejto dobe by som navstevy aspon prve tyzdne limitovala tiez, podla toho ako by som SA citila. A poprosila by som vsetkych o testy, aspon domace, pre istotu.
ja som rodila na vianoce, nikto u nas este nebol, ani my sme nikde neboli. ani dcera nenastupila v pondelok do skoly, aj muz ma do konca januara volno. minimalizujem riziko ako sa da. a nejde len o covid. s prvou dcerou som takto pred rokmi skoncila ako cerstvym novorodencom v spitali, lebo svagor na nu doniesol chripku. takze teraz sem nikomu nedovolim prist, ani my tak skoro nikam nepojdeme. a je mi jedno, kto si co mysli alebo nemysli
Ja som to tak tiež chcela a nedostala som pochopenie.. Už na druhý deň u mňa sedeli. 😊Priateľ v robote ja po 2 mesiacoch doma (rizikové tehu) a ani necelých 24h doma a už.... Myslím si, že najskôr by sa mamina mala spoznať s dieťaťom a všetko.... Ale nestretli sme sa s pochopením.... A a dodnes je to tak a malá má o mesiac už pol roka
Ja som navstevu prijala ale len najblizsiu rodinu a dobre mi to padlo /cca 2 tyzdne po porode/. 🙂 pomohli mi kedze som si nevedela ani sadnuť. Ty uz sa musis zariadit podla seba, co ti vyhovuje a rodina by to mala respektovat😊
@zanetakovacsova ja na tvojom mieste by som ani dvere neotvorila . By ma to nahnevalo. Konecne clovek doma a ma svoje sukromie a natrepu sa
stoj si za svojim a neprijimaj navstevy, kto to pochopi, ten pochopi, a kto nie, nech sa urazaju kolko chcu. ja som doteraz fascinovana ako zeny (ci uz vlastne mamy alebo svokry) sa maju potrebu tlacit na navstevu ake.su nedockave vidiet vnuca. asi uz pozabudali, ake to moze byt po porode pre mamicku narocne ci uz psychicky alebo fyzicky a nevedia vyckat to posrate sestonedelie. normalne sa mi zase dviha tlak, len si na to spomeniem.
aj ja som mala byt raznejsia (z principu) v pripade navstevy svokrovcov, ti sa chceli dotrepat po tyzdni, co som bola doma, prisli po dvoch. dieta to cele prerevalo, takze jedina moznost bola, ze som kojila zavreta v izbe. co z navstevy mali? dokopy nic, ale videli vnuca. ja v strese, decko v strese, bolo to fakt vyzivne...
Ja rodim za tri tuzdne cca. No a nechcem ziadne navstevy zo zaciatku. Chcem pokoj a klud, aby sa maly s babatkom zzil a zvykol si nanho, a tak. A ked uz budem citit, ze ok , uz mozu prist, tak zavolam.
Pred rokom v novembri som rodila, a teda svokra sa tu dotrepala hned v den prichodu z porodnice. Muz v obchode a ja hlupa som jej otvorila. Chcela vsetko obkukavat, ako kojim, prebalujem...no neprijemne mi to bolo. Ani som sa jej nevenovala, nerozpravala s nou , odisla po hodine.
Na druhy den svagrina prisla, to som spala, neotvarala, tak volala muzovi, ten jej otvoril, zobudili ma ( muz pracuje 1minutu od domu ). A zobudila maleho, lebo ona ide prec a musi.ho vidiet, rozbalit, pomudrovat.
A neskor.prisli.rodicia a ti sa dohodli so mnou kedy mozu prist a ci mi to vyhovuje. Cize to uz bolo fajn.
Teraz som muza upozornila ze si to neprajem. No netvaril sa nadsene, ze asi mu to jeho rodina neschvali. Ze musia vidiet, prist. No som zvedava ako to dopadne. Ale urcite si stat za svojim, zena potrebuje klud a aj babatko. A ese ked je teraz ked je.covid a taka.situacia, tak radsej bez navstev
Minimálne mesiac pred pôrodom ani dlho po ňom som u nikoho nebola a ani nikto u nás. Síce na nás pozerali ako na debilov ale nikto nič nepovedal a rešpektovali to. A keď máš rodinu čo si nevidí ďalej od nosí, vôbec by ma natrápilo, či sa im to páči alebo nie a kľude to môžu brať osobne. Snáď máš právo na súkromie keď si to praješ v takomto prípade.
Tiež nemám chuť niekoho za 6 nedele vidieť, maximálne rodičia a svokrovcov tých by som ešte zniesla ale žiadne kamošky, švagrinej s detmi a tak nebudem v stave ich obskakovať a ani chuť ich v Tom čase vidieť, dokonca vtedy ani malú nebudem dávať do škôlky
Ja toto nikdy nepochopím, prečo majú všetci potrebu sa dotrepať na návštevu v šestonedelí 🥴🙈samozrejme najbližšiu rodinu beriem ale vzdialená rodina a ešte aj pomaly zabudnuté kamarátky..ja neviem🙈na toto by mal byť normálne nejaký zákon😅ja si pamätám, že ešte som len prekročila prah domu s novorodencom a už mi niekto volal, že v blízkej dobe príde na návštevu 🙄...teraz by som sa však vyhovorila na covid, normálni ľudia pochopia🙂
A ešte mi nedá nenapísať, že po pôrode keď žena fakt potrebuje pokoj a chce byť väčšinou sama, tak sa všetci hrnú na návštevu, ale neskôr keby sa pomocná ruka naozaj pridala a dieťatko podrastie, tak sa záhadne neobjaví nikto🤷
Normalne upozornite rodinu,ze chete byt niaky cas sami na klude.
Rataj aj s tym ,ze babky z jednej , druhej strany budu ofuknute 😁 u nas to bolo na 2 tyzdne ticha domacnost od svokry ani moja mama nebola dvakrat nadsena,lebo sak treba pomoct .To som ich zrušila ,ze pomoc mi netreba a ked ju budem potrebovat tak im poviem .A celkov sme to s manzelom mali u prdele ich ofuky boli sme my a nase deti a to bolo za vsetko.
Mňa čaká pôrod budúci týždeň ... A od Vianoc uz nikam do interiéru nejdem kde nemusím. Iba na čerstvý vzduch s malým. K nám chodí len mama a svokra na pomoc s malým. V nemocnici sú zakázané návštevy. Sme síce všetci očkovaní,ale po príchode z nemocnice aspoň mesiac žiadne návštevy okrem starých rodičov. Zvyšok rodiny si bude musieť počkať, alebo nás uvidia počas kocikovania. Ja to tak chcem a ostatnych neriešim, nech sa urazi kto chce. Moja mama bola kus urazená lebo chcela priniesť prababku a sestry ale zrušila som ju hneď pri 1.debate o tom.
@jaja20 zabudla si napísať, že jej viaceré radili, aby návštevu svokry posunula a skrátila, napísala si len to, čo ti vyhovuje
prvoradé je to, ako to chceš ty, až potom muž, dlho dlho nič a potom všetci ostatní. Ak sa rozhodneš, že prvý mesiac návštevy neprijímate, tak to rodina musí rešpektovať. Ak sa urazia, je to ich problém. U nás boli iba moji rodičia, svokrovci a ostatná rodina až neskôr, všetci to prežili a to som bola po pôrode fit hneď. Nedaj si pokaziť to najčarovnejšie obdobie, keď k vám pribudne malý človiečik a z vás sa stávajú rodičia, len preto, že sa niekto urazí.
@elizabet173 Tá diskusia je ešte stále aktívna,tak si aj sama môže prečítať tie "odporúčania" 😂
@jaja20 mne sa tam tiež niektoré príspevky nepáčili, ale práve ja som radila návštevu skrátiť a posunúť na dobu, kedy sa mladá mamina bude na to cítiť.
Treba toto mať odkomunikovane dopredu a štát si za tým lebo po pôrode nebudeš mať silu nato. Ja som tri týždne po, všetko sme mali jasne vykomunikovane a dohodnuté a aj tak to nebolo úplne tak aka bola predstava a nemala som silu zasiahnuť aj keď teraz si to vyčítam
6-7 tyzdnov u nas nikto nebol. mala ma teraz 12tyzdnov a za ten cas ju videla 2x svokra, 1x moj otec a dedo, a na vianoce sme boli u nasich. vsetci pred kazdou navstevou boli na testoch. neviem sice dokedy sa takto tie navstevy daju tahat s testami 🤷🏽♀️ my sme sice cela rodina zaockovana, ale o malu sa bojim
@elizabet173 Veď ja konkrétne o tebe nič nepíšem,ale o tých hejterkách, ktoré z dotyčnej hneď urobili netvora len preto,že sa momentálne necítila na tú návštevu.
@jaja20 tak to nájdeš v každej téme, s tým veľa nenarobíme
Rodila som koncom oktobra. Moji rodicia boli pozriet malu hned na druhy den, ked sme prisli domov, ALE boli si dat spravit test a zdrzali sa 10 minut. Potom ju vidlei len cez okno.
Svokrovci videli malu az po 2 mesiacoch, byvaju 250 km od nas.
Moj brat ju videl prvy krat vcera.
Vsetka blizka rodina je stale zamestnana a stretava sa s kopou ludi.
Ja som mala po porode oslabenu imunitu, nehovoriac o tazkom porode, po ktorom som este 3 tyzdne nevedela stat dlhsie na nohach ako 15 minut. Nerozumiem preco ma niekto potrebu sa nasackovat k cerstvej mame s babatkom 🤔 mna by odrovnala aj nadcha, nie to covid..
@elizabet173 Bohužiaľ...ale je to smutné, že niektoré ženy, ktoré by mali byť empatické a chápavé,sú kruté a zlomyseľne...