Návštevy bábätka

29. júl 2023

Ahojte, neviem či som ja blbá alebo nejaká nepríjemná ale za pár týždňov mám termín a každý mi vraví, ako príde pozrieť bábätko, prídu k nám. Úprimne mi to vadí, nikto ich nevolal/nepozval. Nehovorím, že nikdy neuvidia malinkého ale naozaj na návštevy nemám náladu. Veď keď bude väčší, prídeme sa ukázať alebo keď ich zavoláme ale toto ma naozaj vytáča. Neviem či som precitlivelá alebo čo ale naozaj cez šestonedelie nechcem aby k nám nikto chodil ale nechcem ich nejak necitlivo odmietnuť. Mojej rodine som to povedala (dúfam, že má poslúchnu) ale keď sme u mužovej rodiny tak hneď, že prídeme potom prídeme a vie, že počas šestonedelia tu nechcem nikoho okrem našich rodičov.

deti95060810
29. júl 2023

ach jaj .... zas s niekým lomcujú hormóny....
najlepšie bude im to dať písomne....😉

autor
29. júl 2023

@deti95060810 ja som im už slušne povedala, že si potrebujeme zvyknúť a podobne ale oni sa aj tak sami pozývajú 🙃 tak asi naozaj písomne

autor
29. júl 2023

Napríklad ja osobne by som si nikdy nedovolila len tak sa niekam pozvať, alebo keby niekto porodí hneď ísť k ním.

0silvia0
29. júl 2023

Kludne ich aj necitlivo posli do prdele, niektorym ludom jemne nevysvetlis.

lelet1609
29. júl 2023

Ja som tiež nechcela návštevy počas šestonedelia, prvé návštevy prišli až po . Bolo mi jedno ,či sa niekto hnevá alebo nie . Do pôrodnice mohol prísť pozrieť kto chcel ,ale doma som tie prve týždne chcela mať kľud a spoznávať sa s bábätkom.
Takže ak necítiš, aby si mala návštevy počas tohto obdobia je to podľa mňa v poriadku ,tak isto je to v poriadku ak niektorá ma počas šestonedelia návštevy. Každá nech si urobí ako je jej dobre . Nech sa rozhodneš akokoľvek mal by to každí rešpektovať.

vanilkovazmrzka
29. júl 2023

Ja neviem, co z toho robis dramu? Sak to kazdy tak povie, prideme, uvidime sa. Asi ako “vidime sa, volame si, piseme si”, ale realne to aj tak nikto nespravi. Tak sa ukludni a ries dolezitejsie veci ako nasierat sa pre plane reci.

zojanka
29. júl 2023

Veď keď povedia že prídu, tak im povedz "Dobre, tak potom vám dáme vedieť kedy to bude najlepšie a prídete na kávu". S dôrazom na "dáme vám vedieť". A keď sa na to budeš cítiť tak ich zavolajte na hoďku posedieť.

hendikep
29. júl 2023

no to je taky debilny zvyk dufam ze len tu na SVK ze kazdy si mysli ze to je povinnost prist pozriet babo bez pozvania a ked to neurobia bude to od nich neslusne. Chore viem, prave v dobe ked by mali nechat novej rodine sukromie 🤷🏼‍♀️ bud asertivna a obratom im milo vysvetli ze chcete mat sukromie a ak budes chciet navstevy ozves sa sama

strapec
29. júl 2023

Mne tak chcela švagriná poslať na návštevu muža so synom, aby mala doma kľud “že pozrieť babatko” úplne v pohode som jej povedala, že nie 😀

strapec
29. júl 2023

Od kedy mám deti tak už mám celkom dosť v paži, “aby sa dakto neurazil” spravím tak, aby som ja bola v klude, úplne v pohode som odmietala rodinne oslavy (prvé mesiace po pôrode), kde sa chystal dakto chorý, alebo som nemala problém sa z nich zdekovat, keď tam dakto chrchlal, proste pár týždňové dieťa a žena po pôrode ma dosť čo so sebou a s dieťaťom, ak už dakto fakt, ze musí prísť určite ich zaúkoluj nech donesú navarené, napečené 😀

vler
29. júl 2023

Dorazne oznam ze ziadne navstevy v sestonedeli neplanujes. Ze sa ozves ked sa na ne budes citit.

patka06
29. júl 2023

Tiež som si pred pôrodom vravela, žiadne návštevy, musíme si zvykať,bude to náročné a pod.
Po týždni doma, potešila každá návšteva - bolo fajn prísť na iné myšlienky, porozprávať sa s dospelými, nielen s novorodencom.
Ak nechceš, aby chodili k tebe, navrhni im stretnutie vonku pri prechádzke v parku, na terase kaviarne a pod.

mamamasama
29. júl 2023

V krajine, v ktorej zijem na navstevu po narodeni nechodi len najblizsia rodina, ale kazdy ujco, stryko, teta z piateho kolena, susedia a pod. Mala som ich vsetkych v pazi. Niektorí sa s nami nebavia do dnes, lebo to brali osobne, ale nevidim dovod, aby mna a moje novorodene dietatko obzeralo 100 cudzich ludi. Najbližšiu rodinu sme navstivili s drobcom my.

miska1701
30. júl 2023

Ja som to vravela uz od polky tehotenstva a aj tak kazdy den 10x prisla svokra
Moje sestonedelie bolo najhorsie v zivote, hormony v prdeli, stale navstevy,nikto ma nepicuval, preplakala som ho asi cele
Uz by som pekne vopchala do dveri kluc a mal by kazdy smolu😃 chvala bohu ze je to za mnou
Treba im razne povedat a nebrat ohlady ci sa nastvu alebo nie

beata_k
30. júl 2023

Treba im to razne povedat este pred porodim. Urcite nic nenaznacuj a nedufaj, ze ta pocuvnu. Toto musis mat vyriesenie s istotou pred porodom.

kitycat
30. júl 2023

Sprav kompromis a zavolaj do porodnice, tam su navstevne jodiny obmedzene. Mna tam nikto nenavstivil a aj mi to bolo luto.
Doma sme si uzili klud a sami postupne volali na navstevy nie len rodinu ale aj kamratov.

Ja som na malu hrda a chcela som, aby ju videlo co najviac ludi 🤣🤣

nelca0510
30. júl 2023

Jednoducho neotvor. Ja som tiež povedala žiadne návštevy,hnevali sa koľko chceli,mali blbé poznámky,ale nič s tým neurobili.

maryetta
30. júl 2023

No este ked to je rodina tak ok. Ale mne tak prisiel muzov kamarat s rodinou. To neviem ci som vobec 2-3dni bola doma. Spodok dotrhany. Ani sediet. Ani lezat pri nich. To bolo pre mna hrozne.
V tomto spominam na obdobie korony s usmevom. Kedy som mala ozaj klud od ludi 😂

petamich
30. júl 2023

z 10 ludi, ktori ti povedia, ze potom pridu 7 nepride vobec 🙂 a ti zvysni, s tymi sa normalne dohodnete, kedy je to vhodne

veselo_neveselo
30. júl 2023

Ved povedz, ze im date vediet kedy mozu. A ze sami nech nechodia, lebo budete mat asi vypnuty zvoncek, nech nerusi babatko. Vybavene.

emss
30. júl 2023

Z vlastnej skúsenosti ti poviem,že je to hlúposť, čo riešiš. Možno to tak teraz nevidíš, ja keď som bola tehotná tiež som nechcela, bola som striktne proti a prišli a prekvapili nás svokrovci. Prvých 10 minút som bola nahnevaná na celý svet a potom som si uvedomila,že oni tiež netrpezlivo čakajú na svoje vnúčatko a takto chodili často všetci členovia, keďže prvé vnúča a pravnúča a malá je neskutočne spoločenská. Ako bábätko nemala problém zaspať s nami hoci kde,keď sa debatovalo, nemuseli sme mať ticho ako v hrobe a mohli sme fungovať skoro ako predtým. Taktiež ak sa bojíš bacilov, tak ak prídu zdravotne v poriadku,tak sa nemáš čoho báť 😊 Naša nebola chorá z návštev a podľa mňa má super imunitu, možno aj vďaka tomu,že sme sa stretávali s ľuďmi a nesedeli doma. A chvíľka pre seba ti naozaj padne vhod 😊 Oni vedia,že si po pôrode a nebudeš nič chystať a behať okolo nich a ak budú pozorní, možno vám prinesú aj niečo pod zub. Ja len trošku pre iný pohľad na vec, možno pomôže, možno nie. No tak ako čakáš na bábätko ty, čakajú a tešia sa aj oni❤️

1mina
30. júl 2023

za mna, proste povedat, nie kazdy sa citi na navstevy. Ja nehovorim ani ano ani nie, spravne je to ako sa citi matka a babatko. Ja som pri prvom porode mala dost neprijemne poranenia, sita som bola az hlboko dovnutra, zvonka az po rit, nemohla som ani sediet ani stat este doma par tyzdnov ako ma to hrozne bolelo, jedla som brufeny, prsia som mala stvrdnute ako skalu dali mi este domov snupat oxytocin z porodnice, k tomu postup dat si ho pol hodinu pred kojenim, potom ist masirovat do horucej sprchgy, potom skusit uvolnit odsavackou a az tak kojit, plus ine zdravotne problemy som mala z porodu ktore tu enchcem rozvadzat. Do toho uplne uplakane nervozne babo bola prva dcera, a ja som taka ze nevedela som povedat nie, tiez mi to bolo blbe, hned treti den prisli svokrovci a boli u nas cele poobedie az dovecera. Ja som myslela ze umrem, nemohla som ani sediet normalne, furt som behala na wecko, do sprchy, jedla tabletky, skripala zubami od bolesti ale bola som ticho a dufala ze im dojde ze maju ist domov ale nie 🙈 No ked sa neozvem sprosta co povedat :D Pri druhom dietati som vopred povedala ze uvidime ako mi bude, zatial nikoho nevolam nic poviem az ja ked budu moct prist. Ale druhy porod bol super, zranenia ziadne, babatko kludne, takze sama som si volala a uzivala chvile s rodinou. Takze to sa neda takto sudit, co je spravnejsie, oboje je podla mna spravne, zalezi od kazdeho porodu, od kazdeho babatka a okolnosti. U mna to bolo zakazdym inak, ja by som to spravila tak ze poviem rodine uvidim ako bude po porode a dame vediet kedy mozete prist.

cali2016
30. júl 2023

Ja som si to tiez hovorila a den prichodu z porodnice som hned chcela mat svoju mamu pri sebe. Aj ako oporu, aj ako pomoc, lebo to bolo vsetko nove. Je to taka obrovska zmena v zivote, ze clovek vlastne nevie ako bude reagovat ked k tomu pride.

jankalukasova
30. júl 2023

@maryetta dobrý bože neboli sme to my? Ale my sme ešte nemali deti, keď toto môj muž vyviedol. Pozval sa pozrieť kamarátovú novorodenú dcérku. Ja som si myslela, že sranduje a fakt u nich zaparkoval. V živote som sa tak strašne nehanbila 😓😓😓 mali veľmi ťažký pôrod. Patrične nám dala najavo, že nás veru rada nevidí, čo som sa jej ani nečudovala. A moja polovička furt, že veď čo, ideme bábo pozrieť 😖😖😖 hrozné hrozné hrozné.

lilope
4. aug 2023

Mesiac a pol bez návštevy u seba alebo u nich? Akože tiež som introvert, ale to mi pripadá ako extrém a po týždni som sa aj tak už nudila. Myslím si, že po troch týždňoch doma s dieťaťom ti to bude pripadať ako večnosť a návštevu oceníš.
Mne tiež všetci hovorili ako budú kočíkovať a okrem mojej mamy nikto nekočíkuje, ten prvotný ošiaľ sa ich bude držať len na začiatku, potom to prejde.