Náš vzťah sa po narodení dcéry pokazil

7. júl 2022

V skratke napísané. 🙂S mužom máme spoločnú dcéru. Náš vzťah sa po narodení dcéry rapídne pokazil. Prečo? On vo všetkom dcéru obhajuje. Vo všetkom! Keď sa nechce učiť, tak ja som upozornená, aby som ju nechala. Keď si vyberá “sprostú” hračku, z ktorej sa nič nenaučí, tiež ju treba nechať, veď nech si vyberie, že čo chce. Jasné, že dieťa to zneužíva. Keď nechce jesť napr. zeleninu, on sa postaví, odíde do druhej izby, aby to nepočul, aby sa nemusel s ňou hádať. Som vyčerpaná. Vždy je prvá dcéra, potom niekde som ja. No večer, keď chce odo mňa voľačo, nemám chuť a ani náladu. Keď sme sa prechádzali, vždy išlo dieťa medzi nás, aby sme sa nedržali za ruku. Je to čudné, akoby moje dieťa mi bolo vlastne konkurenciou. A už rezignujem. Mám v sebe túžbu ísť sama hocikde a bez nich. Som z toho vyčerpaná. Všetko sa začalo tak, že veď je ešte malá. Teraz má 9 rokov a už tak malá nie je. Len ja mám pocit v sebe, že sa voľačo vo mne zlomilo. Niekto toto zažil? Vidím to až moc čierne? 😖

panelacikova
7. júl 2022

fúúúha, tak toto je dobre na hovno... vaše spoločné dieťa a toto.... bude sa ti veľmi zle čítať, čo napíšem, ale osobne nevidím iné východisko, než opustiť muža aj s dieťaťom. lebo sa zblázniš. pre neho si ty nula, ona princezná. pre ňu si ty hrozba, ktorá vstupuje medzi ňu a jej ochrancu. zapeklitá situácia. čudujem sa ti, že si toto nechala zájsť tak ďaleko. takého kreténa si mala kopnúť do riti už dávno...

ildiko36
7. júl 2022

Niekedy dieta pokazí aj ten najkrajší vzťach..
Aj nam pokazil plánované dieta😓
Sme sa rozisli a teraz sama sa sným trápim a on pride na návštevu ako super otecko raz za týždeņ.Ma svoju robotu, roby si čo sa mu zachce ale ked ma prisť ja nemôžem mať nič na pláne

arianna25
7. júl 2022

Skúste sa vy dvaja dospelí porozprávať. Ty zľavni, veď nič sa nestane, keď zje dcéra niečo nezeleninove. Alebo keď si vezme hlúpu hračku. Deti majú fantáziu tak nech sa hraje. Atď. Chcelo by to kompromis. Myslím že veľmi tlačiš na pílu milá autorka.

diavant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
travelllerka
7. júl 2022

A s mužom si si to vyjasnila? Povedala si mu presne ako to ty vidíš a vnímaš? Akože chybu vidím v tom, že netahate za jeden povraz pri výchove, v tom by ste mali byť voči deťom jednotní, možno jediná cesta je, že proste polavis z nárokov. Treba to s mužom prebrať. A druhá vec, ta konkurencia, aj u nás to tak sčasti bolo, dievcatka proste milujú svojich otcov, ja som musela mužovi vysvetlit, čo mi príde byť už za hranicou normálnosti, ako to vnímam ja, čo mi ozaj vadi. Akože bolo to dosť ťažké odhodlať sa na taky rozhovor, bolo to aj trápne, lebo proste manžel povie, ved to je dieťa, ale mne proste niektoré veci vadili, nakoniec pochopil a dáva si na to pozor. A to mam doma 3 dievčatá :D ale ešte menšie ako máš ty, ten rozhovor som mala s mužom ešte keď mala najstaršia približne 2roky.

janickacrazy
7. júl 2022

No nechcem strašiť, ale rozvodom sa to nezlepší, skôr opačne. Bude ju ešte viac rozmaznávať, lebo bude s ňou menej času. Ty budeš ťa zlá mama na povinnosti a on ten ideálny víkendový ocko, ktorý všetko dovolí. Nezávidím ti veru. Možno manželská poradňa? Dobrý psychológ? Inak je to stratené.

kitycat
7. júl 2022

no po 9 rokoch to bude asi narocne, ale tak nechaj ho, nech teraz vychovava on. Nech navari, uci sa s nou.. Ak jej chce kupit hlupu hracku, nech kupi...ked sa bude valat po tyzdni nepovsimnuta, tak hadam pochopi...zakazane najviac chuti ako sa vravi.

Toto nemoze zrujnovat vas vztah...rozchod by tiez vela nevyriesil, u neho by bolo vsetko dovolene a u teba nie.

neviem, co mas za pracu ale nemozes sa skusit "uliat" a ist na "sluzobku" bez nich a popremyslat nad tym, co si vlastne napisala? Si si ista, ze by si ich uz nechcela vidiet?

Dcera ma 9 rokov,,vysvedcenie zopar tych ne-vceliciek prezije na vysvedceni. tvoj pohar zacina pretekat, to nie je dobre

travelllerka
7. júl 2022

Napríklad keby príde dcerka a dáva nám ruky od seba, tak by som si to potom s mužom osamote vyjasnila, že ako danú situáciu riešiť. Napríklad by som navrhla, že ma malej povedat, že maminku ľúbi a chce ju teraz držať za ruku. Ono to musí chlap dat do poriadku s dcérou, ale ty mu môžeš presne navrhnúť,čo je pre teba prijateľná cesta, čo konkrétne ti vadi. Ak je chlap normálny a bude mať ozaj záujem udržať Vas vzťah, tak to postupne pochopí. Len ty musíš prízvukovat, aké je to pre Teba naozaj dolezite. Dieťa musí vidieť, že manželka je na prvom mieste, že proste rodicia držia spolu.

barborachors
7. júl 2022

on si ju rozmaznava a ona len vyuziva benefity. Aky je vas vztah? Venuje sa ti ako partnerke? Chodite niekam samy len vy dvaja? Mala by si popracovat na vztahu s nim, lebo len cez neho sa dostanes k nej, vytvor si na to priestor na manevre. Nesuper s nou, nepros o pozornost ale vymysli nieco ako si ho pritiahnes spat. On musi byt na tvojej strane a nech laskavo vychovu prenecha tebe a s nou nech napriklad sportuje alebo chodi na vylety. Vychovu si proste rozdelte.

autor
8. júl 2022

@barborachors Ako partnerke? Nie nevenuje sa. Keď som spomenula, že by sme si dali spoločný víkend, on hneď začal, že malá? Malá bude u babky, odpovedám. On, že to nie je dobrý nápad, lebo určite by sa aj ona veľmi tešila .., Chcela som wellness víkend.
Malú dvíha, objíma, dá je pusu cez deň, vedľa mňa len prejde. Jasné, keď si pusu vypýtam tak dostanem aj ja, ale mám si pýtať zakaždým?Príde mi to smiešne.

autor
8. júl 2022

@travelllerka Súhlasím s tebou. On jej to nikdy nepovedal. K tomuto sme si viackrát sadli, on problém v tomto nevidel. Že čo jej má on hovoriť? 🙄
Toto sa už vyriešilo samo. Cca 1 týždeň dozadu. Je to čerstvé. Malá videla na YouTube video, kde bábätká, max 3 ročné deti sa takto správali. Že ich ocinkovia a maminky sa nemohli za ruky držať, či pusu si dať. A ja dcére hovorím, že jeeeej aké sú tie deti zlaté. Pozri mojka, presne ako ty. Len ty už nemáš plienku.
Odvtedy, odvtedy to moja dcéra nerobí. Vďaka náhodnému videu z YouTube.
Teraz mi príde také divné sa držať za ruky. 🙃

autor
8. júl 2022

@kitycat Ja cítim na sebe, že som unavená. Ako nie fyzicky, ale proste mi chýba chlap. Chlap, ktorý mňa chce. Je to čudné takto to napísať, ale naozaj už mám toho dosť.

autor
8. júl 2022

@travelllerka Či som si to s mužom vyjasnila? Snažila som sa. On mi vieš čo povedal? Že ma nechápe, že načo vytváram problém tam, kde nie je. Veď hej, on je spokojný.

autor
8. júl 2022

@diavant V tomto veku, keď mala malá 3 r. som si myslela, že veď to je normálne. Tatova dcéra, len mňa to už nebaví toto. Presne ako píšu, poľavím a začnem sa zameriavať viac sebe.

panelacikova
8. júl 2022

autorka: ty už dávno nemáš vzťah. ty robíš slúžku dvom ľuďom. mužovi a dcére. viem, že si to nevieš predstaviť ani v najhoršom sne, ale pre teba by bolo naozaj najlepšie ich opustiť oboch. a nech si pánko vychováva. o 3-4 roky mu prelezie cez hlavu úplne. ušetri si nervy, viem, je to tvoje dieťa, ale ver mi, toto už dobré nikdy nebude a ty sa budeš nesmierne trápiť.

autor
8. júl 2022

@ildiko36 Je mi to veľmi ľúto. Nemyslela som si, že raz aj človeku jeho vlastné dieťa môže spôsobiť rozpad vzťahu.

panelacikova
8. júl 2022

rozpad nespôsobilo dieťa, ale tvoj chlap

autor
8. júl 2022

@panelacikova Asi tak. Vieš, keď ty vyrastáš bez otca, tak dieťaťu chceš dopriať to, čo si ty nemala.

stanulienkat
8. júl 2022

Skus ist s kamoskami prec na vikend. Manzel uvidi, ze je to aj zodpovednost, nielen rozmaznavat. Mozno im naozaj robis full service a oni zabudli, ze aj ty mas svoje miesto a potreby.

panelacikova
8. júl 2022

ja som otca síce fyzicky mala, ale akoby som ho ani nemala. mal omnoho radšej sedenie v krčme, než doma. no i tak by som toto nestrpela.

autor
8. júl 2022

@panelacikova Toto je pravda. Takto sa žiť nedá.

charlottha
8. júl 2022

tak tu skutocne nepomoze asi nic, len sa o tom porozpravat. tiez sa musim priklonit k radam ostatnych. samozrejme, ze je uplne prirodzene, ze tvoj muz dcerku dava na prve miesto, ale treba si urcit medze. ak to nedokaze pochopit, tak potom vazne nezostava ine vychodisko, len vztah ukoncit, nie je to zdrave ani pre vas ani pre malu.

janickacrazy
8. júl 2022

na toto ale ozaj už treba psychologa, môžeš tam ísť aj ty sama, ideálne keby si tam dostala aj muža, to, čo robí je už fakt choré a problém je to, že jemu sa to zdá akože normálne

diavant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. júl 2022

@diavant Vieš, ono sa to obráti, keď si dievčatá nájdu frajerov. Potom už tatovia hviezdou nebudú.
Len už ani my tu nebudeme pre nich. Teda ja mu určite “rany” utierať nebudem. Dostane sa na druhú koľaj, tak ako ja teraz.

autor
8. júl 2022

@diavant A potom večer sa pritúli k tebe, že voľačo chce?

denithestrange1993
8. júl 2022

Ber to tak,ze je to vase spolocne dieta a tvoj muz ma rovnake pravo hovorit nieco do vychovy tak ako ty. Mala by si sa s nim,ale porozpravat a zjednotit si vase predstavy o vychove. Napr ked dieta tuzi po nejakej hracke dopriat jej ju,na druhej strane vsak vyzadovat,aby si robila vcas ulohy. Bazirovala by som na tom,aby ked jeden na niecom trva a zalezi mu na tom,ten druhy nech ho podpori a ziadne,ze podkopavame si nohy. Urcite mu povedz,ze ti na nom zalezi a chces aby ste boli vo vychove jednotni. Z problemov co pises mi nepride,zeby sa jednalo o nejake tragicke veci,skor detaily. Co sa tyka hraciek podla mna neexistuje hlupa hracka,aj tie otravne cinske kazitka nieco naucia deti. V tomto veku,uz aj dcera potrebuje nieco do coho jej nebudete kecat,napr tu hracku. Drzim palce 🙂

diavant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. júl 2022

@diavant A správa sa lepšie? Respektíve, snaží sa?
Keď sa nesnaží už ani v tomto smere tak naozaj dovi-dopo.