Na prvom mieste nie som ja, ale milované dieťa

28. júl 2022

Ahojte, nadpis som dala Na upútanie.
Som vš vzdelaná žena, ľahko nad 30 rokov,jedno dieťa škôlkar ...preco teda píšem?
V poslednej dobe som si uvedomila ze ako som mama som bezvýhradne- mama, ten človek predtým akoby bol z knihy....zbožňujem moje dieťa, dýchala by som zaňho, no nie som helikoptéra myslím ze ho vychovavam ôk, ak aj padne ci sa kľbčí s inými deťmi nepanikarim, len myslím nanho stále stále stále, snažím sa aby mal krásne detstvo....napr.cvicit som prestala lebo mi to pripadá ísť 2 hodiny do fitka ako strata casu s mojím malým keď tak rýchlo vyrastá...(doma som necítila nikdy nie som ten typ)....a pod.nejdem na nechty lebo mam pocit ze seba aj dieťa okrádať o spoločný čas,...uvedomujem si ze je to silné, že mnohé mamy si idú svoje, no ja som taka akoby sa neviem dat opat na prvé miesto v mojom živote.....stalo sa to aj vám?

mandzula
28. júl 2022

Ak si s tym spokojna, riesit to nemusis. Ja som nebola, chcela a chcem si zachovat svoje ja. Moj osobny nazor je, ze nie je spravne pre dieta obetovat samu seba. A to nielen pre svoje dobro, ale v konecnom dosledku aj pre dobro dietata, ktore by malo vidiet, ze neexistuju len jeho zaujmy. A, samozrejme, netreba zabudat na partnera, to hlavne, dieta ti vecnym partakom nebude.

salamistka
28. júl 2022

bola som taká istá, myslím, že je to normálne...keď dcéra trochu podrástla, tak už som nabehla na cvičenie a záľuby, ona sa odstrihla a asi od 13 rokov ma už usilovne ignoruje, ale aj teraz sa snažím mať dni naplánované tak, aby sme sa cez deň aspoň trochu porozprávali a mali nejaký spoločný čas

alexka89
28. júl 2022

Ja som tiež taká....aj sa niekedy hnevám z mužom že ja chcem mať pre seba čas a nie furt s deťmi a keď idem od nich napr. Len na nákup ,do mesta,k doktorom,tak sa rýchlo ponáhľam aby som pri nich čo najskôr bola ...a pripadám si že som ich opustila nechala ich a mám výčitky ....preto aj málo kde chodím a furt som s nimi

solange7
28. júl 2022

Ja som zas uplne ina. Mam rada svoje deti, ale milujem cas pre seba a nemam ani tie najmensie vycitky. Ked su bezo mna su v dobrych rukach.

queen_mary
28. júl 2022

@solange7 presne tak. Ja som tiez najprv trpela vycitkami, ale potom som si uvedomila, ze deti obohacuje aj cas straveny so samym otcom, so starymi rodicmi a tetami. O nic neprichadzaju ked som prec, skor naberaju nieco ine. A hlavne su zvyknute byt aj s niekym inym a maju potom mensi problem v kolektivoch, s novymi ludmi.

queen_mary
28. júl 2022

Ale zalezi podla mna. Ak si s tym oukej, tak nevidim dovod to nasilu menit. Ak s tym nie si ok, tak postupne skusaj po chvilkach 🙂

solange7
28. júl 2022

@queen_mary presne. Clovek uzkostlivo rozmysla o svojom ubohom opustenom dietati a pritom sa zabavaju a su stastne a spokojne. Vsetko je to len v hlave.

jaskolka
28. júl 2022

Pokiaľ ti to vyhovuje, je to v poriadku. Časom sa to môže zmeniť, aj to bude v poriadku.
Ono aj dieťa po čase, ako bude rásť, už nebude tak neustále vyžadovať len tvoju prítomnosť, bude chcieť byť aj s otcom, starými rodičmi, neskôr kamaratmi,partiou.
Jedine tam už musíš ustrážiť tu hranicu, aby si ho nasilu nedržala "len pri sebe" a až nedusila svojou starostlivosťou.

evica17
28. júl 2022

Milujem svoje deti, rada a nimi trávim čas, ale myslím si že je pre ne podstatné byť aj osamote a bez dozoru mamy byť len s otcom,len so starými rodičmi,pokiaľ vieš že sú v dobrých rukách a zvládnu sa postarať. A u žien je potom problém v tom že musia deti svojou prehnanou starostlivosťou,že zabudnú na seba,n partnera a dajú n prvé miesto dieťa a domácnosť.