Muž si myslí, že sme zlí rodičia

29. okt 2021

Dobrý večer. Myslíte si, že môj muž môže mať pravdu? Máme 2 malé deti, a je to naozaj krušné. Boli sme zvyknutí na pomoc od rodicov, ale poslednú dobu sme na to sami. Deti plačú. Nie len tak. Vždy keď nie je po ich sme už unavený, ale nechcem si pripustiť že sme zlý. Snažím sa byť najlepšia mama, aká dokážem byť pre svoje deti. Muž si myslí, že naše deti sú nešťastné. Co robiť?

martina1201
29. okt 2021

Aké veľké sú deti? Deti skúšajú kedy rodičia ustúpia. Určite za to nie ste zlými rodičmi. Treba si nájsť spôsob ako detom odputat pozornosť od toho čo im nechcete dovoliť.

renab
29. okt 2021

Nestastne? Za to, ze nie je vsetko tak, ako chcu? Tak nech si poplacu... kvoli tomu naozaj nie ste zli rodicia.

sissy27
29. okt 2021

Dobrá správa - vaše deti nie sú nešťastné, sú len rozmaznané. A vy dvaja nie ste zlí rodičia, len tiež trošku rozmaznaní 🙂 zvykli ste si na “mama hotel” a ups, zrazu realita 😅
A ešte lepšia správa - dá sa s tým pracovať. Ale začať musíte od seba. Aké veľké sú deti? Sú zdravé?
Všetko je len o nastavení hraníc pre deti a nejakého harmonogramu pre vás dospelých (deti sa povezú). Zrejme nevieš “kam z konopí” keď nie je pomoc od rodičov, ale ver mi, dve deti a všetci zdraví nie je žiadny problém.

klip0
29. okt 2021

A ty niesi tá istá z tej témy včera či predvčerom, kde muž obviňoval ženu že je zlá zato že malému nekúpi všetko za čo sa rozplače?
A nie nieste zlý, deti majú aj obdobie vzdoru, aj prirodzene skúšaju hranice. A aj skúšajú manipulovať plačom

autor
29. okt 2021

@klip0 nie to nie som ja.

autor
29. okt 2021

@sissy27 kto tu hovorí ze sme zvyknutí na mama hotel? Ja si myslím, že som najlepšia mama akou viem byť. Muž začal byť poslednú dobu taký onicom. Že sme zlý, že to nezvládam, že som ,,matka roka"....

autor
29. okt 2021

@renab ja sa to tiež snažím brat. Ukazujem mužovi aj články. Regresie a podobne. Mladší sa oduca od MM , tak je často umrachtany, keďže cez deň nechcem povoliť. Staršie zase myslím obdobie vzdoru... len to počúvam pomali každú chvíľu. Ako on povedal, tam sme na to neboli sami. Ale tak rodinu si azda nezakladáme na to aby sa starali starí rodicia. Ci? ... tak už mi to straší v hlave, či nemôže mat pravdu

autor
29. okt 2021

@martina1201 14m a 2,5r

haley7897
29. okt 2021

V prvom rade rýchle rozlúštenie zápletky či ste zlí rodičia; zlí rodičia sa nezamyslaju nad tým ci sú ich deti šťastné a v zásade ani či sú zlými rodičmi.
Po druhé, o akom veku dieťaťa sa bavíme? Moja 2,5rocna ma podobne obdobie malých tragédii a traum vždy keď sa jej nepodarí spojiť hračku s kinder vajca, skončí pesnička ktorú má rada alebo nerobíme co by chcela ona. Je to obdobie jednak testovania (v mnohých rodinách posúvania) hraníc ale aj príprava do budúcna na to ako zvládať záťažové situácie a frustrácie. Toto veľmi závisí od vašich reakcií a ci pomôžete diatatu nájsť spôsob ako s takýmto stavom a pocitmi naložiť. Ú nás spravidla pomáha jednoduché "chceš sa objať?" - spravidla chce a príde a kríza (do najbližšej novej krízy) je zazehnana. To však nefunguje u každého, väčšinu zuriacich deti neodporúčam bez dovolenia objímať, pravdepodobne by nasledovalo niečo podobné scéne wrestlingu z exorcistu. Ja len ze to funguje u nás. Možno máš niečo čo zvyklo fungovať na tvoje deti..?
V zásade ale z pozorovania myslím, že väčšina rodín týmto obdobím skrátka len nejako prejde. S pomocou vína. Pre vás, nie pre deti.

zmrzlinka2021
29. okt 2021

autorka, lubi ta tvoj manzel? vazi si ta?

dominika_sk
29. okt 2021

Mne rodičia nikdy nepomahali a ani nebudu, takisto ostatni stari rodičia moje deti nikdy nestražili a nepomahali mi s nimi. A aj keď moje deti revu citim sa byť najlepšou mamou na svete🤩 tak skus porozmyšlať že či problem nie je tam, že nie ste zvyknuti starať sa o svoje deti sami.

autor
29. okt 2021

@haley7897 tak ja sa snažím hneď. Staršiemu, čo ho trápi, nech ide ku mne, obimam, pusinkujem. Občas, keď je to už neúnosné, tvárim sa že plačem. To zaberá. Príde pohladka má a obime.

autor
29. okt 2021

@dominika_sk tak ja hovorím, že je to náročnejšie. Ale máme strechu nad hlavou, nie sme boháči, ale ani netrpime chudobou. Máme zdravé deti. Mnohé rodiny sú na tom horšie po vsetky stránkach. Ci finančných, fyzických ci emocnych. Ale keď sa dvaja spoja a bojujú, tak takéto,,malickosti" by mali zvládnuť. Ci?

martina1201
29. okt 2021

Tak to si potom musíš nájsť systém ako k nim pristupovať. Sú ešte malé a ak nevedia rozprávať je prirodzené že plaču. Treba ich nechať aj poplakat hoci manželovi sa to nepáči. Väčšina chlapov neznáša plač deti. Ale je to len obdobie a predsa si ich nechcete rozmaznat len kvôli tomu aby netrvalo teraz. Lebo potom budete revať vy, keď zvýšia nároky.... a potom ozaj budete zlými rodičmi. Čo sa týka oducania od kojenia je lepšie ísť na pár dní preč a tak ho oducit úplne a nie len na deň. Je ešte malý a nemusí chápať prečo mu nechceš dať keď predtým dostával a večer a trebárs pri zadávaní dostáva tiež... Pre neho je prirodzené kojit sa....

autor
29. okt 2021

@zmrzlinka2021 nepočujem to často (kým to nepoviem ja a on odpovie)..ale azda áno.

autor
29. okt 2021

@martina1201 ja ich sem tam nechám. Hlavne to väčšie. Poviem pekne, nezaberá, občas trosku capnem na rit, alebo nechám vyplakat. Dnes sa hodilo o zem v meste, lebo sme už museli domov. Tak plač, ja ta na 100x nebudem dvíhať

sissy27
29. okt 2021

Veď sama píšeš, že ste boli zvyknutí na pomoc rodičov a v poslednej dobe ste “na všetko sami”.
Tak čo sa zrazu urážaš, keď ti to napíšem? 🤷‍♀️
Dve malé deti dajú určite zabrať, aj pri jednom si hádam každá aspoň raz poplače od zúfalstva a únavy, ale je to len obdobie.
A raz by mi muž povedal niečo ako tvoj tebe, tak na druhý deň nastupuje na RD a ja si idem váľať šunky do práce 😃 uprac si muža, nech sa k tebe správa slušne a hneď máš natrénované určovanie hraníc a môžeš pokračovať pri deťoch.

autor
29. okt 2021

@sissy27 áno, napísala som že poslednú dobu sme sami, ale to neznamená ze sme rozmaznané aj my. Tak ja som to mala rovnako každý deň do 15tej. Ale potom vždy boli rodicia. A keďže on netravil non stop čas s deťmi, a poobede boli vždy rodicia. Tak je to horšie. Ako ja si to všímam, e je to ťažšie. Ale to sa dalo čakať, ale neberiem to až tak tragicky ako muž. Ktorého hlavnou úlohou je ísť na 8h do práce a potom počúvať uplakane deti. Preto som sa sem obrátila z tou otázkou, či má zmysel ho presviedčať že sme.dobri rodicia, len je to náročnejšie. Keďže teraz je všetko na nás.

haley7897
29. okt 2021

Píšeš, že deti majú 14 mesiacov a 2,5 roka. Podľa mňa každá rodina s dvoma a viac deťmi v takomto veku ma nárok pripomínať psychiatriu. Bez odsudzovania. Časom ako budú aj deti viac chápať a lepšie komunikovať to bude lepšie. Hlavu hore, prvých 20 rokov je vždy najťažších 🤞🏼

dadis
29. okt 2021

To ze ti muz hovori, ze si "matka roka", svedci o nedostatocnom respekte voci tebe.

sissy27
29. okt 2021

Rodičia určite nie ste zlí, ale ak si to o sebe muž myslí, tak by som ho nepresviedčala o opaku ale spýtala by som sa ho, čo s tým mieni robiť. Ak nevie, tak najlepšie spraví, ak sa bude deťom aj poriadne venovať - po práci ich vezme na prechádzku, zahrá sa so starším hru, sadnete si spolu k večeri, okúpe ich, prečíta rozprávku na dobrú noc a hlavne - bude sa k matke svojich detí chovať s úctou.

macekovam
29. okt 2021

Určite nie ste zlí rodičia keďže sa nad sebou zamýšľate...ale myslím si ze ste rodičia ktorí nemajú rešpekt u detí... Vaše deti nemajú hranice a tak si chcú vyzdobiť všetko plačom lebo zistili ze to na vás funguje... A ono to funguje... Treba popracovať na vašom prístupe k riešeniu jednotlivých situácii. Vy ste ti ktorí budú mať posledné slovo a tak bude.. Tak poďme nájsť v sebe dostatok trpezlivosti a vydržať.. Nepovolí.. A deti sa podľa mňa začnú správať lepšie... A bude to ľahšie pre vsetkych

renab
29. okt 2021

Su este mali a skusaju. Ja hovorim, bude este horsie. Zatial len placu. Pride puberta a nad placom sa zasmejete. Ale nie. Vazne. Nie ste zli rodicia a deti potrebuju hranice. A to bude stat trochu vasich nervov a aj ich slz. Drzim palce.

autor
29. okt 2021

@sissy27 ale keď to berie negatívne. Aj teraz som sa s nim snažila porozprávať, vysvetliť mu, že čím skôr pravdepodobne naše deti prechádzajú. Mladší, chce cecok a ja nechcem. Staršia skúša hranice,,obdobie vzdoru?" .. jedným okom cumi do mobilu, a na argument ,,sú aj horší rodicia, my nie sme zlí, len ešte sme sa nenaučili správne zvládať všetky situácie" povedal ,,ale takým rodičom už berú deti"...A co sa týka venovania. Je furt unavený má viac zmennu prácu a z tej je permanentne unavený. Čiže nemá chuť ísť po alebo pred prácou von... uspáva raz za týždeň možno, kúpať sa snaží, ale keďže je buď v práci, poprípade spí pred nočnou kupem ja. Čiže nemá veľmi čas a chuť sa venovať, ja som mama, čiže je to vraj hlavne moja práca.

autor
29. okt 2021

@macekovam no o to horšie. Hlavne keď som prísna ( ja som tá prisnejsia), a potom plaču a je zle... ja nedovolim malej sladkosť, začne hecat tak muž jej radšej dá.

klip0
29. okt 2021

A ako si to predstavuje riešiť?
Vraj ty si mama a máš to ty riešiť. On je otec a má to on riešiť mu povedz. To sú názory toto... 🙄

autor
29. okt 2021

@dadis určite nie som najlepšia. Hlavne v noci, keď som vyčerpaná. Aj dnes som bola od 2hej do 6tej hore s mladším, keď som ho uspala zobudila sa malá. Kvôli tomu ze sme prišli do spálne. Tak hneď kritika, že sme ich zobudili. Tak som mu povedala, že ja som tá čo je celú noc hore, on sa ani nepostaví, a len kritizuje. A už bolo zle. Načo mam deti, keď to je pre mňa taka záťaž. A od pol 9tej som zase celý deň na nohách. Moje rozhodnutia možno nie sú vždy správne, ale učím sa.

macekovam
29. okt 2021

Tak uprac manžela... Keď rodič niečo povie tak nech to platí... Keď sa,, vyheci,, tak pochopi

macekovam
29. okt 2021

Ale to nemáš ty deti... Mate ich VY!

autor
29. okt 2021

@macekovam a vieš mi poradiť ako? Bud ignoruje alebo je potom oheň na streche. A je údajne alergický na plac