Moje dieťa ma nemá asi rado

8. nov 2024

ahojte, mam 3 mesacneho chlapčela ktoreho nadovšetko milujem ale v poslednej dobe mám pocit, ze ma kazdeho radsej ako mna. hlavme zacnem s tym, ze mi nevydrzi v rukach. ked si ho priviniem pomojkat sa tak si silno obtiera tvar do mojho tricka alebo pulovra alebo ked som v podprsenke tak do kože a hadze hlavou a je nespokojné. hlavinu si neda nabok ale uplne si zabori hlavu az ho napne lebo nedostane vzduch. ked ho otocim, nepaci sa mu ani tak, vystiera sa,placena po leziacky uz duplom. este nedavno pred par tyzdnami mi spaval na rukach alebo na mne, ale aj ked si ho dam rano na seba aby sme sa potúlili a pospali si este par minut tak prpsite robi to ze hadze hlavou a trie si tvár o mne az mu sliny sople teču. u nikoho ineho to nerobi ja to nechapem. ma ho na rukach hockto a je kludny a ked mi ho podaju tak zacne mrncat, ja mam vtedy vzdy zlomene srdce 😀 bohuzial nekojim a zacinam mat pocit ze sa mi vzdaluje a neviem si ho ani polubit bez toho aby nerobil tie veci.ked si ho polozim na plienku tak sa necha pomojkat ,pusinkujem hladkam , on sa smeje pri tom, alebo ked ho dam do hojdacej sedacky a spievam a rozpravam mu tak sa smeje odpoveda hlasmi ale ten kontakt fyzicky je proste divný. este ked mal par tyzdnov stale na mne spal a zboznovala som ten pocit blizkosti a teraz mi to strasne chyba. mate niekto skusenost s tymto spravanim alebo proste sa somnou uz nechce mojkat?

doriiis
8. nov 2024

Problém je tvoja psychika a hlava.Nie správanie 3 mesačného dieťaťa

autor
8. nov 2024

@doriiis wau dakujem toto mi teraz fajne padlo

cukroska
8. nov 2024

Vôbec sa nedivím,že príspevok je anonym..

nykkushka
8. nov 2024

Prepač ale 3m babo ešte nevie “koho ma/nemá rado”. Proste je pri niekom spokojné,pri niekom nie. Skôr si myslím,že začina “skúmať” aj inych ľudí a keďže si s nim asi 24/7 tak mu “lezieš na nervy” a chce aj niekoho iného🙂. Tragicky by som to nebrala,u nas to bolo podobné,že som sa 2,5r mohla aj rozliať,keď prišiel tatko z roboty,babky,dedkovia, susedia,krstní rodičia, maminka išla bokom a ostatní boli zaujimavejši 😂

gleep1
8. nov 2024

Moje obe dcérky tak hľadali mlieko, že sa obtierali, hlavu zaborili..
ale inak si neurotická matka, skús to nejako poriešiť lebo toto normálne ženu nenapadne riešiť že malinké bábätko ju nemá rado lebo sa nevie mojkat tak ako si ona predstavuje

luccija
8. nov 2024

Babo sa mení už je viac živšie objavuje. .a nie každé dieťa je kontaktné vôbec nič za tým nehľadaj.Polohuj ho nech je aj na brušku a nechaj ho "voľne dýchať"

evcagabi
8. nov 2024

Moja takmer 3m Ela sa tiez nechce velmi mojkat ale este je malicka a casom sa urcite bude chciet mojkat ako ja 🥰

ja_mama
8. nov 2024

Aj moje dcerky takto hladali mliecko 🙂 normalne do mna dobkali hlavou, zaborili sa a obtierali presne ako pises a mrncali pri tom. To vobec neznamena, ze ta nema rado 😀 si mama tak ta ma proste spojenu s mliekom, aj ked nekojis, snazi sa zrejme len najst zdroj potravy.

marianarem
8. nov 2024

Tiez ma napadlo, ci nejako reflexivne nehlada mlieko. Ja som tiez nekojila a moj aj tak niekedy vyzeral, ze hlada a rad by sa pricucol.

majamat
8. nov 2024

aj ja si mylim, ze hlada mlieko. citi matku a matka mu dava jest. ono nechape, ze mlieko nemas, je to instinktivne spravanie predtym to nerobil, lebo bol este malicky, uz je schopny viac sa hybat a byt viac aktivny.
keby mal nieco proti tebe,t ak sa na teba neusmieva, ked je vedla na plienke. na plienke je v pohode, lebo nie je v rezime krmenia sa,a le v rezime hry.

ja_mama
8. nov 2024

Inak ku mne sa moje deti pritulili (mladsia to stale tak robi) najradsej vtedy ked som mala na sebe/na hrudniku nieco "nunkave". Decku, mojkacika alebo zupan, ale musi to byt z toho nunu materialu ako makucke plysove hracky 😀 mozes vyskusat..

andrea2323
8. nov 2024

@ja_mama bingo 😊🙏🏼

lev26
8. nov 2024

Pane bože ak aj pri ňom tak šiališ a hľadaš problém tam kde nieje sa mu nečudujem🤣🤣🤣

andrea2323
8. nov 2024

Ale inak môj 4 mesačný syn ma vkuse škriabe a boxuje rukami, keď ho kojim, kope ma do brucha, ked ho prebalujem, odtláča sa odo mna, keď chce vidieť viac, tak čo si mám o tom myslieť ja 🤣 veď tie deti ešte nič pomaličky o svete nevedia, tak spoznávajú svet. Tá zidealizovaná predstava bábätka, ktoré sa túli, to sú už staršie deti, a ani to niektoré nie..

hederamonstera
9. nov 2024

Moj prvorodeny nemal velmi rad kontakt, ale zato teraz ako 2,5r ho neviem od seba odtrhnut. Neboj sa, raz to pride. Musis sa naucit, ze dieta bude robit vsetko inak ako si ty predstavujes😀 preto k nam prichadzaju, aby nas vzdy nieco naucili a opravili

bubuzu
9. nov 2024

Je to naozaj jednoduché, hľadá prsnik a hnevá sa, že mu ho nedáš. Je to prirodzený reflex a s láskou nemá nič spoločné. To je všetko. Chce sa vtedy najesť alebo len upokojiť na prsníku, zaspať na ňom. Takže je to naopak, chce byť vtedy pri tebe a nájsť v tebe útechu, pokoj , jedlo, uspatie. Keďže mu prsník nedáš, hnevá sa. Môžeš skúsiť mu prsník ponúknuť, aj keď nemáš mlieko, len na upokojenie (a napríklad sa ti môže začať pomaly zas tvoriť mlieko). A potom ponúknuť hneď fľašu. No to, že nemáš mlieko ho môže aj zároveň nahnevať. Je to na tebe. Keďže takto prsník ešte stále hľadá, môžeš to využiť na rozbehnutie kojenia. Ak to nechceš, tak jednoducho vymyslí iný spôsob ako ho vtedy ucicikas. On si na to len potrebuje zvyknúť. A prestaň o sebe pochybovať! Počúvaj svoje materské inštinkty! Ešte príde kopec iných situácii, v ktorých budeš musieť byť sebaistá a stáť si za svojim a za potrebami svojho dieťaťa!

diewcatqoo
9. nov 2024

@andrea2323 presne. Aj moja dcera ma 4 mesiace a furt ma len mlati s tymi malymi pastickami, kope ma, taha ma za vlasy.. ani vo sne by mi nenapadlo, ze to robi preto, lebo ma nema rada 🙂

rybkoava
9. nov 2024

Ako píšu kočky vyššie, hľadá mliečko. No k tomu že už na tebe nezaspí. Ja kojim o pár týždňov staršie od tvojho a tiež už na mne nezaspí, len niekedy pri kojení. Predtým spávala na všetkých. Momentálne vydrží pri každom na rukách len chvíľu. Najradšej sa od malička nosí tak, že s ňou prechádzame. Takéto malé bábätká rastu strašne rýchlo, tak si to užívaj. Čas už nevrátiš. O mesiac, dva už bude úplne iný. Mám doma aj puberiačku, tá bola bola od malička tatov "cicek". Ja som mohla ísť bez nej hocikde a neplakala. No stačilo, že táto išiel vysypať smeti a spustila strašný rev. Naša sa mi pokúša vlasy " vytrhať " oči "vypichnuť" a pravidelne sa pokúša zo mňa aj z ostatných "odhryznuť".🙈🙂

gulicka277
9. nov 2024

Ja mám tiež 3m chlapčeka ale to je maznoš 😂 tak sa smeje keď ho boškávam na rukách mi vydrží aj hodinu ale tiež ideme k babe jednej druhej alebo deda či tetu alebo uja vidí tak idem bokom a sú tam oni čo mne osobne vyhovuje lebo teda mám chvíľku čas. A to silné obtieranie to robí aj môj keď je hladný ten vtedy aj moju bradu by zožul. A neber to tak tragicky on príde čas kedy bude na tebe neustále prilepené a všade bude vyhľadávať teba.. A na tvojom mieste by som ho naučila na to že spíš s ním lebo môj na sa to naučil a už ho neopijem rožkom a začne mrnčať keď ho dám do postieľky a má zaspať sam

ronie338
9. nov 2024

Sestra ma takú staršiu ale ona všeobecne nie je na mojkanie. Ako bábo zniesla byt na rukách iných ale na jej minimálne lebo len ona chápala ze nie je veľmi na mojkanie. Ma 3 roky a príde dá pusu aj všetko a povie ze ľúbi maminku aj tatinka ale tie objatia veľmi nemusí. Mladšiu majú trochu viac mojkaciu ale ani ta, ta práveže u cudzích vôbec nie a u mamky tiež nie dlho. Sú také deti. Moj je naopak veľký mojkac uz od narodenia. Ráno keď si ho nedám k sebe do postele ze sa ešte po mne povala tak chodí a pýta sa na ruky a mojkat. Každé dieťa je iné. A to ze nekojis neznamená ze ta nemá rado. Ani ja a ani sestra sme nekojili. A ešte si vezmi ze s tebou je bábo stále. Naš malý sa tak teší keď príde ocko domov ze mňa keď týždeň nevidí sa tak neteší. Ale pusu dá skôr mne ako jemu

panda21
9. nov 2024

Aj mne hneď napadlo, že hľadá prsník. Toto robili obe moje deti. Hneď ako ma zacítili, začali zabárať hlavu, slintat, mrnčať.

kleopatra114
9. nov 2024

Veď normálne hlada mlieko , veď to je babatkovsky instinkt. Ako ti preboha mohlo napadnúť , ze tá 3 mesačne dieťa nemá rado 🫣

haraburdova
9. nov 2024

Moja dcerka bola taka ista od narodenia. O mesiac bude mat rok, prisla na nu separacka a mam ju zavesenu na sebe 24/7, mimo narucia nezaspi, cez den by len na mne lezala, hladka ma a strka mi hlavu do vystrihu aj ked nebola kojena od narodenia.
Podla mna sa deti dostanu do maznacej fazy postupne a najma vtedy ked si uvedomia ze mamky nie su ich fyzicka sucast ale individualne osoby, objavia strach a podobne emocie.
Rozumiem ale tej frustracii. Si po porode stale kratko, mas v sebe koktejl hormonov, milujes svoje dieta a nevies sa dockat kedy uvidis tu lasku opatovanu. Je to normalne z takej ludskej stranky. Neboj, ta laska pride, to mojkanie pride a bude to vedome a to je na tom najkrajsie 🙂