Potrebujem to dostať zo seba von. Mám rok a pol malú dcérku, je to zlatíčko. Príkladne sa o ňu starám, nič jej nechýba, dávam pozor na stravu, denne sa učíme, veľa sa láskame. Momentálne som tehu, 25tt. Už pred narodením dcérky som bývala často nervak, po jej narodení som začala na sebe pracovať. Okolie zmenu vidí a ja tiež. No teraz moje hormóny pracujú a ja bývam nervózna. Raz za týždeň na malú skričím keď niečo urobí, minulý týždeň dostala dva dni po sebe po zadku ☹️. Dnes som bola tiež zlá s ja potom revem, vyčítam si to a začínam od znova byť tou najlepšou mamou. Dnes len revem, lebo som bola fakt zlá, trvá to pár sekúnd, ale mňa to zožiera dlho. Máte nejakú radu pre mňa?
Kontroluj sa. Vzdy narataj do 10 a tak konaj... Neviem co viac ti povedať. Svojou reakciou blížiš dieťaťu ktoré je už na svete a následne plačom ubližuješ nenarodenému...a možno krikom obťažuješ aj susedov (to len na odľahčenie😉)
Ja len ze ta chapem. Tiez som par krat tak vybuchla… aj po riti dala. Neskryvaj slzy, a ospravedln sa jej. Ona to uz pochopi. Vysvetli, co ta nahnevalo, slub, ze nebudes uz kricat. Oni su tie nase deti strasne teliatka. Fakt treba vsetko opakovat milionkrat. A najhorsie je, ze casom sa aj zdaju mudrejsie, a potom aj tak vymastia taku blbost, ze clovek ide do totalnej vyvrtky… 😂 a v tehu ani nevravim. Drz sa ❤️
Ty si jej dala na zadok lebo si nezvladla vlastne emocie. Ked nezvladnes tie svoje, nemozes to ocakavat od cloveka ktory je na svete len rok. Nerozumiem ako ta moze vytocit take male dieta? Vzdy sa snaz do dcerky vcitit a pozriet na situaciu jej ocami, priklad- vytahuje veci zo skrine ktore si pred chvilou zehlila a skladala. Ona nevie kolko ta to stalo energie a casu a ani nevie ze ta tym nahneva a nevie ani preco by ta to malo hnevat. Ona v tej chvili vidi nieco co ju zaujalo, chce to preskumat, nechce ta vytocit. Ked sa zacnes na veci pozerat jej ocami, zacnes aj inak reagovat.
Je to úplne normálne…ja tiež vybuchnem alebo som hnusná a potom sa idem id hanby prepadnúť.Nie si stroj,ale možno unavená,nervózna mamina,ktorá v tej chvíli potrebuje len oddych,dať dieťa mužovi a prevetrať hlavu a v tehu-vystrieť nohy na gauč a mať pokoj svätý. A moralistky,čo tu píšu o tom ako ubližuješ deťom by si mali dať najprv po prstoch a potom po hube za to,čo tu vypisujú.Proste stane sa,každý vypení,ale hlavne,že si to uvedomíme a máme to snahu napraviť…tie čo sa usmievajú a potláčajú všetko v sebe(i hnev)potom chodia po doktoroch a psychológoch s nervami v kýbli…
@janacechova vôbec to nie je normálne. Je to zlyhanie a ublizovanie deťom. Asi sa to traduje, lebo ti, čo tak konajú mali tiež také detstvo a stojí to veľa námahy nepadat do naučených vzorcov, ale treba ju vykonať. Človek musí na seba naložiť toľko, koľko zvládne, aby bol v pohode, lebo to je predpoklad toho, že nebude sebe nerovných, ktorí sa nevedia brániť, bit. Pozdravuje moralistka
PS: sama chytím nervy a viem byť nepríjemna, ale bit? To je trochu moc. V pokročilejších štátoch tak na sociálku... Treba na sebe pracovať, stále, nájsť mechanizmy, čo fungujú, keď už to len smeruje k nervozite. Príklad - prídem unavená z práce, potrebujem pokoj, mám tendenciu štekať na deti, keď budú jedno cez druhé rozprávať. Riešenie? 10 minút mám čas pre seba, hoc stojím pred domom a nerobím nič, aby som si mentálne oddýchla a pripravila sa na deti a potom sa viem udržať. Jasné, sú ťažké situácie, ale 90% veci sa dá celkom dobre predvídať a aj obmedzenie toho je krok vpred
@bluka2 asi je rozdiel biť hlava nehlava a dať dieťatku na zadok po plienke len aby napr.nevopchalo ožužlaný mikrý prst do zástrčky alebo sa hlavou nevrhalo strmhlav z postele dole a neublížilo si,prípadne aby po 150ty x nevyťahovalo lištu starým rodičom z prahu a neničilo,čo príde do cesty-v tom prípadd mu nejdeš kosti dokámať len keď už fakt nezaberá iné,tak capneš mierne a zbadá sa,že čo to…zas nie som za bitie detí a fyzické ubližovanie typu facky po tvári,zatváranie v miestnosti a pod. Nemyslím si, že by autorka dcérku bila hlava nehlava.A viem aké sú hormóny v tehotenstve…nech som sa snažila ako som sa snažila išla som z kože vyletieť…niekto to pregrciava niekoho ide utrhnúť od nervozity…takže to chápem
Jooj, tak hormony v tehotenstve su brutal, proti nim sa niekedy neda bojovat,ide to z teba ratatatabum von ani nevieš ako. Moja inak velmi pokojna znama tak casto zjapala po malej, az som cumela. A mala ju miluje nadalej. Malu vystiskaj,vysvetli,ze si teraz netvoznejsia a reagujes takto zle a ze to nie je správne. Vue ti s nou niekto pomôcť? Ze by si ju semtam niekto vzal na prechadzku a pod...