Matka na materskej a voľný čas na zábavu

barbora0308
1. nov 2023

Ahojte, rada by som si precitala vase nazory resp. to, ako to vnima spolocnost.
1.Matka na materskej/rodicovskej by sa nemala chodit von prilezitostne zabavat aj napriek tomu, ze je o jej dieta plnohodnotne postarane manzelom, ci inym rodinnym prislusnikom.
2. Je v poriadku, ak sa matka na materskej pojde von obcas odreagovat a zabavit a nevidim v tom nic zle.

Zabavu myslim v tomto zmysle napr. posedenie a pokec s kamaratmi pri vinku/pive, ist si zatancovat a pod.

Nizsie pridavam moznosti 1 alebo 2.

Zaujima ma to preto, kedze sa stretavam v zivote s dvoma diametralne odlisnymi nazormi a som naozaj zvedava, ako to vnima vacsina.

Dakujem ☺️.

barbora0308
autor
1. nov 2023

@barbora0308 Odpoved 1

barbora0308
autor
1. nov 2023

@barbora0308 Odpoved 2

viestta
1. nov 2023

Chces hlasovanie alebo nazor? Moj nazor je, ze aj matka je clovek. Aj matka na materskej je clovek, takze ma pravo na vsetko co ju naplna a co potrebuje, vratane kadernika alebo travenia casu mimo rodiny.

dadka128
1. nov 2023

@barbora0308 matka je tiež iba človek a ako pise
@viestta ma narok na vsetko co ju napĺňa s úctou k rodine..

janinah
1. nov 2023

1..Tancovať a piť do baru nie...na pokec a kávu s kamoškou áno,nie v nočných hodinách...bežné veci ako kaderníčka,kostol,obchod,masáž samozrejme ano

barbora0308
autor
1. nov 2023

@viestta asi som to nezadefinovala uplne presne a z mojho prispevku to nie je jednoznacne, ospravedlnujem sa, chcem oboje. Este ze ta mame na MK 😁👍...Dakujem za nazor.

maranta_leuconeura
1. nov 2023

@janinah preco nie? S muzom alebo s kamoskami? Ked sa tak zabavala aj predtym? Detmi konci zivot?

nikka88
1. nov 2023

@janinah akože prečo by matka nemohla tancovať??? Čo sme v stredoveku???? Tak ti dúfam, že žiadna matka nechodí na svadbu, ples a podobne 🤣🤣🤣

thoughtfulweirdo
1. nov 2023

Samozrejme, že 1. Matka je stále normálny človek 😄 vysedávanie v baroch nie je moja obľúbená aktivita, raz za čas idem so sestrou na drink v neskorých hodinách, zato však pravidelne chodím na večerné koncerty a dokonca aj trojdňové festivaly. Nevidím žiaden dôvod, prečo by som nemala, keď sa o deti v tom čase stará ich druhý rodič 😄

petamich
1. nov 2023

urcite moznost dva 🙂 a za mna je uplne v poriadku aj vinoteka, bar, dokonca si ist aj zatancovat, nemyslim si, ze rolou matka automaticky zanika pravo ist si zatancovat (a nemyslim tym len svadbu, ples) alebo sadnut na drink do baru, ani som si nevsimla, ze by na dverach mali napisane zakaz vstupu matkam a ani nie som o nic horsia (alebo lepsia) matka, ked do toho baru idem

nikdy som nejako extra po baroch nevysedavala a nevysedavam ani teraz, ked som matka ale prilezitostne si tam s kamosmi alebo aj muzom zajdeme a nastastie mam vo svojom okoli rovnako zmyslajucich ludi aj ked absolutne respektujem, ze niekto to moze mat inak, na druhej strane ocakavam, ze aj oni budu respektovat, ze ja to mam takto

viestta
1. nov 2023

@petamich vies, niektori ludia si naozaj myslia, ze zena vydajom, porodom straca pravo na sebaurcenie a vacsinu inych prav. Ja som sa tiez dozvedela, ze sa nehodi aby vydata zena a matka nosila cervene saty!!!! (a mnoho inych c.h-ujovin tomu podobnych)

janinah
1. nov 2023

@maranta_leuconeura
@nikka88 odpovedám na konkretnu otazku,netušila som,že ju treba opakovať....nikde sa nespomína ples ani svadba ani tancovanie s manželom...
Spomína sa manžel doma,ktorý sa postará o dieťa a žena matka,ktorá sa ide zabavat

petamich
1. nov 2023

@viestta ja hlavne ani uplne neviem, ci ta zena co sedi v tom bare je matka (nema ziadne specialne identifikacne znamenie alebo sarlatove pismeno), na jednej strane si tu davame rady, ze nemas byt len matka/zienka domaca a ovievat muza doma palmovym listom a na druhej strane mas sediet doma na riti, maximalne ale aj to uz zvaz chod raz za dva mesiace kadernicke ale vlastne mozes? je to v poriadku? nie je to uz odsudenia hodne? 😵‍💫 ja fakt nerozumiem tomuto zmyslaniu, porodila som a koniec

veronikaszabova
1. nov 2023

@janinah a preco sa nemoze ist MATKA zabavat na diskoteku s kamoskami? A muz doma varuje deti?

No ja sa uz neviem dockat, kedy mala trocha podrastie a idem s babami von. To, ze som matka, neznamena ze uz budem len doma zatvorena.

maranta_leuconeura
1. nov 2023

@janinah tak aj keby isla bez muza s kamoskami na vino a tancovat do rana raz za cas, to je nieco zle? Co tak sledujem, muzom zivot detmi nekonci, dovolia si ist na pivo, na cely vikend na chatu bez zeny a deti 🤔 Len zeny akoby sa dobrovolne vzdali slobody a zivota po svadbe/detoch. Ak ta muz zastupi, tak z nikoho neubudne, ked vypnes a odides na vecer alebo aj vikend od nich.

janinah
1. nov 2023

@veronikaszabova
@maranta_leuconeura prečo som povinná mať rovnaký názor ako vy? A nie som ani povinná nič vysvetľovať....

veronikaszabova
1. nov 2023

@janinah ja ti neberiem tvoj nazor. Ja sa pytam, PRECO by matka nemohla ist. Preco mas taky nazor... Preco ti vadia matky zabavajuce sa s kamoskami vonku vo vecernych hodinach....

minenkak
1. nov 2023

@janinah pýtali sa ,že prečo nie v nočných hodinách , tancovať a aj si drbnut nejaký ten drink

janinah
1. nov 2023

@veronikaszabova lebo toto je čas pre matku a dieťa..tých tancovaciek ešte bude habadej....alebo je pre babetko šťastím.ze dôjde domov mama s nafajcenymi vlasmi pachnucim dychom a ide ho brať do náručia?.. jasné.kazda sa predtým vysprchuje.vlasy vyumyva.ten drink bude len jeden...to hovor tomu.co seno žerie

babulkomale
1. nov 2023

@barbora0308 mne prekaza to pivo a vino, ja mam ine sposoby zabavy ale nemusim pri tom chlastat.
Suhlasim ze sa moze ist bavit alebo ist aj na poznavaci zajazd na tyzden. Aj ja tak chodim, nebudem deti tahat po pamiatkach.

veronikaszabova
1. nov 2023

@janinah ako myslis... Myslim, ze to bude vekom - ze mame rozdielny pohlad na to.

viestta
1. nov 2023

@janinah takze matka by uz mala chodit sa zabavat len do cirkevneho spevokolu... Ach jaj.

minenkak
1. nov 2023

@janinah ja osobne som chodila aj na diskotéku a nepila som a nevidím ani nič zle na tom keď mama príde domov vo veselej nálade, dieťa má aj otca tak sa môže tu noc a deň kým sa mama vyspí postarať

minenkak
1. nov 2023

@janinah a noc je čas pre matku a dieťa,čas pre otca a dieťa je kedy 🤔

minenkak
1. nov 2023

@janinah môj muž mi teraz vraví,to žene sa narodí dieťa a tým jej život končí to čo je za kokotizmus a to aj tie ženy si za to môžu, po pôrode zrazu otočené smer dieťa a nič viac a chudák chlap sa s tým má sa vysporiadať a prečo je toľko rozvodov.Treba žiť,ruka hore a baviť sa

kubkovamama
1. nov 2023

@barbora0308 chlapi môžu a my nie? Tým som asi odpovedala. Materstvo neznamená stratu svojprávnosti a robenia si čo chcem. Samozrejme nie sa nájsť o 4 nadránom kdesi pod stolom

ivuska027
1. nov 2023

@barbora0308 akoze načo to potrebuješ vediet? Veď si sprav ako chceš. Čo je koho do toho.
Ja chodím s kamoskami vyše 20 rokov na chatu 3x do roka. Všetky máme deti. Aj pijeme, aj tancujeme. Aj na dovolenke som bola sama bez muza a detí. Každého je hov.o do toho... Nikomu nemusím skladať účty za svoj život.
Ty si v zivote správ tak, ako uznáš za vhodné... 😉

nevenka
1. nov 2023

@janinah a? Ved nejde lovit chlapov, ci...? Ja som sice vyse 10 rokov takto sama nikde nebola, ale nevidim na tom nic zle. Keby som mala tu po ruke moju sesternicu, tak by sme si vysli na salsa party, ako za starych cias uplne s cistym svedomim. Teda, ked by to moje nejmladsie dieta dovolilo 😅🙃😊. Sama asi nepojdem, no 🙂. Manzel take nerad.

zorkahorka
2. nov 2023

No ak nechodi na diskoteky kazdy tyzden 😁 aj ja chodim kazde cca 2 mesiace s kamoskou von - na babske vylety. Do veku 1 roka som chodila len cez den, na vecer som sa vracala

lucky_k
2. nov 2023

@barbora0308 A to kde sa prosim ta stretavas s tym, ze zena/matka/manzelka nemoze ist aj s kamoskami si posediet???? Takuto hlupost som pocula naposledy pred cca 20timi rokmi od mojej babky ( teraz by mala 113 rokov ) na adresu mojej sesternice, ked chcela ist s kamoskami na veceru, VSETCI vratane mojej mami, tiet a stykov ju vysmiali, tak neviem co tymto sledujes alebo kde zijes 🤣🤣🤣🤣