Máte niekedy dni, že nejdete s dieťaťom vôbec von?

30. júl 2024

Máte niekedy dní,že nejdete s dieťaťom vôbec von(6 rokov)
Popravde,starám sa nepretržite viac menej,chodíme výlety,ihrisko,záhrada ,doma sa hráme.Dnes mám chuť neísť nikam,necítim sa na to,únava,bolí chrbát.Je to veľký prešľap?Akože podvečer pôjdeme trocha aspon do piesku.No ihrisko,prechádzka,preliezky by som vy impcnr vynechala.Aby som si oddýchla.Stalo sa Vám už?

crazy_lazy
30. júl 2024

Neboj sa. Nič sa nestane. To len tu na modrom koňovi sú baby 3 krát denne vonku, xy hodín denne, a popritom majú navarené a upratané, a ešte do každej diskusie stíhajú písať.

biglovemom
30. júl 2024

My sme velmi vela vonku. Ale na prvom mieste som JA a potom dieta.
Ked raz za uhorsky rok nemam naladu , tak ju nemam.
Svet sa nezruti a ani dieta😂
Oddychni si 😊

autor
30. júl 2024

@crazy_lazy vsak?V nás mamach sa ozýva taká sebareflexia vždy,keď niečo není úplne ako by kvázi malo byt

autor
30. júl 2024

Tiež si myslím,

autor
30. júl 2024

@biglovemom tiež si myslím

ns994
30. júl 2024

Stalo 😁 nic sa nedeje. Odpočívaj

autor
30. júl 2024

@ns994 dobre😊

ivik4
30. júl 2024

? Co by sa malo stat ? Preslap v com, akoze vo vychove ? To mas vycitky alebo? 😃
Ked nemam naladu, nejdem bodka .
Ja osobne nenavidim dazd, hoc aj ked len malinko prsi a von ma nik nedostane. Pritom kopec deti a rodicov je vtedy von.
Sem tam sa stane ze aj ked je pekne.
Mne je to tak jedno

jajanka31
30. júl 2024

Ostan doma aj zajtra a co? Ja som tehotna v tych horucavach co boli ma ani nenapadlo ist von so synom sa gulat, ktory stale beha. Isiel s nim manzel podvecer.

alesto
30. júl 2024

Nestane sa vôbec nič, ani keď sa ti to stane nabudúce. Tiež som si myslela, že musíme byť každý deň vonku a prekvapenie - nemusíme. Nikto si moju neprítomnosť na detskom ihrisku nevšimol a deti tiež prežili, dokonca niekedy boli aj pokojnejšie, robili "umelecké" aktivity, viac si čítali. Už nemávam výčitky svedomia, nech si myslí kto chce čo chce.

autor
30. júl 2024

Ďakujem,kočky,že ste sa podelili.

autor
30. júl 2024
julie19
30. júl 2024

Ja mám doma dve deti (3 a 1,5) teraz v lete a peknom počasí sme vonku často, niekedy aj doobeda aj poobede keď si navarím na 2 dni … ALE, sú proste raz za čas take dni že sa mi nechce nič a je to uplne v poriadku 🤷‍♀️ občas sa mi nechce ťahať ich niekam na ihrisko alebo na vylet … buď sme len doma na dvore alebo minule napr sme mali “vychádzku” v gumakoch po daždi kto na ulici nájde najviac kaluži 😅🙈 fakt sa mi nechcelo nikam ísť a nič vymýšľať .. vypni keď to potrebuješ, vytiahni pastelky, pexeso alebo stavebnice a vybavene … z dietata neubudne a preliezky neutečú

hederamonstera
30. júl 2024

Jasneee…aj sa tesim z dni ked prsi

svetlonos
30. júl 2024

Mne zrovna aj dnes, ešte aj kaderníka som rušili a to ma malý ostryhane vlasy "podľa seba" 😁 Ideme tam až v sobotu. Vies ake sú moje vycitky? Nulové. Dokonca som mu zapla dr zo zoo nech pozera a ja som pri nom zaspala. Ma 4 roky, menší 1 ten tiez spal. V noci som vstala so zimnicou, takže tak.
A nechodíme každý deň von.
To ze niekto stíha 3x denne super a popri tom domacnost.
Jasne, navar na 3 dní už ráno o 5 zacni a o 10tej mas domacnost hotovú 😄.
Niekedy ideme od rána na skoro cely deň niekedy vôbec. Prosím ta neries ze iný chodia casto. Ty musíš byť prvá lebo keď tebe ké zle, nevieš riadne reagovať a je zle sa rýchlo stane.
Takéto koniny si fakt nevynímajúc.
Mam kamosku, vraj jej deti nechodia radi von, hmmm. Skôr ona si doma inak zariadi čas ako vonku casto. A tiez nie je horšia. Chodia von ale veru nie každý deň, tiez 2 do 6 rokov.

mamamasama
30. júl 2024

@crazy_lazy a ty to nezvládaš? 😳

januska12323
30. júl 2024

Prešľap pred kým? Dokonalými matkami? Ži svoj život ako najlepšie vieš a na ostatných sa vykašli. Z dieťaťa neubudne ani tebe sa nič nestane keď ostaneš doma.

maryetta
30. júl 2024

Tiez nechapem resp nemam to nutkanie ist von za kazdeho pocasia. Ci je to upek slebo vietor ci lejak…. Ak je moznost ano sme von. Ale su aj aktivity kedy sa da vyplnit cas plnohodnotne aj v interieri.

Napr v tehu ked mi bolo zle tak mi deti z casu na cas vzala susedka von. Ak bol muz v praci. Inac by boli nonstop dnu.

lucia13022023
30. júl 2024

Nič sa nestane. Môj malý ma 1,5 roka, a teda von sa pýta sam, a vidno na ňom, že je veľmi rad vonku, ale mam synovca (8) a neter (5), sestra im robí programy ako sa len dá, a raz sa jej nechcelo ísť von, tak ostali doma a deti na to povedali ze konečne doma a nemusia nikam ísť 🤣 často len my matky mame také nutkanie a detom stačí málo.

mimi3008
30. júl 2024

Vies co, my mame dom a dvor, cize jar, leto a zaciatok jesene nie je problem. Sme von cele dni, prip. kto chce, je von a kto chce, je dnu. Neskorsia cast jesene a zima je problem, teda hlavne pre mna. Pre mna to je v zime utrpenie vyjst von, naobliekat deti, seba a niekde sa tmolit, aby sme teda boli na vzduchu. Ale niekedy v zime mi deti strajkovali, ze nechu ist von do tej zimy, tak sme nesli. Niekedy, ked nebol starsi v skolke kvoli chorobe, tak som teda jasne, ze nemohla ist ani s mladsim. Nemaj vycitky vobec

11bodka11
30. júl 2024

Nic sa nestane. My sme taki domasedi vsetci 😀 Nam je dobre doma. Mame dvor, to nam staci.

marzii35
30. júl 2024

@crazy_lazy 😂😂😂

ariannazara
30. júl 2024

Dokončujeme dom, nemám čas s nim chodiť na ihriska a podobne bludy sme doma a vôbec to neriesim

basulaak
30. júl 2024

Ja som minuly rok na jesen snad 2 mesiace nechodila s malym von. Len do auta a dakam ho odviezt do obchodaku. Proste nedalo sa ho obliect na von, revy vresky, na prechajdu ani bojovi. A bolo mi to jedno. Takze ano 😃

gabika0825
30. júl 2024

Svet sa zrúti, autorka. Rýchlo utekaj von!
Paneboze…. Dieťa to prežije, neboj sa. Vysvetlíš mu že dnes sa bude hrať doma lebo si mama potrebuje oddýchnuť a hotovo. Čo viac na tom riešiš

majlo1234
30. júl 2024

Nech ide s otcom😂 deti maju byt vacsinu dna von, na vzduchu a hlavne v prirode. Ale ked raz nepojde, svwt sa nezruti. Ani ked je viac doma ako vonku, nakolko takto uz travi cas vacsina deti. Je to blbe, ze teraz potrebuju decka furt dozor. My ako sest rocni sme rano cez prazdniny vypadli z domu, prisli na obed a potom vecer, ked zacali svietit lampy. Rada na to spominam

11bodka11
30. júl 2024

@majlo1234 preco ma byt dieta vacsinu dna vonku? Ved to je nerealne.

majlo1234
31. júl 2024

@11bodka11 pre jejo zdravy vyvoj. Ano, dnes je to nerealne, ale my ako decka v predskolskom veku sme boli cele dni von. Vravim, je to skoda, ze decka dnes treba dozorovat a ze im chybaju kamosi vonku(aspon u nas je to tak)

autor
31. júl 2024

@majlo1234 jasne,Holt iná doba.

lapersefona
31. júl 2024

Nevik kolko mas rokov ale to je uplne normalne kedysi nase mamky bolo v dochodku a vypomahali nam teraz je zena sama na vsetko samozrejme aj muz pomoze ale zeny su intenzivneisie s dieťaťom. Nerob si vycitky aj ty mas narok na oddych aby so tu bola potom dobre naladena pre dieta