Dievčata, kolko je vás tu takých, ktoré ste druhé mali až po 35tke? Zaujimaju ma osobne skusenosti, ak chcete napište.
Zaujima ma hlavne, ako ste to v porovnani s prvým zvládli, a celkovo, či je podla vás lepšie mat dieta skor, alebo neskor...
Po 35tke? Ženy majú deti aj po 40tke.
Prvé som porodila dva mesiace pred 35tkou 😉😊. Je to v pohode. Teraz rodia omnoho staršie ženy. Táto otázka vdnesnej dobe je aj tak trosku divná 😉. Nemyslím to v zlom.
Ja budem oponovať niektorým...ja som mala prvé 27 a druhé 35...keby som sa mala rozhodnúť , tak nám deti skôr....moje spolužiačky už majú odrastené deti niektoré aj vnúčatá a oni si užívajú ...
Teraz je to úplne bežná vec. Mám 36 a viacero mojich spoluziaciek majú bábätká
Ja som mala prvú dcéru v 28 a druhu 36r. Obe tehotenstva úplne v pohode, druhé som tuším znášala ešte lepšie. Druhý pôrod definivne lepší. Prvý trval vyše 24 hodín a za dosť dramatických podmienok spôsobených personálom na Kramároch, zdalo sa im ze mi to trvá pridlho, tak to chceli urýchliť a spôsobili mi zranenia vďaka ktorým ma na sále zasivali ešte ďalšiu hodinu a pol. Zdravím Kramáre ✌🏼
Druhý pôrod úplne bezproblémový od prvej kontrakcie možno hodina do pôrodu. Žiadne šitie, pár minút po pôrode som sa cítila akoby som ani nerodila.
V skratke nevidím žiadne negatíva tehotenstva po 35.
A aký by mal byť problém?
Prvé v 28, druhé v 38. Pohoda. Tehotenstvo, pôrod, zotavenie ešte lepšie ako pri prvom dieťati. O opaku ťa budú presviedčať hlavne tie, ktoré to vôbec nezažili.
@evuska32 no ja to vidím úplne inak a to čo ty považuješ za mínus, ja vidím ako veľké plus. Ja som si užívala keď som mala 20 a bola "mladá a krásna". Tiež mám zopár spolužiačok, čo majú už väčšie deti, ktoré idú pomaly do puberty. Tie ženy teraz dobiehajú stratenú mladosť. Ja im nezávidím. Ľutovala som ich keď sme mali 20 a onynamiesto cestovania, štúdia, randenia, budovania kariéry prebalovali plienky a ľutujem ich aj teraz, keď to všetko dobiehajú v 35. Ja som si do 30 toho užila až až, že teraz sa s kľudom môžem venovať materstvu, dokončila som si 2 VS, vytvorila ekonomické zázemie, mám za sebou prax a rozbehnutu "kariéru". Samozrejme, každý má ale iný pohľad.
Ja píšem z druhej strany, mňa mama mala keď mala 37 rokov, dôvod prečo ja nechcem mať tak neskoro deti. Generačný rozdiel ktorý som pociťovala celé moje detstvo a aj dospelosť.
neviem ake je mat po 35 druhe dieta. ja som mala 3tie. a je to v pohode, idealny vek na "oddych" od prace, mas plno sil takze v pohode...
Prve dieta som mala v 31, druhe v 38-uplne v pohode.
Ja prvé 28, druhé 4 mesiace pred 35. Za mňa vek na hrane. Ale zrejme je to individuálne. Skôr ako 27 by som si nevybrala, ale po 35 uz tiež nie.
@kris_tin257 chápem ta, lenže pred 20-30 rokmi boli 40tnicky už tety, pomaly babky. Mentálne aj štýlom života, obliekania. Teraz sú to stále moderne ženy s mladistvými názormi. Doba sa veľmi zmenila.
Ja prvé v 22, druhé v 33 a tretie v 39. Úplne v pohode, najviac som si užila poslednú materskú, lebo už som bola nad vecou a nič som neriešila ako pri prvom.
Ja som mala prve po 35 a chceme aj druhe 😁 Najradsej by som mala deti do 25 rokov a kratko po mojej 40tke uz skoro dospele. No niektori zaziju rodinne stastie skor, ini neskor 🙂
V 20 tich rokoch som vychovu deti povazovala za jednoduchu. Dnes sa viac zamyslam nad mnohymi vecami a vidim to cele komplexnejsie ako za mlada 🙂
Ja v 34-ke, teraz ma rok a pol. Viac som trpezlivejšia a viac si ju užívam ako dcéru, ktorú som mala v 26-ke.
@kris_tin257 máš pravdu, tám proste vypadne jedna generácia, aj moji svokrovci mali deti až po 30tke, a väčšinu vnúčat sa už nedožili
Ja som rada, že som si stihla do 30tky aj čosi odzurovat, pocestovat a tak... Ale musím povedať aj to, že mňa mamka mala v 37 a otec v 40 a teda ten generačný rozdiel bol dosť cítiť a je to cítiť doteraz. Veľakrát som kamoskam závidela, že s maminami riešia niektoré veci a tie maminy mali podstatne modernejšie názory ako u nás doma 🙂 Ale myslím, že v dnešnej dobe je to už iné, dnes ženy bežné rodia po 35 a úplne inak sa o seba starajú a pozeraji na svet ako kedysi.
prve 27, druhe 34 ...starsia som bola vyrovnanejsia, celkovo som vedela do coho idem, uzivala som si cele tehotenstvo aj rodicak...aj druhy syn bol kludnejsi a flegmatik je do teraz...uz maju 24 a 17
Prve v 33 a druhe pred 38 uplne v pohode porod lepsi ako prvy aj hojenie aj kojenie aj babo kludnejsie aj vychova jednoduchsia. Ale Ja som rada ze mam v 40 male deti . Nechcela by som riesit vnucata na to som moc mlada. Uzivala som si v 20 aj 30 aj teraz v 4o s detmi.. mam v plane uzivat si cely zivot kazdy den ,som rada ze som v 20-30 cestovala zila rozne po svete bola samostatna zalozila si rodinu s manzelom pri ktorom mam pocit ze tych 11t rokov spolu uletelo ako sen. Mam pocit ze som vsade bola vsetko zazila no pri detoch objavujem kazdy den nove dobrodruzstva. A ako Niekto hovoril ze mali s mamou ktora ich mala v 37 cely zivot generacny rozdiel to nebude vekom ale clovekom, Mna mala mama v 22r a bola ako general ked som bola dieta Lebo bola produkt vychovy svojich rodicov . A svojej doby. Teraz mà cez 60 a modrnejsie nazori ako ked mala 20+ .. a s vnucatami je uplne ina zabavna co s nami nikdy tak neblbla. Ja mam s mojimi detmi velmi blizky vztah aj mama mi vravela ze si ich uzivam ovela viac ako bola ona schopna uzit si svoje deti. Vek je len cislo kazdy dozrieva starne inak. Su ludia co su cely zivot ako nudni starci su ludia co su cely zivot hrave deti .. Moj svokor mà 88 a vyzera max na 70r.. Niekto je v 40 mlady telom aj duchom iny nie.. vsetko zalezi ako je clovek zdravy a aky mà pristup k zivotu kolko mà zivotnej energie.. ako sa stara o svoje zdravie atd.
@kris_tin257 aj moja mama bola "zaprdena" nemoderna a to ma mala po 20tke. To aky je clovek nesuvisi s vekom,ale ci ide clovek s dobou alebo sa zasekne niekde a nechape dnesnej dobe a tak sa aj sprava
ja mam 40, doma 14 rocnu a 8 mesacnu. tazka pohoda. keby sa dal vratit cas spat, urobim to rovnako. obe tehotenstva bezproblemove, druhy porod luxusny spinal sekcia. malicka nam vsetkym doniesla domov radost a taku inu chut do zivota, vsetci si to uzivame. ja ovela viac ako pri prvej dcere, kedze uz sme finanacne zabezpeceni, bez hypoteky, tak je to take ine ako pred 14 rokmi, ked sme otacali kazde euro. ja mam okolo seba vela zien, ktore si po dvoch odrastenych detoch este pred 40 urobili tretie, aj ako tehotnej mi to gynekolog potvrdil, ze je to teraz taky boom.
@marca12 tam nejde o vôbec o to či bola nemoderna, skôr o zmýšľanie o množstve energie o to ako mňa brali atď... A čím som staršia tým to vnímam viac, hlavne keď mám teraz dieťa a nemam odvahu aby mi ho postrážili keď potrebujem keďže otec ma už 76 a mama už trpí stareckou senilitou. Tam ide o viac faktorov
@kris_tin257 presne, na toto tie staršie rodičky nemyslia akokeby. Tie deti si vôbec neužijú starých rodičov,
Prvé dieťa v 34, mám 35 a som tehotná s druhým. Pre mňa najlepšie rozhodnutie mať deti v tomto veku.