Mať či nemať tretie dieťa?

pantina007
29. dec 2023

Ahojte chcem sa len poradit resp vyzalovat. Mame 3,5 rocnu dcerku a 8mesacneho synceka. Ja som strasne tuzila este po tretom dietatku. Stale na to myslim. Len momentalne je to tak tazke ze si to neviem predstavit ze by som to fyzicky a psychycky vladala. Viac menej je starostlivost na mne a manzelovi, pomoci od starych rodicov je pomenej. Mam sa vzdat radsej tej predstavy tretieho dietatka aby radsej mali dve deticky stastnu maminu? Mali ste podobnu situaciu? S muzom sa uz aj velmi hadame. Ja som nespala tri roky. Ja viem ze niektori zvladaju hravo aj 4 deti. Proste u nas je to tak ako to je. Tak ma prosim nesudte. Dakujem

dori2
29. dec 2023

@pantina007 neries to teraz… za par rokov ti deti podrastu a mozno budes veci vidiet celkom inak

amelia89
29. dec 2023

Akoze nedala si jediny dovod prečo mat tri deti okrem ze “vzdy si chcela mat”. Ja mam dve deti a absolutne si neviem predstavit mat viac. Je mi jedno kolko zvladaju ine mamy,pre mna je toto mentalna aj fyzicka stopka

deti95060810
29. dec 2023

ťažká otázka... od starých rodičov nemôžeš čakať že budú pomáhať - je to ich vec...
ja som bola postavená pred hotovú vec, s mm sme otvárali oči čo sa nám to zas prihodilo...
no ale je to o hubu... mne veľmi pomáhal manžel, vlastne pomáha doteraz a to sú už dve slečny na sš.
máme 3 dievčatá do 4 rokov.

mimikarol
29. dec 2023

Veď chvíľu počkaj kým deti podrastu. Mať tri deti do 5 rokov musí byť riadna drina

simsalabim
29. dec 2023

Treba sa viac rozhodnut rozumom, nie iba srdcom. Sama vravis, ze by si to fyzicky a psychicky nezvladla. Tes sa z toho, co teraz mas, nie z niecoho, “co si vzdy chcela”.

ivik4
29. dec 2023

Nemala by som sa vyjadrovat kedze mam jedno, ale vela x som naozaj vycerpana a viem ze som na hranici. Keby mam toho na pleciach viac, bola by som velmi nestastna psychicky co by som len trpla a aj fyzicky ze to uz moje telo nezvlada.
Nebudem Ti radit ale ked citim ze uz momentalnu situaciu davam len tak tak, netlacim este viac

bolarazjedna
29. dec 2023

Ak chcete 3.dieta mate čas, tak to teraz neriešte. Teraz je D nimi ťažko, o pol roka o rok môže byť už úplne inak. Aj ty potrebuješ načerpať sily. Však tretie dieťa môžete riešiť aj o 2-3roky, nemusíte teraz hneď a obzvlášť, keď teraz máte ťažké obdobie.

lulu0123
29. dec 2023

Pockaj aspon rok.Idealne ked bude mladsi samostatny tzn.odplienkovany,odstaveny a pod.My mame 3 deti vzdy po cca 3 rokoch a to sa da v pohode.Ale ked sa s muzom uz teraz hadate s dalsim dietatom to bude este ovela horsie.

yoxinka
29. dec 2023

Nechápem, prečo to riešiš teraz. Veď tomu daj čas. Ďalšia vec, ktorej nerozumiem, je upnutosť na predstavu. To čo je za blbosť, mať tri deti deti preto, lebo si si to tak predstavovala? Veď rieš prítomnosť. Doma máte zjavne celkom husto, 3 roky si nespala, s mužom sa hádaš, ale predstava je tri deti, tak chceš tretie dieťa????? Nerozumiem. Ja som k deťom nikdy nejako neinklinovala. Po prvom som si myslela, že žiadne ďalšie nebude, lebo to bolo niečo hrozné. Toto sa zmenilo časom a po 4,5 roku sa nám narodilo druhé dieťa. Pôrod a všetko okolo druhého bábatka bolo také super, že sme sa rozhodli mať ďalšie, napriek mojej predstave, že deti mať možno ani nechcem. Po narodení tretieho dieťaťa som cítila, že sme “všetci” a viac detí mi netreba. Ale celé som to riešila za pochodu ako sa dial život, nebola som upnutá na žiadne predstavy.

zmrzlinka2021
29. dec 2023

S muzom sa hadate, ty si nespala tri roky a uvazujes o tretom dietati?

Kde mas cas popri detoch na seba a svoje konicky a kde je cas na manzela a cas s nim?

galganka
29. dec 2023

... síce nie sme zrovna z tých, čo by deti plánovali, ale som celkom rada, že medzi číslom 2 a 3 bola viacročná pauza. Keby som tri roky nespala, doma sme sa hádali a bola na všetko "sama", ani by mi nenapadlo rozrastať rodinu... 🤷🏼‍♀️

hendikep
29. dec 2023

@pantina007 co ja viem … mne sa tiez zda predstava troch deti pekna .. ale ked som si pred mesiacom myslela ze som tehotna hned som vytriezvela … moje telo ani psychika by to momentalne nedali … po tych dvoch tehotenstvach som vyflusnuta … a v byte ani nie je miesto … ak sa este hadas s muzom tak to nesil … pockaj na lepsi cas alebo kym to samo vysumi..

stanulienkat
29. dec 2023

Máš aj nejaký logický podklad pre to, aby si mala tri deti? Mat 3 deti nie je povinnosť. Si nevyspatá, psychicky vyčerpaná, fyzicky vyčerpaná, s manželom sa hádate ...... Načo by ti boli tri deti?

andreakotesova
29. dec 2023

@stanulienkat a najlepšie by bolo, keby jej s deťmi starí rodičia pomáhali....

hederamonstera
29. dec 2023

Pre tie dovody, ktore si uviedla, som sa ja rozhodla, ze viac deti ako 2 nechcem. A to som vzdy chcela 3-4, ale psychicky by som to nedala. Taktiez sa s muzom viac hadame a bijeme o volny cas. Neviem ako by sme toto riesili s 3 detmi.

vafinka
29. dec 2023

@pantina007 vyckaj rok,nikam sa nenahli,máš ešte čas kým deti povyrastu trocha

zuzi0911
29. dec 2023

Mam tretie po 14 a 12r... máš ešte čas, deticky máš malé, kludne môžeš mať ďalšie aj omnoho neskôr.
Ja momentálne riešim, že mi je smutno ,ze malý nebude mať partaka😅akurát včera mal 9m čiže je este velmi maličký a aj keď dievcata som mala po sebe, teraz by som to asi tak nedala . Predsa len nemám už 20 😊 . Máš ešte čas. Daj sa trosku dokopy ,s muzom si nájdite spoločný čas a keď budete obaja v pohode, tak príde aj tretie bábätko 😚

karamella0
29. dec 2023

Ak to ťažko zvládaš už teraz, načo rozmýšľaš nad ďalším ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
29. dec 2023

@pantina007 kvoli comu chces tretie dieta,ked je zjavne,ze uz dve su pre teba vela. Navyse sa vam kazi vztah hadkami,to by bolo vhodne prostredie pre tri deti? Zeny rozmyslajte uz trosku rozumom a nie neviem cim.

samimami777
29. dec 2023

Ak to teraz už nezvládaš a ešte k tomu máte ťažké obdobie že sa hádate s mužom tak určite by som silou-mocou do tretieho teraz nešla. Počkaj keď tak kým deti trošku podrastú, dajte si čas dať váš vzťah a aj ty sama seba do poriadku a časom sa môžete potom pobaviť o treťom dieťati . Môžete mať ďalšie kľudne aj za 3 roky keď budú tvoje staršie v škole a škôlke

nevenka
29. dec 2023

@pantina007 ja mam 4 deti a teda zvladam, ale hravo nie...😅. A vek 10, 8, 3 a 1 rok. Mam 40 rokov.
Ak mas do 35 rokov, tak kludne pockaj, kym budu deti starsie a uvidis.