Ahojte, chcem vedieť, ako by ste sa rozhodli v mojej situácii. Skúsim stručne popísať.
S manželom túžime po treťom bábätku, mame doma 2 dievčata, mne ťahá na 30, som 2 roky po sekcii. Čoskoro sa mam vrátiť do prace (ak ma teda šéf zoberie naspäť , a pravdupovediac ani neviem ci sa tam chcem vratit), tak rozmýšľame, že by sme skúsili stihnúť dovtedy, aby som mala reťazový pôrod. Po 30tke dieťa už nechcem. Ak sa vrátim do prace (hlavne ak si nájdem vysnívané zamestnanie) , bude ťažké sa opäť odhodlať a už by som sa na to zrejme nedala. Teraz som rozbehnutá. Co ma tak odrádza, je naša hypotéka ktorú budeme splácať ďalších 20 rokov, nemame ešte úplne dokončený dom. Ďalšia vec, mala som predčasne akútnu sekciu. Kolobeh vyšetrení, ťažký začiatok, atď. Bojím sa ze by sa to zopakovalo. Avšak túžim kojiť, túžim po prirodzenom pôrode, túžim po chlapčekovi (co viem bud alebo). Hlavne aby bolo zdravé. Rodina hovorí, že v dnešnej dobe stačia dve. Prosím vás hlúpe komentáre mi ani nepíšte, chcem si len prečítať vás názor.
Tak podľa mňa ak túto situáciu nevieš ukončiť myšlienkou že ostanete s 2 deťmi a pôjdeš do práce, a na tretie už zabudneš tak zbytočne to tu rozoberáš. Nezbavíš sa tej túžby a ani myšlienok na to tretie bábätko, iba ak sa o neho pokusíte. Financie v dnešnej dobe určite zohrávajú rolu, ale tak asi si už vieš predstaviť aké financie vás stáli vaše 2 deti, tak či potiahnete aj ešte 1 človiečika...veľa vecí asi kupovať už nemusíš, ide iba o budúcnosť vzdelanie, krúžky, zázemie...Tažko plánovať financie 5 rokov môžete byť v super situácii a o rok už napríklad úplne na dne, ale to by sa v dnešnej dobe bál každý a nikto by si netrúfol na dieťa a dom.
Môžeš mať chlapčeka, dobrý pôrod bez komplikácií, dojčiť.
A môžeš mať dievča, ťažký pôrod, rôzne komplikácie, alergie u dieťaťa, nemožnosť dojčenia..
A všetky ostatné kombinácie týchto veci.
Záleží len na vás s manželom či chcete mať ešte jedno (alebo dva ak by boli dvojičky) bábätko. 🙂
Ak po niečom obaja túžite a raz by ste si mali vyčítať, že ste to neskúsili alebo neurobili, tak do toho choďte. To je dôležité. Jasné, v budúcnosti sa môže stať xy vecí, ale ak by mal človek zvažovať všetko zlé, čo sa mu môže stať, asi by bolo najlepšie robiť nikdy nič. Ak tam priestor a financie sú, že Vaše životy i životy vašich detičiek príchod tretieho nezruinuje po týchto stránkach, šla by som do toho 🙂
je jedno co hovori rodina, je jedno co hovori MK, je to o tebe a tvojom manzelovi...
otazka je, ci je strach vacsi nez tuzba
@lenkakravcova bože chráň aby boli dvojičky 🙂
Skôr sa musíš poradiť s manželom. Keď chceš aj on a aj ty, tak do toho choďte. Je to váš život. Nie môj a ani nikoho iného tu na MK.
Ja mám tri deti a ešte 20r hypotéky pred nami 😁 ja by som chcela aj 4, Fin.nemame teraz problém, priestor a prostriedky máme.. ale ja sa už bojím zo zdr.hladiska skôr a môj muž sa nevyjadruje tak sa zmierujem..
Takže či mať 3? Ja hovorím áno určite, ale to ma doma každý inak a musí sa rozhodnúť podľa seba..
@sasha10 v podstate áno, ak by sa postastil chlapček, tak kočík a oblečenie. Ostatne všetko mam odložene 🙂
Keď sa nevieš rozhodnúť, nechaj pol roka na prírodu a uvidíš 🙂
Nezabúdaj, že čím budú deti väčšie, tým budú náročnejšie. Skus pozerať aj do budúcna, či napr. Budete mat 3 školákov, krúžky, v lete je moderné chodiť do táborov. Aj keď nie každé dieťa je na to, ale treba aj na to myslieť, či to finančne utiahnete. No neviem, ja by som do toho nešla, vy sa musíte rozhodnúť sami.
Plne rozumiem tvojím obavám.Pred touto otázkou som stála ja pred 5r. Rozhodla som sa tretie tehu odložiť. Našla som si novú prácu (v ktorej som sa našla), ale po 3.5 r som začala nejako túžiť po 3 dieťati. Tiež som po 2 sekciach riešila, či moje telo zvládne záťaž ( a to som mala 35r). Nakoniec sme sa s manželom rozhodli, pribudla k nám 3 láska a neľutujem. Tak ale každá z nás je v inej životnej situácii, ale toto je rozhodnutie o vás 2 s manželom 😉.
@zara1357 auto veľké nemáme, mame dve menšie, akurát zvažujeme jedno predať a kúpiť 7 miestne. Dom s veľkým dvorom, so záhradkou a zvieratkami mame. Priestor v dome tiež. Financie zatiaľ ok, no človek nikdy nevie, čo život prinesie. Momentálne nám všetko odchádza na prerabky okolo domu, plot, garáž musíme dorobiť... A také menšie. Zvnútra pár vecí chyba.
na toto sa tu neda hladat odpovede sami vy dvaja musite vediet ako to citite… z tvojho textu je citelne ze tuzis mat este babatko tak sup do toho bez vypisovania na konovi🤣
Ja nechcem 2, nie tak 3 😁😁😁 ale k veci - ak je ta túžba veľká, tak vyskúšajte a mozno sa aj chlapček postasti 💙
Dieťa je dar od Boha. Co iné ako deti tu po nás zostane. Niekto by veľmi chcel a nemôže...
jedna znama takto mala dvoch chlapcov. A chceli tretie dievčatko. Pribudli im dvojičky chlapci. 😃
@lenkakravcova porazilo by ma 🙂
jedno nepochopim, preco sa niekto niekoho pyta ci ma mat dieta? 🤦ved sa ti tu onho nikto nepostara, ani nezasponzoruje, ani nevychova. toto rozhodnutie je na samotnej matke/otcovi, na nikom inom.
@lenkakravcova to by som už nedala veru 🙂
@kristianka2255 samozrejme ze sa nerozhodne e podľa toho, či nám niekto napíše áno či nie. Skôr som bola zvedavá na názory a veru tu padli múdrosti na zamyslenie 🙂
Takéto pocity som mala po narodení mladšej, veľmi sa mi žiadalo tretie, dievčatko, napriek vyssiemu veku a zdravotným komplikáciám, tiež akutne sekcie, prvá v 32.tt. Druhá tiež neplanovana, takze sterilizaciu som nestihla papierovo vyriešiť. Po roku som vytriezvela, dievčatá sú náročné, ja na prášky, stále doma zavretá sama s nimi, financií tak akurát, hypoteka, malé relativne nove auto, chystala som sa do roboty, dom akurát pre 4 osoby. A do toho bum, tehotná, som v 22.tt, tehotenstvo ťažké, rizikové, brucho obrovské, je mi nanič, deti sa musia samé prebaviť, celé leto len ležím a nič lepšie ma ani nečaká. Zufam, ako to vôbec zvládnem a bojím sa ako to všetko dopadne. Takže treba si to veľmi dobre rozmyslieť.
Ajooj, chápem že máš dilemu, no od nas to chces počuť? Či mať tretie dieťa? To musíš vedieť ty a partner hlavne. No poviem teda napíšem to takto, ja som sa nechala ukecat, na tretie, a momentálne čakám štvrté....😄 To štvrté nebol plán ale tak nejak sa stalo
Ziadna z nas ti to tretie nepride kocikovat, ani k nemu nebude v noci vstavat takze uplne najlahsie je povedat ze jasne majte tretie. Kludne. To zvladnete ;)