Ahojte, viem že mi nepomôžete ale aspoň to zo seba dostanem.. s manželom máme jedno dieťatko,je" živé " , stále v akcii ,treba ho strážiť a mať na očiach stále , lebo prejde sekunda a už ma v hlavičke nápad čo spraviť 😁 má dva roky. Ako tak rýchlo rastie ,zatúžila som po ďalšom , no manžel sa bojí . Viacerých veci , že ako to zvládneme,pri dvoch deťoch,podľa mňa je to aj o pohodlnosti,že pri dvoch ozaj času bude málo na seba a budeme zase odkladať väčšie výlety, dovolenky,.. menej šetrenia,.. no myslím že máme jasno v Tom že by sme chceli väčšiu rodinu ako trojčlennu. Páčia sa mi väčšie rodiny,viem že mať dve deti nie je záruka že budeme šťastná rodina či to že deti si budú super rozumieť.. ale môžeme sa o to pokúsiť. V mojej práci sa teraz veľa prepúšťa takze stabilné miesto nemám kam by som sa chcela nejak ponahlat( ak ide o pracovnu sféru) , finančne sme na tom dobre ,no uvedomujem si že pri dvoch deťoch je to náročnejšie. Nechcem ho tlačiť.. no mám pocit že nie je dôvod odkladať to a že ak sa do toho nepustime teraz už to možno nepríde. Ale je to možno len pocit... Viem že život je nevyspytateľný a môže sa kadečo stať..
myslím že máme jasno v Tom že by sme chceli väčšiu rodinu ako trojčlennu.
Pokial v tomto mate jasno, tak neni o com 🙂 naco cakat, teraz mozno i oblecenie a veci podedi po starsom
Starsi syn od mala bol a stale aj je velmi narocny, na venovanie sa, aktivity, pozornost, neplati nanho nic, posluchat sa mu nechce, ale to by bolo na dlhsie, je proste velmi narocny. Ked mal 2 roky, narodil sa mu bracek - planovane. Starsi dava zabrat ovela viac, nez mladsi (17mes.) - ci uz teraz alebo ked bol babatko, alebo novorodenec. Naozaj, ked sme prisli z porodnice s mladsim a potom prve mesiace, tak to som si ani nevsimla, ze mam doma babo, obrazne povedane, mierim tam, ze bol nenarocny a starsi daval zabrat niekolko nasobne...Nemame, resp.nevyuzivame pomoc starych rodicov, takze sme na to s manzelom sami, nikto nam deti nikdy nestrazi (o tom ale tema nje je) a je to extra narocne, ja som kazdy vecer tak vystavena (prevazne zo starsieho - 3,5 roka), ale napriek tomu vsetkemu by som nemenila a keby este raz, znova by som nala deti s takym rozdielom
Mne sa z toho opisu zda ze aj ty vahas a chces aby sme ta ubezpecili ze to bude super. Mat dve deti je super .🥰 Nemusis odkladat ziadne vylety ci dovolenky . Da sa ist aj tehotna aj s babom. V 21 storoci sa da jednoducho cestovat s malymi detmi staci mat na to $. Cas na seba mozete mat rovnako malo pri 2ako mate pri 1 😆
Na dieťa treba túžbu dvoch a ak manzel váha, dopriala by som mu čas. Za mnou keby prišiel muž, že chce ďalšie ďalšie dieťa po 2 rokoch, tak rázne by som povedala nie a očakávala by som,že ten čas mi dopraje a možno neskor.
Tak píšeš, že muž váha a potom ze chcete obaja väčšiu rodinu. To si trochu protirečí.
V každom prípade dieťa je rozhodnutím (malo by byť) na oboch. Takže ak on momentálne ešte váha, daj mu čas. Pokiaľ vás tak veľmi netlačí trebárs vek, tak počkajte ešte rok, dva. Porozprávajte sa, dajte si nejaký časový obzor, po akom sa začnite snažiť, a uvidíte. My napríklad sme šli do druhého dieťata skoro kvôli môjmu veku a zdravotnému stavu . Inak by som určite ešte počkala aspoň do 3 rokov staršieho syna. No nedalo sa, proste u nás boli iné dôvody. Ale obaja sme boli s tým uzrozumeni a chceli to.
No ja mam BB1 narocne dieta. Nesmierne. Je vytuzene, vymodlene ale 3 roky som pri nom nevedela dychat a este dnes mi dava poriadne zabrat. Moja tuzba po druhom bola silnejsie. BB2 bude mat 2 roky a je to uzasne dieta. Zive, bystre ale kludne a vyrovnane. Vcera sme stravili 6 hodin v nemocnici. V cakarni. Pobehovalo, usmievalo sa, dokonca by som povedala, ze niektorym cakajucim (hodne starsim ludom) sprijemnilo cakanie, lebo sa na nom bavili, na tom uprimnom usmeve a detskej radosti. a ja som si hovorila, ze keby sme tam boli s BB1 v rovnakom veku, tak by vsetci pacienti na kolenach prosili doktorov, aby nas vvybavili prednostne, lebo je to neznesitelne... asi tak. Teraz Ti nebudem klamat, je to loteria, niektori maju "druhe dieta za odmenu" 🙂 ini povedia, ze keby prve dieta bolo ako druhe, nikdy by do druheho nesli a ini maju obe rovnake. Ak Vas netlaci cas, chvilku pockajte... mozno si vydychnete a zistite, ze druhe chcete a mozno si uvedomite ze pri vacsom dietati je to pohodlnejsie a uz naspat do plienok ist nechcete.
No neviem ono je to rozhodnutie aj tvojho manžela keďže z niečoho dieta musí vzniknúť. Ak si je neistý a je primárny živiteľ rodiny, vieš si predstaviť čo sú to za výdavky v prvom rade pri 2 a viac deťoch ak im nechces odopierat? A hlavne 2 malé deti? Neviem koľko máte rokov ale manžel tvoj má pravdu, mali by ste počkať a najmä keď máte už svoje príliš živé a akčné. Ono pekná je to predstava, ale naozaj realita je trosku inde. Moja sesternica si toto tiež myslela, tlačila ja svojho muža že chce najprv 2 potom chcela už tretie, a poviem ti že nie je to jednoduche, všetky sú od seba o rok aj cosi staršie, najstarší má 7 a nie je to sranda veru. Teraz sú zadlžený, Sesterka si hľadá prácu prácu po materskej teraz, po toľkých rokoch doma to veru je nič moc. Čiže neviem ako máte riešené financie ale ak je manžel živiteľ tak asi vie prečo nechce teraz
Prosim ta, niekto ma 5 deti a vedia to zvladnut, preco by ste nezvladli dve?🙂 Mozno, ze este chvilku pockaj a sam na to druhe dietatko zmeni nazor, co ty vies🙂 Kazdopadne, ja osobne by som asi cakala, kym prve nebude mat 3-4 roky, ale tak to uz je na vas 😀
Coskoro mam 4 deti. :D Zvladnete 2. ;D
Co by ste to nezvládli? Zvladli ostatni, zvladnete i vy. Budete improvizovať za pochodu. Vyletov sa vzdat nemusite, len sa trochu prisposobite drobcovi