Manžel sa po svadbe zmenil

7. sep 2022

Môj krátky výlev,s manželom sme chodili spolu 5 rokov,potom bola svadba.Bola som s ním šťastná,ani vo sne by ma nenapadlo že po svadbe sa zmení.Ostala som tehotná,máme spolu synčeka.Odcudzili sme sa.Chyba mi láska,pohladenie,pekné slovo.Namiesto toho mi hovorí že som sprostá,že nič neviem,som neschopná.A to len preto že sa starám sama ukážkovo o všetko.Syncek má radšej mňa než otca,aj on si všimol ako sa správa k nám zle.Neviem ako z tejto situácie von.Odist nemám kam,jedine len čakať a veriť že sa zmení,no neviem.Mozno je to môj osud žiť život bez lásky.Za to môj synček mi všetko vynahradzuje.

stellarstar
7. sep 2022

Si sa s ním o tom rozprávala? Pýtala si sa ho prečo sa zmenil?

janinah
7. sep 2022

Najhoršii plán je trpieť a upnut sa na syna.nerob to tomu dieťaťu.Hladaj riešenie.

autor
7. sep 2022

@stellarstar Rozprávala ,no nedal konkrétnu odpoveď,tak som sa nič nedozvedela.
@janinah Nevidím aké riešenie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. sep 2022

@elizabet173 Synček chodí do školky, zatiaľ na pol dňa.Tazko si zvyká na škôlku.Zije len moja mama no k nej nemôžme ísť,nemáme také vzťahy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. sep 2022

@elizabet173 Nie som zamestnaná a počúvať blbé reči od manžela ja neviem asi som si už zvykla na to.

viestta
7. sep 2022

Nezmenil sa, už sa len nesnaží ako pred svadbou, už má svoje iste. Teraz je v tom svojom štandardnom mode

mirko84
7. sep 2022

A nebolo to nahodou, ze sa zmenil pocas tehotenstva / po narodeni? Zrazu sa nevenujes vybradbe jemu, pravdepodobne ma dokonca maly vacsinu pozornosti. Dieta vie zamavat velkym mnozstvom aj inak dobrych vztahov / manzelstiev. Tu nie je jednoduche riesenie, idealne by bolo zapojit ho viac do starania sa o maleho a domacnosti celkovo a nesledne by si jednak mala viac sil na fungovanie a casu pre seba a dvak on by si viac vazil co robis ty ( ked by pochopil, ci to obnasa)

autor
7. sep 2022

@viestta Žeby?
@mirko84 Nechce sa zapájať do starania sa,necháva všetko na mne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. sep 2022

@jabadabadu Neviem ako by som to mohla zachrániť,už k nemu necítim nič.Nefungujeme ako manželia,len ako spolubývajúci

jajanka31
7. sep 2022

Tak mu to povedz, rovno mu daj papiere na stôl na rozvod, bude vysádzať jeden večer, druhý bude s tým súhlasiť a rozvediete sa alebo nebude a niečo zmení..

mirko84
7. sep 2022

Nuz, este sa relativne bezne stava, ze muz zacne s detmi viac ked maju 3+. Da s nimi blbnut, vedia ako tak rozpravat a casto su uz bez plienok. Lenze zarucene to nie a este by to nejaky cas trvalo.
Druha vec je, ze urazky, hovorenie o neschopnosti naznacuju, ze to nebude chlap roka.
A nakoniec, ak uz ani ty nevidis perspektivu v tom vztahu, tak co mame vlastne poradit. Sama s dietatom to bude tazke, tem o tom je tu vela.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nnnuuunnn
7. sep 2022

Nebude narcista? Tí sa po svadbe "menia".

viestta
7. sep 2022

@mirko84 niektorí muži sú fakt boží. To do troch rokov je dieťa nepoužiteľné a celá starostlivosť je ženská starosť? Co je také zložité na prebalení, na kŕmení. Co už je zložité na tom strčiť dieťa do kočíka a ísť s ním na prechádzku. Aký strašný problém je ísť s dvojročným na ihrisko? Nehovoriac o tom, že kazdy chlap ma dve ruky takisto ako žena, takže môže povysavať, umyť riady, okná, dlážku a mnoho iných domácich prác. Prečo sa nazdávajú, že domácnosť je iba a len ženská starosť.

alexnina777
7. sep 2022

ahoj, myslím že čakať a veriť že sa zmení je menej pravdepodobné ako to, že stretneš dúhového jednorožca..5 rokov sa pretvaroval? správanie typu že si neschopná a sprostá hovorí o jeho komplexoch , či už menejcennosti, alebo dostal tento vzorec správania ako dieťa doma..no ale keď nemáš kam odísť tak jedine možeš plánovať odchod do budúcnosti, odkladať peniaze, zamestnať sa a odložiť maximum peňazí na osamostatnenie sa..byt je iba jeho? keď máš synčeka v školke možeš pracovať, a keď si taká sprostá a neschopná podľa neho tak nech je schopný on , a chodí pre malého do školky aspoň,.keď už nič iné nepomože..

mirko84
7. sep 2022

@viestta mne to vysvetlovat nemusis. Moze to to casto (ne)vychova z domu a fakt, ze k delbe prac v zacinajucom vztahu nedojde na zaciatku a muz sa potom brani zubami nechtami, ked po piatich / desiatich rokoch ma zrazu v spolocnej domacnosti nieco robit.
Postarat sa dieta nie je zlozite, ja som bol s oboma na materskej ked mali rok (a potom sli do jasli)

viestta
7. sep 2022

@mirko84 to boloen také všeobecne povzdychnutie. A áno, mnoho mužov ešte nedorastlo na súčasnosť. Zabudli sa niekde v predminulom storočí

kamatopo
7. sep 2022

Upnut sa na syna nie je dobré. A ani sa zmieriť s osudom. Len stratíš zbytočne najpeknejsie produktívne roky. Nemusíš sa rozvádzať ak si s tím není stotožnená. Skús manželovi ukázať že aj keď si s ním dokážeš žiť bez neho tak ak si nedá pozor môže ostať zrazu sám. Nech si není preňho tutovka. Malý podrastie a aj ty začneš pracovať. Máš kamarátku či daku rodinu s ktorou sa stretávaš? Chodíš medzi ľudí???

autor
7. sep 2022

@alexnina777 Máme spoločný dom na hypotéku.Syncek je v škôlke zatiaľ na pol dňa,aj to mi vyčíta manžel že malý plače v škôlke lebo mu nie som schopná vysvetliť že v škôlke je dobré a nemá čo tam plakať

autor
7. sep 2022

@kamatopo Kamarátky mám,aj medzi ľuďmi chodím.To manžel je samotár nemá kamarátov.

autor
7. sep 2022

@viestta On bol naučený z domu že o domácnosť a deti sa stará len žena.

viestta
7. sep 2022

No mala si mu hneď na začiatku ukázať kde je sever. Môj sa tiež na dával, že varenie je ženská robota. Už došiel na to, že ak občas nenavari budú hladní. Tak sa učí. Aj z vysávača sa mu robí vyrážky, už ho alergia prešla.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
7. sep 2022

Ešte dodám, keď je z domu naučený, tak sa nezmenil. Nič nerobil pred svadbou, nič nerobil po svadbe, nič nerobil keď si bola na rodičaku a nič nerobí ani teraz. A rovnako frftal, kritizoval aj pred tým, len si to nevnímala, nedala ho do laty a metódou žaby v hrnci ste sa dopracovali až do stavu, že si zistila, že ťa voda je už neznesiteľné horúca.

alexnina777
7. sep 2022

Ach..smutné..majster sveta, bez empatie..ak je úplne nereálne od neho odísť, predať dom a kúpiť si každý svoje , tak jediná rada je , zavreť sa do svojej bubliny a žiť takto pokiaľ budeš schopná sa osamostatniť , rozviesť a dohodnúť sa na rozdelení majetku..