Manžel sa po rokoch zmenil k horšiemu

28. feb 2023

Možno som mala len ružové okuliare, alebo sa moc dobre pretvaroval nazaciatku, no bohužiaľ sa zmenil k horšiemu. Po svadbe a po deťoch úplná zmena jeho povahy. Zo začiatku bol kludas a pohodak, no po rokoch hrôza. Barsco ho rozhodí nemá trpezlivosť ani nervy riešiť veci. Príklad teraz sa hnevá že musí vybaviť papiere na daňové. Často kričí sám pre seba a nadáva keď ho niečo vyvedie z miery. Chodí len do roboty a domov. Doma sa zahrá s deťmi a sedí do večera pri telke. Deti a domácnost mám na starosti ja, manžel ani nepozna koho majú deti učiteľov alebo kde majú triedy, takisto nevie k akým dr s nimi chodím. Nezaujíma ho to. Nič doma nerobí navyše, chlapské práce áno. Často má blbé reči aj na mňa, no jedným uchom dnu druhým von. No aj tak občas zabolí čo povie. Nič si neváži všetko berie ako samozrejmosť. Sme ostali úplne dve odlišné povahy. Jeho mamina hovorí že každý chlap má nejakú vadu, nikto není dokonalý a môžem byť rada že muž nechodí do krčmy alebo niečo horšie. To má pravdu, no myslela som si že budeme s manželom šťastný tak ako na začiatku nášho vzťahu. Ani vo sne by ma nenapadlo že sa až takto zmení v správaní.

beata_k
28. feb 2023

.....do roboty a domov...Aj mna by vsetko vytocilo. Ved to nie je zivot. To je prezivanie. Ake stare mate deti? Cas na seba mate?

ivangeline
28. feb 2023

No vies,ze pomoze len rozpravat sa s nim. Vysvetlit,co ta trapi,ze by si chcela viac tu a to a tam.. a zahrat sa na blbu,ze ty si ta bezmocna zienka,kt potrebuje.. nie naopak. ;D To muzi tazko nesu,ze pomoc od zeny... A ked vsetko zvladas,kde ma byt on? Ty si to tiez nechala zajst az tak daleko. Nepotrebovala si ho k doktorom,k vareniu,k pomoci celkovo v domacnosti,k traveniu casu...Takze opatrne ale jasne opakovat,v com potrebujes pomoct a z coho si smutna a co chces.

autor
28. feb 2023

@beata_k Deti majú 5 a 10 rokov. Čas na seba, rozprávame sa každý deň, no on má aj divné názory. Správne je to čo si myslí on a ja sa hádať nechcem tak to necham tak. Ináč mohol by mať aktivity alebo chodiť na výlety len jemu sa nechce. V robote sa narobí a doma si chce oddýchnuť. Najlepšie keby nikto nebol pri ňom a neotravoval ho.
@ivangeline Keď chcem niečo od neho tak ma odbije že neotravuj chcem mať kľud. On nechcel čas tráviť s nami, on sa nezaujímal o nič. Ja som mu možnosť dala.

beata_k
28. feb 2023

No, ja si myslim, ze vyhorel ked chce mat len klud a od vsetkeho pokoj. A este ked pises, ze taky nebol.

ivangeline
28. feb 2023

Jedine opakovat,ze takto zit nevies a nechces. A spytat sa na jeho rpedstavu...ze ako si predstavuje travit cas s tebou,s rodinou,sam.. lebo ak sa neprikladaju polienka do ohnika lasky,deti vyrastu a vy mozete od seba...Co vas bude spajat? Aj ked nic nehovori,neustale opakovat,ze toto nie je dobre. Ani prenho predsa...

goodidea
28. feb 2023

Ľudia sa menia celý život...až sa na staré kolená vôbec nespoznajú...

autor
28. feb 2023

@ivangeline Mne sa zdá že už aj teraz nás máločo spája. Áno máme spolu deti a dom no okrem toho jeho nič nebaví nemá žiadne záľuby ani kamarátov. Keď chcem ísť niekam na výlet ako rodina povie mi nech si vyberiem kam pôjdeme a nech všetko zariadim, nech mu zoberiem kartu a zaplatím to. Už ani na sviatky mi nič nekupuje povie mi že zober si kartu a kúp si čo chces. Žiadnu snahu nemá k ničomu.
@goodidea Možno sa menia ľudia no až takto

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
28. feb 2023

A koľko tých výletov a pobytov si vybavila? Lebo toto je váš problém.zabija vás stereotyp.oboch.S tak veľkými deťmi môžete mať super pobyty a užívať si ako rodina aj každý mesiac.

snowgirl1
28. feb 2023

Viem o čom hovoríš podobne to mám i ja doma a zo mám menšie deti je to zle chcem to zmeniť ale neviem ako mám pocit ako keby od nás utekal radšej za kamarátmi von si porobiť ale led je doma klud deti v skolke tak sa snaží oddychovať a nie porobiť si veci co potrebuje ked som mu to dnes hovorila (bol po nocnej beriem ale hovorili sme o tom az ked vstal) tak mi odpovedal ze co zase rýpem do neho a ja len ze je to tak je to pravda, zo 7 dni uspaval ich len raz je ro smutne aj dnes radšej večer si siel neviem co porobiť len aby nemusel byt s nami, ked navrhnem aktivitu spoločnú rodinnú sa tvári ako keby som ho isla rezať ale aby sám s niečím prišiel to nie, nakoniec však ide lebo nechce aby som bola nafucana ale zmena musí začať odomna ale ako začať ci ho ignorovať ci ho chváliť aj za totálnu maličkosť neviem

evica17
28. feb 2023

@snowgirl1 skús si prečítať knižku muži sú z Marsu ženy z Venuše , mne to veľmi pomohlo, čo sa týka chápania chlapa a ako na to aby som správne komunikovala čo chcem , a aby s on necítil že ho buzwrujem,kontrolujem,chcem zmeniť ale aby vedel že ho oceňujem jeho snahu a prítomnosť pri nás.

ahhola
28. feb 2023

Tipujem vás tak na 30.tnikov a to je teda skoro sa odrezať od sveta aj od rodiny, ženy a deti... Aj v jeho veku môže ist o socialnu fóbiu, alebo bol flegmos vždy a v časoch chodenia s tebou sa maximálne vybicoval k aktivite a potom ochabol. Ktovie, ako to ti chlapi majú s testosterónom, ked sú v norme od 6...po 24...a kedy sú akí? A teda ako vychádza s tvojou a jeho rodinou, aj tých ma v paži a mate dievky, ci aj syna ani s ním sa netati? On ti ide na pol plynu, možno taky tip, co ráta roky do dôchodku a okolie ho otravuje. Prekvap ho... Kúp more... Makarsku, Jesolo, Primorsko... Nech si v letovisku uvedomí, ze.... Mladí být krásne... 💔To ho vzpruzi... ⛱️⛱️⛱️⛱️⛱️

snowgirl1
28. feb 2023

@evica17 skusim si ju zohnat a prečítať snad pomôže a budem vediet správne komunikovať aby to tak nebral ako buzeraciu

evica17
28. feb 2023

@snowgirl1 lebo presne aj mne sa stávalo keď som mu povedala ako vidím veci ja,že jeden čas ako deti zaspali tak šiel rovno na Pc a tam až do večera a tiež bol iba hádka a že buzwrujem ho. A teraz je to super, aj trávime cas spolu,aj on sám , a aj s deťmi a ešte raz za čas deti strážia a my si vyjdeme von medzi ľudí.

madeline1
28. feb 2023

tak asi nie je stastny, ved len z roboty domov a ty mu vycitas...kazdy den to iste...

autor
28. feb 2023

@janinah Výlety aj raz dvakrát mesačne, no nie zakaždým ide s nami aj manžel. Niekedy idem len ja s deťmi.
@ahhola S jeho rodinou, on ich nemusí, ja som s nimi v kontakte ja s nimi volám a dohadujem keď niečo treba. Máme dievča a chlapca, no ani s chlapcom ho to neláka žeby mu ukázal chlapské veci.
@madeline1 Práveže ja mu nevyčítam nič

jana_eyre_2
28. feb 2023

@madeline1 takže nakoniec je autorka tá zlá 😒 snáď je to dospely chlap a to že chodí len do roboty a domov kde čumi na tv je jeho rozhodnutie..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snowgirl1
28. feb 2023

@evica17 no kiežby sa to podarilo aj u nás ale u nás sa to ženie do záhuby lebo jeho je ze mám moc veľa času tak rozmyslam nad sprostostami a hladam problém kde nie je a tal ho vytváram ale ze on ked sa dá je mimo od nás to je v pohode ked si ideme pozriet spolu film tak buď hneď zaspí to je no “ok” ale väčšinou pozerá co by si mohol kúpiť na bazosi co je tam v ponuke a podobne ma mobile, ked mu poviem ze malo trávi čas s detmi tal on si mysli ze dost času ze niektorí muži ani toľko co on s nimi trávi ma nebavi im furt hovoriť tatino je von pracuje, kŕmi a podobne ked sami vidia ze ked ja idem kŕmiť 10 minút a som naspat on hodinu dve tri,ze ked idem ja von nieco robiť alebo i dnu sú okolo mna takmer stale svokra to tiez vidí ale ta tiez nic nezmôže tej odpapuluje nech sa nestará kde som ja mala oči predtým netuším v apríli sa vraciam do prace a normálne mám strach ze to bude ešte horšie

anaj44
28. feb 2023

@snowgirl1 zienky v niecom som sa nasla i ja🥶
Mam 35r deti 3r 6r noo neviem uz ani spavat poriadne 🥺🥺

ahhola
28. feb 2023

@anaj44 tiež máš doma taky Ostrov, sam pre seba?

dagmarovita
28. feb 2023

V jednej skupine si zeny davaju z nejakej knihy denné myšlienky ako milovat svojho muza, dobré to je.

jana_eyre_2
1. mar 2023

@sheila121 prepáč ale to je dosť nelogické čo si napísala.. keby aj žena nepracovala, to že je len v robote a doma, je nevrlý je jeho rozhodnutie..

autor
1. mar 2023

@sheila121 Ja pracujem aj popri RD som pracovala z domu.
@snowgirl1 No ťažké to je, ja tiež mu hovorím nech sa venuje viac deťom. Povie že potrebuje si oddýchnuť a pripraviť sa do roboty na ďalší deň. Cez víkend robí vonku na x hodín len aby nemusel nám sa venovať.

lily246
1. mar 2023

Akým právom on rozhodol, že všetko bude iba na tvojich pleciach? A že on bude mať svoj kľud a pokoj od ženy a detí a vy si robte čo chcete? A čo takto mu vykričať všetko, čo ťa štve, už nie kľudne, ale s oplieskaním návrhu na rozvod o hlavu. Daj mu ultimátum, buď sa veci zmenia, pôjde do s tebou do manželskej poradne, alebo bude všetkému koniec.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. mar 2023

@lily246 Aj také už bolo že som mu to vykricala no nepohlo to s ním. Do manželskej poradne to nechce, on nevidí žiadny problém žeby sme mali.

autor
1. mar 2023

Ešte dopisem že poslednú dobu často ma uráža že som sprostá blbá tupa a nič neviem. Príklad stalo sa že som zabudla vonku v kuchyni jedlo a nedala som na noc do chladničky. Mala som toho veľa a vyšlo mi to z hlavy. Na ďalší deň nič mu nebolo. Samozrejme si dávam pozor na takéto veci no stalo sa aj ja som len človek. Manžel začal vykrikovať že aká som sprostá že cez leto keď nedám jedlo do chladničky tak dostaneme salmonelozu, že on nechce byť chorý či ho chcem otráviť a že radšej nebude jesť čo navarim. Alebo dosla mu sms že má zaplatiť poistku na auto. Zas kričal že ja som zabudla mu to zaplatiť, aby som išla na jeho email a do internetbankingu a uhradila to, že to je všetko moja starosť. Za všetko možné vini mňa a stále si hľadá situácie len aby ma urážal.

liljana
1. mar 2023

Sprav mu zrkadlo, vykric mu na buduce, ked nieco pokasle on ... Nech sa spamata, ze zivot je aj o zabudani, aj on zabuda, ale preto sa na druheho nekrici.
Je to zial aj dobou. Vojna, zdrazovanie, hoaxy, propaganda, sprosti zmanipulovani ludia a politici siria nenavist, vsade arogancia, drzost, hejt, tak to ludi rozhodi a vybijaju sa aj doma a na okoli. Pohovor si s nim, ze nech pribrzdi a nech sa skludni.