Partner zrejme nechce druhé dieťa. Ja sa cítim neúplná ,trvá to už nejaký čas a premyslam nad druhým bábätkom. a to som mu aj povedala. Dosť to zľahčuje a mne je smutno .
Keď sa pýtam či by chcel dve deti povie že chce ale nechce aby som ho tlačila.. no ja by som chcela aby nebol veľký vekový rozdiel medzi deťmi ( naše prvé má dva roky) takisto mám aj iné dôvody prečo to nechcem odkladať. Neboli sme dohodnutí na dvoch deťoch, takže nič neporušil.. no i tak mám zlý pocit. Nechcem ale ďalšie dieťa z donútenia alebo to aby sa cítil zle . Máme jedno dieťa. To veľmi miluje,venuje sa mu ,úžasní sú spolu. Argumenty že prečo nie druhé sú irelevantné( pre mňa). napr že potom už dieťa nedáme do súkromnej škôlky..pre mňa to nie je dôvod. Potom či to finančne utiahneme. Máme sa podľa mňa dobre finančne. Ani neviem akú radu čakám. Možno váš príbeh alebo povzbudenie
Ďakujem.
Skus nanho ist s tym ze dieta potrebuje surodenca,ze bude osamele a stratene a ze dve deti sa lepsie zahraju, ze aj na dovolenkach to bude lepsie ked bude mat surodenca atd
Sam ti to povedal. Netlac nanho. A ak by sa aj rozhodol, ze dalsie dieta nechce, mala by si to akceptovat.
tiez by som skratka dala partnerovi cas 🤷♀️ pre teba su jeho argumenty irelevantne, pre mna by zasa boli tvoje - maly vekovy rozdiel nie je pre mna argument, ktory by ma presvedcil mat dieta, ak by sa nan manzel necitil napr. financne
a ak by aj druhe nebolo, tak by som sa s tym zmierila, toto nie je ved, ktoru ma rozhodnut jeden
Nerozumiem presne, akú radu očakávaš, my sme sa o počte detí bavili pred manželstvom, predtým ako sme začali robiť to úplne prvé. V tvojom prípade, no veľa žien to rieši "nehodou" 🤷. Čo ti poviem... A potom máme na koňovi storky, ako im antika zlyhala, lebo zrovna oni sú ten jeden prípad z 10.000, alebo ako im doktor povedal, že sú neplodné a zrazu sa stal zázrak. A potom je ešte aj možnosť akceptovať aj manželove predstavy a nie len svoje a byť rada za jedno zdravé dieťatko a krásny vzťah otca a dieťaťa.
Kus egoistické od Teba, JA chcem, chcem, chcem, jeho dôvody sú pre TEBA irelevantné ... prepáč, ale dôvod, či to finančne utiahnete mi teda irelevantný nepríde, a to netriem biedu ... teraz sa máte finančne OK, môže prísť úraz, choroba a odrazu to, či máte peniaze až také irelevantné nebude.
Aj ja som chcela druhé a dlho nám nešlo.az po 8 rokov sa narodila prinzezna.teras mala rok.a nevieme ani ako cakame tretie.😁😀🙂
Ja som do svojho dlho dlho a často hustila aby sme mali druhé
Skús si to po sebe prečítať a predstaviť si, že to píše chlap.
Ďakujem vám za komentáre. Tak asi som sa na to z tejto stránky nepozrela..
treba pocitat aj s tym, ze ak ho "donutis" na druhe dieta, nemusi sa o neho potom tak zaujimat (moze, nemusi) a je tu teda aj moznost, ze bude preferovat prvorodene dieta. Co sa ti mozno nebude musiet pacit. (takisto je tu moznost, ze bude rad). Dva roky su pre niekoho malo, aby sa citil na druhe.
u nas to bolo opacne, muz velmi chcel a ja som chcela cakat. dockal sa. aj ked mne trvalo dost dlho dojst do tej fazy
@hradnapani ďakujem za názor,áno aj toto mi napadlo..aj mi to povedal že sa bojí že druhé nebude ľúbiť ako prvé
moja sestra a mužom mali dve deťi a ona chcela tretie, boli pôvodne dohodnutí len na dvoch a on na tom aj trval, taktiež z neho išli len nie úplne zmyselné argumenty ako financie, venovanie sa každému rovnako atď… nakoniec po nátlaku z neho vyliezlo že mu ona ako žena a partnerka pri deťoch chýba a dlho sa dostávali do obdobia kedy sa ich intímny aj partnerský život vrátil do takmer pôvodných koľají a on si nevedel predstaviť ísť celý proces od začiatku, je to úplne normálne a netreba na to tlačiť pretože sa potom partner môže cítiť nasilu odstrčený a druhoradý, to nikdy dobrotu nerobí, budeš musieť počkať aby sa rozhodol sám inak bude trpieť váš vzťah
@katka4928 ďakujem za názor,no toto nebude náš prípad. Venujem sa mu aj po intímnej stránke dosť a aj mimo nej ,skôr si myslím že je to o pohodlnosti že už sa mu nechce prechádzať opäť obdobím plienky,nespanie,.. no už keď teraz sa mu nechce čo bude o pár rokov keď už bude dieťa veľké,na komfort si zvykneme ešte viac a ešte budeme aj starší
v takom prípade by možno pomohlo pokiaľ by ste bola ochotná a zvládala jednoducho zobrať väčsinu tejto zodpovednosti na seba, my momentálne čakáme druhé a zároveň staviame dom, s tým že muž pôvodne chcel ešte rok/dva počkať aby nemusel behať cez deň na stavbu a v noci okolo dieťaťa, naša dohoda je že sme si tieto dve veci rozdelili, pri prvom to bolo vždy so staraním sa o dieťa a vstávaním v noci na striedačku, teraz budem na to sama pretože to bolo moje rozhodnutie že chcem druhé už teraz a verím si že to zvládnem aj s menšou pomocou ako predtým. A teda sme obaja spokojní, ja nemusím čakať a mám medzi nimi vekový rozdiel s ktorým som spokojná a on sa nemusí báť že mu budú povinnosti padať na hlavu 24 hodín denne
Ja si myslim, ze dolezite su obe strany a ani jedna nie je sebecka. Tak ako ona by podla rad “mala prijat jeho rozhodnutie”, podla tohto navodu by “mal aj on prijat to jej” ci? To nie je spravne. Spravny je rozhovor a dojst k nejakemu vysledku z velkej casti jednotnemu. Tuzba po dietati sa neda len tak potlacit. Tak ako to, ze niekto nechce sa asi neda len tak zmenit zo dna na den. Chce to rozhovor. Dat si cas, priestor. A ano - maly vekovy rozdiel nie je dovod. Kazdy vekovy rozdiel ma svoje “za” a “proti”. Drzim palce nech sa dohodnete spolu 🤗 skusila by som ale naozaj dat tomu cas. Nie mesiac, nie dva… ale viac casu ♥️ manzel by mohol urobit ustupok ohladom jeho obavy, ze nebude druhe lubit rovnako. Nech si malicko o tom precita, poradi sa s viacdetnymi kamosmi a podobne🤗🙏🏼
@zuza265 ďakujem za pekný komentár😊
My máme opačné garde muž chce druhé. Ja nie.
Chce ho veľmi ja vôbec. Neboli sme nikdy dohodnutí na počte.mne jedno stačí.
U mňa je to o tom, že financie, momentálne sú žijeme si super, ale v tejto dobe nevieš dňa kedy dostaneš výpoveď, kríza, inflácia,covid,vojna. Plus mame už pohodu syn je už "velky" a 5.už sa s ním dá dohodnúť, keď plače vie povedať prečo plače, čo ho trápi je to proste partak neskutočne ma ubijalo keď bol bábätko a plakal ze som nevedela čo sa deje čo ho trápi atď...u mňa teda mužovi nepomôže ani počkať ani na mňa natlačiť u mňa je to jasne nie.
Držím ti palce nech sa nejako zhodnete k spokojnosti oboch.
Ako to nakoniec dopadlo? 🙈 riešime podobnú situáciu 😁 ja chcem manžel nie, vždy sme však chceli dve deti .. len tehotenstvo a pôrod boli náročné, plus naša malá je veľmi náročná od narodenia .. tak povedal, že už ro nechce zažívať znova 🫣 ja by som hlavne kvôli dcére chcela ešte jedno, nech nie je sama