Ahojte,
manzel nalieha s druhym babatkom ale ja sa na to velmi necitim. Chcela som len jedno dieta. Chyba mi praca, kolegyne, ludia. Mam 32, syn bude mat 2 roky.
Nelutovali ste druhe dieta, ked ste sa na to necitili?
Je vyhoda/nevyhoda byt jedinacik? Nechyba vasmu dietatku, ktore je jedinacik spolocnik, kamarat?
Mojho syna lubim, uzivala som si matersku, kojenie, mojkanie, jeho pokroky. Len ma nelaka opat pribrat vela kil, rodit a potom chudnut. Byt dalsie 2-3roky doma.
Neviem, co robit. Mozno by som sa dala nahovorit neskor na babo, len manzel sa boji, ze to nemusi hned vyjst. A mam podla neho uz vyssi vek. 😌 dakujem
Urob tak, ako cítiš ... Ty budeš nosiť 9 mesiacov, Ty budeš rodiť, Ty budeš "ťahať nočné" atď. ... aj môj muž chcel druhé dieťa, ja nie ... akceptoval to ... a to, že dieťa bude jedináčik, neznamená, že zostane sám ... poznám kopu rodín, kde sú tri, päť detí a nenávidia sa skrz dedičstvo, majetky atď. ...
Na toto musis najst sama odpoved, kazda rodina je ina a aj rodicia.. ano tehotenstvo, porod, to je strasne narocne obdobie... ja som si ten stav nikdy neuzivala, vzdy som mala pred ocami ten "ciel" mat dietatko v naruci... teba netlaci vek, chod normalne do prace a casom uvidis, ake budu pocity... my mame posledne babo po 9 rokoch rozostup...
Kamarátka má syna jedináčika, trápi ju to, lebo je sám aj bez kamarátov, doma ticho, uzavretý do seba, nemá sa kým baviť. Obaja rodičia odídu do práce, on celú ZŠ poobede sám, už je na SŠ.
jedinacik - vacsinou rozmaznany a egoista byva, nepozna moc kompromisy a prejavuje sa to aj do vztahov. Ak sa mu nieco prihodi, nebude uz dedic a ani kto ti na hrob kvety nosit a spominat...
dve a viac deti - vedia si pomahat, maju viac pochopenia pre vztahy a kompromisy, viac byvaju vynaliezavi.
Argumenty za milion, hej urcite mat treba druhe dieta aby ti mal kto na hrob kvety nosit, keby nahodou sa prvemu nieco stane 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ taktiez nie je zaruka, ze deti sa budu mat radi a pomahat si, vela rodin/surodencov je rozhadanych. Taktiez jedinacik nie vzdy musi byt opusteny, to je v cloveku. Bud si spolocensky, alebo nie. Argument mojej kamaratky, mame synov, pol roka rozdiel. Ona hned do druheho, hucala do mna maaaajte aj vy. Deti sa prehraju, budem mat pokoj. Hej teraz to vidi, nie deti sa neprehraju, obaja su nacapene 24/7 na nej. Ona bezvladna, uplne vyflusnuta. Znovu argumet za milion preco ist do druheho 🤦🏻♀️
Autorka v prvom rade vy sa musite rozhodnut pre dieta preco ano, a preco nie. Vy sa o neho budete starat. Ani jeden tu z MK nebude.
@egonsk ale sa tu do teba pustia…
autorka - urob podľa toho ako ty cítiš, nedaj sa dotlačiť do niečoho čo ti nie je momentálne po vôli. je možnosť že by ti to nevadilo a bola by si rada že si sa nechala presvedčiť- rovnako je aj možnosť že by si to ľutovala a nebola by so svojim životom spokojná - a to by si vlastnému dieťaťu hádam nechcela urobiť…
@hederamonstera pocital som s tym 😁 ... ludia si radi brania svoje presvedcenie, aj ked moze byt iracionalne 😉
@biba_18 mal som spoluziakov i spoluziacky na skole jedinacikov, neskor pracovne kolegov a to ake maju rozdielne vnimanie niektorych veci a ako prezivali detstvo a obdobie puberty ti nebudem rozpisovat, ale je to rozdiel. Nikomu do hrnca clovek nevidi, ale pomenovat urban legend nieco co je proste faktom, to moze iba ten, kto sam ma obmedzeny rozhlad.
Veľmi zvláštny názor ... moja je tiež jedináčik, odmalička ju vodím do kolektívu, má kopu krúžkov, stretávok, chodí do táborov, kde sú postihnuté deti ... nie je rozmaznaná, nie je egoistická, práve naopak - a som za to na ňu hrdá, pomôže, podporí, robím do školy desiaty pre deti, ktoré sú z rodín, kde ich je viac, nemám s tým problém urobiť pár chlebíkov navyše ... a poznám rodiny, kde je viac detí, vôbec si nepomáhajú, nenávidia sa ... je to o rodičoch, o výchove ... nie o tom, či je dieťa jedináčik alebo nie.
@egonsk
😂 Vyšší vek???
Ahoj........ slovami ženy ktorá pracovala so ženami pred takýmito a podobnými
rozhodnutiami:
Prosím,
nevyčítaj si neskôr, že si sa teraz rozhodla najlepšie ako si vedela v tomto bode v tvojom živote. Tvoje rozhodnutie je len tvoje - najlepšie podľa všetkých informácií ktoré teraz máš. Tvoje telo, tvoj čas, tvoj názor na tvoju budúcnosť.
Ak o pár rokov zistíš, že si sa dnes možno mala rozhodnúť inak, nevyčítaj si, že si dnes bola sama k sebe úprimná.
My tu na internete za teba nerozhodneme, iba za seba.
Veľa ľudí ľutuje aj narodenie prvého dieťaťa ... ale skôr to priznávajú na internete na bezpečných fórach na túto tému. A je lepšie ľutovať nemať dieťa, než ľutovať, že dieťa mám...
Ale niektorí neľutujú. A sú vďační, že sa pre dieťa rozhodli.
P.S.: Manželovi ukáž na internete zdroje o téme čo je to "vyšší vek".
ženy rodia v 40ke.
Ja som tu 100x pisala za seba ze mne surodenec nechybal, vela zien tiez.
Inak.. v zivote,nikdy nikdy v zivote by som nemala dieta keby ho nechcem 100% ja ..ja osobne. Nie ze muz chce a ja nechcem alebo si niesom ista.
Kazdy to ma inak...ja som pri prvom po roku uz rozmyslala, ze uz akosi kludnejsie, ze moze byt druhe...je 2r rozdiel...a to uz bola riadna makacka...ale nelutujem, hoci som s 3 bola doma 7r a uz mi to pri druhom liezlo na nervy...a teraz ked najmensi ma 8r, tak zavidim mamickam co maju malicke deti a su s nimi doma 🤷♀️
Ak sa na to necitis nerob to. Mna zlomil fakt ze sa moj vztah s prvorodenym rapidne zmenil a trvalo mi dlho sa s tym zmierit. Urcite neodporucam sa dat "nahovorit". Vies co to obnasa. Mozno o rok budes mat tuzbu po druhom babatku aj ty. Ty budes ta co si to "odskace". Pre mnazela sa vela nezmeni im sa to hovori lahko. Vela stastia prajem 🙂
mam brata, ale vidime sa asi 2x do roka, sem tam si zavolame. Aj ked mam surodenc, tak som sama.
Ano ja si to cele odbijem, muz mi ani s prvym velmi nepomahal, jemu sa to lahko povie. Pre neho sa nic nezmeni.
Dakujem, tak to necham zatial tak, nenecham ss presvedcit - vratim sa do prace a neskor uvidim, ale zatial ma ta predstava skor desi.
Tychto tem je tu milion a vzdy tu budu dva tabory, jeden, ktory nechce jedinacika a vidi v tom nevyhody, druhy, ktory chce jedinacika a vidi v tom viac vyhody, pricom obidva tabory si vyberaju argumenty, ktore im vyhovuju