Ako sa kazdodenne prekonavate? Ja som typ, co rad cita, maluje, sedavy typ a kazdy den je pre mna utrpenim byt s dietatom vonku, nebavi ma to, nemozem ani pocuvat podcasty, lebo stale sa musim sustredit na mojho 2 rocneho aby sa nezabil. Posledne dni ho uz usadzam pred telku, nech mam chvilu kludu pre seba. Lebo inak zbura dom. Hrat sa nevie, ani ma to s nim nebavi, ked vsetko zacne rozhadzovat, domacich prac tolko nie je, aby som ho s tym zabavils. Samozrejme potom pridu mega vycitky, lebo vsak deti maju byt len vonku. Na vylety sa este neda, mame este novorodenca.
Ako sa mam nastavit, aby ma to bavilo? Byvame v malej dedine, na ihrisku sme 99% casu sami.
@anjelicek26 no ved to sa zamyslam, ze co teda dalej. Do prace urcite este nepojdem od mini baba. Ale tak skor ma zaujima ako to riesia mamicky, ktore to maju podobne ako ja ;)
@anjelicek26 nepojde do prace, vsak pise ze ma este novorodenca doma.
Ja by som odporučila nejake detske centrum tak 2-3 krat do tyzdna na 4 hod. doobeda. 🙂
Ja ani neviem ci vobec mam pisat. Deti maju aj otca ten by mohol starsieho brat von.
Detske ihriska su smrrrrrt. 🤣🙈 obaja s muzom ich neznasame. 🤣
To s novorodencom mi uniklo... tak presne babka dojde, dedko dojde, teta-stryko dojde a predovsetkym otec dojde a pojde maleho poobede vyvencit von...doobeda len s kocikom, malemu odrazadlo a spravit kratky okruh... ale stale ostane fakt, ze ta to bavit nebude...
@viestta vsak aj obcas zoberie, ale to je tak na hodinu, to sa mi zda malo. Inak ma stale nejaku pracu okolo domu🙄
Ked otec robi okolo domu, vyber sa aj ty na dvor a zahradu, maly bude na vzduchu, ty budes robit iba dozor, drobcek moze spat v kociari. A budete rodina spolu
@anjelicek26 babky/dedkovia nic, ani ujovia/tety. Vsak chodime tak denne, ale je to pre mna utrpenie. Tesim sa, ked vonku prsi😂 no musim sa nejako nastavit.
@elisabethka Pozeram ale nic take tu u nas v blizkosti nie je. Jedine pol hodina cesty a teda neviem, ci sa to casovo oplati. Ale asi vyskusame. Aj ked mam blby pocit z toho, ze ho niekto cudzi bude prebalovat😂
Posadit ho pred tv az mas pokoj. Ty budes matka roka. 🫣 a ze si sedavy typ, no to uz len muzi chcu mat doma hnilu zenu.
@viestta no vsak robit neustale ten dozor ma nebavi.
@greywolf diky😘
Budem hnusna, ale ako si si ty predstavovala materstvo? Najblizsich 18 rokov budes robit dozor, casom menej a menaj ale dozorovat budes este roky. Tak to pri detoch byva. Dospele deti uz tvoj dozor potrebovat nebudu
@viestta pozri, snad mozem mat pocity ake mam a pisem, ze to chcem zmenit. Malemu sa venujem nonstop, len naozaj ma to v poslednej dobe extremne nebavi. Tak to chcem zmenit a pytam si tu radu zien, ktorym sa podarilo inak nastavit
Ale asi som vytvorila len diskusiu, kde si tu zasa mozu druhe stastne zeny na niekoho vyliat svoje stastie
Uvedom si preboha čo robíš pre svoje zdravie a zdravie tvojho dieťaťa keď si "sedavý typ" a vonku "trpíš"..takýmto tempom za chvíľu budes mať 100 kíl a zdravie v prdeli. Každého baví niečo iné, ale musíš sa prekonať a mať pohyb a čerstvý vzduch
@petracandle pisem niekde, ze sedime stale doma?
Ja neviem či poradím, ale daj ho do kočíka, mladšie do nosiča, alebo ak máš dvojkočík pre obidvoch tak tam a choď na prechádzku cez ktorú si pospia obidvaja. Nemám dve deti tak neviem či sa dá spánok zosúladiť, ale s mojou som tak chodila aj na 3 hodiny von, ona spinkala v kočíku a ja som sa s ňou 3 hodiny prechádzala po lesných cestách kde bol totálny kľud a ticho. To bol pre mňa taký psychický oddych. Prípadne ak by malinký nespal, tak mu zober motorku von a nech na tej si pojazdí, kriedy, bublifuk, loptu si hádzať alebo kopať. Treba sa trošku aj premôcť a robiť aj čo ťa nebaví. A nemáš nejaké kamošky s deťmi? Že by sa deti pohrali spolu, ty si pokecáš a vypiješ kávu s kamoškou. Keď ste na dedine tak asi máte aj vlastný dvor nie? Pieskovisko kúpte, teraz bude leto tak malý bazén napríklad.
Ja veru nespadam do tvojho výberu mamičiek. Ja by som zase naopak chcela byť stále von, veď aj dieťa je tam šťastnejšie . Ale mám popri malom prácu na doma, potom navariť upratať, a tak dookola. Ale sme von každý deň, či prší sneží či čo to proste dieťa musí mať.
Ine zeny si to nastavili v hlave. Uvedomili si, ze su matky a vo svojom zivote zohladnovali aj zaujmy deti. Netvrdim, ze matka prestava byt clovekom, aj ona ma svoje potreby, ale aj deti maju svoje potreby a tie treba naplnat tiez.
@greywolf vsak si chlap, urcite tomu rozumies. Ked ma zena doma 2 male deti, zivot sa toci len okolo nich a domacich prac, 24/7 vo dne v noci s dietatom, no prepac, ale niekedy aj matka potrebuje pokoj, a ano, aj ja zapnem telku, ked potrebujem trosku si vypnut. Bola by som zvedava, kolko by si zapinal telku ty, keby si otocime rolu. A odhliadnuc od toho, co vsetko robime, na hodinu zapneme telku, uz sme najhorsie mamy na svete, jaaaj neznasam to!!
Ja si neviem predstavit mat 2 rocneho a baby a byt doma zatvoreni 😳 to ako vydržite. Ja ani pri 4 rocnej nemožem sediet a citať, a veľmi mi to chyba. Daj 2 rocneho na pol dna do skolky / detsky klub aspon na dva dni do tyždňa. Možno pri baby sa ti podari čitať, mne sa nepodarilo.
@viestta no volakedy matky nebehali detom kolo zadku, bud boli v jsliach alebo na dvore sa prehrali, to len tato doba vyzaduje nonstop animatorstvo a deti su uuuuplne nesamostatne
Noo.. tak si teda nalejme čistého vína. Ja mam dve deti a teda nejako som s nimi na rôzne ihriska nechodila.. tiež ma to tam nebavilo. Pozerať sa pol dňa na sliepky, ktoré trkocú o kravinách a vyhuľujú nad kočíkom - ďakujem pekne. Obe materské som mala krátke, max. 4-5 mesiacov. S detmi sme čas trávili väčšinou u babky na záhrade, kde mali hračky a ja som mohla s notebookom pracovať. A teda nie som preto horšia matka, moje deti nebývajú choré a učia sa najlepsie z triedy.
Nenastavis si to nijako. Proste pôjdeš na ihrisko, budeš mať pocit, že tam umries od nudy a i tak tam pôjdeš ďalší deň zase. Budeš pár rokov zatinat zuby a potom prestanú (Bohu vďaka) deti ihriská baviť. Od tých cca troch rokov už sa dajú s dieťaťom aj indoorove aktivity, muzea, sport, bude kontaktnejsie s inymi deťmi a tebe sa trochu uľaví. A nájdete aj činnosti, ktoré jeho budú baviť a teba neumlatia od nudy. Po dvoch deťoch neznášam stále ihriská a hrajuskanie sa s batoľatami či chodenie von, stačí mi par minút (s iným dieťaťom) a mám nutkavu potrebu sublimovat. Predstava prechádzky má nadchýna rovnako ako predstava, že by ma zrazila električka. Takže len zatat zuby a vydržať.
@greywolf ty čo ju súdiš? Ty sa ako zapájaš do starostlivosti o svoje deti? Máš vôbec nejaké?
Chodím von ,keď treba ísť na nákup napr.,takže s kočíkom. Spi na balkone,takže je von, má 20m a na ihrisko nechodím,von je,keď sme u nasich na dome. Nie je ani prvé ani posledné dieta, čo nie je na ihrisku každý deň. Tak to cítim,tak to robím. 🙂 a nech si myslí,kto chce co chce.
Veď rob ako ti je dobre. Je to len obdobie....Nie, nemusia byť deti vonku. Rodiť deti a keď sa mi nepáči dať ich do jaslí nie je riešenie 🙂
@anjelicek26 prosím ťa, máš aj iné riešenie ako dať dieťa do jaslí a matka do práce? Lebo v každej jednej diskusii píšeš to isté. Dnes už moderná psychológia vie, že je to nevhodné pre zdravý vývoj dieťaťa.
Bavit ta to nebude. Na druhej strane sediet, pit kavu a pocuvat podcasty pri dietati si neviem predstavit ani doma... ved to sa neda s dvojrocnym. Ked ta to nebavi, mas ho dat do jasli, kde sa mu budu venovat, kde sa vyblazni, vybeha a ty ho po praci vyberies. Aj keby tam bol len par dni v tyzdni, alebo len pol dna, proste ked "na toto nie si" si to treba uvedomit a najst riesenie prijatelne pre vsetkych. Len ci sa ti chce ist do prace, alebo proste nerobit nic?