Mamičky s menšími deťmi, koľko hodín spíte?

26. okt 2023

Ahojte, téma nie príliš vážna, ale len tak ma to zaujíma. Ja mam tri deti, 13,10 a najmladšia rok a 10 mesiacov. Vstávam o 6 ráno a spat idem okolo jedenástej, to už padám do postele, ale myšlienky v kuse v hlave, čo všetko má čaka ďalší deň... Kým zaspím, prejde aj hodina, 100krat sa zobudím. Celý deň na nohách, dopoludnia behám za najmladšou, poobede všetky tri, škola, krúžky, varenie, upratovanie... Neviem, možno 5 hodín kazdu noc, a celý deň čakám na večer a na posteľ... . Ako to mate vy?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akje
26. okt 2023

Ahoj @autorka. 7 rokov som sa nevyspala. Realne. Cez den sa neda spat kvoli povinnostiam a v noci chodi najstarsie dieta stale k nam do postele, objima ma, lezim uplne na kraji postele.. Boji sa. Co by ani nebol taky problem, ze ked zaspi, tak ju presunieme. No ona ma nieco so spankom.. my ju presunieme, o hodinku sa sama zobudi a pride. Presunieme opat do postielky. O hodinku sa sama zobud a pride. Toto je schopna robit do piatek do rana. Uz sme to vzdali. Lebo to by sme nespali ani jednu noc. Ona sa mi az prednedavnom priznala, ze ona sa budi aj ked spi pri nas. Takze aktualne riesime, co je za problem, lebo ona realne spavala 6 hodin z 24 pocas dna uz ako babatko.

Asi som ti tymto prispevkom nepomohla, no ver mi, ze ta chapem a jedine, co ma drzi pri zivote je, ze raz bude velka a vsetko toto je pen docasne a raz sa vyspim. 🤍 drz sa

milanemila
26. okt 2023

Vstavame o7 a spat chodim neskoro niekedy aj o1, lebo takto vecer/v noci mame s muzom cas pre seba konecne. Rano do skolky veze muz a 6m mam doma s tym je pohodicka. Ty si s nimi sama, ze ich mas vsetkych 3 na starosti aj kruzky aj varenie aj upratovanie? 🙈

syslik81
26. okt 2023

tak ja mam len jednu a ona spava od narodenia dlhsie ako ja ... lubila vzdy spavat .. aj teraz o pol 9 do poslete a hned spi a vstavame o 6.30 ona okolo 7 takze nechcem provokovat ale su deti a deti..niektore radi spia a zial take co nespia moc alebo na casti..

autor
26. okt 2023

@akje juuuuj, tak toto musí byť náročné... To mi je ľúto, viem, ako pôsobí nedostatok spánku na psychiku. Verím, že rokmi to budete mat len a len lepšie a ze prídete rýchlo na to, v com je problém...

basska_b
26. okt 2023

Ja spim 23:30-7, sice asi 7x prerusene, ale takto mi to vyhovuje... ak spim len 6 a menej hodin, tak to som rozbita totalne, cely den o nicom, len na deti kricim a nic mi nejde. Aj decka mam tak nastavene, tie sa mi pred 7:00 malokedy zobudia. O 7:00 uz davam budik kvoli skolke, ale vstali by aj same.
Mam deti 5.75, 3.75 a 0,75, z toho len najstarsia je v skolke, aj to len doobeda.

beata_k
26. okt 2023

5 rokov som neprespala celu noc....

autor
26. okt 2023

@milanemila nie som sama, teda počas dňa som sama, staršie kočky sú už veľké, ale tak potrebujú ma stále, či už pomôcť s učením, alebo s čímkoľvek, stále su to deti. Najmladšia je nálepka, ta je na mne zavesená nonstop, a keď aj nie, musím byť pri nej, je ešte malinka. Kým spi, tu jednu hodinu počas dňa neviem, čo skôr... A ano, v dome väčšinou robím veci ja, manzel pracuje do 16tej, potom nákup nejaký, keď príde domov, tak pomôže, s čím sa dá, ale to už mám väčšinu hotovu. A mala nechce byť s nikým, len pri mne. Ale tiež viem, že z toho rýchlo vyrastie.

martinka13
26. okt 2023

Bolo ťažšie obdobie, hlavne keď dcéra k nám v noci pravidelne chodila a vykrikovali zo sna. Trvalo to tak 3 roky cca. Vtedy som sa dobre nevyspala takmer žiadnu noc. Teraz je to super. Spať chodím 21.30-22.00 a vstávame o 7. Cez víkend samozrejme dlhšie hore a ráno ako sa zobudím

autor
26. okt 2023

@martinka13 no áno, aj u mňa bolo o dosť ťažšie, keď boli staršie dcérky malé. Prvá mala 2 r a 10 m, druhá sa narodila a celé noci preplakala. To bolo ťažké obdobie. Chodila som ako zombie... A ano, manzel v sobotu zvykne vziať malú a ja spím trochu dlhšie. Ale to je jeden deň v týždni, to si doprajem 7 hodín spánku.

autor
26. okt 2023

@beata_k tak to tiez vieš, o com písem 😊

beata_k
26. okt 2023

Veru viem. Momentalne nevidim ani svetlo na konci tunela... sople...🤦🏼‍♀️

jesenzima
26. okt 2023

Spávam cca 7 hodín, čo by teoreticky stačilo, ale keďže sa od rána do večera nezastavíme, cítim únavu. Ja si raz za čas, keď mám voľno v práci a decká v škôlke, ľahnem a spím cez.obed 2-3 hodinky...

nikpa
26. okt 2023

Poslednú noc 3,5hod. Dnes cez deň sa mi to nepodarilo dohnať a pospat si, no a momentálne som stále ešte hore. Lebo soplia jeden aj druhý, v noci sa pridal kašeľ a drhli sa na striedačku 🙈 Ale je to len obdobie.

majlo1234
26. okt 2023

Vyspime sa, ked budu ti smradi v puberte

hederamonstera
26. okt 2023

Ja do ich puberty umriem

tosomja
26. okt 2023

13 ročná by chodila na krúžky sama, aj do školy a zo školy, zviezla by sa s ňou aj 10r.
Učiť by sa tiež učili samé, jediné vyskúšať by som vyskúšala. Venovať sa tak hodinu denne každej z nich. Určite by som nepratala každý deň, ani nevarila.
Mám 13r dcéru. Učí sa sama, všetko robí sama. Mám aj 3,5r syna, chodí do škôlky na 4 hodiny a 2,5r dcérku, ona je so mnou doma. Ráno vstávame o 6,30hod. A chodím spať o 22hod. Dnes výnimočne neviem spať, ale šila som kostýmy na karneval 😃
Keď som veľmi unavená, ľahnem si s nimi poobede a vôbec nič nerobím. Ani tanier do umývačky nedám. Veď to neutečie. 🙈

rebrambora
27. okt 2023

Vstavam o 4:30, v posteli sa snazim byt najneskor o 23:00, nie vzdy sa podari. Dospavam volne dni.

andreatytler
27. okt 2023

4-6 hodin. Dlhsie sa mi neda, lebo ma boli chrbat. Uz od tehotenstva neviem co je to spanok dlhsi ako 6 hodin a to som bola naucena vyspavat do obeda.

kubkovamama
27. okt 2023

Máme 4.Najmensia 2r,teraz má katastrofálne zavislacke obdobie..v noci držať za ruku,wc,druha je každú chvíľu chorá,v noci kašeľ.. zaujímavé,že nikoho to nebudi,iba mňa.Kojila som rok v noci často.Predtym namáhavá fyzická práca.Predtym ďalšie deti.Osobne problémy.Normalne som sa nevyspala takých 10 rokov.Vstavam po 5tej.Spat idem už o 21.Dlhsie nevydržím.Telku netuším, naposledy pred pôrodom som videla,keď som už nevládala nič.Cely deň mám od rána veľmi hektický.Pomaha mi podvečer čas pre seba, zacvičiť si.Upokoji ma to a ešte v pohode zvládnem večerné spratávanie.Myslim,že to je proste zakorenené už generácie,že ženy takto fungujú do neskorého veku

tanyag
27. okt 2023

@andreatytler Mňa 3 roky ešte po pôrode bolel chrbát a tiež som nemohla dlho ležať , dokonca sa ani zohnúť alebo držať dieťa na rukách dlhšie ako 5-10 minút 🙄 vieš, čo ma z tej bolesti dostalo? masáže...nie jedna...absolvovala som 4 masáže, s týždennou prestávkou medzi každou masážou...neskúšala si? Pre mňa to bolo "vykúpenie" a potom som si dlho ešte vravela, že prečo som na tie masáže nešla skôr 🤦‍♀️ odvtedy ma vážne chrbát nebolí...

arasidka123
27. okt 2023

🤣 ja mám 4.. 11,10,4 a najmenšia má 1...spať idem cca 22:30-23:00 a hore som cca 4:30 a pomedzi to xykrat 🤣

autor
27. okt 2023

Ja napríklad aj keď najmladšia spi dobre, tak ja sa xkrat zobudím, skontrolujem deti, a najhoršie pre mňa je, že neviem stopnúť myšlienky. Každé prebudenie a moj mozog hneď pracuje, že ráno hodiť biele do práčky, či som pred spaním zapla mycku, čo na desiatu a na obed, čo pridať na nákupný zoznam, potom čumím do tmy a takto dokola. Samé nepodstatné veci. Ráno sa budím unavená... A to nehovorím ani o tom, keď prídu sople a kašeľ, to všetky dobre poznáme 🙄

autor
27. okt 2023

@tosomja Mne nejde o to, aby mi ubudli povinnosti, s tým nemám problém. Myslím, že väčšina mám to takto ma, že počas dňa fungujú nonstop. Ide mi o to, že malo spím 🤷‍♀️ Aj keď si napríklad ľahnem o 22hej, tak do jednej ležím a neviem spat.

tosomja
27. okt 2023

A s tým chces ako pomôcť? Daj si čaj pred spánkom, nejaký ukludnujuci. Nemysli na povinnosti, zbytočne, aj tak ťa počkajú cez deň 🙂 ja zase opačný problém, kde ľahnem tam spím do 5 minút.

autor
27. okt 2023

@tosomja ani nie, že chcem pomôcť, skôr som si chcela prečítať, že nie, nie som jediná s tymto problémom 😊😁 Co mi aj bolo jasné, že nás je veľa takýchto 😊 Tak to máš super, ze to takto vieš, takto vypnúť a zaspať. Keby som aspoň nejako produktívne premýšľala, ale fakt nič dôležité a aj tak to neviem dostať z hlavy 🤷‍♀️ No a potom sú noci, keď mala nespi poriadne, ale z toho vyrastie. Možno fakt skúsim nejaký čaj.

hederamonstera
27. okt 2023

Posledne dni mam aj ja problem zaspat, ale vzdy mi pomoze, ked sa zacnem sustredit na dych (dlhy nadych, 1s pauza, dlhy vydych,1s pauza). Nikdy nedam ani 4 kola a som tuha

majlo1234
27. okt 2023

@hederamonstera haha, ani nevrav. Ja vsade citam, ze sa proste matky nevyspia. Teraz to este nejako davam, ale jak som znovu tehotna, a predstavim si, ze minimalne raz tolko(dalsie tri roky) to bude takto so spankom, mam chut umriet vlastnou rukou😂

bebotka
27. okt 2023

Ja mám štyri deti, 6, 5, 4 a 1,5 ročne a teda nie je jednej noci, čo by som prespala od narodenia prvej. Spať idem cca o tej 23 a vstávame o pol siedmej a niekedy aj skôr, keď sa malý zobudí. X krát podávam cumlík, idem s nimi na záchod, chcú piť, boja sa ,,tasidla,, a ani neviem čo ešte, včera ma zobudila najstaršia 1:46, keď som sa spýtala či chce tak , že pusu mi dať😂

andreatytler
27. okt 2023

@tanyag Nie, neskusala som to riesit ale mas pravdu mala by som. Zo zaciatku som len cakala ze sa to upravi same. Celkove sa mi telo velmi rozhodilo. Nic z toho nie je nic vazne a tak som len cakala ze sa to napravi.
Tie masaze boli aj nejake specialne, ci len klasicke? Zaujimave ze tak malo stacilo na napravu.