Mamičky introvertky, ako zvládate materstvo?

19. sep 2024

Ako zvladate materstvo? Mala ma uz nieco cez rok, uz aj pekne chodi a tuto zacinaju moje obavy. Ked si predstavim, ze mam chodit na ihriska medzi ludi, do herni pre deti, chyta ma panika. Ano chodime aj teraz sem tam doobedu kym je malo ludi. Vtedy sa to nejako da. Ale kedze zacina zima a ludi tam bude coraz viac uz teraz chytam depky. Nemam ani kamosky. Par som mala, ale bud nemaju deti alebo uz maju ine kamosky na chodenie von. Ako to zvladate? Rada by som so nasla nejaku taku kamaratku ale tazko nadvazujem nove kamaratstva 😔 a ake aktivity robite s detmi doma? Citim sa totalne nemozna az ma chyta bezmocnost niekedy. Svoje dieta milujem, ale pripada mi, ze neviem byt taka mamicka ako ostatne.

snowdrop_
19. sep 2024

Ahoj a odkial si?

ivik4
19. sep 2024

Ja som velka extrovertka ale ked som mala ist na ihrisko co som sa premohla skrz maleho, tak to bolo priserne nasilu 😄. Nenavidim ihriska a tie skupinky typickych mamiciek co sa v materstve uplne nasli az tak ze to fest prezivaju. Neporadim Ti ,ja len ze niesi jedina ,je nas velmi vela co to tu casto citam. Esteze to mam uz za sebou 😄😄
Inak, naj kamosku, teda jednu z naj som nasla tu na koniku

autor
19. sep 2024

@snowdrop_ Košice

jankafresova
19. sep 2024

vôbec nemusíš opakovať po ostatných. dobre sa staraj o dieťatko a miluj ho. A uč sa byť hrdá na to, aká si.
Priveľa spoločnosti a čas s milión mamičkami môže byť často samá povrchnosť, zbytočné a nepravdivé reči, a načo? Niekto to má rád, ty nie, a to je tiež v poriadku,

Ak myslíš, že je potrebné byť spoločenskejšia, kvôli dieťatku, tak skús po malých krôčikoch.
Na nejakú jednu vec raz za týžden, trebárs iba do herne pre deti. a postupne pridávať.

Na ihrisku pekne sama seď, čítaj si, a sleduj dieťa ponad knižku.

Ak sa ti niekto prihovorí, otoč reč na nich:
A vy kde bývate?
A vaše deti ako...????

Ľudia radi rozprávajú o sebe. Dávaj iba otázky, vnútorne relaxuj, a nechaj ich, nech kecaju 😄

pomalinky si zvykaj, a ak je to moc, tak sa zase s kľudom schovaj. raz za čas pusti dieťa s niekym iným von, s manželom, s rodinou,

autor
19. sep 2024

@ivik4 aj toto. Tie mamicky, toho sa desim uplne 🫣
@jankafresova tak toto je super napad. Ďakujem 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
really8
19. sep 2024

Nebavim sa nejak extra s nikym na ihrisku. Riesim si svoje deti. Ked niekto zacne debatu odpovedam a bodka. Ani som nikdy nepochopila co zeny vidia na spolocnom kocikovani. Na plavanie a sportove kruzky chodi muz (ja som doma s mensim). Moj muz je presny opak. Pozna kazdu mamicku🙈 casto je sam jediny chlap na kurzoch.

nikushka8
19. sep 2024

Nie som introvert, ale ihriska som tiez neznasala. Liezli mi na nervy premotivovane mamicky, ked dieta este ani nechodilo a uz chodilo na rozne kruzky, anglictinu a pod. Potom vkuse riesit vzdor dietata, ked nieco chcelo a malo to ine dieta atd. Raz za cas som sa premohla,ale ked sa dalo, poslala som radsej muza 🙂 Nam s kontaktmi dost pomohla korona, zrazu sme sa pozoznamovali so susedmi s rovnako starymi detmi, kedze zacali chodit pod panelak. A radsej som bola, ked mi deti chceli ist von za susedmi ako na ihrisko. Nastastie ihriska starsiu nebavili uz v 5rokoch. Inak viacere kamaratky som si nasla cez mk, ze sme si najprv pisali a potom sa zacali stretavat realne.

luxus10
19. sep 2024

autorka pozri, pekne ti tu dievcata radia, vobec si nerob nasilie, konaj podla seba...a ked na take miesto pojdes, chod s odlahcenym pocitom, ze to robis pre svoju dceru, venuj sa jej, nie je povinnost komunikovat s niekym..ved aj mimo ihrisk sa stava, ze pri niekom sa cloveku pusa nezastavi, a s niekym si prosto clovek nema co povedat, ani ked sa snazi...a tie debatne kruzky na ihriskach, onisa tak niekedy uzatvaraju , ze ani nevpustia dalsieho cloveka k sebe...kolkokrat tliapu o takych somarinach, ze z toho hlava boli...

bud ti ide samo , alebo nie...

lujza123
19. sep 2024

Vieščo ja som extrovert, small talk-y o ničom s neznámymi ľuďmi dávam úplne s prehľadom, ale do tej typickej mamičkovskej society z ihriska, materského centra som tiez vôbec nezapadala.
Najhoršie to bolo ked som sa po rozchode presťahovala k rodičom na malú dedinku, tam sa všetky spolumatky poznali od detstva a ja som tam bola ako návštevník z cudzej planéty, vzhľadom, povahou, témami rozhovoru…

Až som sa cítila hrozne previnilo, lebo to boli naozaj milé a zlate baby ale ja som si k ním vôbec nedokázala nájsť cestu. Skratka na témy kakali sme, papali sme, akcie v kauflande a co budem variť manželovi na veceru som sa vôbec nechytala.

Na ihrisko som chodila ked tam nikto nebol 🤷🏼‍♀️. Ja napríklad veľmi rada chodím do prírody takže som si cez net našla podobne zmýšľajúcu kamosku s detmi a chodili sme von spolu, decka do nosiča na chrbát alebo do sedačky na bicykli a vyletovali sme spolu

Zas či si extrovert alebo introvert sociálny kontakt na materskej potrebuješ a padne ti dobre interakcia s niekym dospelým.

ina2405
19. sep 2024

Na ihriská chodí muž, ja chodievam na prechádzky mimo ihrísk, príp.keď tam nik nie je. Nechodím ani do materských centier a detských kútikov. S deťmi chodíme do prírody a na návštevách u rodiny je vždy detí okolo dosť.

alexxxx111
19. sep 2024

Ja som tiež nerada chodievala na ihriská, či do detských kútikov. No postupne ako som videla, že malý je tam šťastný, chce byť pri deťoch, chce sa tam trochu vybehať, som sa kvôli nemu vždy premohla. Nechcela som aby bol o to ukrátený kvôli mojej povahe. Bolo by mi ľúto chodiť s ním niekde vo dvojici na prechádzku, áno aj tých sme absolvovali veľa, ale nestačilo by mu to.On sa vyslovene potreboval ako dovŕšil rok a pol socializovat, bol rád pri deťoch, aj keď ich len sledoval či hral sa pri nich. Teraz má 4 roky, na našej ulici má rovesníkov s ktorými sa zahrá, ale do kútika s ním raz za mesiac aj tak zájdem. Pochopila som že keď sa mi aj niekto prihovorí, snáď prehovorit zopár viet ma nezabije a dokonca som si našla aj kamošky. Nie sú to také ozajstné, ale rada s nimi pokecám keď sa stretneme a deti sa zahrajú. Za mňa môžem povedať, že môj malý má trochu v tomto "otvoril" voči okoliu, zmenil ma a som tomu aj rada.

bavlnka92
19. sep 2024

keď už som bola so synom na ihrisku tak som sa venovala jemu nesedela som ako klinec na lavičke a "tu máš hraj sa" je tak aj naďalej. malý sa pohrá s hocikým ja si prečítam niečo alebo štrikujem a mám ostatné premotivované na háku..

timing
20. sep 2024

Klud. Ja som tiez introvert, a nasa dcera extrovert. Miluje spolocnost. Na ihrisko sa premozem,ale stojim v uzadi, nedružim sa s inymi mamickami. ved naco,ked nechcem. A zbytocne nasilu konverozvat o nejakych temach? Uz mam dost rokov,aby som si mohla v tichosti stat a nekonverzovat,ak to nechcem. Extrovertne mamicky by sa to mali naucit vycitit,ze nie kazdemu je to prijemne. Pozdravit sa a tam to konci.

ankare
20. sep 2024

Zameraj sa na svoje dieťa a nereaguj na okolie, ak Ti je to nepríjemné.

sickynickyobsadene
20. sep 2024

Prosím ta,nasilu nič nerob...100x lepsie také matky ako tie skupinové mrchy.