Máme dvojičky a túžim po ďalšom dieťatku

28. okt 2022

Muz zarába nad 1000€ ,mame ale hypotéku a ja som rd(mam ten menší) a mame dvojičky 2r.

Veľmi túžim este po jednom , poslednom dieťati,ale uvedomujem si aka je situácia.. ale zas na druhu stranu,nic nám nechýba,mame sa dobre. Lenže vidim ako ide vsetko hore a co sa deje vo svete. Zas na druhú stranu myslím na to ze teraz su deti male a nepotrebuju toľko .. ked vyrastú budem uz aj ja v práci a bude ďalší príjem. Chcela by som mat toto jedno este teraz, nie o rok dva.. aby som mohla ist potom co najskôr do práce.

Myslíte si ze je to dobrý nápad? Srdce mi po ďalšom veľmi piští..ale muž sa toho bojí,nechce,vraj kvôli tomu aka je doba,ze je všetko drahé a nezvládli by sme to, že mám dať pokoj.

Len zeny vedia ake to je ked je v srdci túžba.. ja si uvedomujem realitu a súhlasím s mužom. Bolo by to asi náročné na financie.. ako sa zbaviť tej túžby?
Nebaví ma to denne myslieť na to..

luccija
28. okt 2022

Máš málo roboty?🙂nie, počkala by som zopár rokov

777januska777
28. okt 2022

Ak vás netlačí čas, choď do prace a neskôr skúste znovu.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
28. okt 2022

Vo mne zarezonovalo to "nie o rok, ale TERAZ" - podla mna toto je skor o emociach, ako o zrelom rozhodovani sa, najma ak máš iba 32 rokov. Uplne v pohode nastup teraz do prace, a ked budes mat 36-37 rokov, a manzel bude suhlasit, mozete sa zacat snazit o dalsie babo.

Tu nejde ani o peniaze, pokial vladne v rodine laska, podpora ucta, ale toto rozhodnutie musi byt s manezlom spolocne a nie emocie - teraz, terza a teraz

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
28. okt 2022

Zodpovedaj si ešte otázku, ak by sa s mužom niečo stalo, utiahnes všetko sama a uzivis sama 3 malé deti? Keď už teraz máš nižší RP čiže si predtým nárok na materskú nemala takže asi tiež nemáš moc odpracované. Šla by som do práce a niečo od robila aby mi vznikol nárok na materskú a následne vyšší rodičak. Obavy tvojho muža plne chápem.

zmrzlinka2021
28. okt 2022

37 nie je vela.... velmi vela zien sa dnes vydava ako 33-34 rocne a v 40tke uz cakaju aj tretie dieta.

kikus1997
28. okt 2022

Čo ak budeš mat opäť dvojičky? To už budú 4 deti… radšej by som išla do prace a pripravila sa na to finančne ..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
28. okt 2022

@sella38
Ja netvrdim, ze peniaze nie su vobec dolezite, ale vsetko je to o nastavenom standarde a prioritach. Ano, mozno niektore dieta nemoze chodit na hokej, ale ak ma doma milujucu matku a milujuceho otca, ak spolu travia cas, turistikuju, bajkuju, ak dieta vnima v rodine sudrznost, tak dokaze sa "prehryzst" cez to, ze proste na nieco ta rodina nema peniaze. A teraz tu nehovorim o vyslovne socialnych pripadoch.
Ja sama som bola socialny pripad, som z takej rodiny a nebolo to jednoduche, ale ovela viac pre mna bolestivejsie bolo, ze moji rodicia spolu nedrzali a nelubili sa.
V zivote nemusime mat vsetko, ale milujuca rodina je do zivota zaklad. Vidim to na ludoch teraz v dospelosti. Ti ktori ju mali a maju (bez ohladu na peniaze v ich detstve a mladosti) su "upratanejsi", vyrovnanejsi, ziju v kvalitnych vztahoch... naopak ten druhy protipol (vacsina z nich) sa vyslovne broji v problemoch, zlych vztahoch, v uzkostiach, depresiach.... a nevie sa "najst".

h2
28. okt 2022

Ty chceš tretie dieťa teraz, okamžite, nie o rok. No ale aj keby ste sa hneď začali snažiť, tak kým sa podarí a kým prejde 9 mesiacov tehotenstva, aj tak to bude rok, alebo aj viac. Neviem, odkiaľ si zobrala, že v 37 budeš už príliš stará na dieťa. Veď to bude len o 5 rokov. Fyzicky budeš na tom rovnako, ako teraz. Navyše, treba si uvedomiť, že keď si už raz mala dvojičky, aj druhý raz sa môžu pritrafiť dve. Rátaš aj s takou možnosťou?

kvetinka75
28. okt 2022

ja by som zostala pri 2, neboj sa, finančne to pôjde hore, ešte budeš rada, že máš len dve. Budeš všetko platiť dvojmo - škola, možno krúžky, oblečenie. Ako písala zmrzlinka deti sa dokážu preniesť cez to, že nechodia na krúžky, ak chodia s rodičmi na výlety, rodičia sa im venujú ALE môže sa stať, že príde úraz, choroba, dlhšia PN, nebodaj invalidný, čo potom? Jasné, netreba hneď na také myslieť ale to by som brala do úvahy vtedy, ak by si nemala žiadne deiťa alebo len 1. Ale máš dve, sú zdravé, ja by som sa radšej venovala im, išla do práce a snažila sa zabezpečiť aj po finančnej stránke, aby im boli dopriate aj tie krúžky, výlety a pod. A rátaj s tým, že aj druhýkrát to môžu byť 2 deti. Aj to by si bola v pohode?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahhola
28. okt 2022

Chceš tretie, starý nech sa posnaží. Mne je tvoja túžba sympatická. 🍀👨‍❤️‍💋‍👨👨‍👨‍👦

h2
28. okt 2022

@ahhola Ako jej táto tvoja rada pomôže, keď manžel ďalšie deti nechce?

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
28. okt 2022

Z môjho pohľadu, pokým je žena doma s deťmi všetko je super.Stres začne po nástupe deti do škôlky, školy.Vsetko zosúladiť, deti choré, práca učiť sa s nimi ...jeden nekončiaci kolotoč do 15 r deti.Setri si sily

luccija
28. okt 2022

Za mňa najhorši variant mať viac deti hneď po sebe.Ved vypiples dvojičky a uvidíš...vekovo máš čas ešte...

queen_mary
28. okt 2022

Mna by zaujimalo, ze ked si si taka ista ze potom budes pracovat, ci mate v mieste, kde byvas take moznosti pracovne. Lebo matka s 3 detmi a praca, no neviem. To bude minimalne do tych 5-6 rokov sama ocrka. Nrhovoriac o tom, ze zamestnavatel zrovna nevyhladava matky s detmi vseobecne.

dadka128
28. okt 2022

Počkala by som, nemáš sa kde ponáhľať, mas dve malé detičky, uzivaj si ich prítomnosť..

ahhola
28. okt 2022

@h2 dnes nechce, zajtra možno a pozajtra spravi😃

lucinka5051
28. okt 2022

Prepac ale vela ? 😂😂😂 ked som bola v porodnici vacsina tam boli zeny uz okolo 40 dokonca dve 45 rocne 😂 cakali prve/druhe dieta a vobec nevyzerali ze by to nedali...kludne by si to zvladla aj ty ..dokonca podla mna lepsie nez teraz s dvojickami ktore su este realne male a potrebuju pozornosti vela 🙂 je to na tebe a muzovi samozrejme...ja by som pockala 2-3 roky..isla pracovat a zarobila si na matersku, tehotenske atd.. a potom isla znova ked sa podari 🙂 uzivala by som si aj tu matersku a babatko s vacsim kludom kebyze viem ze dostavam matersku 🙂

ahhola
28. okt 2022

@lucinka5051 😂co môže byt vhodnejšie, ako matka na stužkovej vo veku babky...

silvike
28. okt 2022

Ja som sa tak trapila pri stvrtom. Ja som chcela pre tretieho synceka partaka vekovo do 1,5r. Muz ani pocut. Ale mna uz tlacil poriadne cas...mala som 42r. Ale tak muza som neprehovorila. A uz som s tym plusminus zmierena. Ale veru niekde vo vnutri ma to sem tam z casu nacas tak zaboli, preco bol muz taky tvrdohlavy resp. preco sme mali na to kazdy iny pohlad. Ale uz je to jedno. Uz mam 45 a uz teda tehotna by som nechcela byt ani nahodou. Tak berem to ako to je.

janage
28. okt 2022

@luccija tak tak. Najprv nebude miesto v škôlke, potom nebude možné zohnať prácu v dobe kedy škôlka je otvorená, potom budú deti zo škôlky večne choré.
Autorka veď nájdi si prácu, daj dvojky do škôlky a skús trocha reality. 😉

77katarina
28. okt 2022

@ahhola ďakujem za "kompliment" ja som mala svoje dieťa presne v 35 r. aj 7 dní 😉
Ale úprimne keby som vedela, čo má čaká tak už nikdy viac. Žena v 35 rokoch na prvé dieťa bez pomoci nič moc ☹